29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj maminky,chci se zeptat jestli také některé z vaších ratolestí nechce k nikomu jinému jít?Naše Kajka je podivín,bude se na každého smát a dělat blbiny,ale jen do té doby než jí ten dotyčný vezme do náruče,to pak začne řvát na celé kolo.Má vybraný svůj okruh lidí - já,manžel a moje mamča a k nikomu jinému nejde.Přitom např. moji švagrovou vidí denně.
Není tady
jjanulko, moje neteř byla podobná - mohla jsem ji z "cizích" vzít tak akorát já a babičky - a to jen kvůli tomu, že mě znala a dost často vídala - jinak zhruba do dvou let u kohokoliv jiného začala brečet i když se předtím smála jak sluníčko... a když si ji vzala její máma, tak byla zase duša v péří a úsměv od ucha k uchu. teď jsou jí 3 a něco a pořád je trošku stydlínek před cizíma, ale to jen chvilku než se rozkouká - pak už zas dělá blbiny a nestydí se
Není tady
tak to máš dobré, že jde k babičce. Verunka jde jen k tatínkovi a to ještě jen dle nálady
ale když ji dám někomu na hlídání (babičce, ségře) tak to je v pohodě, jen do té doby, než mě uvidí když se vrátím. Pak spustí opět vyčítavou Takže dokud mě nevidí, je to zlatíčko, ale pak .....
Není tady
Co vím z psychologie, tak každé dítě si projde separační úzkostí, tzn., že maminka odejde třeba i jen do druhé místnosti a dítě začne brečet. Začíná to kolem 10. měsíce života. Náš Honzík to měl ale asi až kolem roku a půl. Neteř, tý je zase 5 let a už pár měsíců se nikam bez tatínka nebo mámy nehne.
Není tady
jjanul, mame to stejne, mala nechce byt ani s tatinkem, jak rika Misha, podle nalady, co setyka uspavani, tak vubec nehrozi nikdo jiny nez ja, no a jelikoz ma ted spatne noci a k tomu rymu, tak je vzhuru nekolikrat do hodiny a chce jen me. je to hruza, tatka je nastvany, rika ze je rozmazlena, ale tim to urco nebude
Není tady
Tak u nás byl i opak, malej visel na tatínkovi pořád. Než přišel z práce , bylo všechno ok, ale pak mě neznal. Všichni říkali "buď ráda, aspon si odpočineš", ale mně to bylo bylo hrozně líto, když mě odstrkoval, že mě nechce a chce tatínka. Taky jsem to párkrát pěkně ořvala, ale bylo to jen nějaké období.
Známé manžel, ten na děti moc není, moc si jich nevšímal, když přišel a jen hleděl, jak vypadnout někam pryč do hospody a ty děti s ním nechtěli vůbec bejt ani v náručí.
Tím ale nechci říct, že ti vaši mužský jsou taky takoví.
Není tady
Dcera mojí kamarádky se od mámy vůbec nechce hnout. Nechce zůstat ani s tátou. Stačí jen když se na ní někdo jiný podívá nebo promluví, tak hned zvedá ruce a chce k mámě do náruče. Je jí 21 měsíců a kamarádka jí chce dát od února do školky a jít do práce. Asi to nebude mít holka jednoduchý.
Není tady
Jo jo,tak nejsem hold sama.TAky se chci zeptat jestli někdo nemáte nervní miminko,nevím jestli to není tím,že je Kajka rozmazlená,ale všechno si vybrečí doslova nervama.Už jsem zkoušela ji nechat chvíli brečet,ale ona nepřestane,je asi moc tvrdohlavá,ale já nevím co s tím.
Není tady
jjanulko, já zas měla a mám opačný problém, můj mladej zase miluje všechny a vždycky, zakecá se v obchodě s cizíma lidma a za bombon půjde s cizím kamkoli. Kladu mu na srdce denně že takhle ne, ale on je prostě společenskej. Takže lep na úchyláky jak vyšitej
jo a s tím nervováním, to je věkem, oni to pacholci zkouší vyječet si co chtějí, ale já tomu udělala přítrž opravdu tím, že jak se začal vztekat, poslala jsem ho do pokoje s tím, že na jeho řev nejsem zvědavá ať si řve v pokojíku. On tam ječel a já nic, po chvilce jsem přišla jestli už skončil, no a časem zjistil, že tím vztekáním u mě nic nedocílí, tak začal naopak diskutovat. Takže typickej rozhovor dnes vypadá:
maminko můžu si dát čokoládu?
Ne, za chvilku je večeře
Ale mami, jenom kousek
Ne, až se najíš
Ale já všechno sním i když si teď dám čokoládu
Ne a hotovo
Tak já nebudu večeřet.
Tak nejez, aspoň neubyde.
To se nafoukne a jde do pokoje. Za pět minut přichází s umytejma rukama na večeři a po ní si dá čokoládu. Ach jo, a bude ještě hůř.... ale na babičky vztekání praktikuje a tam mu to tolerují. Bohužel.
Není tady