29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky nase mala bud spi, je u prsu nebo breci - nebavi ji byt vzhuru. Nekdy je tak vztekla, ze prozve nekolik hodin a pak spi vic jak 4 hod. tak to ji pak budime na kojeni. Co s tim cim ji zabavit nebavi ji ani noseni na rukou ani dudlik nic. Proste je jen nastvana ze je vzhuru a neni co by. A s tim budenim delame to dobre, ze ji budime na jidlo? Delam to hrozne nerada, protoze jsem stastna kdyz spi, ale co se da delat?
Nejak nam to starani nejde taky nevim jak ji oblect kdyz pujdeme poprve ven? Mam tendenci ji hodne navlikat vim ze plati pravidlo o vrstvu vic nez ja, ale to mi moc nepomaha. Staci body, overal a kabatek s kapuci + cepicka, zavinovacka a Spanel deka? a jeste traba slida? Nebo je to moc??
Není tady
AHoj Babu,
no, já si myslím, že na jídlo mimi budit nebudu, když bude mít hlad, tak si řekne, tvoje mimi taky určitě, tak jí nech klíďo spinkat, mají s tím zkušenosti i mé kamarádky, naše PA na kurzu říká to samé! To,že se má kojit každé tři hodiny, je podle mě trošku přežitek
Však se neboj, ´že až bude malá hladová, že si neřekne
A s tím oblíkáním, jen tu budu kopírovat, co nám říká naše PA, miminko nemusíš navlíkat o vrstvu víc, to vůbec, mimi může být stejně oblečené, jako ty,jen vždy něco na hlavičku, klidně dvě čepky, protože přes ní vypouští teplo, nemaj srostlou fontanelu, tak asi tak, nemůžu radit, mimi ještě nemám, ale vím, že tak to budu dělat já. Hlavně na malé musíš poznat, když jí je zima, pokud jí sáhneš pod oblečení a je akorát, není studená nebo naopak zplavená, tak je to dobrý. Hlavně miminko se přizpůsobí, určitě nemá cenu mít doma přetopeno a nebo ho nadměrně vrsvit
Ať Vám to jde a najdete ten správný rytmus, hodně zdravíčka, spánku a mlíčka, papa
Není tady
nebuď dítě, akorát mimču děláš blbou náladu, nediv se že pak řve, když mu natrhneš spaníčko, tobě by se taky nelíbilo kdyby tě někdo pořád budil, co? Žádný mimino dobrovolně hlady neumřelo a kdyby tě bolely prsa, tak odstříkni...
Není tady
Babu neboj se, na všechno přijdeš:-) Ted je toho strašně moc nového.
Miminko by mělo ze začátku spát 20 hodin denně i víc. Na papání by se budit nemělo, ale zase je to věc názoru, prý si tím najíždí na nějaký svůj režim. To víš v bříšku se o nis starat nemuselo teď, když mu něco chybí, tak se ozývá, jinak to říct neumí
Pokud nemá hlad, může plakat třeba, že má prdíčky a neví si s nimi rady, zima, teplo, vlhká plenka...zdají se to prkotinky, ale pro prďouska to je něo nepříjemného.
Všechno si vychytáš a poznáš, chce to čas.
A s tím oblíkáním...je lepší si vzít něco s sebou do tašky a kdyžtak přioblíknout. My jezdili v mrazech a malá měla body, overálek, nějaký kaťata, ponožky, kabátek, čapku a rukavičky. Pokud si venku nebudeš jistá jestli miminku je zimy, sáhni na mu na nožičky, podle ručiček se to nepozná. Jo a ještě jsme měli malou v přenosné tašce a ve falušové zavinojdě.
Není tady
Souhlasím s holkama.Na kojení nebudit miminko si samo řekne a pak je lépe naložené.Když je vzůru,tak ho většinou takhle brzy po porodu zajímá jen prso a postýlka.Na ven jsme v zimě chodili jako Michalka od Miškyy.Takže si myslím,že teď co píšeš je dostačující a tu slídu podle větru,sluníčka prostě sundavat a nandavat.Já jsem Matouškovi sahala na hrudníček,nožičky měl moc zabalené a špatně se mi tam dostávalo. Zrovna dneska si počasí hezky hrálo-alespoň u nás a tak jsem dávala deku,nánožník,pláštěnku sundavala a obměňovala podle toho jak se na nás sluníčko smálo.Dávám dost pozor na ouška,nechtěla bych běhat ba píchání se zánětem a jinak prostě kontroluji jak je na tom.
Není tady
Babu, ty miminka zkrátka nic jinačího neumí. Než papak, kakat a plakat. Chce to trpělivost, bude to den ode dne lepší. Neboj se nechat malou vyplakat bez povšimnutí, zvláště třeba před nočním spaním. Přes den je lepší se miminku věnovat a když nemusíš zrovna žehlit nebo vařit, vzít si ji do náručí a mluvit na ni. Moje Maruška dokáže i vykouzlit úsměv když s ní mluvím. Obě dvě si v tom časem uděláte řád - vydrž. A samozřejmě zapoj i manžela. U nás to třeba jinak nejde. Když mám pocit, že už je toho na mě moc, tak je všechny (manžela a všechny tři holky) pošlu ven aspoň na hodinu.
Není tady
v porodnici nám říkali BUDIT!! jen co jsem přišla domů, tak nebudím..:)sice nemá pravidelný režim,ale prostě když má hlad takzabrečí.v noci vydrží dýl a přes den jí po 3 hodinách.
a s tím oblékáním.. zrovna dneska jsem si říkala, jestli už vytáhnout fusak.. už jsem viděla spoustu mamin, že mají fusak,ale říkám si co budu dělat v zimě??
Není tady
Taky na jídlo nebudím , Viktorka si sama řekne asi tak po 3apůl až 4 hodinách . V noci vydrží 7-8 hodin . Fusak dnes už taky vytahujem .
Není tady
No je fakt, ze v porodnici rikali budit, ale to jenom kvuli rozkojení a častýmu přikládání
Není tady
Ve všech porodnicích je to stejné. Mišulu mi poslední dva dny odnesli na slunění - měla žloutenku a nosili mi jí co tři hodinkyl Takže ona se na tento režim naučila a doma jsem si nemusela chystat budík. Pravidelně co tři hodinky jsem kojila. No a jednou jsem jí uložila v deset večer, usla jsem, pak jsem se vzbudila ve čtyři a byla jsem v šoku. Hnes jsem jí šla kontrolovat, jestli vůbec dýchá.... No a od té doby jsem jí nechala spát a ona si vždy řekla, když měla hlad.
Není tady
Nase Kacenka mela uz v porodnici zajety rezim co 3 hodiny (byla nedonosena). Pak jsem ji dostala na pokoj a tam jsem ji zacala budit,kdyz dele spala,chtela jsem aby jsme uz byly doma. Coz Kacence nedelalo problem a vzdy si dala prso. Doma jsem pak s tim uz prestava a ted dostane kdyz si "rekne" at je to po hodine nebo po 6hodinach. Ale vetsinou vydrzi prez den 3hodky a v noci spi krasne cca7hodin v kuse
Není tady
Slysela jsem dokonce nazor,ze budit po 2,5 hodinach,dat jen z jednoho prsa,i kdyz ma ditko hlad,a pred spanim dat z obou,nacpat,pusu a spat,me to pripada desny.Je to proto,ze driv jak za 2,5 hodky nema mimco stravene mlicko a pak to tam ruzne bubla a zlobi a taky proto,aby pak v noci spalo.Pres den si mala rekne,vetsinou je to 3-4 hodky,davam zasadne z obou,protoze z jednoho nam nestaci a abych ji trapila hladem,nato nemam srdce, v noci se vetsinou budi po 5-7 hodinach.Takze u nas tak..
Není tady