14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Domácí vegeta bez soli
Ingredience:
1 kg mrkve,
1 kg celeru,
1 kg petrele,
1/2 kg cibule,
1/2 kg pórku,
hrst petrele,
hrst paitky,
hrst libečku.
Příprava:
Očitěnou kořenovou zeleninu nastrouháme, cibuli, pórek a natě nakrájíme.
Ve usuíme a poté rozmixujeme. Můeme přidat suené kvasnice Tebi.
Získáme asi 400 g hmoty.
Pouíváme k přichucování polévek, omáček.
zdroj: www.labuznik.com
Upravil(a) Oxi (25. 10. 2006 11:55)
Není tady
Domáca vegeta so sožou
doba přípravy je cca 7 dní
Ingredience:
1 kg mrkvy,
1 kg petrlenu,
0,5 kg kalerábu (kedlubna),
0,5 kg kvaky (nemusí by - iba kôli farbe) (tuřín),
0,5 kg zeleru,
0,5 kg cibule,
1-2 hrste suenej petrlenovej vňate,
1-2 hrste suenej vegety (ligurček voňavý) (libeček),
1 kg soli
Příprava:
Čerstvú zeleninu pomlie na mäsovom mlynčeku a miea so sožou. Rozloi na cca 4-5 plechov a da sui, hoci aj na radiátor. Ráno a večer zamiea. Vysui by sa mala do 3-4 dní. Potom prida petrlenovú vňa a vegetu a znova pomlie na mlynčeku. Kto chce, môe prida cesnakový práok a hubový práok. Táto vegeta je vhodná aj na maslový chlieb a do pomázánok, do mäsa, do polievky. Obsah soli po vysuení je okolo 30-40%.
zdroj: www.labuznik.com
Upravil(a) Oxi (25. 10. 2006 12:18)
Není tady