|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
V decembry som mala 32:) A ešte niečo by som potrebovala vedieť,lebo vo štvrtok robím bábu,tak ja ked som robila na svadbu mladuchu-(nemám skener nemôžem ju sem hodiť,lebo ju mám len na fofočke),tak mi doniesli Barbinu a musela som upiecť cesto v bábovkovej forme+ešte v okrúhlej,lebo tá bába je dosť vysoká.Pozerám,že ty ju máš zrejme len v bábovkovej forme.Máš klasickú formu na bábovku,alebo nejakú väčšiu?Moja forma na bábovku má na výšku 10cm zhruba.
Není tady
Iveto já jsem měla půjčenou tu bábovkovou formu vyšší-nevím přesně kolik cm byla vysoká,ale ta babie ji měla po boky a zbytek jsem doplnila odřezky korpusu.A aspoň pevně držela.
Není tady
Ďakujem,ja mám menšiu,tak budem musieť robiť zase aj okrúhlu na spodok.A ty máš koľko rôčkov?Ak smiem vedieť xixix.
Není tady
Jasně,že smíš vedieť-v červenci mi bude 25.Tak držím pěsti ať se ti zitra dort daří!
Není tady
Takže moja Barby.Je to jedna torta,ale najprv som ju fotila ráno a potom som jej ešte dorobila dáždnik a kabelku a tak druhá je fotená večer a je to trošku zhoršená kvalita fotočky a zdá sa, že je oranžová xixi.

Není tady
Není tady
Není tady
Iveto ty jsi borec-ty snad pečeš pořád!!! Moc pěkné i ta panenka se mooc podařila.
Není tady
Upravil(a) wera (20. 2. 2007 15:27)
Není tady
Wera-ďakujem.Vau krásna torta,inak sa chcem spítať ty máš tortové formy na rôzne tvary,alebo si to tiež vyrezávaš ako ja z plátov?
Malá chce na narodky jednorožca:oto som zvedavá ako to budem robiť,ale už som si objednala od vás z Čiech od Jánskeho formu kona-myslím,že nejako okolo 145kč stála,ale neviem to už presne,lebo som objednávala aj rôzne vykrajovačky a tak-u nás to moc nedostať,aspon u nás v L.Mikuláši je to bieda.Tak sa teším na to juj,aj ked poštovné je dosť drahé,ale má lacné vecičky a oplatí sa mi to.
Není tady
Mám formu na hříbek,číši,mašinku,srdce a podkovu-jinak všechno vykrajuju.Je fakt,že vykrojit se dá všechno.Budu se těšit na fotku jednorožce-určitě se podaří
.
Posílám další fotky pro inspiraci.
hříbky jsem dělala několikrát-mám na ně formu
Není tady
Není tady
Já si to většinou den předem upeču,na druhý den ráno naplním,vyřežu a vytvaruju a v noci zdobím.Přes den to ztuhne v lednici a líp se to zdobí.Ale tyto dorty jsem pekla asi půl roku zpátky.Nemáme digitál,tak skenuju fotky,až mámá vyvolaný film 
A ten hoblík jsem pekla v teď lednu
Upravil(a) wera (22. 2. 2007 8:17)
Není tady
no já nemůžu říct nic jinýho, než že smekám, teda děvčata, já byla do teď schopná udělat akorát Krtkův dort

Není tady
Jé moc děkuju.Posílám další 
Upravil(a) wera (22. 2. 2007 20:53)
Není tady
teda ta kytara by se moc líbila manžloví, o půllitru plzně ani nemluvě 

Není tady
Ahojky-další dorty pro inspiraci
Ten první dort sice vypadá jako rádio,ale měl by to být starý tip televize.
Upravil(a) wera (23. 2. 2007 12:26)
Není tady
Vau-úplne kľudne by si sa tým mohla aj živiť,sú fantastické.Niektoré máš nádherné odtiene,čím farbíš marcipán,práškovými,tekutými,gélovými farbamy?U nás je problém zohnať tekuté farby,gélové objednávam len cez net:(
Ja som zase piekla Thomasa a k tomu som im maľovala aj tričko-bolo to na objednávku.Na pondelok mám psíka idem popozerať nejaké námety.

Upravil(a) Iveta Uramová (24. 2. 2007 17:39)
Není tady
Teeeda ta mašinka je super a s tím trikem perfektní nápad.
Já barvím práškovými barvami (v kapce vody) a s gelovými nebo tekutými barvami vůbec zkušenost nemám.Čím barvíš na černo?
A ty asi pečeš dorty na zakázky,že?A ještě jsem se chtěla zeptat-nemáš prosim zkušenosti s živými květinami na dortech?Dostala jsem patrové dortové stojany a chtěla bych bráchovi upéct na svatbu.
Upravil(a) wera (24. 2. 2007 18:11)
Není tady
Ja mám čiernu gélovú farbu-no nikdy sa mi zatiaľ nepodarila pekná čierna,skôr je to sivo čierna.:(no áno ja som začala piecť na objednávky-trošku si privyrobím popri materskej a ty by si mala tiež začať tie torty sú fantastycké-nepovedz mi,že si všetky tieto tortičky upielka len tak a rozdala hm su super.
Není tady
Juj ešte som zabudla-nemáte niektorá naozj dobrú vyskúšanú orechovu plnku?Ja mám takú s pudingom,ale väčšinou sa mi sekne aj ked mám všetko izbovej teploty:(
Není tady
A dnes som spravila toho havka-chceli hnedého,ale nakoniec som spravila dalmatínca a boli veľmi spokojný xixi.
Není tady

Iveto, na tu mašinku Tomáše, to máš formu?
A jestli ne, jak to vykrajuješ? Ráda bych si ho u Tebe objednala, ale jak by došel až ze Slovenska? 
A Když to potahujete marcipánem, děláte ho, kupujete, nebo doma patláte mléčnou hmotu?
Teda holky, bledá závist, je nádhera, co dokážete!!! 
A jinak, já mám na ořechovou náplň recept po mojí pratetě. Máme jí nejraději.
Pouze: mleté ořechy + cukr krystal + lžíce horkého mléka.
Spatlat dohromady, kolik čeho má být Ti neřeknu, já neodvažuju. Prostě tak akorát, aby to bylo dobře sladké a mělo to správnou konzistenci, dobře se to mazalo. 
Upravil(a) Eri (25. 2. 2007 22:44)
Není tady