Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 24. 10. 2006 15:38

maya
♥♥♥♥♥--

Malé dítě a veřejné WC

Založila jsem asi hodně uhozené téma, ale zajímalo by mě, jak to řešíte vy smile Máme pětiletou dceru a mám hodně "ekl" pocit, kdykoli s ní mám jít někam na veřejné WC. Vadí mi, kdyby si měla sedat na špinavé, mnohokrát počurané prkýnko - natožpak představa, že toaletu použil např. někdo s kapavkou, žloutenkou, nebo i "banálním" gynekologickým onemocněním skurt Když jí prkýnko obložím toaletním papírem, stejně se jí vždycky někde smenke a navíc je zvyklá se vždycky prkýnka držet i rukama. Takže pokud to jde, snažím se problém vyřešit vyčuráním venku "na travičku", ale samozřejmě to není možné všude a taky mi připadá, že na to dcera začíná být už poněkud velká... Jak tyhle situace řešíte vy? Díky za zkušenosti!

Není tady

#2 24. 10. 2006 15:51

misulinka21
♥♥♥♥---
Místo: Střední Čechy - Neratovice

Re: Malé dítě a veřejné WC

No úplně jednoduše, nechodíme na travičku tam, kde to nejde, Eliška je mladší, takže ta travička je ještě v normálu. Ale jinak ji na toaletách přidržím na mísou tak, aby si vůbec nemusela sednout ani se držet. Na velké WC už umí taky chodit a ví, že jen doma se může držet. Vypadá to možná divně, držet 5-letou cácoru nad mísou, ale je to rozhodně lepší, než abyste si domů donesly nějakou tebou zmiňovanou nemoc. Mít 5-letý dítě s kapavkou je rozhodně divnější usch. To je můj názor. Eliška ví, že mimo domov (taky babičky a známé) jsou toalety jednoduše FUJ a víc to neřeším. Takže pokud je to nezbytné, klidně ji vezmi a přidrž ji, pro tvůj i její klid z nějaké nemoci. My byli asi před 10-ti dny na zmrzlince, myslela jsem,že když už nejsou vedra, tak je to snad bezpečné a víš ty co? Malá z toho jednoho nevinného čokoládového kopečku chytla salmonelu. Opatrnosti NENÍ NIKDY DOST!
Míša

http://www.ticker.7910.org/an1cxzS0g410010Mjg4ZHw0NzQ3NTE3amF8SmVuaWNrb3ZpIGpl.gif

http://www.ticker.7910.org/an1cqk60g410010Mjg3ZHw0MjAwNzlqYXxFbGluY2UgamU.gif

Není tady

#3 24. 10. 2006 15:58

maggie
♥♥♥♥♥--

Mám dva kluky, hodně dlouho jsem s nimi chodila na dámské WC, abych je měla pod dozorem. Jednu dobu jsem s sebou snad pašovala i Savo...
Od určitého věku to ale mají hoši lehčí - nebudu popisovat detaily jak "jít na "malou"". Ale když jde mladší na "velkou" tak ho přes jeho odpor ženu na dámské "WC" a dělám bodyguarda.

Jinak kapavka je přenosná jen pohlavním stykem, žloutenka je nemocí "špinavých rukou", a banální gynekologické onemocnění asi také nesetrvává  na WC v restauračce, aby na Vás skočilo :-)

Dbám na to, aby si kluci umyli ruky a nesahali na nebezpečné plochy, pokud to není nezbytně nutné.

Není tady

#4 24. 10. 2006 16:01

maya
♥♥♥♥♥--

misulinka21 napsal(a):

No úplně jednoduše, nechodíme na travičku tam, kde to nejde, Eliška je mladší, takže ta travička je ještě v normálu. Ale jinak ji na toaletách přidržím na mísou tak, aby si vůbec nemusela sednout ani se držet. Na velké WC už umí taky chodit a ví, že jen doma se může držet. Vypadá to možná divně, držet 5-letou cácoru nad mísou, ale je to rozhodně lepší, než abyste si domů donesly nějakou tebou zmiňovanou nemoc. Mít 5-letý dítě s kapavkou je rozhodně divnější usch. To je můj názor. Eliška ví, že mimo domov (taky babičky a známé) jsou toalety jednoduše FUJ a víc to neřeším. Takže pokud je to nezbytné, klidně ji vezmi a přidrž ji, pro tvůj i její klid z nějaké nemoci. My byli asi před 10-ti dny na zmrzlince, myslela jsem,že když už nejsou vedra, tak je to snad bezpečné a víš ty co? Malá z toho jednoho nevinného čokoládového kopečku chytla salmonelu. Opatrnosti NENÍ NIKDY DOST!
Míša

Když byla dcera menší, taky jsem ji držela nad mísou, ale teď už je hrozně těžká, takže to přestávám zvládat... styrka

Není tady

#5 24. 10. 2006 16:04

maggie
♥♥♥♥♥--

Nedotýkat se ničeho, co nemusíme, a řádně si umýt ruky...

Není tady

#6 24. 10. 2006 16:05

maya
♥♥♥♥♥--

maggie napsal(a):

Mám dva kluky, hodně dlouho jsem s nimi chodila na dámské WC, abych je měla pod dozorem. Jednu dobu jsem s sebou snad pašovala i Savo...
Od určitého věku to ale mají hoši lehčí - nebudu popisovat detaily jak "jít na "malou"". Ale když jde mladší na "velkou" tak ho přes jeho odpor ženu na dámské "WC" a dělám bodyguarda.

Jinak kapavka je přenosná jen pohlavním stykem, žloutenka je nemocí "špinavých rukou", a banální gynekologické onemocnění asi také nesetrvává  na WC v restauračce, aby na Vás skočilo :-)

Dbám na to, aby si kluci umyli ruky a nesahali na nebezpečné plochy, pokud to není nezbytně nutné.

Já nevím, jak moc jsou tyhle nemoci přenostné, ale i kdyby nebyly - jde o ten pocit. Mimochodem - jednou jsme se na tohle téma dokonce bavili s mým humoristickým panem gynekologem a ačkoli je to doktor s odbornou znalostí pohlavních a jiných chorob, říkal mi, že pokud může, ani sám na veřejné WC nechodí, a když už musí, zásadně ničeho se nedotýká, splachovátko chytá za šňůrku dvěma prsty co nejvýš, dveře taktéž lol Docela jsem se při tom jeho popisu tehdy nasmála...

Není tady

#7 24. 10. 2006 16:10

maggie
♥♥♥♥♥--

No, taky nevyhledávám první, poslení a prostřední kabinku - ty jsou nejfrektovanější. Splachují jedním prstem a doma naše privátní WC dezinfikuji ráno - odpoledne - a večer...  Ten pocit znám taky...
Ale už se mi i stalo, že jsem běžela jak o závod hledajíc WC - i veřejné - v podstatě jakékoliv... o to více jsem se potom myla...:-)

Není tady

#8 24. 10. 2006 17:41

Dita.L
♥♥♥♥♥♥♥

no teda ty zachody jsou vsude usch v Italii, Luxembursku a Spanelsku usch usch a v cz na Florenci usch jeste 4x navic.  nemecke a Francouzske ujdou, ty maji ty "samoomyvaci" prkynka, ale i tak je vzdycky klukovi oblozim haldami toaletniho papiru a kdyz jde na malou, stala jsem jeste donedavna v pozoru, aby se s "nim" nahodou prkynka nedotkl. ted uz je nastesti vyssi nez to wc, ale muzou me vzit vsichni certi, kdyz si stoupne tak blyzsko, ze se muze dotknout nohama. Vozim v kabelce i nahradni slipy, protoze se mi uz nekolikrat stalo, ze kdyz sedel na "velky", maval nohama a slipama vymet prostor pod prkynkem.  kdyz to udelal prvne, tak jsem mu je svlikla a zabalila je do igelitaku jako nejaky jaderny odpad.  roll a jel radsi bez nich, jenom v kalhotech.

Holky to maj lehci (teda ty dospele) ty si proste nesednou a je to lol

Odpovídám za to co říkám. Ne za to, jak ty tomu rozumíš.

http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/7/71x35tm2w.pnghttp://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/d/dflqakn4e.png
http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/2/2cxnuzbkh.png

Není tady

#9 24. 10. 2006 18:04

x256987
Host

Tak nevím. Nejsem žádná špindíra, dokonce jsem měla období, kdy moje mytí rukou zavánělo psychickou poruchou (třeba mobil nebo klíče byly prostě "špinavé", dotelefonovala jsem a šla se mydlit, měla jsem problém jíst u přítele z jejich nádobí...), nicméně už několik let toto prostě neřeším, na veřejné WC chodím, i na WC ve vlaku, sedám si a dotýkám se úplně normálně, a jsem nejen zdravá, ale i v pohodě...

#10 24. 10. 2006 18:19

mejada
♥♥♥♥---
Místo: Východočeský

Někde sem četla že více bakteriji je na madlu u nákupního košíku ,jelikož na WC se více dodržuje higiena,ale madla nikdo neotírá ???

Není tady

#11 24. 10. 2006 18:33

x256987
Host

A já jsem si teď vzpomněla, že podle nějakého průzkumu je v rámci domácnosti bezkonkurenčně nejvíc škodlivých mikroorganismů v ledničce...

#12 24. 10. 2006 20:31

TERCIA
♥♥-----

O držadlu nákupního vozíku jsem četla taky, ale ještě i o milionech bakterií na klávesnicích u PC:D, opravdu...

Není tady

#13 25. 10. 2006 15:58

Darja70
♥♥♥♥---

Mám taky 5 letou cácorku, prkno obkládám tím papírem, co už někde mají ( třeba v IKEA) nebo toaleťákem a držím ji , aby se nedotýkala prkýnka.
A taky hlídám, aby se ničeho nedotýkala. V podstatě je to na nic. Já se dotknu kliky, které se dotkl nemytý čuňas z WC a pak tou samou ruku třeba podám malé .
Holt si musi tělo nějakou imunitu vybudovat, na bakterie a viry a špínu a fujtajbly narazíme všudy a vždy, to by museli špunti chodit ve skafandru.

Není tady

#14 25. 10. 2006 16:23

briza3
♥♥♥♥---

Je dobré snaha děti ochránit (před čímkoliv), ale jak to budete dělat, až dcera půjde do školky, do školy, na internát, na diskotéku...... Věřím také, že více bacilů je třeba v metru, taky nevíte kdo byl před vámi......

Není tady

#15 25. 10. 2006 16:25

Evelin
♥♥♥♥---

Dělaly jsme to taky tak-obkládání papírem, ale když byla ještě váhově "menší", tak jsem to řešila na umyvadlo-to jsem předtím umyla.... I z toho papíru na sezení jsem na nervy a je mne pro ní bližší tráva. Já nikdy nesedám a naučím to holku také. Ruce myjem vždy,když vstoupím - do bytu, kanceláře a pod. Hnusí se mne MHD a držet se, ale to jinak nejde. TO je teprvé ráj bacilů...

Není tady

#16 25. 10. 2006 17:45

Jessie
♥♥♥♥♥--

Taky si myslím, že MHD, madla u nákupních košíků, různé kliky (třeba jen u obchodu) jsou kolikrát horší než WC. Je teda fakt, že si taky nesedám a pořádně drhnu ruce.
Jinak nejhorší záchody co znám jsou ve škole - metro, dokonce ani vlak prostě není horší. Zvlášť na základce - věčně pokapaná prkýnka, nespláchnuté záchody s "ozdobičkami". Je to prostě hnus a bohužel i dnes na střední se štítím dojít na záchod. To raději ten záchod v metru

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#17 25. 10. 2006 20:05

x256987
Host

Evelin napsal(a):

Dělaly jsme to taky tak-obkládání papírem, ale když byla ještě váhově "menší", tak jsem to řešila na umyvadlo-to jsem předtím umyla.... I z toho papíru na sezení jsem na nervy a je mne pro ní bližší tráva. Já nikdy nesedám a naučím to holku také. Ruce myjem vždy,když vstoupím - do bytu, kanceláře a pod. Hnusí se mne MHD a držet se, ale to jinak nejde. TO je teprvé ráj bacilů...

Evelin, jen doufám, že jsi to umyvadlo umyla i potom big_smile big_smile big_smile

#18 25. 10. 2006 23:24

maya
♥♥♥♥♥--

briza3 napsal(a):

Je dobré snaha děti ochránit (před čímkoliv), ale jak to budete dělat, až dcera půjde do školky, do školy, na internát, na diskotéku...... Věřím také, že více bacilů je třeba v metru, taky nevíte kdo byl před vámi......

No, já právě doufám, že až bude starší, naučí se "nesedacímu" umění wink - zatím je na to ještě malá. Jinak - taky mi není extra příjemné držet se v MHD, ale nevadí mi to zdaleka tolik jako špína na WC.

Není tady

#19 25. 10. 2006 23:39

maya
♥♥♥♥♥--

Jessie napsal(a):

Taky si myslím, že MHD, madla u nákupních košíků, různé kliky (třeba jen u obchodu) jsou kolikrát horší než WC. Je teda fakt, že si taky nesedám a pořádně drhnu ruce.
Jinak nejhorší záchody co znám jsou ve škole - metro, dokonce ani vlak prostě není horší. Zvlášť na základce - věčně pokapaná prkýnka, nespláchnuté záchody s "ozdobičkami". Je to prostě hnus a bohužel i dnes na střední se štítím dojít na záchod. To raději ten záchod v metru

To je fakt, záchody ve školách jsou "hustý", ale řekla bych, že snad ještě horší jsem viděla v různých zdravotnických zařízeních, což mi připadá už do nebe volající ostuda (kde jinde by se mělo víc dbát na hygienu?) Jen příklad z dob, kdy jsem čekala děti a navštěvovala porodnické ambulance: Jak v Brně na Obilňáku, tak v Bohunicích (což jsou jinak velmi vyhlášené porodnice), vypadal záchod jak na nádraží za komoušů; když pominu 100 let starý design (který není nejdůležitější - chápu, nejsou peníze), tak nikdy tam nedali ani neobyčejnější mýdlo, toaleťák nebo snad papíry na utření rukou. Takže mě např. poslali přes celou čekárnu na WC se šampuskou na moč (už to mi připadalo dost nedůstojné), ale vzápětí jsem se vracela zpátky, abych si aspoň mohla vzít z kabelky vlastní papírové kapesníčky... V Bohunicích ještě k tomu chybí u jediného - a navíc společného - WC dveře a ty hlavní se nedají zamknout, ani zevnitř podržet (na to jsou moc daleko), takže zase trnete, který z tatínků z přeplněné čekárny na vás vtrhne a spatří v celé nádheře. Děs...

Není tady

#20 25. 10. 2006 23:50

tmavovlaska
♥♥♥♥---

No tak když si nikdo nesedá, tak si můžu v klidu sednout  wink

Není tady

#21 26. 10. 2006 4:28

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Holky, ja se fakt musim smat kdyz vas ctu. Tak do Brna do porodnickych ambulanci teda nejdu, to vim jiste.
Ja znam spoustu (hlavne chlapu), kteri si po pouziti toalety ruce zasadne neumyvaji. A na to jsem fakt alergicka. Kdyz si predstavim co vsechno tema svyma prackama pochytaji!  Takze ty nechutne bacily neprezivaji jen na WC.

Není tady

#22 26. 10. 2006 7:20

Jesi
♥♥♥♥---

maya napsal(a):

Jessie napsal(a):

To je fakt, záchody ve školách jsou "hustý", ale řekla bych, že snad ještě horší jsem viděla v různých zdravotnických zařízeních, což mi připadá už do nebe volající ostuda (kde jinde by se mělo víc dbát na hygienu?) Jen příklad z dob, kdy jsem čekala děti a navštěvovala porodnické ambulance: Jak v Brně na Obilňáku, tak v Bohunicích (což jsou jinak velmi vyhlášené porodnice), vypadal záchod jak na nádraží za komoušů; když pominu 100 let starý design (který není nejdůležitější - chápu, nejsou peníze), tak nikdy tam nedali ani neobyčejnější mýdlo, toaleťák nebo snad papíry na utření rukou. Takže mě např. poslali přes celou čekárnu na WC se šampuskou na moč (už to mi připadalo dost nedůstojné), ale vzápětí jsem se vracela zpátky, abych si aspoň mohla vzít z kabelky vlastní papírové kapesníčky... V Bohunicích ještě k tomu chybí u jediného - a navíc společného - WC dveře a ty hlavní se nedají zamknout, ani zevnitř podržet (na to jsou moc daleko), takže zase trnete, který z tatínků z přeplněné čekárny na vás vtrhne a spatří v celé nádheře. Děs...

já pracuju ve zdravotnictví a musím říct, že jeden den jsme dali na wc toaleták(ten maxi velkej) a druhej den už tam nebyl. Lidi rozkradou všechno. My jich na oddělení vyfasujem určité množství na měsíc a víc ani ťuk. Dokonce se musí i zapisovat, kolik toaletáku a mýdla měsíčně spotřebuje personál dumbom

Není tady

#23 26. 10. 2006 11:35

x256987
Host

tmavovlaska napsal(a):

No tak když si nikdo nesedá, tak si můžu v klidu sednout  wink

tummenupp tummenupp tummenupp

#24 26. 10. 2006 12:29

maya
♥♥♥♥♥--

Jesi napsal(a):

já pracuju ve zdravotnictví a musím říct, že jeden den jsme dali na wc toaleták(ten maxi velkej) a druhej den už tam nebyl. Lidi rozkradou všechno. My jich na oddělení vyfasujem určité množství na měsíc a víc ani ťuk. Dokonce se musí i zapisovat, kolik toaletáku a mýdla měsíčně spotřebuje personál dumbom

Je fakt, že někdy člověk nestačí žasnout, co všechno stojí lidem za to, aby to ukradli. Nějak se nedokážu vžít do myšlení člověka, který si na veřejném záchodě cpe do tašky roli papíru a pak se doma chlubí taťkovi, jak šalamounsky ušetřil 3 koruny - nabo fakt nevím... Nedávno jsem byla v Brně na úřadě, kde mají naopak moc pěkně vybavené záchody, včetně přebalovacího pultu pro miminka s krásnou přebalovací podložkou. Pomyslela jsem si, jak je super, že to tam může být a že to nikdo neukradne. Asi za 14 dní jsem tam přišla znova a podložka už tam samozřejmě nebyla... Na druhou stranu si myslím, že je to hodně otázka přístupu. Když už dneska může být prakticky na každé benzince papír, mýdlo a sušák, mělo by to být samozřejmé i ve zdravotnictví. Možná by to byla pro začátek trochu větší investice (ovšem s celkovými provozními náklady dost zanedbatelná), kdy by se pořídil uzamykatelný zásobník na toaleťák a tekuté mýdlo (nebo by stačila aspoň síťka s nejobyčejnějším mýdlem). A např. to, že nejdou zamykat dveře, není otázka financí, ale nazájmu - zavrtat háček s očkem stojí pár korun.

Upravil(a) maya (26. 10. 2006 12:30)

Není tady

#25 26. 10. 2006 12:34

Jesi
♥♥♥♥---

Oni to právě ukradnou i přes ten uzamykatelný zásobník. Fakt. Normálně jsou vypáčený.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí