29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Gio, jablečný by nešel (jablka rozvařená v pudinku s vodou)?
Už se mi povedl medovník, dostala jsem jednodušší recept.
Není tady
wera napsal(a):
ahojky-tak jsem si tady prohlížela ty vaše krásné dortíky a chtěla bych vám taky nějaké poslat,akorát musím přijít na to jak
Vera-ak ti nejde hodiť sem tortičky,kľudne mi ich pošli na mail a ja ti ich tu dám-ak chceš.Aspon to skúsim-teším sa na ne.Ja svoje ukladám do jedného albumu na webe a potom ich odtiaľ kopírujem tu-inak sa mi to tu nedalo dostať.
Není tady
ito - tak to asi dopadne. No, mám času dost třeba by mohly držet v nějakém tvaru jabka s jáhlama nebo s rýží.
Není tady
Tak posilam prvni dort :-)
Není tady
A tady další
Není tady
můj první dort
Není tady
tak už mi to jde
Není tady
Omlouvám se,že jsem to tady tak zahltila.Ale kámoš mi ukazoval,jak tady ty dorty vkládat,tak jsem si to zkoušela.Ty dorty jsem dělala asi před dvěma lety,tenkrát jsem jen tak zkoušela upéct taťkovi k narozeninám tu podkovu.Pak mě to nějak chytlo a teď je to můj velký koníček.Tak když se budou líbit pošlu další.Iveto děkuju za nabídnutou pomoc.
Není tady
Výborný KRÁLOVSKÝ DORT.
Vynikající.
INGREDIENCE: Na těsto: 6 vajec, 100 g mandlí 250 g jemné hořké čokolády, 70 g másla, 140 g cukru, 2 lžíce rumu, 50 g ovesných vloček, 2 lžíce mouky, 1 sáček do pečiva.
Na náplň a ozdobu: 2 lžíce rumu, 2 lžíce ovesných vloček, 1 lžíce másla, 100 g jemné hořké čokolády, ½ l šlehačky, 1 sáček vanilkového cukru, 12 plátků čokolády, kakao.
POSTUP PŘÍPRAVY: Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Mandle spaříme a sloupneme slupku. Jádra umeleme nebo nasekáme najemno. Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme s cukrem a se žloutky, které přidáváme postupně. Pak do máslového krému zapracujeme ovesné vločky, nastrouhanou čokoládu mandle a rum. K těstu přidáme 2 lžíce mouky a prášek do pečiva a důkladně zapracujeme. Nakonec do těsta opatrně vmícháme metlou sníh z bílků. Troubu předehřejeme na 220 °C. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto a povrch uhladíme do roviny. Pečeme na střední příčce trouby asi 40 minut, případně po této době zkusíme špejlí, zda jíž je upečený i střed dortu. Po vyndání z trouby necháme korpus ve formě vychladnout, pak ho vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme zcela vychladnout. Vnitřek vychlazeného korpusu vydlabeme tak, že nám zůstane jen si 1cm vysoké dno a 3 cm široké okraje. Vydlabanou dortovou hmotu jemně rozdrobíme , pokapeme rumem a necháme vsáknout. Ovesné vločky nejprve za stálého míchání na másle dozlatova opražíme, pak rozemeleme. Čokoládu najemno nastrouháme. Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha. Asi 2/3 hmoty smícháme s opraženými vločkami, nastrouhanou čokoládou, dortovou drobenku a s rumem. Touto směsí naplníme vnitřek dortu a povrch uhladíme do mírně vyklenuté koule. Zbytek šlehačky naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou špičkou. Na okraj nastříkáme ozdobné pusinky a směrem ke středu pásy. Zdobení zakončíme plátky čokolády, které přitlačíme šikmo mezi jednotlivé šlehačkové pásy. Celý povrch ještě troch posypeme kakaovým práškem.
Není tady
Wera-vau sú prekrásne,jasné,že sem hoď aj ďalšie fotočky.Ak sa môžem spýtať aký máš recept na marcipán,máš ho taký krásny lesklý
Ja som včera spravila tieto dve tortičky a ešte budem robiť na nedeľu ,malá má karneval,tak do tomboly.
Není tady
Není tady
Eiline,
dort vyzkouším, jaké čokoládové plátky používáš?
Není tady
Marcipán (mléčná hmota)
20 dkg sušeného mléka
3 dkg ztuženého tuku
20 dkg mletého cukru
1 lžíce medu
voda
-dobře zpracujem a po kapkách přidáváme vodu až je hmota lesklá
Tu vodu přidávat opravdu po malém množství,aby hmota nebyla moc řídká.Kdyby byla přidám zase sušené mléko.S tím marcipánem hned pracuju,protože by ztuhl a pak se musí zase v trošce vody pořádně propracovat.
Není tady
Iveto ty dorty jsou fakt moc krásné.A to prasátko super nápad.Tak to se budem navzájem inspirovat .Posílám další dorty.Mám doma asi 40 fotek dortů co jsem pekla,tak když budete chtít tak je postupně pošlu.
ta mašinka-je focená hned čerstvě nazdobená,tak je strašně lesklá.Teď už dorty fotím třeba až druhý den
Není tady
wera napsal(a):
Iveto ty dorty jsou fakt moc krásné.A to prasátko super nápad.Tak to se budem navzájem inspirovat
.Posílám další dorty.Mám doma asi 40 fotek dortů co jsem pekla,tak když budete chtít tak je postupně pošlu.
http://wera.webz.cz/ctyrlistek.jpg http://wera.webz.cz/srdce.jpg http://wera.webz.cz/kvet%20se%20zajickem.jpg http://wera.webz.cz/panenky.jpg http://wera.webz.cz/beruska(1%20pokus).jpg http://wera.webz.cz/masinka%20s%20lentilkama.jpg
ta mašinka-je focená hned čerstvě nazdobená,tak je strašně lesklá.Teď už dorty fotím třeba až druhý den
Teda ty jsou moc pěkné -škoda že jsi asi z dálky hned bych tě poprosila o jeden oni sice v cukrárnách mají hezky zdobené,ale ten vnitřek nebývá moc dobrý.A to je taky důležité že?
Není tady
Jasné postupne ich tu daj všetky-teším sa aspoň budem mať inšpiráciu,dnes robím tú tortu malej na karneval a idem práve skúsiť tvoj recept na marcipán:rock:Potom hodím foto-dúfam,že sa mi podarí,robím Bob a Bobka v klobúku-ale len takých malých:jojo:
Ešte som sa ťa chcela spýtať,tie bábyki sú perfektné,aj ja robím na budúci týžden bábu-prosím ťa šaty sú ozdobené plnkou,alebo si šľahala sneh-sú krástne biele a potom si na vrch dala marcipán-ak je to na kréme-netopil sa ti ten marcipán?nestekal po torte?Ďakujem.Ja robievam bud len marcipánovú suknu,alebo z krému,ešte som to takto nekombinovala.
Upravil(a) Iveta Uramová (10. 2. 2007 14:59)
Není tady
Dzifdayly já jsem z Vlachvic-to je na Zlínsku.Tak to je opravdu daleko,to by asi neklaplo.S dorty z cukrárny zkušenost nemám,tak neporadím-možná jak kde.Ale asi na tom něco bude,že domácí je domácí.
Není tady
Iveto posílám ještě jednu panenku-ta je víc zblízka
Bábovku jsem naplnila a zahladila krémem a vsadila jsem tam nedřív nohy a okolo vyložila odřezkama korpusu (tak aby šaty měli pěkný tvar).Vyválela jsem si z marcipánu plát-doprostřed malý otvor-na pas.A na tu bábovku jsem ho položila a uhladila-pak jsem nasadila trup a "dooblékala" do marcipánu.A ty marcipánové šatičky nejsou až po zem - to jsem dozdobila krémem.Doufám,že jsem to srozumitelně napsala,kdybys něco potřebovala,tak se ozvi.Tak ať se panenka podaří.Pak pošli fotku.
Není tady
posílám další dortíky.
Není tady
Júúúú, nádhera! Jak je dělaný ten míč?
Není tady
Na ten míč jsem si korpus udělala v kulaté dortové formě,naplnila a ořezala.Zahladila jsem to krémem a podle šablony jsem si z mléčné hmoty vyřezala bílé šestiúhelíky a hnědé pětiúhelníky.A pak jsem je k sobě lepila.Vedle toho jsem měla pravý "kopačák",tak jsem to dělala podle něho.Ale dlouho mi trvalo než jsem si všimla že bílé pole jsou šestiúhelníky a hnědé pětiúhelníky.Pořád jsem dělala jen šestiúhelníky a pak manžel(když viděl,jak se nad tím lopotím) přepočítal úhly a pak už to šlo! No a ta tráva je korpus pečený na širokém plechu(2x)
Není tady
Wera-to je nádhera ty si vyučená cukrárka?Postup na bábiku viem,len som chcela vedieť či sa ten marcipán netopí,netečie,ked je na kréme,pretože ja ked robievam,ten pravý z mandlí,tak sa rozteká,ked je na plnke a nie je zahnutý pod tortou.Inak skúšala som ten tvoj marcipán,ale asi som neodhadla pomer vody,zdal sa mi dosť tuhý a zle sa mi potom s ním robilo a ked som robila figúrky,tak sa mi robili zárezy ktoré sa mi potom nedali vyhladiť,asi by som si s ním netrúfla obaliť celú tortu.Vidno,že máš s ním už prax,ked obťahuješ také veľké torty a dá sa ti potom pekne vyhladiť.Ale skúsim ho znovu,asi musím len zistiť správny pomer vody.
Tu je Bob a Bobek-ale klobúk sa mi nepodaril čierny,bol hnedý aj napriek tomu,že som si najprv zafarbila marcipán na hnedo gélovou farbou a potom som pridala čiernu.Nemáte niekto s farbením na čierno skúsenosť?
Není tady
Ivi tak ten marcipán se mi neroztěká.Já jsem ho taky ze začátku občas zkopala-a to se pak dělalo strašně špatně.S tou vodou se musí opravdu opatrně a dobře propracovat-než modeluju,dám si na vál (podle hustoty) kapku vody,udělám dlouhého hada,spojím-a tak několikrát opakuju.Prostě aby byl takový jak modelína.
Cukrářka nejsem-mám jen gympl.Teď jsem na mateřské,mám dva chlapy(tři a jeden rok)tak vymýšlám-mám to jako koníček.
Ten Bob a Bobek je fakt krásný.To je z toho pravého marcipánu?A s černou barvou zkušenosti vůbec nemám-já barvím jen na tmavě hnědou-černé potravinářské barvivo jsem tady nikde nesehnala-i když na internetu by určitě šla objednat.
A ty jsi vyučená cukrářka?
Není tady
Ja tiež nie som vyučená cukrárka,učím sa sama a takoto cez net zbieram nové info.Je to super.A tý zajkovia sú z tvojho marcipánu.No ja som ho spracovala len medzi rukami,ty ho vaľkáš valčekom-no vidíš zase viem niečo nové,ja každý marcipán po troške spracujem medzi dlanami a odkladám do mikrot.sáčku a potom nakoniec ho ešte spolu premiesym.Ja som tiež na materskej,už mi ale za chvíľku končí.A tiež to mám ako koníček.Máš veľmi peknú robotu a torty sú nádherné.Na tú loptu predpokladám máš formu?
Není tady
Taky ten marcipán mísím rukama,když jsem psala že na vál si dám vodu-tak jsem myslela na válací desku.Ale to se ti podařil hned napoprvé,ti králíčci vypadají moc pěkně vytvarovaní.
Na míč jsem korpus dělala v klasické kulaté forme (asi 3 placky-takže vznikl válec) a pak okrájela do kulata.
Tak to se učíme obě dvě kde se dá. Můžu se zeptat kolik je ti let?
Není tady