29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Manžel jednou zapoměl na moje narozky a já mu to nepřipomínala, proč taky, že? Večer jsem to byla oslavit ,,na večeři" se synem a jeho přítelkyní, kde jsem aspoň tam dostala dárek. Měsíc se o narozkách ani nešpitlo a najednou se mně manžel ptá: tak já nevím, už dlouho hledám (i na internetu) a nevím, co koupit .....(své dceři z 1.manž.)k narozeninám. Držela jsem v ruce hrnec, tak jsem s ním třískla do dřezu a šla jsem beze slova ven. Podotýkám, že dceři manžel daroval před několika týdny(před touto událostí dost drahou MP3).
Co dodat?
Není tady
A ještě to taky hodně důležité (aspoň pro mně!): když si manžel nedávno koupil nový mobil, v kterém má MP3, tak řekl, že teď už vlastně tu svou MP3, kterou měl krátkou dobu(2měsíce)nepotřebuje. Ptala jsem se ho, jestli by mi ji nedal a nebo, že mu za ni něco aspoň dám (Kč). On mi na to řekl, že je celkem nová a ta nejdražší, tak je škoda to ještě neprodat a že by mi úplně stačila nějaká levnější. Řekla jsem, že jo, že má pravdu a jaké bylo moje překvapení, když ta jeho starší přesně tuhle (,,moc drahou") MP3 dostala.
Není tady
To by mu ten hrnec přistál na hlavě
To mi zvedlo adrenalin už když čtu ten tvůj přízpěvek já bych ho asi zabila
No to bych poro něj neměla slov a ne jen to
Není tady
Káčo, tak tohle by nerozchodil !!! grrrrr, to by měl teda hodně dlouhou tichou domácnost
jako už to by mě urazilo, kdyby mi řekl, že mu za ní mám dát peníze ??? Copak si jí nekupoval z vašeho společného rozpočtu ? Vy nehospodaříte dohromady, coby manželé ?
Není tady
On má své peníze, já své-tak to je. Do bytu kupujem společně (někdy jen já, manžel spíše elektroniku, na PC...).
Mně jen naštvalo, že mně na narozky nic nedal a jeho dcera dostala před narozkama takovou drahou věc (pro mně byla teda moc drahá-jak se manžel vyjádřil) a pak ještě na narozky(už jsem se ani nezajímala co-asi peníze).! A ona (17let) mu koupila na narozky MELOUN!
Není tady
Káčo, moc Tě lituji, ale já bych ho nechtěla a hledala si někoho jiného, třeba to bude trvat dlouho, ale to, že jsi mu chtěla MP3 platit, to už není ani o manželství ani o lásce, pomaloučku pracuj pro svůj další samostatný život a časem se , až budeš připravená, se odpoutej, ty jsi fajn holka a nezasloužíš si takové jednání.Hlavu vzhůru a buď hrdá.
Není tady
To není to nejdůležitější... Pokud to jinak celkem klape, nebabrala bych se v tom. Někdo dokáže s pugétem a dárečkem sehrát divadýlko a jinak je na zabití. A s někým je vám fajn a důležitý den opomine. Oni chlapi uvažují kapku jinak. Jasně, přijde to člověku líto. My holky, co máme za ušima, se s tím popereme se ctí...
Třeba: "Tak Tě zvu na večeři, mám narozky, hezky se rozšoupneme, co..?"
Nebo: "Jsem ráda, že jsi tak šetrný a neutrácíš za zbytečnosti. Já bych chtěla přidat na koženou bundu. Hodí se to, když mám narozeniny. Už na ní půlku mám našetřeno..."
No a bude to!
Není tady
Tak by se to dalo řešit v případě tzv. normálním, manžel zapomněl, šetří atd. Ale toto? Na manželku škoda peněz? To už není o šetření, to je neúcta, manželku bere jako věc, samozřejmou, tu si kupovat nemusí ale dcerunku ano. Hele Káčo!! Rozšoupni se sama ale hlavně nemlč, bude to v tobě boptnat jak papiňák a veškeré maličkosti narostou do obludných rozměrů!!!Musíš mu to říct,kup si něco hezkého atd.
Není tady
Káčo, tohle zabolí.
Občas na takové situaci dojde i u nás - přítelovy děti taky dostávají dražší dárky, než já. Ale na druhou stranu tolik mě to zas netrápí. Vím, že se aspoň tak snaží jim dokázat, že je má pořád rád. I když to není nejlepší způsob. A meloun je ještě dobrej - přítel dostal přívěšek na klíče...
Není tady
taky bych to tak nehrotila...jaký máte jinak vztah?jestli je vše v normálu...možná bych mu to nějak oplatila...jo takovou malou pomstičku...šikovnou...jo jsem maličko mstivá...přiznávám...ale bohužel mě nic nenapadá a v tom to je...možná bych v duchu spřádala pikle...ale nic bych nerealizovala ale určitě by se mi ulevilo....
radit ti aby sis pomalu začala zařizovat svuj život se mi zdá hodně silné kafe!!!!
Není tady
Možná silné, ale pravdivé, já jsem hrdá a chci muže, pro kterého jsem já ta první a který mi lásku projevuje, každá má na muže jiné nároky, fakt je, že každý se spokojí s něčím jiným, někomu stačí rohlík, někdo chce mazanec.
Není tady
Já teda určitě mazanec
Není tady
Nelo, záleží, jestli se to stává každý rok. Ale moje dcera každý rok mého muže upozorňuje, že ty narozeniny mám. A letos mi dali dary dokonce o 3 dny dříve. Žádná tragédie, hlavně když to řádně odčiní.
Není tady
Káčo, ľutujem ťa... fakt. Viac ako Nelu, ako He, ako hociktorú inú tuná... Pre mňa by to bolo ako napľuť medzi oči. Podľa mňa sú veci, ktoré sa nedajú úplne obchodnícky prerátať na peniaze a keď ja niečo veľmi chcem, muž to vie, a akoby mne natruc to dá niekomu inému... Jasný signál. Inak, bývalý tiež rád "zabúdal", ale je fakt, že on si - teda okrem SEBA - nepamätal žiadne narodky, ani svojich detí, rodičov, brata... Tak som sa poctivo pripomínala, hoci som tiež väčšinou dostala len peniaze alebo niečo praktické(raz som ho skoro prizabila žehličkou, čo som dostala na Vianoce), ale aspoň mi potriasol rukou, väčšinou bola nejaká bylina alebo bonboniéra, aby sa nepovedalo - a šlo sa oslavovať. A odvtedy poučená vždy nenápadne pripomínam - už za mesiac! za 3 týždne... atď. Presne podľa tunajšieho návodu.
Upravil(a) Selima (29. 12. 2006 17:55)
Není tady
Selima napsal(a):
Káčo, ľutujem ťa... fakt. Viac ako Nelu, ako He, ako hociktorú inú tuná... Pre mňa by to bolo ako napľuť medzi oči. Podľa mňa sú veci, ktoré sa nedajú úplne obchodnícky prerátať na peniaze a keď ja niečo veľmi chcem, muž to vie, a akoby mne natruc to dá niekomu inému... Jasný signál. Inak, bývalý tiež rád "zabúdal", ale je fakt, že on si - teda okrem SEBA - nepamätal žiadne narodky, ani svojich detí, rodičov, brata... Tak som sa poctivo pripomínala, hoci som tiež väčšinou dostala len peniaze alebo niečo praktické(raz som ho skoro prizabila žehličkou, čo som dostala na Vianoce), ale aspoň mi potriasol rukou, väčšinou bola nejaká bylina alebo bonboniéra, aby sa nepovedalo - a šlo sa oslavovať. A odvtedy poučená vždy nenápadne pripomínam - už za mesiac! za 3 týždne... atď. Presne podľa tunajšieho návodu.
Manžel zapomněl na moje pětatřicetiny a mně to spíš pobavilo, protože jsem to přesně čekala Osobně je mi šumák, jestli mi někdo potřese pravicí zrovna koncem ledna, podstatné mi připadá, že na mě myslí během celého roku a záleží mu na tom, abych byla šťastná a spokojená. Címž nechci říct, že Selima nemá pravdu, za sebe ji určitě má, jen chci říct, že i tohle (jako ostatně kdeco) můžou lidi vnímat velmi různě a že "napľuť medzi oči" mně osobně připadá strašně silné v porovnání s tím, jak velkou část společného života tvoří oslavy narozenin
Není tady
Selima napsal(a):
Aha, sorry, teď jsem si teprve přečetla znova ten příspěvek od Káči, že pro ni to bylo "moc drahé" a pak to dostala dcera... Jo tak tohle bych taky nesla těžce, jako že jsem "druhá kategorie" Já myslela, že Selima píše o tom, když manžel zapomene na narozky, to bych (resp. jsem) rozdýchala v pohodě.
Není tady
Selimo, s tou žehličkou jsi mi připomněla, že mi jeho dcera shodila na zem žehličku a už bohužel ,,něpremávala". Za dva měsíce na to byly Vánoce a co myslíš, že jsem pod stromkem našla? Žehličku (kterou jsem podle mně neměla dostat jako dárek), ale největší bomba-koupil ji ve výprodeji za nějakých necelých 300Kč a ta moje předtím byla značková....
Není tady
Mimochodem: letos jsem pod stromkem nenašla nic, se slovy, že si stejně kupujeme přes rok...A jeho dcery opět dostaly každá po 2000Kč a mladá chce ještě značkové hodinky. Někdy je mi fakt do breku, kdyby byl pod stromečkem aspoň jeden úúúúplně malinkatý balíček, za pár korun-tak mám Vánoce.
Není tady
A co jeho narozeniny, neměla bys mu to vrátit ? Stará se o dcery, nebo jim jen kupuje dárky? Třeba má vůči dcerám špatné svědomí. Hlavně by mu to nemělo projít. Jedno staré přísloví praví, že žena je muži tak drahá, jak je drahá. Udělej si radost, kup si něco hezkého, jdi k holiči ... Hlavně se netrap a vymýšlej, jak ho napravit.
Není tady
Kačí, nic si z toho nedělej.
Když jsem čekala naše první dítě, taky mi manžel ( tehdy přítel ) nic k Vánocům nedal. Oznámil mi to, když jsme s mamkou chystali na stůl. Prý jeho dárek je, že naše požádá o mou ruku. Vzhledem k tomu, že se na to u nás nehraje a on neměl ani kytku, bylo to to pomyslné stéblo. Apropos, navíc, on měl v té době záskok, takže se o nějaké romantice nedalo ani mluvit. Hezké Vánoce ! :-))
Není tady
tak to ty chlapy bych
,vždyť dneska je tolik možností na koupi dárku,různé kosmetické balíčky,pernamentky ke kadeřnici atd..A nemusí to být kdoví jak drahé dary,ale i maličkost stačí.
Není tady
Tak jsem to holky vyřešila-donutila jsem (psychologicky) manžela objednat přes internet Orální centrum (je to elektrický kartáček s nástavcema a k tomu ústní sprcha). To jsem vždy chtěla. Tak- a mám Vááááánoce!
Není tady
no jednou jsem si rikala:kdyby radsi zapomel....- byl to teda svatek a dostala jsem gumaky :-))) s tim,ze to prece je strasne potrebna vec do zahrady... Vanocni darky nekupuje rad (to asi kazdy),ale vzdy ho zachranil nejakym parfemem a uz se tak "vypracoval",ze letos k tomu prihodil i nahrdelnik s naramkem a brusle :-)))
Ale jsou to leta driny....nez chlapovi dojde,ze nejen on je rad obdarovavan.
A ty gumaky mu dodnes (po 10letech) deti casto pripominaji...
Kaco,vim,ze to mrzi a ja se svoji povahou bych mu to asi skarede vratila.Na druhou stranu vim,jak si tatinkove "kupuji"svedomi vuci detem - to je tezke. Ale nechat se odstavit na druhou kolej - az co na me zbyde...to teda asi radsi neee
Není tady
maggie napsal(a):
Po prvních letech manželství, kdy jsem naivně očekávala automaticky kytku k výročí svatby a k narozeninám, jsem to vzdala - tedy to očekávání...
Asi tak 10 let praktikuji tzv. "deklarování". Měsíc dopředu nahlas prohlásím: "Tak za měsíc mi bude ... let" nebo "Víš miláčku, že to bude PŘESNĚ za měsíc ... let, co jsme spolu?".
Dále deklaruji 3 - 2 - 1 týden předem. Pak už tak po dni. V den narozenin - výročí - rovněž. To už mu v podvědomí na sto procent bliká kontrolka....
Ještě před třemi lety mne můj muž "dostal", když mi koupil náušnice - a šel se pochlubit mamince, jak se pochlapil. Jeho matka se podívala do krabičky a řekla: "Pěkný, ale ty samý má Tvoje žena už několik let v uších".
Stejně jsem je dostala a před několika měsíci se hodily - dostala je švagrová! Jak Ti chlapi kolikrát uvažují nadčasově, že?
Jinak - kromě manžela, který doteď neví nejen datum mého narození, našeho sňatku, matně si vzpomene na narozeniny dětí, ale narození svých rodičů běžně zapomíná, stejně jako narozky vlastních sourozenců, mám doma ještě 2 syny. S maximálním úsilím jsem je dovedla alespoň ke dni matek - s přispěním školy, kde nacvičují každoroční představení a vyrábí přáníčka. Pevně doufám, že se někdy v budoucnu i dočkám umytého nádobí po "snídani do postele" pro maminku....
no, tak na to, kdy vlastně máme výročí, jsme přišli jen díky tomu, že si naše první rande zapsal do kalendáře
na narozky mne pozval do úžasné restaurace, koukali jsme na hvězdy... z jeho podnětu.... a na to, jestli mám ten den čas, se mne zeptal týden předem...
na den matek nevěřím. jen mdž.
Není tady