29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj všichni, kdo jste s touto nepříjemnou nemocí přišli do styku. Moc prosím o radu, jak ještě můžu obohatit dcerce (3 roky) jídelníček. Je mi jí líto, má pořád hlad a rýži už ani vidět nechce, o sucharech ani nemluvě. Už je to přes týden, co jsem ji za odměnu vzala po školce na zmrzlinku a bohužel jsme si přinesli domů i salmonelu. Nejdřív zvracela, měla 39 C teploty, šílený průjem a teď už je to lepší, jen ten průjem nás přes veškeré snahy stále zlobí. Jakože nám nikdy homeopatika moc nepomohla, tak v tomto případě musím naší paní Dr. velmi pochválit. Její namíchané kapičky dcerce do 20 min. ulevily od úpo*ných křečí a pocitu dávení. Ale dál si už moc nevím rady a nikde se mi toho moc nepodařilo sehnat. Poradí nám někdo?
Předem moc děkuji
Není tady
Naše malá měla něco podobného (campylobakterii)v necelých dvou letech a skončily jsme na infekčním-málem mi umřela. Bohužel tu dietu musí držet, dokud nebude bez příznaků. Ale velmi důležité je, aby pila mléko!!! Ne to normální (to nesmí!), ale v lékárně Ti prodají krabicové sušené mléko při průjmech. Poradila mi to doktorka a dcerka se po něm cítila lépe-silnější. Jinak jsme měly samozřejmě antibiotika, Hylak (kapky) a vařila jsem jí ostružiníkový čaj(hodně pomáhá) s glukopurem, místo cukru. Jinak v lékárně koupíš takové sáčky pro děti při průkmech, na vyrovnání minerálů v těle(myslím, že se to jmenuje Kulíšek).
Není tady
To Káča: Díky moc, už začínám být zoufalá. Bojím se jí něco dát, aby jí to ještě více neublížilo. Je pořád bleďounká a unavená. Určitě zkusím to mléko, můžu jí z něj udělat třeba rýžovou kaši, ať má trochu změnu. To jsem ani nevěděla, že je mlíčko pro děti s průjmy. Takže fakt moc díky za radu a zkusíme to.
Není tady
Není zač, uvidíš, že se jí uleví. Je mi líto každého takto postiženého dítěte, protože vím, co jsme si s malou zažily.
Není tady
misulinko
poptej se v lekarne, jestli neprodavaji v cechach lek, ktery se jmenuje Smecta. Je to prasek, ktery se rozdela do vody a pije (je to bleeeee ale fakt ucinne) Jsou v tom veskere strevni bakterie, ktere se prujmem nici a navic to prujem a zvraceni zastavi behem 2-3 dnu. Podava se 3x jeden sacek, pri nejakem desne siiiilenem prujmu muzes dat prvni den 2x - 3x 2 sacky.
nas kluk, kdyz byl nemocny prvne (strevni chripka) tak byl na wc 36x za 8 hodin. Od te doby nedam na Smectu dopustit
Upravil(a) Dita.L (25. 10. 2006 10:42)
Není tady
Jo, je to k dostání, ale donutit malé dítě, aby to spolklo-nadlidský a řekla bych nemožný výkon. U nás neprošlo...
Není tady
Ještě k té rýži a sucharem, já prodělala salmonelu a skončila na infekčním na kapačkách, dost hnusný. Můžeš přidat banány a vařenou mrkvičku. Nic moc, ale když už si člověk začne dělat chutě, tak už to je super.
Není tady
MISULINKO,
SYN SICE NEMĚL SALMONELU, ALE POŘÁDNEJ PRŮJEM,PO TÝDNU JEŠTĚ CHODIL PO 15 MINUTÁCH NA WC A VŽDYCKY SI JEN TAK "UPRCNUL". UŽ JSEM NEVĚDĚLA, ČÍM TO ZASTAVIT,JEN NĚCO SNĚDL, TAK LETĚL.
PAK JSEM SI VZPOMĚLA NA PSYLIUM...KOUPÍŠ HO VE ZDRAVĚNCE. NAMÍCHALA JSEM MU LŽIČKU DO ČAJE A DONUTILA HO TO VYPÍT...MUSÍŠ HNED,PROTOŽE TO ROSOLOVATÍ. A POŘÁDNĚ ZAPÍT! A PAK JEŠTĚ JEDNOU VEČER. A ZABRALO TO. KDYŽ JSEM ŠLA K DOKTORCE NA KONTROLU JEN MI TO SCHVÁLILA. JE TO PŘÍRODNÍ VLÁKNINA,TAKŽE NEUBLÍŽÍ! JO A JEŠTĚ JSME SI NA JEJÍ RADU KOUPILI NUTRILIN B.....OBNOVUJE STŘEVNÍ MIKROFLÓRU A JE DOBRÝ I PO ANTIBIOTIKÁCH.MĚLO BY SE VYUŽÍVAT CELÉ BALENÍ-JE TO SIRUP. TAK AŤ JE TÉ TVOJÍ MALÉ BERUŠCE BRZY DOBŘE!
Není tady