6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,tak ďalší môj výtvor,až na to ,že z červenej je ružová.No čo už ružový Noddy pre Niku:cool:
A ďalší Thomas,trošku iný.
Upravil(a) Iveta Uramová (10. 12. 2006 13:14)
Není tady
Není tady
Tak ešte jedna Snehuliačik-ten je pre nás a ako naschvál sa mi marcipán moc nepodaril-mrvil sa,no čo už ešte sa mi to nestalo,ale viem kde som urobila chybu;),neva jedlý je určite xixi.
A VSETKYM PRAJEM KRASNE VIANOCE
Není tady
Iveto, děláš nádherné dorty. Letos jsem chtěla na rodinnou oslavu taky upéct, pak jsem dlouho přemýšlela, který pro 25 lidí a nakonec jsem to odbyla cukrovím. Tvoje výtvory jsou tak krásné, že taky začnu. Přeji hodně pohody a dobré nálady v novém roce.
Není tady
Som rada,že som ťa inšpirovala,ak budeš niečo potrebovať poradiť a tak tak kľudne napíš,ak budem vedieť rada poradím, napíšem postup a tak.Maj sa.
Není tady
Díky Ivetko.
Myslím, že největší problém mám s pečením. Několikrát se mi stalo, že dort po upečení "spadnul". Asi to vytahuji z trouby moc brzy, nebo dělám při nesprávné teplotě (mám elektrickou). Pořídila jsem si drátěnou podložku, na které dort nechávám vychladnout, ale něco asi dělám špatně. Budu ráda, když mi poradíš.
Není tady
Ahoj,
ja mám tiež elektrickú-teplovzdušnú a pekávam na 180st tak 40-45minút podľa veľkosti torty,počas pečenia vôbec neotváram rúru,ak sa mi náhodou stane,že vrch začne trošku pripekať(málokedy) tak radšej uberem teplotu na 150st a pustím teplý vzduch,ale neotváram.Po upečení nechám tortu preklopím na dosku a nechám vychladnúť vo forme,až potom vyklopím.No aj mne sa niekedy stane,že spľasne a to hlavne vtedy keď dám dole papier z bokov torty,ktorá ešte nevychladla(ja tortovú formu vykladám papierom na pečenie,aj spodok aj boky).Dúfam,že som trošku pomohla.
Tu je ďalšia tortička,len taká jednoduchá,ale skúšala som trávu z jedlého papiera-chutí ako oplátka a pekne sa s ňou dá pracovať.Doniesol mi ju bráško z Prahy+ešte iné ozdoby z jedlého papiera je to super hlavne ružičky,aspoň ich nemusím pracne vyrábať.
Není tady
Ahoj Ivetka,posielam Ti kakaovu plnku
2 žltky
1 celé vajíčko
2 dcl cukru kryštál
Ušlaháš
nad parou do zhustnutia,ak sa zatial cukor neroztopí za stáleho šlahania pridaj jeden bielok.
Necháš vychladnut občas premiešaš.
Zvlášt si vyšlaháš jednu heru a po troške pridáváš vychladnutu plnku a kakao.
Mozeš primiešat aj čokoládovu príchut.
Není tady
Pony- ďakujem ešte takú nemám, vlastne ja vôbec nešľahám plnky nad parou vyskúšam a ak som správne pochopila tak všetko čo je tam uvedené mám naraz šľahať nad parou a potom pridať 1 bielok tj jeden mi ostane áno?
Není tady
S touto plnkou robíme rezy ale možeš to urobit ako tortu.
Oblíž prst
Upečeš piškot,ale tak,že vyšlaháš bielky s cukrom postupne primiešaš žltky a hl.muku s práškom do pečiva.
Na korpus natrieš vanilkovu plnku z pudingu,na to rozotrieš kakaovu plnku a na vrch natrieš ušlahanu práškovu šlahačku.
Tým možeš skončit,alebo ešte možeš ozdobit postruhanou čokoladou,grankom
Nechaš poriadne stuhnut a potom si už len oblizuješ prsty.
Není tady
Pochopila si to správne,ten bielok možeš pridat a nemusíš,záleží na cukru.
Není tady
Holky, jste fakt šikovné. Já moc dorty nedělám, ale mám dobrý recept na krém (náplń). Do změklého másla zamícháte takovou tu smetanu z tubičky - Jesenka a trošku rumu a našleháte šlehačem. Můžete pak přidat třeba ještě ořechy, ale já to dělám bez. Je rychlý a dobrý.
Není tady
Judyna-ja robievam obdobu-ale varím Salko 2h a potom všetko to čo ty s ním zmiešam,ale toto je jednodukšie,ale nie je ten krém potom riedky?,lebo ked uvarím Salko tak je to pekne husté.
Ďakujem za typ oba krémy aj od teba a Pony som si dala do receptára a vyskúšam.
No a ja Vám dám recept na tvarohovú plnku je ľahká a veľmi osviežujúca a s borúvkami je to mňam. (u nás sú to čučoriedky-veľmi sa nasmejeme,ked´prídem do Prahy k bráškovy a jeho kolegovy ich vždy donesiem, ide si jazyk polámať a nie a nie sa to naučiť po slovensky-ale to nič v zlom, ja keď začnem mluvit česky tak po mne pozerajú s ktorého storočia som to vyšla:dumbom:)
TVAROHOVY LETNY SEN:
250g mäkkého tvarohu-vyšľahať so 125g pr.cukru,1 vanilín.cukrom,3PL citr.šťavy z citronu.Potom pridáme dopredu pripravenú a čiastočne vychladnutú želatínu-tj 5g želatíny rozpustiť v horúcej vode(v troške)potom ju opatrne zamiešať do tvarohu a nakoniec ešte vyšľahať 250ml. šľahačky a zamiešať do tvarohu.
Ja do nej ešte zvyknem dávať ovocie-najčastejšie čučoriedky, je veľmi dobrá,aj bez nich a niekedy robievam 1/2 s nastrúhanou čokoládov a 1/2 len tú tvarohovú.
Není tady
Tak a takúto som upiekla pre môjho manžela,mal narodky:hjarta:Tak aby sa mohol zahryznúť aj do sladkej ritky xixi
Není tady
Zdravím Iveto,
už se chystám na dort, budeme mít výročí svatby.
V jedné kuchařce radí, aby se do krémů máslo pokojové teploty našlehalo do konzistence šlehačky a pak se spojilo s ostatním. Zkusila jsem, je to lehoučký, nadýchaný krém.
Není tady
Iveto, krém není řídký. musíš mít máslo pokojové teploty - jak píše i ita - i tu Jesenku a rum, pořádně to našleháš. Krém je lehký a neroztéká se. A hlavně rychlý.
Není tady
Ita-áno máš pravdu, ja mám vždy maslo izbovej teploty aj ostatné suroviny-napr.puding,vtedy sa to ani nesekne a je taký lepší.
Judyna-ďakujem vyskúšam 26.1 pečiem lienočku skúsim ho vyskúšať čo to povie.
Není tady
Ivetko, pečeš taky žloutkové věnečky (z odpalovaného těsta)? - to je oblíbený moučník naší rodiny. Mám několik receptů a pořád nevím, který je lepší.
Není tady
Nie nepečiem,lebo naši nemajú radi odpaľované,ani lístkové cesto,ale ten krém by ma zaujímal,možno by sa dal dať do torty
Není tady
Iveto,
v kupovaných venečkách je pudinkový krém : 2 pudinky uvařené v 1/2 l mléka (někdy i vody), 20 dkg cukru, vychladit a postupně zapracovat do celého našlehaného másla, ochutit rumem.
Moje mamka dělala žloutkový krém: 1/2 l mléka, 25 dkg cukru, vanilka - přivést do varu. V hrníčku rozmíchat 1/4 l mléka, 9 lžic hrubé mouky a 2 žloutky. Směs vlít do vařícího mléka a uvařit hustou kaši. Vychladlou postupně zapracovat do dobře vyšlehaného másla. Ochutit rumem.
Není tady
taky se připojím s receptíkama, pokud máte rádi mák, tak přidávám receptík na makový dort, který bráchovi a mě moje maminka peče snad od malička. A ne že jiné neumí :-) Ale je ten nejlepší. Takže receptík je tady: 4 žloutky, 12 dkg cukru + vanilkový cukr. Tuhle hmotu třete s trochou vody až do pěny. No prostě základ je stejný jak na piškot. Pak přidáte pomletý mák, tak 20 dkg, mouku - té dáte 3 dkg na 1 vajíčko, takže 12 dkg mouky a sníh z těch 4 bílků co zbyly. Dáte to do formy a pečete. jako náplň používáme šlehačku, ale musíte do ní dát stužovač, at stuhne a vršek polijete rozpuštěnou čekoládou. A dáte to stuhnout. Bud to můžete nechat tak, nebo dozdobit šlehačkou a marcipánem. Je to úžasné!
Není tady
Juj baby ďakujem,všetko som si uložila a ked vyskúšam dám vedieť,akosi nestíham v poslednom čase upiecť žiadny koláč,mám toho moc,no zajtra máme návštevu,chcela som pudingáč upiecť,ale aj táto maková vyzerá dobre,ale ja by som z toho spravila koláč a na vrch asi vyskúšam ten žltkový krem Iti +šľahačku na vrch.
Upravil(a) Iveta Uramová (16. 1. 2007 23:17)
Není tady
Není tady