6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Říká vám něco sojové maso? Mám ho moc ráda, ale dělám to pořád na jedno brdo. Tak se ptám jestli nemáte doma nějaké mňam mňam receptíky z toho masa. Díky
Není tady
Ahoj Niki,
já dělám taky sójové maso pořád na jedno brdo:
Uvařím ho dle návodu ve vodě s masoxem, vodu nevylívám. Osmažím cibulku, zapráším paprikou, vložím maso a lehce orestuju. Zapráším moukou, lehce orestuju a pak rozředím vodou. Je to jakoby takový guláš, nebo omáčka s masem a k tomu dávám rýži nebo těstoviny.
Taky bych uvítala nějaké další recepty.
Není tady
Sójové mäso KUNG – PAO
Ingredience:
200 g sójových kúskov
2 vajcia
2 PL Solamylu
4 PL sójovej omáčky
5 PL oleja
100 g burákov
100 ml bieleho vína
2 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 feferóny
zázvor
2 ČL cukru
soľ
Příprava:
Na uvedené množstvo mäsa použijeme 2 L vriacej vody do ktorej zamiešame sójovú omáčku, cukor, štipku zázvoru a soli. Touto vriacou zmesou prelejeme sójové mäso a necháme 20 minút bobtnať. Mäso zlejeme, vyžmýkame a necháme vychladnúť. Pripravíme zeleninu – cibuľu nakrájame na polkolieska, cesnak na plátky a feferónky na kúsky.
V miske rozmiešame vajíčka, pridáme 2 PL Solamylu rozmiešaného vo vode a do tejto zmesi vložíme mäso. Na panvici rozpálime olej, vložíme mäso a smažíme cca 5 minút. K opečenému mäsu pridáme cibuľu, cesnak a feferóny. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme buráky, víno a časť marinády, ktorá nám ostala po namočení mäsa. Dusíme, kým sa prebytočná marináda nevydusí.
Doporučená příloha:
Podávame s ryžou.
Není tady
Sojové maso na paprice
Ingredience:
100 g sojového masa (plátky nebo kostky),
2 cibule,
trochu olivového oleje,
1/4 litru smetany ( já jsem dala kysanou smetanu),
2 lžíce hladké mouky,
mletá sladká paprika,
mletý pepř,
citronová šťáva ( já jsem dala trochu jablečného octu),
sůl, pažitka, naťová petrželka
Nálev:
1/2 kostky masoxu,
0,6 litru vody,
1 lžíce vegety
Příprava:
4 porce
Sojové maso přelijeme horkým vývarem připraveným z masoxu, vegety a vody, osolíme a necháme odležet (asi hodinu). Po odležení maso scedíme a nálev ponecháme.
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme scezené sojové maso, osmahneme, posypeme mletou sladkou paprikou a podlijeme nálevem ze sojového masa. Dusíme asi 20 minut, případně ještě dolíváme vodu. Ve smetaně rozmícháme mouku, omáčku tímto zahustíme a ještě povaříme.
Dochutíme citronovou šťávou, nebo jablečným octem, přidáme pažitku, petrželku a dle vlastní chuti je možno přidat své oblíbené koření.
Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky, nebo těstoviny (špagety)
Skutečně je to mooc dobré a omáčka všem připomínala svíčkovou.
Doporučená příloha:
Houskové knedlíky, těstoviny
zdroj: labuznik.com
Není tady
Sójové maso na způsob španělských ptáčků
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 1 hodina
Ingredience:
100 g sojového masa - plátky, kostky,
2 cibule,
3 lžíce tuku,
2 sterilované okurky,
2 natvrdo uvařená vejce,
2 lžíce plnotučné hořčice,
2 lžíce hladké mouky,
1 stroužek česneku,
sůl
Nálev:
1 kostka masoxu,
1 lžíce plnotučné hořčice,
mletý pepř, sůl,
0,6 litru vody
Příprava:
Sojové maso přelijeme horkým vývarem, připraveným z masoxu a vody, přidáme hořčici, pepř, sůl, promícháme a necháme odležet.
Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, zcezené sojové maso a vše osmahneme.
Nálev ponecháme, zaprášíme moukou, doplníme hořčici, případně vodou a za občasného míchání zvolna 1/2 hodiny dusíme. Před ukončením do pokrmu přidáme nadrobno nakrájené okurky a znovu krátce povaříme. Podle chuti osolíme, můžeme dochutit i trochou nálevu z okurek.
Jednotlivé porce posypeme na kostičky pokrájenými vejci a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.
Doporučená příloha:
rýže, nebo houskové knedlíky
zdroj: www.labuznik.com
Není tady
Sójové řízečky
recept je určen pro 2 osob(y)
doba přípravy je cca 30 minut
Ingredience:
1 balení sójových plátků
10 dkg plátkového sýru
15 dkg tvrdého salámu (nejlépe Herkules, Poličan)
masox
na obalení: vejce
mouku
strouhanku
Příloha: brambory, bramborová kaše, chléb
Příprava:
V 1/2 litru vřelé vody rozpustíme masox (podle chuti 1 nebo 2 kostky),
ztlumíme na minimum a vložíme sójové plátky. Vaříme skoro do měka,
odstavíme a necháme dojít.
Připravíme si na kostičky (o něco menší než budou uvařené plátky) sýr a salám.
Sójové plátky zcedíme a vytlačíme z nich přebytečnou vodu. Necháme zchládnout.
Každý plátek potom nařízneme skoro ke kraji, ale ne do konce!
Dovnitř vložíme vždy jeden kousek sýra, na to salám a opět sýr.
Celý postup opakujeme, než budeme mít naplněny všechny sójové plátky.
Potom vše obalíme jako klasický řízek v trojobalu, osmažíme.
Zdroj: www.labuznik.com
Není tady
Sójové plátky po královsku
Ingredience:
1 balení sójových plátků,
2 veliké cibule,
cca 200 g strouhaného sýra ( eidam ),
cca 100 g másla,
1 majonéza ve vaničce,
kečup,
sůl,
pepř.
Na nálev:
2 stroužky česneku,
1/2 lžičky mletého nového koření,
1/2 lžičky drceného kmínu,
1 lžička solčanky či vegety
sůl - podle potřeby, aby byl nálev tak akorát,
litr vody
Příprava:
Příprava plátků:
Večer plátky přelijeme vařící vodou a necháme je stát a bobtnat do rána. Poté vymačkat a povařit v nálevu z uvedených surovin. V nálevu nechat i vychladnout a poté vymačkat a připravovat. Takto připravuji sojové maso před jakoukoliv úpravou. Je to velice chutné.
Na plech dáme pod každý osolený a opepřený plátek pláteček másla. Na plátky rozložíme silnější kolečka cibule. Na cibuli dáme kopečky nastrouhaného sýra. Smícháme si majonézu s kečupem v poměru cca 2:1 a tím potřeme vršek. Upečeme v troubě dozlatova.
Doporučená příloha:
Brambory v jakékoliv úpravě
Zdroj: www.labuznik.com
Není tady
Sojove maso po čínsku
recept je určen pro 4 osob(y)
Ingredience:
1 krabička (80g) ochucených sojových nudliček,
2 vejce,
30 g škrobové moučky,
150 g cibule,
80 g oleje,
sůl,
špetka mletého zázvoru,
3 lžičky sojové omáčky,
špetka cukru,
špetka tymiánu,
1 stroužek česneku,
1 dcl vody se lžičkou vegety
Příprava:
Sojové maso přelijeme půl litrem vařící vody a necháme 20 minut bobtnat. Pak je ocedíme, lehce vymačkáme, promícháme s vejci rozšlehanými se škrobovou moučkou, zázvorem, rozetřeným česnekem a necháme stát asi 20 minut.
Na velké pánvi rozehřejeme olej, vložíme připravené maso a za stálého míchání je opékáme, přičemž jednotlivé kousky od sebe oddělujeme dvěma vidličkami. Po 5 minutách přidáme cibule nakrájené na tenké nudličky, sojovou omáčku, cukr, tymián a dusíme 2 minuty. Pak vše zalijeme vodou s vegetou, osolíme a dusíme až maso změkne.
(Sojové maso má být na pánvi jen v jedné vrstvě, aby se rychle opékalo.) Nemáme-li pánev dostatečně velkou, připravujeme pokrm na dvakrát.
Doporučená příloha: Podáváme s rýží.
Zdroj: www.labuznik.com
Není tady
Sójové maso na žampionech
recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 30 minut
1 porce-470 kJ
Ingredience:
250 g sójových kostek,
400 g žampionů nebo jiných hub,
zeleninový bujón,
sojová omáčka,
kmín,
sůl,
1 cibule,
čajová lžička rostlinného másla,
solamyl,
150 ml mléka, sojového mléka nebo smetany
Příprava:
Sojově kostky namočte do marinády ze zeleninového vývaru a sojové omáčky s příchutí hub.
Po třiceti minutách je vyjměte a zceďte. Nadrobno nasekanou cibuli opražte na tenkém olejovém filmu, přidejte houby, vmíchejte sojové kostky i se zbytkem nálevu, dobře vše promíchejte, osolte, okmínujte a eventuálně podlijte trochou vody. Směs dusíme zhruba dvacet minut pod pokličkou na mírném ohni.
Když maso změkne, zahustěte ho omáčkou z mléka (sojového) a solamylu.
Ozdobte jemně sekanými houbami.
Podávejte s těstovinami nebo vařenými bramborami.
Zdroj: www.labuzik.com
Není tady
OXI - SUPER... jsi jednička,díky za nápady
Není tady
rado sa stalo
Není tady
Dobré jsou i:
Sojové plátky obalované v cornflakes
1 balení sójových plátků, 1 kostka bujónu nebo vlastní směs koření, máslo, mouka, mleté chilli, mleté nové koření, 2 vejce, cornflakes, rozdrcené
Příprava:
Plátky povařte ve vodě s bujónem nebo směsí koření (podle chuti) a solí. Po 20-30ti minutách nálev slijte a plátky ještě vyždímejte. Osmažte je na másle po obou stranách.
Poté je obalte v mouce smíchané s mletým chili a novým kořením, pak ve vejcích a nakonec v drcených cornflakes. Osmažte dozlatova.
http://www.foodlife.cz
a nebo segedín mé kamarádky vegetariánky: Lenčin segedín, včetně fotky tady.. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
Není tady
my máme hrozně rádi špagety s omáčkou, kde jednoduše místo masa dávám sojové - napřed si ho uvařím s masoxem - na ty špagety je lepší granulát než kostky nebo plátky, na oleji si dám zpěnit cibulku, potom tám přidám uvařené sojové maso (zcezené), chvilku nechám osmažit, pak přidám rajčatový protlak, vodu, a pak dle chuti dokořenit, dosolit, přidávám někdy i cukr, když je protlak moc kyselý a případně ještě dolít kečupem - taky to trošku zjemní chuť... no a pak tím jen přelít špagety a posypat sýrem... moc nám to chutná
Není tady
vEruska napsal(a):
Sojové plátky obalované v cornflakes
Mnam, to vyzkousim A ten segedin taky vypada lxs.
Dik za tipy
Není tady
sojové maso buď máte rádi nebo ne ...
já ho teda můžu, zbytek rodiny moc ne
přesto ho jedí - granulát přidávám do sekané, karbanátků, masových směsí ....
Není tady
Cauky, tady je par tipu na recepty. Uz jsem ho docel dlouho nevarila, tak bych ho mohla v tydnu udelat, dik za tip:) http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p;todo.y=7
Není tady
Sojové plátky v sýrovém těstíčku
Plátky namočíme do masoxového vývaru s několika stroužky česneku. Vymačkáme a obalíme v těstíčku z vajec, strouhaného sýra, trošky mouky, česneku a grilovacího koření. Smažíme na oleji.
Příloha: brambory a tatarka
Není tady