29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
je bohovská
nejde to moc do peňazí? také zdobenie?
Není tady
Ďakujem,áno to zdobenie je dosť drahé,keď si vezmeš,že plnka do tejto vyšla 108 sk a marcipán na zdobenie 112sk-tak je to dosť.
Není tady
Iveto, už jsem upekla jeden medovník podle receptu z Apetitu, všem chutnal, mě se moc nezdál, bylo tam napsáno dlouhé pečení, byl vysušený. Pečení mi pořád nejde.
Není tady
Iveto ta beruška je nádherná!
Není tady
Dnes jsme pekly dort k 15 nám.
Není tady
Dievčatá ešte raz ďakujem.
Iti-no vidíš,ked chutil to je hlavné,nevzdávaj to a pekne trénuj pečenie-ved to určite má kto popapať.
Pani-tak kľudne tú tortičku sem hoď aj my chceme vidieť,nemáš sa za čo hambiť,veď to je super,že si ju upiekla a určite aj chutila.Poprípade napíš akú si dala plnku,cesto....veď preto som tu dala túto tému aby sa tu o tom písalo,o receptoch,zdobení a tak.
Som rada,že pečiete a neprispievam tu len ja.Ste šikuľky,tak len tak ďalej:supr:
Není tady
Mám dotaz - jak udělat máslový krém na dort, když nemám žádný robot, kde bych to mohla ušlehat. Mám jen tyčový mixér (tam se mi krém vždycky zdrcnul) a své ruce.
A jak udělat vyšší vrstvu želatiny? Jde na to použít takový ten pytlík od Dr. Oetkera?
Děkuju
Není tady
Gio, ušlehat se krém dá i ruční metlou, příp. vařečkou. Důležité je, abys mělo všechny suroviny pokojové teploty a pokud děláš krém s pudinkovou kaší, přidávej do másla postupně (nesrazí se). Želatinu udělej dle návodu a hlídej moment, než začne tuhnout, pak ji nalej nahoru (na dortu musí být nějaké okraje - z krému).
Není tady
alebo obal tortu s papierom, papier nech vytrca nad tortou, nalej zelatinu, postuhnuti daj papier dolu.
Není tady
Zdrcnuty, zrazeny krem za stalaho miesania trosku nahrej, a dobre vymiesaj, bude ok, akoby sa nikdy nezdrcol, nezrazil.
Není tady
Presne tak ako baby napísali Gia a ja ti ešte pridávam recept na domácu želatínu.
Želatína:
1/2l vody+1/2l šťavy z kompotu(prípadne sirup+voda).Varíme s 2 vanilín.cukrami a s 6 pl kryšt.cukru.Pridáme 2,5 zlatého klasu a uvaríme hustú želatínu.Ak použiješ sirup,alebo šťavu napr. z červeného ovocia,alebo borúvek budeš ju mať farebnú.
Není tady
super, díky za rady - příští týden to vyzkouším, manžel má narozeniny.
Ivet - co je to zlatý klas? To je želatina?
Není tady
Gia, sprav si tenke cesto na tortu, natri to cesto lekvarom, na to naukladaj narezane banany, alebo vykostkovane tresne, do vyslahanej slahacky zamiesaj trochu kakaoveho prasku, natri na banany, polej VLAZNOU cokoladovou polevou, ozdob slahackou. Nebudes lutovat. Cesto staci z 2-3 vajicok.
Není tady
Gia-zlatý klas som v čechách zatim nikdě neviděla,ja si ho vozím ze Slovenska a když mi dojde tak místo nej používám
obyčejný vanilkový pudink.
Není tady
Pesachová banánová torta
7 vajec
1 hrnček krupicového cukru
štipku soli
1 hrnček roztlačených banánov
3/4hrnčeku zemiakového škrobu
1 hrnček vlašských orechov-na hrubo sekaných
-------------------------
2-3 šlahačky
2-3 banány na ozdobu
-------------------
Vymiešame žltky s cukrom a solou do hustej peny,pridáme banány škrob a orechy.Zlahka vmiešame tuhý sneh.
Cesto dáme do vymastenej a vysypanej formy a v rozohriatej trube pečieme 50-60 min.Po upecení necháme
tortu vo forme a po 30 min.ju prikryjeme alobalom a necháme cez noc na chladnom mieste.Na druhý den tortu
rozkrojíme,potrieme polovicou pevne ušlahanej šlahačky na ktoru rozložíme kolieska banánov a prikryjeme
druhou polovicou torty.Povrch ozdobíme šlahačkou a banánmi.
-----------------
Není tady
Jéé, to zní dobře, že bych zítra udělala cvičný narozeninový dort? Ale pak bych ho musela sníst sama, ne že by to byl problém
Díky, pa
Není tady
ita napsal(a):
Iveto, už jsem upekla jeden medovník podle receptu z Apetitu, všem chutnal, mě se moc nezdál, bylo tam napsáno dlouhé pečení, byl vysušený. Pečení mi pořád nejde.
Ito, ty placky jsou po upečení samosebou vysušené, tenhle medovník je vynikající, ale musí se opravdu dát na noc zabalený do chladu.
Pony-mňam mňam,robíš tu také chúťky,dobrý receptík.
Gia-kľudne môžeš použiť,ten vanilkový puding namiesto zl.klasu,je to skoro rovnaké.:)Akoto,že tam zl.klas nemáte hm a možno máte a volá sa to inak alebo nie?,ved to nevadí aj vanilkový puding stačí.Majte sa.
Není tady
ahojky-tak jsem si tady prohlížela ty vaše krásné dortíky a chtěla bych vám taky nějaké poslat,akorát musím přijít na to jak
Není tady
tak mi to nejde ach jo
Upravil(a) wera (5. 2. 2007 20:14)
Není tady
Ahojky..koukám vám tu do těch vašich úžasných dortíků a hledám inspiraci na dort pro mou skoro 7měsíční Verunku
Ve středu má první svátek tak bych ji chtěla udělat dortík přiměřený k jejímu věku. Napadá mě nějaký piškotový s nějakým ovocem..Dělám takový ten za studena..jak se vaří jablka s pudingem- prokládaný piškoty a je moc dobrý..
Nemáte některá z vás třeba jiný tip..díky Renča
Není tady
Renčo, holky na porodních asistentkách to tuhle řešily a psaly, že je ideální dort z piškotů, ovoce a bílého jogurtu.
Puding bych jí asi zatím nedávala, ale je to samozřejmě na Tobě
A dospělákům udělat jinou mńamku.
Není tady
Salek-myslím tiež,že ešte je malá na puding,ale je to na tebe.kľudne jej z piškot môžeš spraviť aj miny korytnačku-vrstvýš jednotlivé vrstvy do vandlíka,alebo mysky vyložený igelit.sáčkom a potom necháš stuhnúť v ladničke-preklopíš a dozdobíš podľa seba
Není tady
Tak mě tak po Salkove dotazu napadlo, jaký budu dělat dort já, když má Adam bezmléčnou a bezlepkovou stravu Asi žádný...
Není tady