6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak to teda netuším ako to sem s mailu hodíš,ale ak sa ti to nepodarí,tak ja poprosím na e-mail.Ďakujem.
Není tady
Není tady
Iveta Uramová napsal(a):
Ahojky Lucka poslala som ti to v SS.Maj sa a ďakujem.
Dortíky máš na mailu
Není tady
Není tady
Ivet tak ta rybišta jé úúúúúúúúúúúúžasná, škoda že bydlíš tak daleko.
Není tady
Romča -ďakujem,ale nedala som to tu aby ste ma chválili,ale aby ste sa zapojili a tiež sem hodili nejaké tie vaše tortičky,veď každá ktorá pečiete sa nemáte za čo hanbiť.A myslela som,že si poradíme jedna druhej a povymieňame receptíky,aspoň u nás na babätku to tak robíme a dosť veľa som sa odtiaľ naučila.
Takže ak niektorá budete chcieť nejaký receptík,prípadne postup na nejakú tortičku tak s radosťou napíšem.
Není tady
Já když upeču a naplním dort, tak ho nejraději posypu drcenýma ořechama nebo něčím takovým, abych zakryla nerovnosti na čokoládě či krému. Zdobení je moje noční můra a něco takového jako je ta nádherná rybička bych v životě nestvořila. Peču sice hodně a různorodé věci, ale to zdobení, to ZDOBENÍ!!! A kde vzít trpělivost....
Není tady
Jen taková troška do mlýna:
Upravil(a) Stelička (16. 11. 2006 23:07)
Není tady
Není tady
Iveta Uramová napsal(a):
Ahojte nepečiete?Hm ja som sa pokúsila o vláčik Thomas.Čiernu som nakoniec zohnala,ale ešte ju nemám doma taj je s hnedou.Majte sa.A ak sa vám bude chcieť hodte tu nejakú plnku:kapitulation:
http://www.mamatata.sk/uploads/img/Gall … _small.JPG
Karamelový krém:
Zavřenou konzervu SALKO (slazené kondenzované mléko) vaříme 2 h ponořené ve vodě. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty šleháme el. šlehačem do konzistence šlehačky a postupně zašleháme zkaramelizované mléko.
Není tady
ita napsal(a):
Iveta Uramová napsal(a):
Ahojte nepečiete?Hm ja som sa pokúsila o vláčik Thomas.Čiernu som nakoniec zohnala,ale ešte ju nemám doma taj je s hnedou.Majte sa.A ak sa vám bude chcieť hodte tu nejakú plnku:kapitulation:
http://www.mamatata.sk/uploads/img/Gall … _small.JPGKaramelový krém:
Zavřenou konzervu SALKO (slazené kondenzované mléko) vaříme 2 h ponořené ve vodě. Necháme vychladnout. Máslo pokojové teploty šleháme el. šlehačem do konzistence šlehačky a postupně zašleháme zkaramelizované mléko.
Ahojky táto je super plnka,ja ešte k nej do masla dávam trošku rumu,ale pozor veľmi opatrne zamiešať,lebo inak sa môže zraziť.A plním s ňou aj metrový koláč.
Není tady
Ahoj holky, zkuste tenhle dort, je výbornej a chutná jeko medovník.
Medový dort:
80 g medu
50 g cukru-moučka
6 velkých vajec (oddělit bílky)
90 g polohrubé mouky (dělala jsem to z celozrnné hladké)
trochu sody (asi 1 – 1,5 čajové lžičky)
Žloutky ušleháme s tekutým medem a cukrem. Smícháme mouku se sodou a ušleháme sníh z bílků. Všechno opatrně smícháme, je to spíš pěna než těsto. Dortovou formu vymažeme, vysypeme a zvolna pečeme na cca 150 stupňů, spíš pomalu sušíme.
Vychladlé plníme krémem. Rozřízla jsem na 3 části, každou jsem natřela krémem, posypala nastrouhaným perníkem na strouhání, mletými ořechy, trochou skořice a rozpustným kakaem. Na horní vrstvu jsem na krém zase nasypala perník na strouhání s pomletými ořechy. Necháme uležet do druhého dne v lednici a bráníme vlastním tělem.
Protože jsem byla líná si jít pro brýle, všech těch 8 dkg a 9 dkg jsem zaokrouhlila na 10 dkg a taky to šlo.
Není tady
HM veľmi zaujímavé,vyskúšam.Dnes idem spraviť túto tortičku,ešte som ju nerobila,dám sem receptík a zajtra foto,bude len taká obyčajná,nebudem ju zdobiť,len čokoládov.Má prísť bráško,tak to len ako chuťovku.Tu je recept:
ORECHOVA TORTA S COKOLADOU A HRUSKAMI
100gr horkej cokolady, 80gr masla, 80 gr pr. cukru, 1bal van. cukru, sol, 5 vajec, 200gr mletych liesk. orechov (davam vlasske a aj tak je to vyborne), 2 lyzicky pr. co peciva, 2 lyzice smotany
4 hrusky (cca 1kg), 1/2 citrona, 1l visnoveho nektaru (dzus), 2pol. lyzice rozpustneho vina (alebo normalne cervene + klinceky, skorica), 65gr cukru
150gr (ja som dala cele 250gr balenie) mascarpone, 300ml smotany (ak viac mascarpone tak aj viac smotany), 2bal van. cukru, 1 caj. lyzicka pr. cukru
Cokoladu nastruhame. Z masla, cukru, van. cukru a soli vymiesame krem, pridame zltky. Zmiesame orechy, cokoladu, prasok do peciva a spolu so smotanou vmiesame do kremu. Z bielkov uslahat sneh a lahko vmiesat do cesta. Dame do vymastenej cca 24cm formy a peciem na 175stC, 45min
Hrusky olupeme, rozkrojime na polovicu. Z citrona vytlacime stavu, dame do visn. nektaru aj s korou z citrona, vinom s 50gr cukru, a hruskami. Varime cca 30 min. a potom hrusky nechame v stave vychladnut.
Na vychladnutu tortu kladieme hrusky, potrieme kremom: Mascarpone (alebo tucny tvaroh) uslahame s cukrom do peny. Smotanu vyslahame s van. cukrom a zmiesame s mascarpone.
Chladime v chladnicke min. 1 hod. Zdobime: roztopime cokoladu, rozotrieme na paier na pecenie a ked stuhne tak vytlacime figurky a este ich nechame stuhnut v chladnicke.
Není tady
Svas napsal(a):
Ahoj holky, zkuste tenhle dort, je výbornej a chutná jeko medovník.
Medový dort:
80 g medu
50 g cukru-moučka
6 velkých vajec (oddělit bílky)
90 g polohrubé mouky (dělala jsem to z celozrnné hladké)
trochu sody (asi 1 – 1,5 čajové lžičky)
Žloutky ušleháme s tekutým medem a cukrem. Smícháme mouku se sodou a ušleháme sníh z bílků. Všechno opatrně smícháme, je to spíš pěna než těsto. Dortovou formu vymažeme, vysypeme a zvolna pečeme na cca 150 stupňů, spíš pomalu sušíme.
Vychladlé plníme krémem. Rozřízla jsem na 3 části, každou jsem natřela krémem, posypala nastrouhaným perníkem na strouhání, mletými ořechy, trochou skořice a rozpustným kakaem. Na horní vrstvu jsem na krém zase nasypala perník na strouhání s pomletými ořechy. Necháme uležet do druhého dne v lednici a bráníme vlastním tělem.
Protože jsem byla líná si jít pro brýle, všech těch 8 dkg a 9 dkg jsem zaokrouhlila na 10 dkg a taky to šlo.
Svas, a jaký do toho děláš krém? Ten má být taky jako do medovníku? (tak ten kdyžtak neumím ;) ) Jinak tenhle Tvůj recept vypadá zajímavě, docela bych ho chtěla vyzkoušet. Moc díky!
Není tady
Mayo, díky své vrozené lenosti a neustálému nedostatku času se přiznávám, že do toho dávám vanilkový krém z krabičky, myslím od Oetkera, do kterého přidám máslo. No a zatím to doma nikdo nepoznal. Dort je vážně výborný, musí se péct pomalu, po upečení má tmavě hnědou barvu jako medovník. Chuť je opravdu hodně podobná.
Není tady
Mohu-li přispět troškou do trouby. Krém do medovníku dělám z klasické krupicové kaše, když vychladne, zaslehám do ní máslo, cukr moučkový a vanilkový cukr a je to moc dobré. Jinak dělám krémy z pudinku - uvařím hustý, po vychladnutí zašlehám máslo a moučkový cukr. Pod banánový ve finále rozkrojím banán položím na korpus a zakryju krémem, do citronového přidám šťávu z citronu, do jahodového jahody a tak dále. Váhové poměry nevím, dělám všechno od oka, nedávám tam přehnaně moc cukru. Ještě jeden krém navrch - je skvělý: uděláme klasickou světlou máslovou jíšku, tu v rendlíku zalijeme půl hrnkem silné černé kávy a rozvaříme na hustý bešamel. Necháme vychladnout, potom zašleháme máslo a moučkový cukr. Másla je třeba hodně, asi dvě. Libovolně můžeme ošidit, na jíšku použijeme olej a místo másla Heru, Stellu. Je to vyzkoušené a je to pecka.
Upravil(a) Tetamáma (22. 11. 2006 14:07)
Není tady
Nepečený piškotový dort
2 sáčky piškotů
5 bílých jogurtů nebo přiměřeně zakysaná smetana
1 kompot. ovoce - meruňky, jahody
1 vanilkový cukr
3-4 lžíce cukru moučka
Spoje dort. formy vymažeme marmeládou. Jogurty vyklopíme do mísy, přidáme cukr a promícháme. Formu pokrýt jednou vrstvou piškotů a pokapeme jogurtem, další vrstva piškot a zase pokapeme. Potom dáme ovoce, pokapat + piškoty + pokapat. Poslední pokapanou vrstvu piškotů posypeme grankem nebo strouh. čokoládou. Dáme do lednice a druhý den můžeme papat.
Není tady
Není tady
Tetamáma: ten krupicový bude jistě dobrý, protože já vařívám z hrubé mouky a ten mi chutná ze všech nejví, tak zkusím i ten z krupice, myslím že bude hodně podobný!
Není tady
Ahoj taky ráda peču dorty i když ty moje nejsou tak originální jako Ivety. A hlavně si nejsem jistá,zda bych je tak jako Iveta zvládla udělat.Chce to určitě dost zručnosti. Posílám ty co jsem pekla naposled.Ten první mému tatínkovi k narozeninám minulý týden a druhý včera,dceři k 25.
Iveto,máš nějaký trik na to,jak uhladit boky dortu,kde je krém? Dělám to nožem,ale nejsem s tím moc spokojená.Je na to nějaký fígl? Dík za radu.
Není tady
Dievčatá,ale veď sú nádherné!!!!!!!!,už som si myslela,že tu nikto nehodí fotočky a to je super,fakt to poteší.
Ja krém na bokoch torty málokedy mám,lebo skoro všetky obaľujem do marcipánu,alebo dávam na boky kokos,orechy...No mám jeden zlepšovák.Môj mangelíno je zručný a tak keď robil u nás doma stierky na stenu,tak som ho poprosila aby mi vyrobil niečo podobné,ako má on na to.Tak mi spravil taký kus plastu s rúčkou,ale to používam ani tak moc nie na boky torty,ale na vyhladenie marcipánu.Je to presne také,ako majú muráry len bez filca.Neviem ako sa to volá česky:(
Není tady
Ty stěrky se dají koupit normálně v domácích potřebách - koupila jsem 3 ks = jedna hladká, + 2 zubaté - menší a bětší zuby pro zdobení povrchu za cca 20.-Kč ale nejsou na ručce, jsou jako ploché karty, ale jde to s nimi dobře uhladit.
Upravil(a) Bety (28. 11. 2006 12:06)
Není tady