|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Takže ráno ve 4:00 h se objevily první slabé kontrakce asi po 20 min. Do porodnice jsem odjeli až po poledni, a to v podstatě jen na vyšetření, jestli by to náhodou nemohl být porod, protože stahy byly strašně nepravidelné a kdyby mně neodešla hlenová zátka, tak bych si ani nemyslela, že by to mohlo propuknout, voda mně neodtekla. Porodní asistentka, ale usoudila, že to porod je a že do večera bude miminko na světě. Pan doktor, dost protivný, toho názoru nebyl, a dost neprofesionálně se s asistentkou přel. Ona mně pak bokem ujistila, že vzhledem k třetímu dítěti to rozhodně bude. Doporučila mně klystýr, protože právě kvůli plným střevům jsem neměla to správné tempo kontrakci, po klystýru se rozběhly a šlo to jak po másle, v 16:00 hod mně odtekla plodová voda a vypadalo to, že by do 18:00 h mohla být Maruška na světě. Té se ale nechtělo a celý porod prospala. V šest to tedy nebylo, vyměnila se i porodní asistentka a pokračovaly jsem v přemlouvání Marušky, aby už se dala na cestu. Další odhad byl do 20:00 h. Po několika teplých sprchách, skákání na balonu a nepřetržité chůze (už mě i nohy bolely) se asi v 19:00 h dostavily ty nejhorší bolesti, kdy jsem myslela, že i při té únavě polezu po zdi. Už chyběla i ta vůle je pořád rozdýchávat a snášet. A zase jsem setřásala malou na balonu, ale marně. V 19:45 mně přinesla asistentka čokoládovej bonbon, abych nabrala energii. Já jsem do pěti minut po něm začala zvracet. A těma tlakama co při zvracení vznikají jsem ji konečně posunula a už se kmitalo. Rodila jsem na porodní stoličce, takže jsem v podstatě seděla u země, opřená o manželovi nohy a asistentka u mě klečela. Na pět zatlačení byla malá venku, a to přesně ve 20:00 h jak slibovala asistentka. Manžel přestřihl pupečník. 
Pak přišel "ten velmi přijemný pan doktor." Asi mu bylo trapně, že mu to nevyšlo. A trápil mně na koze šitím. Manžel už choval umytou Marušku. Hned potom jsem ji dostala na první kojení.
Z celého porodu jsem měla velmi dobrý pocit. Opět jsem měla štěstí na obě porodní asistentky. Ta druhá se mnou neustále mluvila a probírala co jak bude, dokonce my pomáhala při kontrakcích, dopředu mně dala vybrat jakým způsobem chci rodit jestli klasika na křesle, na stoličce nebo ve vaku. Stoličku mně na konec doporučila jako nejrychljší způsob, kdy pomáhá gravitace. Celý porod se odehrávala v porodních boxu, kde jsme při tom všem sledovali televizi
. Další štěstí jsem měla v tom, že ten den jsem rodila sama. Takže na mě měli čas. To se odrazilo i v pobytu na šestinedělích. Kde sice v pokoji pro tři jsme byly dvě a jeden a půl dne jsem tam byla úplně sama. Ani vedlejší pokoj nebyl obsazen. Takže jsem měla nadstandard zadarmo. Sprchu, záchod, zázemí pro miminko - všechno jenom pro sebe. Sestry jak z šestineděli tak z novorozeneckého byly velmi ochotné. Neměla jsem jedinou výhradu. Když jsem ve čtvrtek odcházela, tak už tam bylo plno a já jsem byla celkem ráda, že už tam nemusím být. Štítila jsem se jít i do sprchy. A na pokojích se už nedalo hnout. Jediné co bych nemocnici na Polní vytkla je strava pro kojící maminky. Kdy v omáčce plavali pouze dvě sousta masa a nebo 10 dkg porce uzeného mně tedy také nezasitila. Měla jsem tam pořád hlad. Tak doufám, že je má slohová práce vyčerpávající. Teď už se jdu věnovat Marušce. Dneska s ní jdeme ještě na očkování proti tuberkuloze. Protože jsem včera šly domů samy, tak kvůli mně nechtěly otvírat tak drahou vakcínu. Tak jsem jim za ty služby vyšla vstříc a jdeme se dnes dodatečně naočkovat. 
Není tady
Rheo, tak to vypadá, že se na ten porod začnu opravdu ještě těšit
Prostě člověk musí něco málo vytrpět a tím se dostane blíž ke svému miminku

Není tady
Rheo, děkujeme za super popis porodu. Zvládla jsi to na jedničku
Hodně zdravíčka vám oběma!!!
Není tady
Rheo, taky gratuluju a preju obema hodne zdravi a Marusce at je spokojene ditko
Není tady
Rheo moc pěkný, koukám že porodní asistentky jsou většinou lepší jak doktoři
i já měla to štěstí
Tak ať vám to s Maruškou jde tak pěkně a v pohodě jako ten porod a hlavně pohodu v zaběhnutí doma 
Není tady
Rheo - velká gratulace! TAkže docela "pohodička", co? MOžnost zvolení si polohy docela závidím, i když já jsem byla už v takovém stavu vyčerpání, že mi to bylo úplně jedno...
Tak ať se vše daří!!!
Není tady
Teď mám ještě chviličku, tak jsem chtěla dodat, že jsem stejně jako Maruška narozená v neděli přesně ve 20:00.
Navíc se narodila den po narozeninách mé nejstarší dcery. Takže budeme slavit dvojité narozeniny.
A je strašně podobná mé prostřední dceři, a to tak, že mám pocit, že se mně narodila znovu. Ta podoba je opravdu veliká.
Není tady
Rheo, moc gratuluju a přeju vám hlavně hodně zdraví!
Rheo tvoje slohovka je dokonalá. A ještě jednou ti moc gratuluju k Marušce.
Není tady

Super slohovka, ještě jednou gratulujeme
, hlavně že to máte za sebou 
Není tady
Taky moc gratuluju!!! Pan doktor mohl být sice příjemnější,ale zase ti to vynahradila porodní asistentka:-)
Hodně štěstí v životě a hlavně to zdravíčko!!
Není tady
Rheo to bylo nádherný, hlavně, že ty z toho máš dobrý pocit a památku. Mějte se s Maruškou dobře 
Není tady
Ahojky Rheo! Moc gratuluju a přeju hodně mlíčka a ať Maruška roste do krásy!
Není tady
Rheo, tvoje slohovka je naprosto úžasná!!! Přeji Ti, ať se Vám všem moc dobře daří!!!
A zároveň Ti trošku závidím, že už to máš za s sebou :-).
Mimochodem, jak jsem byla na té kontole v úterý, měla jsem stejné pocity z pana doktora a porodních asistentek jako ty :-).
Není tady
Ten pan doktor se jmenoval Vráblík, kdybys na něj náhodou narazila. Ale byl prostě jenom nepříjemnej, jinak mně neškodil. Budu na tebe myslet a držet ti palce, ať nejsou žádné komplikace a stačí ti pomoc asistentek.
Není tady
To jsi Rheo moc hodná, že na mě budeš myslet. Obávám se ale, že jestli budu mít zase díťě přes 4 kila, tak to pouze s asistentkama nezvládnu:-(. Ale uvidíme!
Ten "můj" nepříjemnej doktor se jmenoval Nagy, takže jich tam asi bude víc :-).
Není tady

Rheo, také moc od srdce gratuluju 

Kolik Maruška vážila a měřila ???
Takže Polní nezklamala??? 
Není tady
Vážila 3200 g a měrila 50 cm.
Já mám zkrátka na té Polní štěstí. Určitě to tam mohlo být i horší. Když jsem odcházela, tak už tam bylo dost plno a nevím jestli by se mně to líbilo celý ty tři dny. Ale vyšlo to 
Porod byl taky bez komplikací, i když ke konci už to bylo napínavý. Ono se prostě Marušce od maminky nechtělo.
Teď jsem šťastná jak blecha, nemůžu se na malou vynadívat. Nějak to všechno prožívám vklidu, žádný nervy, kojení bez problému, v noci se malá budí po 4 hodinách. Zatím si teda fakt nemůžu stěžovat. Kéž to tak vydrží. Zatím doma všichni pomáhají. Manžel se taky hodně zapojuje. Tak uvidíme až začne chodit plně do práce.
Není tady

Rheo, tak to je fajn..je to na tobě i poznat, že jsi šťastná !!!
Teď konečně si to užiješ, viď ?? Je to asi naposledy, tak si to vychutnej !!!!
Já už se taky těším, že teď už to bude na pohodu !! Už jsem ostřílená matka a tak se nebudu trápit zbytečnostma !! A taky už vím od minula, že všechno nějak dopadne !!!! 

Nemá smysl být hned super máma úplně ve všem !!! Chce to klídek a pohodu !!!! 

Není tady