18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Taky to znáte? Ráno vyskočíte jako rybička z postele a tu během dne náhle bez jakéhokoliv varování vámi projede ostrá velmi nepříjemná bolest v bederní oblasti, která vystřeluje do břicha i do noh? Pohyb je prakticky znemoněn, plazíte se, hekáte, sprostě nadáváte apod? Vytváříte nepochopitelné siluety tím, jak se bráníte bolesti a hledáte tu nejlepí polohu abyste se dostali z bodu A do bodu B ? Problém činí takové zdánlivé masličkosti jako zakalání, zatlačení apod...S houserem se potkávám asi 2x do roka, větinou 2 dny v teplé posteli s termofórem, klid a kapsicilinové náplasti na zádech ( nejlépe 2) . Injekce od lékařky jsem zavrhla, nikdy mi nepomohly. Take díky vem, kteří se se mnou podělí o vae zkuenosti a rady.
Není tady
....tak ty náplasti neznám. Dobré je taky nahřívání soluxem a pak kočku (takový ten ledvinový pás)na holé tělo a do postele a přes ty nejhorí bolesti klid. Jak to pomine, pomalu rozhýbávat. Injekce mi taky nepomohly. Mé mamince (ischias) někdy pomůe i to, kdy jí stlačuji reflexní ploky na noze, ale to dělávám a u není zbytí, protoe jsem samouk a bojím si, abych jí nublíila.
Není tady
Judyna napsal(a):
... bojím si, abych jí nublíila.
Tak akupresura má jednu velkou výhodu: i kdy se provádí blbě a nemá léčebný efekt, nelze jí ublíit! A správné body se poznají podle toho, e jsou bolestivé ... ale o tom je lépe si něco přečíst ...
Maxík napsal(a):
Judyna napsal(a):
... bojím si, abych jí nublíila.
Tak akupresura má jednu velkou výhodu: i kdy se provádí blbě a nemá léčebný efekt, nelze jí ublíit! A správné body se poznají podle toho, e jsou bolestivé ... ale o tom je lépe si něco přečíst ...
Maxíku,dovolím si trochu nesouhlasit.Známého bolelo břicho,lékař-akupunkturista ho napíchal,bolesti zmizely a prasklo mu slepé střevo!!!On (lékař)to nerozpoznal a ublíil.
Není tady
Tak já jsem bohuel pronásledována houserem snad od 25-ti let! Ale jsem nemocná na ledviny a dle příspěvků na internetu u vím, e to s tím souvisí + problémy s plící...
Kdy mne chytne...suché teplo, leet, klid. Dle toho jak moc mne chytne...buď to lze napravit (je -li poblí dr., ale já chodim pouze k jednomu chiropraktikovi) anebo jdu na masá...Mau se mazáním (mívala jsem prima spray...smradlavý jak ďas, ale pomáhal, bohuel u ho nevyrábí), někdy ze zoufalosti vemu práek.
Řekla bych, e i houserů je víc typu, dle toho, kde se ti nerv skřípne. U mne to je na SI....a pak elastický blok na krční páteři, take občas mne dr.napraví kří ale současně s tím se mne zablokuje něco jiného.
Hlavně suché teplo... (i kdy jsem riskovala i horkou vanu, nebo tak krásně uvolnila...)
Je to čím dál horí, třeba minule stačil blbý moderný ventilátor-foukal vzduch (jedno zda teplý či studený-stačí e foukal) za za dvě hod.sezení zády k tomu(ale se svetrem na kříi) to bylo.
Není tady
Jak u jsem jednou psala, na tyto problémy je výborná metoda dle Robina MCKenzie. Jde o pár nenáročných cviků (pacientovi je vlastně vybrán jen jeden přímo "na tělo" ) a kdy se opravdu poctivě cvičí, je po starostech. Také je potřeba naučit se, jak provádět běné denní činnosti tak, abychom nepřetěovali záda (jak správně sedět, řídit auto, čistit si zuby, ehlit, zvedat břemena ze země...).
Upravil(a) Rybička (28. 12. 2006 9:04)
Není tady
Rybička napsal(a):
Jak u jsem jednou psala, na tyto problémy je výborná metoda dle Robina MCKenzie. Jde o pár nenáročných cviků (pacientovi je vlastně vybrán jen jeden přímo "na tělo" ) a kdy se opravdu poctivě cvičí, je po starostech. Také je potřeba naučit se, jak provádět běné denní činnosti tak, abychom nepřetěovali záda (jak správně sedět, řídit auto, čistit si zuby, ehlit, zvedat břemena ze země...).
To by ale kadý fyzioterapeut měl uměl poradit. Radím najít někoho, kdo se touto metodou zabývá. Sama s ní mám je ty nejlepí zkuenosti.
http://www.volny.cz/novacka/mckenzie/mckenzie.htm
http://www.mckenzie.cz/
Ten první odkaz patří paní Novákové, průkopnici této metody u nás. Je výborná a pokud ona sama nebude mít čas, jistě doporučí někoho jiného, který je vhodný ve Vaem okolí.
Není tady
Mám vyzkoueno a potvrzené od mých známých pouití permanentního magnetu (to je ta černá pecka, co s ní lepíte na lednici vzkazy a obrázky a recepty):
přilepit spofaplastem magnet SEVERNÍ stranou na páteř na 15 minut , fertig.
A j eto i na heneroidy!:
co nejníe na kostrč mezi půlky. Mělo by stačit 3x denně na 20 minut po dva dny a je po ftákách. Já měl u pánskou menstruaci, leel jsem s tím doma na břie a pak jsem tenhle návod kdesi četl a bylo to jako boí zjevení.
Kterak určiti severní stranu? Takto: přilepit flastrem na některou stranu magnetu nitku 20 - 30 cm. A se přestane vrtět tak se natočí a ukazuje jednou stranou k severu - a to je ta severní (a druhou stranou ukazuje kam? modří u vědí? ano k jihu gloria - a to je ta jiní)
A je to.
Nechápu jaxi někdo normální můe sednout na 2 hodiny pod ventilátor. Notabene s houserem. enská netastná.
Není tady
Lomikeli, to bylo jednání snad 10-ti lidí, kde najednou v půlce jednání zapli ty moderní blbé ventilace(umístěně nahoře u stropu-stropní typ, který fouká teplo nebo zimu dle toho, na kolik st.se nastaví) a nelo prostě najednou někam u kulatého stolu přesednout, kdy bylo plno.
Take houser byl patrný a v momentě, kdy člověk vstal ..... a jeliko se to stalo poprvé v ivotě, tak od té doby stropní ventilátor je naplno nenávidený nepřítel.
Není tady
Ahoj lidičky, tak já jsem jetě ani neoslavila dvaadvacáté narozeniny a u během dvou měsíců jsem dvakrát marodila - kvůli zádům samozřejmě... A to zatím jetě nemám děti... Chjo... A to sportuju, dělám vechno proto abych byla fit, ale to prostě nestačí, stačí kdy je troku víc větrno... Take do konce ivota asi budu muset posilovat zádový svalstvo abych vůbec někde vydrela dýl sedět.
Není tady
Asi jo, moje kamarádka u takto posiluje od mládí... cca 25 roků u musí cvičit, aby nemusela na operaci...
Není tady
Jetě k tomu cvičení bych fakt přidala suché teplo. Pokud jde o plotýnky, na spaní nebo třeba kdy sedím u televize, hodím si kolem pasu svetr. Ne, e by potíe zmizely ihned, chvilku to trvá, ale myslím, e je to dobré i na prevenci.
Není tady
Judyno, zeptej se mne v práci nebo kdekoliv, KDY nemám kolem pasu svetr.... chudinky moje svetry....
Není tady
Musim napsal(a):
Judyno, zeptej se mne v práci nebo kdekoliv, KDY nemám kolem pasu svetr.... chudinky moje svetry....
Není tady
Páteř, svaly zad.... zde se projevuje mnoho faktorů od zdravotních a po emocionální. Cvičení a občasná masá jsou cestou kudy z toho ven.
Není tady
A já jetě k tomu přidám,e sedět u počítače na velkém relaxačním balonu je super věc nebo se na něm jen tak uvolňovat i malý overbool na cvičení nebo se s ním dá podloit krk bederní páteř a uvolňovat.
Není tady
Mám jeden veselý záitek s velkým balonem.
Chtěla jsem udělat něco pro svoje zdraví a protáhnout si záda. Čili jsem si na něj lehla(na záda) a pěkně se po něm povalovala, hlavu v záklonu. No samozřejmě se mi udělalo dosti patně od aludku, take takhle přátelé ne. Samozřejmě z toho neviním onen balon.
Není tady
To moc veselý záitek není,moje kolegyně z něj zase spadla a zlomila si klíční kost.
Není tady
Chtela bych se zeptat k vasemu tematu..Jak dlouho uz te to trapi a od kolika let?Me doktor napsal dermicke nebo dormicke lumbargie..nejde to po nem precist . Mam napsane uvolneni z telaku (chodim jeste na stredni)..je to tedy dlouhodobejsi? Slysela jsem, ze do roka az dvou by to melo prestat
Dobrý den, chtěl bych se s Vámi vemi o tom to problému podělit. Já například to mám z práce, a taky po úrazech.Je to docela hodně bolestivé, a nejdeto vydret, kdy člověk dlouho době sedí nebo stojí.Někomu léky a injekce nezabírají, existují i homeopatika,ale ty taky nemusí kadému zabrat. Co jsem si ta léta viml e nejlepí lék na páteř, je cvičení, e to pomáhá nejlíp. Jenom mě u moc né,ale i přesto občas cvičím.
Není tady
Taky u mě tahle "radost" potkala-léčím se u třetí týden a nic moc...Injekce,léky,chodím patně,zajímalo by mě jak dlouho to můe trvat ne se stav zlepí,či spí-jak dlouho to komu trvalo?
Abych měla představu...
Není tady