Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 27. 10. 2006 12:03

zelvicka
♥♥-----

Hypotéka

Ahoj holky, zdravím při pátku :-))
Přemýšlíme s přítelem o pořízení nějakého vlastního bytečku - krásná představa :-)) Ale já mám hrůzu z toho zadlužit se na celý život. Vlastních peněz moc nemáme, takže nás čeká hypotéka a já se toho fakt bojim. Jak řešíte svoje bydlení? Jak se žije s hypotékou na krku .... :-)))?

Není tady

#2 27. 10. 2006 12:41

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary

Re: Hypotéka

Ahoj zelvičko,
věřím, že máš strach - je to obrovský závazek téměř na celý život... Ale mě to zase tak strašidelné nepřijde, protože to beru jako dnešní realitu. Vždyť nejsi sama, v dnešní době většina mladých lidí, pokud chce vlastní bydlení se musí zadlužit... není to jako dřív. Jde jen o to si to dobře promyslet, počítat se vším, promyslet do čeho můžete jít, co je na vaše finanční možnosti...

Není tady

#3 27. 10. 2006 12:48

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

S hypotékou se žije docela normálně. Buď platíš někde nájem nebo platíš hypotéku, z tohohle pohledu v tom není moc rozdíl. Navíc - vlastní bydlení vidím při cenách dnešních pronájmů jako nutnost a pokud ty peníze nemáš, jakože píšeš, že nemáš, tak ti stejně nic jinýho než hypotéka nezbyde.

Není tady

#4 27. 10. 2006 12:52

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Mňa to tiež čaká v dohľadnej dobe. Hypotéka je sviňa, ale bez nej to nejde... Mám kamošku, čo bola nútená si vziať hypotéku, lebo v rámci reštitúcií jej majiteľka ponúkla buď nejakú malú dieru do prenájmu ako náhradu, alebo nejaké peniaze s tým, že zvyšok si doloží sama a kúpi si byt do osobného vlastníctva. Spočiatku bola zúfalá, ale teraz si našla spôsob, ako sa vysporiadať s občasnými suchotami, baví ju zariaďovať si byt a meniť jeho usporiadanie(hlavne prestavovať v rámci už existujúceho nábytku) a minule mi prezradila, že sa už teší, keď si hypotéku splatí(nemala požičané veľa, tak sa jej to kráti), a buď si znovu požičia a kúpi väčší byt, alebo začne vymýšľať bývanie spolu s priateľom, bytík prenajme a bude z neho ešte mať príjem...
Bratranec má tiež hypotéku, založil rodinu a jeden čas mal problém splácať, lenbo mu operovali oba menisky, žena bola na materskej, no skrátka nočná mora... Ale zašiel do banky, dohodol sa s nimi, že chvíľu bude splácať nižšiu čiastku, aby sa nemuseli s deťmi ísť pásť, a keď bol znovu práceschopný, našiel si lepšie platenú robotu a spláca o dačo viac. Spýtaj sa dopredu na podmienky, na prípadné odklady alebo zníženie splátok v prípade núdze, a neváhaj. S chuťou do toho! V Blave už skoro neexistujú obecné či štátne byty, všetky sú v osobnom vlastníctve, a tak sú len dve možnosti: Buď platiť strašné prachy donekonečna za podnájom, alebo si požičať a platiť strašné prachy banke, ale s vyhliadkou na vlastný byt.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#5 27. 10. 2006 13:23

zelvicka
♥♥-----

Já vím, taky vím, že to je realita dnešní doby a nic jiného nezbývá pokud chceš bydlet ve svém... 
Lepší by to bylo bez dluhů, ale našetřit v Praze na byt z průměrného platu fakt nejde..... :-)))
Potřebovala  jsem jen trochu duševně podpořit :-))) Díky a mějte se kráááásně :-)

Není tady

#6 27. 10. 2006 14:31

alexxandra
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Taky jsme se uvázali na třicet let, už máme rok zaplacenej:-)) Holt buď budem platit někomu za podnájem nebo si zaplatíme svoje:-)

http://lbyf.lilypie.com/peUxp2.png

http://lb1m.lilypie.com/TikiPic.php/lmq5dLA.jpghttp://lb2m.lilypie.com/CTChp1.png

Není tady

#7 27. 10. 2006 14:42

vladimira
♥♥♥----

Jestli jste dva, je to ještě OK. Já mám úvěr ze stavebka sama a občas je to pěkná noční můra :-(
Ale fakt je, že rozdíl pocitů "bydlení ve svém" a "cpu prachy cizím a sám mám prd" je obrovský.
Držím palce.

Není tady

#8 30. 10. 2006 10:33

Mája
♥♥-----

Taky mě v budoucnu čeká hypotéka. Chtěli bysme si s přítelem koupit byt, doteď bydlíme v podnájmu, a předtím jsem bydlela v podnájmu 4 roky sama, když si představim kolik jsem do toho nacpala peněz, je to strašný. Chceme novostavbu, v Praze, to bude asi pěkná sumička peněz....hmm
Nevíte někdo, jestli se nějak zvýhodňuje, když si berou hypotéku manželé, nebo když si jí vezmem spolu bez svatby??

Není tady

#9 30. 10. 2006 10:41

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Májo pokud se něco zásadního nezměnilo od doby, kdy jsme si hypotéku brala já, tak na to nezáleží. Banka tak jak tak posoudí příjmy vás obou.

Není tady

#10 30. 10. 2006 10:43

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Holky, teď je možné získat i nějakou pomoc od státu, myslím, že to je bezúročná půjčka, ale možná se pletu. Občas se u nás na družstvu objeví mladí, co potřebují něco kvůli tomu potvrdit. Myslím, že to dělá ministerstvo obchodu. A že když nejsou manželé, musí mít dítě. Když se jim narodí další, odečte se z půjčené částky snad 15 tis. .  Zkuste si zjisti přesně.  Myslím, že za trochu námahy to stojí. Snad je to limitováno do 35 let....

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#11 30. 10. 2006 17:09

Gabrielle
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Kladno
Web

jo, to poskytuje státní fond na rozvoj (nebo podporu?) bydlení... Musí to být buď manželé a jeden z ich nesmí být starší než 35 let, nebo mladí lidé (zase aspoň  jeden do 35 let) a mít v péči nezletilé dítě. Je tam výhodné úročení a nízké splátky...

Není tady

#12 31. 10. 2006 7:44

Petuna
♥♥♥♥♥--

Mohu se prosím zeptat jak jsou asi ty splátky?

Není tady

#13 31. 10. 2006 8:04

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

záleží snad kolik si půjčíš... jak na hypotéku, tak z fondu... Podívej se na banky i na ten fond. Určitě mají všude podmínky.  Záleží kolik ti je let, záleží čím ručíš...
např. můj otec splácí 5 let z 1.100.000,- kolem 21 tis., ale dostal hypotéku a bylo mu přes šedesát..

Upravil(a) Frigo (31. 10. 2006 8:05)

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#14 1. 11. 2006 15:21

Eva36
♥♥♥♥♥♥-

Když jsem si brala hypotéku, docela se mi šikla stránka www.mesec.cz - můžeš porovnávat různý parametry různých bank. ústavů.

Není tady

#15 15. 11. 2006 0:43

Misha
♥♥♥♥♥♥-

případně Vám mohu udělat přímo propočet na danou situaci a pak pomoci s vyřízením dokladů (někdy je to celkem vopruz sad ) - je to zdarma - platí mě pak banka za vyřízení (mám nasmlouvané všechny mimo Ebanky - zatím)

http://lbyf.lilypie.com/TikiPic.php/FPcAl2n.jpghttp://lbyf.lilypie.com/FPcAp1.png
         1. rok Veru              Další roky Veru

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí