Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 21. 10. 2006 19:50

Ambra
Host

Re: vdát se kvůli miminku?

Novio tak to teda zírám. Nevím, jestli se přístup za 2 roky změnil, ale já se všude setkávám s tím, že nás informují co a jak, když nejsme vdané a chceme jméno po tatínkovi. Když jsem chtěla tatínka k utz, tak se automaticky ptali, jestli se jmenuje stejně a tak. Zkrátka moje zkušenost praví, že nesezdané dvojice jsou naprosto normálmí a běžná věc, se kterou se počítá.

#27 21. 10. 2006 21:01

eliimoor
♥♥♥----

Mě se to ještě netýká, ale svatbu bych asi chtěla..prostě jen ten pocit, že malé přijde do rodiny..

Není tady

#28 22. 10. 2006 15:30

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Ahoj holky, máte tu zajímavé téma. Souhlasím s těmi nevdávacími wink a chci se zeptat, jestli některá nevíte, jak je to s tím příjmením, když bych nešla s "otcem" na matriku. Dítě automaticky v porodnici dostane moje příjmení a pokud si mě přítel třeba někdy vezme až se zklidní, bude hodně papírování okolo příjmení prcka? Já totiž pořád nevím, jestli toho mojeho pacholka vůbec jako otce přiznávat. smile Ještě mu pravděpodobně nedošlo, že bude táta (i když je na to dost starej) a tak vymetá diskotéky a bary místo zařizování bydlení a přizpůsobování se realitě, že budem doma 3.

Není tady

#29 22. 10. 2006 15:38

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Svedka napsal(a):

Ahoj holky, máte tu zajímavé téma. Souhlasím s těmi nevdávacími wink a chci se zeptat, jestli některá nevíte, jak je to s tím příjmením, když bych nešla s "otcem" na matriku. Dítě automaticky v porodnici dostane moje příjmení a pokud si mě přítel třeba někdy vezme až se zklidní, bude hodně papírování okolo příjmení prcka? Já totiž pořád nevím, jestli toho mojeho pacholka vůbec jako otce přiznávat. smile Ještě mu pravděpodobně nedošlo, že bude táta (i když je na to dost starej) a tak vymetá diskotéky a bary místo zařizování bydlení a přizpůsobování se realitě, že budem doma 3.

To mě moc mrzí sad Já to mám trošku podobný, ale nás si tatínek vůbec nevšímá, naštěstí tedy nikam nechodí, ale pro mě je to, jakoby tu nebyl. ALe bydleníčko nám udělal krásný, o to se postaral. Myslím, že automaticky malej/malá bude mít příjmení po tobě a pokud do rodného listu udáš taťku, tak když se vezmete, vůbec nebude problem s tím, že bude mít pak malej jméno po tatíkovi, horší by bylo, kdyby jsi dala otec neznámý, to pak nevím, jak to chodí, jeslti by ho musel adoptovat nebo???? neutral Já fakt nevím, každopádně bych ho napsala, neboj, on se zlepší, ten náš už se taky lepší, ale přiznal se mi, že si to vůbec neuvědomuje a že je toho teď na něj moc, kupovali jsme byt, celý ho předělával...no, starosti, prý na něj leze takový to, že má strach, aby jsme se měli dobře, aby se o nás postaral, aby mi byl dost dobrý, blázínek, tak jsem mu řekla, že jsme na to dva...

Zkus si  s ním promluvit na férovku, řekni mu, co ti vadí, co tě trápí a hlavně, že ho potřebuješ! Ten náš taťka to dlouho nemohl pochopit i po tolika rozmluvách a mých slzách, až jsem se nakonec sbalila a odjela, tedy stihla jsem to jen na Hlavák, tam odtud už si mě unesl zpátky dom big_smile hjarta Že bude lepší a zatím je, ťuk, ťuk, ťuk tummenupp

Tak ho taky trochu postraš, když nepomůže rozprava. Jak je starý? Mimi bylo plánované? U nás totiž ne, proto se asi tak choval.... A jak dlouho jste spolu?

Není tady

#30 22. 10. 2006 22:10

Zuzina
♥♥♥♥♥♥-

Já taky nejsem vdaná a při otázce " a kdy bude svatba?" bych vylezla z kůže!!!

http://lbyf.lilypie.com/GeGpp2.png

http://lb1f.lilypie.com/NL4lp2.png

Není tady

#31 23. 10. 2006 8:00

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Marika napsal(a):

Svedka napsal(a):

.

To mě moc mrzí sad Já to mám trošku podobný, ale nás si tatínek vůbec nevšímá, naštěstí tedy nikam nechodí, ale pro mě je to, jakoby tu nebyl. ALe bydleníčko nám udělal krásný, o to se postaral. Myslím, že automaticky malej/malá bude mít příjmení po tobě a pokud do rodného listu udáš taťku, tak když se vezmete, vůbec nebude problem s tím, že bude mít pak malej jméno po tatíkovi, horší by bylo, kdyby jsi dala otec neznámý, to pak nevím, jak to chodí, jeslti by ho musel adoptovat nebo???? neutral Já fakt nevím, každopádně bych ho napsala, neboj, on se zlepší, ten náš už se taky lepší, ale přiznal se mi, že si to vůbec neuvědomuje a že je toho teď na něj moc, kupovali jsme byt, celý ho předělával...no, starosti, prý na něj leze takový to, že má strach, aby jsme se měli dobře, aby se o nás postaral, aby mi byl dost dobrý, blázínek, tak jsem mu řekla, že jsme na to dva...

Zkus si  s ním promluvit na férovku, řekni mu, co ti vadí, co tě trápí a hlavně, že ho potřebuješ! Ten náš taťka to dlouho nemohl pochopit i po tolika rozmluvách a mých slzách, až jsem se nakonec sbalila a odjela, tedy stihla jsem to jen na Hlavák, tam odtud už si mě unesl zpátky dom big_smile hjarta Že bude lepší a zatím je, ťuk, ťuk, ťuk tummenupp

Tak ho taky trochu postraš, když nepomůže rozprava. Jak je starý? Mimi bylo plánované? U nás totiž ne, proto se asi tak choval.... A jak dlouho jste spolu?

Ahoj Mariko, vůbec nemám sílu s ním cokoliv řešit. Kdykoliv jsem se zmínila, že mi něco vadí nebo se mi nelíbí, okamžitě to otočil proti mě. Máme u něho doma teď dost nestabilní prostředí....jsme spolu krátce, ale v tom to myslím není. Ze skvělého vztahu se po vzájemné domluvě a částečně partnerově nátlaku má narodit malej drobeček a ten nemůže za to, že si to "rodiče" neumí srovnat. Já chci to malé jen ochránit a pokud by bylo "napsaný" jen na mne, měl by taťka smůlu u soudů. Aspoň si to myslím a když to tak po sobě čtu, přijde mi, jako bychom se hádali o byt....ach jo, takhle jsem to fakt nechtěla grater Má 2+kk a ještě před snažením o mimi jsme si řekli, že bude potřeba sehnat větší byt. Já u něho přestěhovaná nebyla, jelikož sem se tam fakt nevešla (je hroznej manekýn big_smile) a teď jsem vlastně spíš u rodičů a tak 1 - 2 x týdně přespím u něho, ale mám z toho vždycky příšernou depku. On se rozvalí na gauči, tak, že se tam už nikdo jinej skoro nevejde a kouká na TV. Tak si čtu a pak je mi vyčteno, že vždycky přijdu, chvíli si čtu a pak jdu spát....Jenže já když to tam vidím, tak je mi do breku z toho, že tam máme žít 3 a nevejdem se 2. Našim to vůbec nemůžu říct, doma mne s dítětem nechtějí a hlavně bych se nevešla. Jsme ve 3+1 naši, dospělej brácha, já a 2 pejskové. Nemam ani svoji místnost, spím v obýváku na zemi, ale je mi tam dobře. big_smile Snad to nějak dopadne, zatím se z toho nevěším, ale spíš doufám v to lepší.

Není tady

#32 23. 10. 2006 8:53

potvurkapodivna
Host

Svedko,
holka zlatá, to je mi moc líto. Těžko říct, jak se to u vás vyvine. Kolik je tomu tvýmu?
Nevěřím tomu, že by tě rodiče nechali na ulici. Ten tvůj bude asi pěknej sobeček.
Já s přítelem taky měla první 4 měsíce Itálii. Otěhotněla jsem, když jsme spolu byli 4 měsíce a on jaksi nechtěl brát na vědomí realitu, tak taky lítal po diskotékách, barech atd. On prostě nevěděl, jak se s tím má poprat, najednou zodpovědnost atd. Dokonce se i odstěhoval, ale nevydržel beze mě ani 24 hodin. Asi po měsíci se přistěhoval zpátky a od té doby se chová zodpovědně a teprve teď je šťastnej, že bude táta a užíváme si to spolu. Moc dobře vím, jak ti je, ale i kdybys zůstala sama, tak to není konec světa.

#33 23. 10. 2006 9:05

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No, potvůrko, já bych snad radši i zůstala sama....Mému "milému" je 36 let, je po dvou delších vztazích a už nějakejch pár let prý hledal partnerku, se kterou by založil rodinu, protože si to hrozně přál. Jenže holky nějak nechtěly....Sem mu na to skočila a teď nevim co s tim lol Co já bych dala za strejdu v Americe, kterej by mě koupil 1+1 albert
Nejhorší je, že už na něho mam vypěstovanou takovou averzi z toho jeho chování, že jsem radši, když ho celej tejden nevidim...je mi to líto, protože sem ho fakt milovala hjarta

Není tady

#34 23. 10. 2006 9:07

Tereza82
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

Jééé, Svedko, ahoooj! Budu teď trochu offtopic , ale jak Ti dopadly trippláky? Doufám, že dobře a užíváš si naplno těhu... Nemáš to totiž v Jarních miminkách doplněné a já bych tam ráda viděla to OK wink

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Pf6869H.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Pf68p1.png 4roky: 112cm a 19kg
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/Jgk3q4H.jpghttp://lb2f.lilypie.com/Jgk3p1.png 1rok: 78cm, 10kg
http://terusatko.rajce.idnes.cz/

Není tady

#35 23. 10. 2006 9:11

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tereza82 napsal(a):

Jééé, Svedko, ahoooj! Budu teď trochu offtopic , ale jak Ti dopadly trippláky? Doufám, že dobře a užíváš si naplno těhu... Nemáš to totiž v Jarních miminkách doplněné a já bych tam ráda viděla to OK wink

Ahoj Terezko, já ještě nevím....jdu na kontrolu 30.10. a tam mi povědí. U nás "na vsi" je to trochu pomalejší big_smile Ale snad dobře, nějak si to nepřipouštim a pan doktor říkal, že kdyby to bylo špatný, tak by mi zavolal a bral si na mě mobil, tak to asi myslel vážně, páč na rande jít nechtěl lollollol

Není tady

#36 23. 10. 2006 9:12

Tereza82
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice

No jasný, já ani nepočítám s tím, že by to mělo dopadnout jinak než dobře wink Jen jsem myslela, že už to víš wink

http://lb5f.lilypie.com/TikiPic.php/Pf6869H.jpghttp://lb5f.lilypie.com/Pf68p1.png 4roky: 112cm a 19kg
http://lb2f.lilypie.com/TikiPic.php/Jgk3q4H.jpghttp://lb2f.lilypie.com/Jgk3p1.png 1rok: 78cm, 10kg
http://terusatko.rajce.idnes.cz/

Není tady

#37 23. 10. 2006 9:15

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kdyby sem to věděla, tak vám dám přeci vědět, nééééé wink Já se tam na jarní zase po kontrole přihlásim. Normálně tam moc nechodim, nemam čas číst zpětně 100 stran co se děje a vy o sobě všechny víte všechno a já jsem spíš takovej tichej společník. A jako správná vyjevená prvnička probíhám všechna témata, sbírám informace a tak, víš rodna

Není tady

#38 23. 10. 2006 9:40

potvurkapodivna
Host

Svedka napsal(a):

No, potvůrko, já bych snad radši i zůstala sama....Mému "milému" je 36 let, je po dvou delších vztazích a už nějakejch pár let prý hledal partnerku, se kterou by založil rodinu, protože si to hrozně přál. Jenže holky nějak nechtěly....Sem mu na to skočila a teď nevim co s tim lol Co já bych dala za strejdu v Americe, kterej by mě koupil 1+1 albert
Nejhorší je, že už na něho mam vypěstovanou takovou averzi z toho jeho chování, že jsem radši, když ho celej tejden nevidim...je mi to líto, protože sem ho fakt milovala hjarta

Tak tu averzi celkem chápu. Já se tenkrát obrnila a dala mu jasně najevo, že tohle chování trpět nebudu, že si dokážu poradit i bez něj, když to jinak nepůjde. Taky mi bylo ouvej, ale pak už mi bylo všechno jedno, cítila jsem se hrozně zklamaná a ublížená a věděla jsem, že se musím postavit na vlastní nohy sama. Taky jsem si nadávala, koho jsem si vybrala za otce svého dítěte, když se tak choval. Já mám výhodu, že mám vlastní byt, takže jsem měla apoň o starost míň.
Oni o dětech vykládají, ale když to opravdu přijde, tak je to pro ně taky náročný se s tou situací srovnat, takže někdy takhle vychylujou. Ten můj se naštěstí včas vzpamatoval, já mu to odpustila a teď je fakt zlatej. Uvidíme, až se malá narodí, jak to bude fungovat.

#39 23. 10. 2006 10:04

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Byt ti závidím, já můžu tak leda bydlet v rodinném domku po babičce, kde se topí do kamínek uhlim, je tam jedno umyvadýlko se studenou vodou a splachovací hajzl na dvorku sad to bychom s mimčem nezvládli ... a hlavně je tam šílenej bordel, protože baráček po prarodičích nikdo nevyklidil, neuklidil a tak
Pořád ve skrytu duše doufám, že se stane zázrak a všechno bude ok. Já bych si tak moc chtěla to těhotenství užívat a přitom se mi v hlavě pořád melou nějaký starosti, v práci taky na prd, kolegyně se asi naštvala, že jsem o 4 roky mladší a dovolila si otěhotnět dřív....se mi to fakt sere

Není tady

#40 23. 10. 2006 10:16

potvurkapodivna
Host

Svedka napsal(a):

Byt ti závidím, já můžu tak leda bydlet v rodinném domku po babičce, kde se topí do kamínek uhlim, je tam jedno umyvadýlko se studenou vodou a splachovací hajzl na dvorku sad to bychom s mimčem nezvládli ... a hlavně je tam šílenej bordel, protože baráček po prarodičích nikdo nevyklidil, neuklidil a tak
Pořád ve skrytu duše doufám, že se stane zázrak a všechno bude ok. Já bych si tak moc chtěla to těhotenství užívat a přitom se mi v hlavě pořád melou nějaký starosti, v práci taky na prd, kolegyně se asi naštvala, že jsem o 4 roky mladší a dovolila si otěhotnět dřív....se mi to fakt sere

Já taky měla problémy. První 4 měsíce s přítelem a když už by mohl být konečně klid, tak mi vážně onemocněla babi. V srpnu zemřela a týden po ní teta, takže to bylo hodně náročný. V práci mám zas blbýho šéfa, kterej mi to moje těhu taky dává sežrat. Ale to nic nemění na tom, že se snažím být optimista, protože jsou věci, který nezměníš a neovlivníš a to, jak se budu cítit aspoň zčásti ovlivnit můžu, takže se snažím být v pohodě.
A co kdybys zkusila navštívit nějakýho psychologa, třeba by ti vysvětlil co se třeba v příteli odehrává a jak se k tomu máš postavit ty.
A přítel tedy plánuje společné bydlení? Počítá s tebou?

#41 23. 10. 2006 10:27

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Původně jsme v počátcích mého těhotenství plánovali výměnu jeho malého bytu za větší s doplatkem (moje stavebko), ale první starost měl o to, že když do toho vložím já ty prachy, už to nebude jen jeho a později ve slabé chvilce mi sdělil, že si myslí, že ani nemá cenu, abychom si společné bydlení pořizovali....Po jednom 5letém vztahu měl velký tahanice o byt s bývalkou a tak má teď strach. Já jsem pro to, co je psaný je daný, protože ať se lidi milujou sebevíc, když jde do tuhýho, nikdo nezná bratra. Tak jsem se stáhla, že jako nic kolem bydlení neřeším, protože jde o jeho prachy. Co se týče výbavičky, postýlky, kočárku atp. asi má pocit, že to na nás spadne zdarma z nebe. Nějak ho to nezajímá. Přitom má příklad v jeho ségře a švagrovi, kteří čekají o 2 měsíce dřív taky přírůstek. Když si vzpomenu jak básnil, když jsme se domluvili, že si pořídíme miminko, jak ústy sháněl lepší bydlení, počítal kolik budeme po všech splátkách mít peněz a tak ... kdeže "loňské" sněhy jsou. Snažím se vyhledávat milou a veselou společnost, abych na ty chmury nemyslela a smála se - nechci mít nervozní a uplakaný mimčo grater
Jsem beran a představa, že po měsíci vezmu chlapa, kterej ode mně odešel zpátky, je pro mě šílená. Jsi dobrá, že ses přes to dokázala přenést. Já když mi někdo ublíží, tak neumím moc odpouštět a zapomínat, pak je to těžký, vidím na dané osobě už vždycky jenom to špatný

Není tady

#42 23. 10. 2006 11:29

potvurkapodivna
Host

Svedko,
víš ten jeho odchod nám oboum prospěl. A já si byla jistá, že se vrátí zpátky a proto jsem se tvářila, že mě to na kolena nesrazilo a zvládnu to i bez něj. On nevěděl kudy kam a chtěl si to srovnat v hlavě, takže když se na to podíváš i z pohledu toho druhého a snažíš se ho pochopit, tak si to nebereš tak osobně. Nicméně už hned druhý den jsme se viděli a stejně tak i další dny, ale já chtěla aby se vrátil až v okamžiku, že to rozhodnutí bude trvalé. On zas pochopil, že o mě nechce přijít, že mě miluje a moc se snaží. Přítel měl ošklivé dětství, byl týraným dítětem a z některých věcí má větší strach než " normální" lidi. Neberu to jako zradu od něj, bylo to prostě takové zatápání a to dokážu pochopit. Prostě život je jiný než v telce, kdy budoucí taťka při oznámení o potomkovi se chová jinak.
Měla bys tomu svýmu hodně rychle otevřít oči, aby se začal trochu ohánět.

#43 23. 10. 2006 12:03

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

potvurkapodivna napsal(a):

Svedko,
víš ten jeho odchod nám oboum prospěl. A já si byla jistá, že se vrátí zpátky a proto jsem se tvářila, že mě to na kolena nesrazilo a zvládnu to i bez něj. On nevěděl kudy kam a chtěl si to srovnat v hlavě, takže když se na to podíváš i z pohledu toho druhého a snažíš se ho pochopit, tak si to nebereš tak osobně. Nicméně už hned druhý den jsme se viděli a stejně tak i další dny, ale já chtěla aby se vrátil až v okamžiku, že to rozhodnutí bude trvalé. On zas pochopil, že o mě nechce přijít, že mě miluje a moc se snaží. Přítel měl ošklivé dětství, byl týraným dítětem a z některých věcí má větší strach než " normální" lidi. Neberu to jako zradu od něj, bylo to prostě takové zatápání a to dokážu pochopit. Prostě život je jiný než v telce, kdy budoucí taťka při oznámení o potomkovi se chová jinak.
Měla bys tomu svýmu hodně rychle otevřít oči, aby se začal trochu ohánět.

Jasný, vždycky záleží na okolnostech a na té dvojici.Je důležité vědět a cítit, že tě někdo má rád a stojí při tobě. To já bohužel nepociťuji sad a když pak nemáš podporu ani doma u tzv. nejbližších, je to v háji

Není tady

#44 23. 10. 2006 12:43

potvurkapodivna
Host

Odkud jsi? Koukám, že to asi k sobě máme blízko, tak bysme třeba mohly zajít na kafe.

#45 23. 10. 2006 12:56

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Přímo z královské pr... Rakovník lol ale přes týden spíš v Praze, tady pracuju, zatím, než si moje nejbáječnější šéfová sežene nějakou kva kva kvalitní náhražku. Ale jsem mobilní, takže pokud jsi odněkud z okolí, určitě můžeme něco vymyslet tummenupp

Není tady

#46 23. 10. 2006 13:03

potvurkapodivna
Host

No tak to je náhodička, jsem taky z královské pr.....jak jsi to nazvala. Třeba se i známe, no to by byla prča vissla. Kolik ti je let?

#47 23. 10. 2006 13:06

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No tak to je fakt mazec!!!! Já si tady klábosim na netu, protože nenávidim tu slepičárnu v Rakuvníku a s kýmpak si to klábosim lollol To je váááážně výborný, až mi smíchy vyhrkly slzy tummenupp
V březnu mi bylo 25 a bydlim na pražský

Není tady

#48 23. 10. 2006 13:17

potvurkapodivna
Host

Tak to jsme na tom podobně, teda spíš s tím názorem na naše super městečko. Je lepší tu nikde nechodit, protože to se pak dozvídáš věci, které jsi údajně měla někde dělat, že se nestačíš divit dumbom
Tak to já jsem o něco starší, táhne mi na 30. a moje nové bydliště je bývalá nejčernější ulice - Prokopovka. Musíme to tam trošku zesvětlit vissla

#49 23. 10. 2006 13:25

Svedka
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo, mohli jsme tam s "taťkou" bydlet taky, jenže ten jeho kamarád, co nám původně chtěl byt prodat si to nakonec rozmyslel,že to radši bude pronajímat. Jeho drahá polovička tam totiž nechce bydlet. Mě by to tam nevadilo, jsou tam pěkný velký byty, černých spoluobčanů pár oproti dřívějšku a do centra kousek.No nic....a už jsi doma na neschopence, nebo ještě pracuješ? Já původně chtěla kvůli penězům dělat co nejvíc, když nemám toho živitele, ale když je tu šílený dusno, tak se mi chce vypadnout. Ale zase představa, že budu v R. od rána do večera celý dny a týdny, tak mne jímá hrůza....co tam budu dělat?!? Byla jsem doma celý srpen, páč v červenci jsem měla nějaký problémky a musela jsem do nemocnice a fakt už mi po měsíci v R. hrabalo. Utěšuju se jen tím, že až budu mít mimčo, tak mě natolik zaměstná, že se nebudu nudit. Ty čekáš taky prvního broučka? dudlik

Není tady

#50 23. 10. 2006 13:43

potvurkapodivna
Host

Byty jsou tam opravdu hezký, teda když si to předěláš podle svého, ale je to klasickej cihlák a ne panelák, což je strašná výhoda. Já zatím pořád makám, taky potřebujem penízky, splácím byt a drahoušek si vzal půjčku na auto, takže toho je nějak moc, no a do toho peníze za výbavičku. Mě zbývá do oficiální mateřský ještě měsíc a taky nevím, co tu budu dělat. Budu dokupovat nějaký věci na malou a takový ty klasický přípravy.
To si piš, že budeš zaměstaná smile
No jo, čekám první. Furt jsem si myslela, co mám času a upřímně bych to ještě rok dva bez mimi zvládla.

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí