Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 10. 2006 14:26

mirda
♥------

Přestala jsem brát hormonální antikoncepci

Vážení, nemáte někdo radu? gloria
Přestala jsem po deseti letech brát HA - Mercilon a dnes mám 29. den od
prvního dne poslední mestruace (po konci s antikoncepcí) a mestruace
se furt neobjevuje. Cítím se nafouklá a unavená. Dokonce jsem se bála
těhotenství, tak jsem zakoupila baby test a výsledek byl naštěstí negativní,
ale stále mám pocit, že je to se mnou nějaké divné. Prosím, napište mi,
pokud máte, nebo jste měla, podobný problém jako já.. Dost by mi to
pomohlo, jsem už šíleně nervózní sad
shrnu
- je normální, že se menstruace nedostaví v pravidelném cyklu? jak dlouho mám čekat s návštěvou gynekologa?
- mohu otěhotnět ihned po konci s antikoncepcí?
Díky!!!!!

Není tady

#2 25. 10. 2006 14:33

Luisefernanda
♥♥-----

Re: Přestala jsem brát hormonální antikoncepci

Ahojky z vysazení antikoncepce nemám zkušenosti, ale známá to tak udělala. Je to úplně normální že se cítíš nafouklá, protože menstruace se určitě dostaví v co nejkratší době...a je také normální že po 10 letech teďka nebude ta menstruace tak pravidelná jako při užívání HA. Je to vlastně logické, ten cyklus už nebude tak upravený. No a když ti test dopadl dobře, tak se nemáš čeho bát, jediné co bych ti poradila tak zkus zavolat svému gynekologovi a zeptat se ho co a jak.

Já jsem si také dělala těhotenský test a jaksi jsem ho zmrvila...Bylo v návodu že se má cosi odtrhnout a nevěděla jsem co...no vůbec se tam nezobrazila ani jeden z těch proužků co měl. Poradíš mi teda jak se to přesně dělá?? Měla jsem značku myslím Pepino, stál 30,- Fakt jem jak blb že ani neumím udělat těhotenský test...Nevím co se tam mělo odtrhnout, který proužek. Odtrhla jsem ten první a pak jsem nevěděla který ještěsad..

Není tady

#3 25. 10. 2006 14:56

mirda
♥------

no, tohle byl nějakej nounejm, ale stálo to 44Kč a byly v tom dva.
myslím, že se tam žádné proužky netrhají, ale možná jsem měla jiný typ smile
tento se namočí do moči smile po písmenka MAX a pak se do pěti minut objeví
buď jeden proužek (negativní) nebo dva proužky (pozitivní).
takže se nic neodtrhávalo, jen se vyjmul z ochranného obalu..

Není tady

#4 25. 10. 2006 14:57

janica
♥♥♥♥♥♥-

Ahoj Mirdo,
koukám, že jsme vysadily stejně - já taky po 10. letech a dnes je den poté, co se vždy MS objevila. Zatím si s tím hlavu nedělám, ale to asi proto, že před tím, než jsem začala brát HA, tak jsem ji nikdy pravidelnou neměla - kolikrát třeba jen 8x do roka usch
Na gynekologii jsem stejně objednaná - na 3.11., tak se uvidí, jestli se do té doby MS objeví, nebo budu chovat roll
Jinak k tvému dotazu - možné otěhotnět hned po vysazení prý možné je, ale nevím jaká je tam pravděpodobnost.

Není tady

#5 25. 10. 2006 15:01

mirda
♥------

no tak to jsme na tom stejně cool¨
já ještě počkám na víkend a když menstruace nepřijde, tak taky půjdu k doktorovi.
předtím, než jsem prášky přestala brát, tak jsem měla vždy právě pravidelnou, neměla
jsem nikdy žádnej problém, tak se teď děsím
ale já otěhotnět ještě nechci!!! ale teda je pravda, že když jsem si ten test dělala, tak
mi to bylo nakonec vlastně trošku líto.

Není tady

#6 25. 10. 2006 15:02

Áda1
♥♥♥♥---

vysadila jsem po 8 letech, prvního půl roku jsem ji dostávala pravidelně každých 33 dní radovala jsem se, protože před HA jsem měla problémy jednou 33 jednou 45 jednou 30 pak zase 36 prostě nepravidelná, teď už jsem bez prášků dva roky, půl roku po 33 dnech a pak to zase začalo nepravidelně, ale už né takové výkyvy něco mezi 30-35 dny, jediný co mi na tom vadí, je to že se na ty krámy nemůžu spolehnout, že přichází pravidelně, ale nezhubla jsem ani neztloustla myslím, že pohoda............

no otěhotnět po vysazení možné je, kámoška vysadila Cilest a hned první měsíc otěhotněla

http://bd.lilypie.com/jgq2p2/.png

24.8. ultrazvuk viděny 2 srdíčka

Není tady

#7 25. 10. 2006 15:31

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já mám menzes taky hodně nepravidelně,  gynekolog mi minulý týden řekl, že cyklus  může být až  co  40 dní, což je prý normální.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#8 25. 10. 2006 15:42

Evicta
♥------

ahojky.. bud uplne v klidku..ja brala 3 roky antikoncepci a kdyz jsem vysadila,tak se mi menstruace objevila az za 3 mesice.. sice jsem se bala a chtela uz jit k doktorce na injekci,ale pak to samo prislo.. mela jsem to pak sice trosku nepravidelne,ale po par mesicich se mi menzes ustalila.. tak vydrz smile

Není tady

#9 25. 10. 2006 15:46

lulu24
♥♥♥♥♥♥-
Web

Právě že po vysazení můžeš otěhotnět velice snadno.Tak bacha na to. Já vysadila taky nedávno a koukej na můj metřík. Neplánovala jsem to. A s tou mesntruací tě taky asi moc nepotěším, já jsem musela 2x na vyvolávačku, protože tělo bez těch prášků prostě nefungovalo.No a po druhý ms nepřiházela ani po té injekci, jenže to už jsem zjistila, že jsem těhotná. Ale bacha, test mi vyšel několikrát negativně.

Není tady

#10 25. 10. 2006 15:51

Luisefernanda
♥♥-----

Mirdo - jaký ochranný proužek?? Právě že nevím který to je:( - je to ten s tím max?? Prostě takový obal?

Není tady

#11 25. 10. 2006 16:11

mirda
♥------

no, z krabičky vyndáš bílou jakoby obálku, neboli ochranný obal, a z toho pak vyndáš ten proužek papíru. s tím už nic nedělej, ten jenom namoč do moči po písmenka MAX a vyjmi jej po pěti sekundách. pak se čeká 5 minut, jestli se ti objeví 2 proužky nebo jeden. mně se to ukázalo hned.. možná ale máš nějaký jiný test, u kterýho musí být taky návod, není?

Není tady

#12 25. 10. 2006 16:13

mirda
♥------

ufff.. no tak tos mě teda moc nepotěšila usch
no, snad to byla výjimka potvrzující pravidlo a negativní
výsledek byl negativní. asi by to moc nevadilo,ale vzhledem
k tomu, že jsem s klukem měsíc, tak nevím nevím dumbom
ale každopádně díky!!

Není tady

#13 25. 10. 2006 16:37

Luisefernanda
♥♥-----

No je tam návod, ale vevěděla jsem který proužek oddělat...víš co jsem odtrhal?? to max...no tak to jsem tomu dala!!já blb. Návod tam je ale fakt jsem ho nepochopila.

Není tady

#14 25. 10. 2006 16:59

mirda
♥------

lol no tak to byl ten špatný proužek. teď už víš, jka na to, tak přeji hodně štěstí. ať tak a nebo tak

Není tady

#15 25. 10. 2006 23:23

tmavovlaska
♥♥♥♥---

Taky jsem vysadila a první se mi spozdila a já už myslela, že nás bude o jednoho víc.
Já mám zase problém že semi zhoršila peť, padají mi vlasy..

Není tady

#16 26. 10. 2006 19:00

Bublina
♥♥♥♥♥--
Místo: Praha

Tak já jsem vysadila koncem srpna.První měsíc pohoda,ale ted je to síla vyrašily mi beďáky,lupy ve vlasech,bolesti podbřišku atd............snad se to časem zastaví.Ted čekám kdy dorazí menzis jestli bude přesná nebo se zpožděním.Jinak sem začala baštit kyselinu listovou a kosmetička mi doporučila ZINEK na pleť.A jak Vy?

Není tady

#17 27. 10. 2006 9:03

janica
♥♥♥♥♥♥-

Já jsem v očekávání.
Jen nevím jestli MS nebo robě dudlik lollollol

Není tady

#18 27. 10. 2006 9:44

eliimoor
♥♥♥----

Ahoj, já jsem vysadila HA před dvěma lety, tenkrát jsem to nedostala 45 dní, byla jsem na nerv, šla jsem na gynekologii a doktor mi řekl, že po vysazení HA je to normální..

Není tady

#19 27. 10. 2006 12:11

mirda
♥------

Tak jsem to dostala. Po deseti letech HA, teď mám 31. den od prvního dne menstruace.
zatím to vypadá dost slabě, ale snad se to rozjede. a taky doufám, že krámy nebudou
naštvaný, že jsem je šidila deset let a nedala jim volnost a nebudu menstruovat rok grater
co se týče změny pleti nebo váhy, tak zatím se nic neprojevilo...

Není tady

#20 28. 10. 2006 11:27

janica
♥♥♥♥♥♥-

Tak já mám dnes taky radostnou zprávu smile
Už je to tady a jen s pětidenním zpožděním.
Žádné dudlik zatím wink

Není tady

#21 28. 10. 2006 15:59

enndi
♥♥-----

Ahoj holky taky vítám do klubu, vysadila jsem a mám to dostat, ale pořád nic, pořád si říkám musím být v klidu, ale červíček pochybností hlodá. Možná jsem měla dost stresující období, začala jsem chodit do autoškoly a před každou jízdou jsem rozklepaná jak ratlík, bolí mě břicho, atd. Takže si říkám, že je to možná i tím, asi si zkusím udělat test, když to do zítra nedostanu, ale pooužíváme kondom a bylo vše OK, takže si asi moje tělo musí zvyknout, jinak brala jsem antikoncepci 3 roky a už po prvním měsíci pozoruji zvýšenou chuť na milování a nějak celkově se cítím dobře, jenom se obávám silné  a bolestivé ms - chtěla jsem se zeptat co děláte abyste při ms neměly takové křeče? Koupila jsem si čaje (z kontryhele a ještě nějakou směs bylin), nechci do sebe ládovat ibáč, je to hrozný svinstvo...

Není tady

#22 29. 10. 2006 10:30

janica
♥♥♥♥♥♥-

Já vysadila po 10. letech a taky se cítím mnohem lépe, celkově, nejsem taková "nafouklá" a s chutí na sex se to taky hodně lepší smile
Jinak na křeče při MS netrpím, jen včera, tj. první den mě malinko pobolívalo v podbřišku, ale to mi dělalo i při HA, takže zatím žádný problém (ťuk ťuk ťuk) wink

Není tady

#23 29. 10. 2006 19:58

enndi
♥♥-----

Holky ještě bych se chtěla zeptat, je mi to sice trapný, ale když jsem brala HA, tak jsem na to nemyslela. Jak se správně vypočítává ms cyklus? Jestli si to pamatuju správně, tak se počítá 1. den menstruace až 28 dní a 29. den bych to měla dostat nebo už ten 28. ? Dík za odpovědi

Není tady

#24 30. 10. 2006 7:38

janica
♥♥♥♥♥♥-

Tak já to bez HA nikdy pravidelně neměla a četla jsem, že u každé ženy může být cyklus jiný, takže asi vysledovat, ne? wink

Není tady

#25 30. 10. 2006 14:40

abadon
♥♥♥♥---
Místo: 3. planeta sluneční soustavy

Jsem taky vysadila po 10 letech HA a menstruaci jsem dostala asi až po 4 měsících - to bylo úžasné. Bohužel se to rychle vrátilo do normálu jako předtím, než jsem ji začala brát - po 14 dnech.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí