27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Asi poslední dva měsíce mě chytají křeče do lýtek.
Vdy to příjde z ničeho nic (větinou ale v noci) a trvá to celkem dlouho, noha mi úplně ztuhne a i kdy křeče přejdou musím chvilku čekat, abych se na tu nohu mohla vůbec postavit.
Bylo mi řečeno, e to můe být nedostatkem magnesia.
Nemáte náhodou podobnou zkuenost?
Nechce se mi s tím k doktorce, i kdy vím, e bych měla.
Předem díky
Není tady
Ahoj, mám podobnou zkuenost a myslim, e jí má jetě hodně lidí. Mně stačí opravdu jen ten hořčík a křeče jsou pryč.
Není tady
Kamarádce taky pomájí hořčík. Lepí je prý v umivých tabletách.
Upravil(a) jsem.sva (20. 10. 2006 8:54)
Není tady
Určitě je příčinnou nedostatek magnésia. Kup si v lékárně umivé tablety, jak u ti radila "ponoka". Bez předpisu od doktora tě vyjdou na cca 40 kč.To jetě docela jde. A i jsou docela dobrý, já je pila jednou denně. A nebo prodávají i přímo tabletky proti křečím - ty u jsou draí. Lékarnice ti určitě něco doporučí.
V.
Není tady
Janino, občas taky v noci mívám křeče v lýtku, vdycky mě to vzbudí a bolí to tak, e se někdy i rozbrečím. Kdy se chytí se za palec na noze a nohu jakoby přitáhne k sobě, křeč přejde.
Není tady
A kdyby to nebyl chybějící hořčík, tak by to mohla být třeba trombóza. Co takhle zajít raději k doktorovi jestli to trvá u delí dobu?
Není tady
Mě zas v práci jedna paní tvrdila,e málo piju(měla pravdu),Tak se snaím hodně pít,čistou vodu bez bublinek.Je fakt,e od té doby,co dodruju pitný reim mě křeč do lýtka nechytla.
Není tady
To já právě e piju dost...ale dneska jsem si koupila rozpustné magnesium a uvidíme, uvidíme...
Není tady
Ahoj, to já jsem na tom stejně. Nejhorí je, kdy se ze spaní protáhnu a chytne mě křeč. To se skulím z postele a stoupnu si na tu nohu a ví silou se snaím jakoby tlačit do země. Taky mi kolikrát málem vytryskly slzy.
Křeče mě dokonce chytaly i na kole (chodím na spinning) a to bylo fakt maso
Teď si dám semtam vitamíny (hořčík, vápník, zinek) někdy jenom piju "magnesku". Kdesi jsem četla, e křeče bývají i při onemocnění títné lázy. Tak si myslím, e já to mám od toho, mám toti hyperfunkci.
Ale doktora bych na tvém místě navtívila.
Není tady
Pozor na ten vápník. Taky jsem měla na křeče kombinaci hořčík-vápník-zinek a bylo to jetě horí, protoe jsem prý pak měla hodně vápníku a ledviny to nestíhaly odbourávat.
Samotný hořčík mi pak ale pomohl, brala jsem jen jedno balení a od té doby mě chytne křeč jen vyjímečně.
Není tady