6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojte som zo Slovenska a sem tam si vás prečítam a napadlo ma ,že som tu nenašla nijaké tortičky.Strášne rada pečiem. a inšpirujem sa a zbieram recepty na plnky a tak,čo keby ste nejaký sem hodili? Ja pripájam moje výtvory a dúfam,že ich tu pribudne viacej.Majte sa.Inak prihodím tu aj ja zopár receptov ak bude záujem.
Není tady
No Ivetko, ty jsou krááásný. Šup sem s receptama !!
Není tady
No a aký chceš na plnku,marcipán alebo na niečo iné?Dnes už ale nie idem už spinkať,ale zajtra veľmi rada:D A ďakujem za poklonu,ale nie pre to som to sem hodila;)
Upravil(a) Iveta Uramová (18. 10. 2006 22:32)
Není tady
Ivetko, jsi fakt šikovná, moje malá dcera by byla např. z krtečkového dortu určitě nadšená! Když napíšeš recept na nějaký dobrý krém, budu ráda. (Já asi nejradši dělám takový lehký - stejný díl šlehané smetany, plnotučného tvarohu a tučného tuhého jogurtu - a osladit.)
Není tady
Alebo jednu plnku sem ešte hodím.Strašne rada robievam túto,ešte nikdy sa my nezrazila a môžem ju robiť s rôznymi ingredienciami:
Straciatelová :
2 žltky,8dkg hl.muky,1 vanilínový cukor ,4dcl mlieka,-uvariť na kašu.
Zvlášť vymiešať 12,5dkg masla+12,5dkg Hery-18dkg moučkového(po našom Práškového) cukru.Vychladnutú kašu zmiešať s vyšľahanou zmesou.POZOR všetko musí byť rovnakej teploty!!!aby sa to nezrazilo a nesmie sa to dlho miešať.Nakoniec pridáme nastrúhanú 1 varovú čokoládu(napr.Figaro)
Po obmene čokolády napr. za posekavý ananás máme ananásovú.......
Není tady
Jéj bambulky,to som nečakala tak rýchlo toľko reakcii.Som fakt rada a dúfam,že si povymieňame receptíky.
Marketka-recept na ten marcipán až zajtra ok,ale k tým farbivám-od vás s Prahy my bráško doniesol tekuté-sú dobré ale málo sýte farby,no nemajú takú pachuť.Radšej používam práškové a tie ked si rozrobíte v rume tak tiež stratia pachuť a potom už nemusíte používať na dochutenie marcipánu mandľovú aromu.Ktorú inak u nás veľmi ťažko dostať.Aj bráško ju teraz pozeral v Prahe(býva tam),ale bohužiaľ nenašiel.A možno ma prekvapí a donesie, zajtra príde domov juj tak sa na neho teším.
Není tady
Ahoj Ivet jsi opravdu šikovná už se těším na recept té mandlovky, chystám se na jaře k synovým prvním narozeninám dělat dortík tak budu mít inspiraci.Uvítáme každý receptík, náplň jsem už zkopírovala do wordu.
Není tady
Holky, to byste mi mohly poradit nějaký lehký dort ? Dobrý korpus, nejraději ořechový a krém. Zřejmě budu muset upéct pro své dvouleté neteře. Jelikož nemám jinou formu než kulatou, tak asi by měl být klasický. Díky.
Není tady
Nelo, tenhle recept jsem před časem zkopírovala z internetu. Mám ho vyzkoušený - pekla jsem podle něj manželovi k svátku dort a korpus se povedl výborně - byl takový nadýchaný a moc dobrý i chuťově, tak jestli chceš, můžeš ho zkusit.
Ořechový korpus
Ingredience:
4 vejce,
4 lžíce krupicového cukru,
4 lžíce hrubé mouky,
60 g strouhaných vlašských ořechů,
2 zarovnané lžičky prášku do pečiva
tuk a hrubá mouka na formu
Příprava:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně do něho zašleháme žloutky utřené s cukrem. Nakonec zamícháme mouku s ořechy s práškem do pečiva. Naplníme do vymazané a vysypané dortové formy (můžeme i do srnčího hřbetu) a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi půl hodiny. Vychladlý korpus vyjmeme z formy a můžeme libovolně plnit a dále zdobit.
Upravil(a) maya (19. 10. 2006 9:12)
Není tady
Mayo, moc díky, určitě ho zkusím. Stačí uvedené množství těsta do dortové formy, nebo děláš z dvojité dávky? Já mám formu trošičku větší. Zmátlo mne totiž, že se to množství může dát i do srnčího hřbetu. Chtěla bych ten dort trošičku vyšší, ať se mi dobře plní.
Není tady
Já mám recept na dobrý jednoduchý dort. Dělám ho jako základ pro všechny.
Na 1 vejce 40g pol. mouky
40g cukru
Vejce s cukrem šlehat do běla a pak zlehka přimísit mouku.
Krém: na 1/2 l mléka : 1 a 1/2 pud. vanilkového
1/2 másla
1/2 hery
rum, mouč. cukr. (dle potřeby kakao pro barvu, nebo barviva)
Většinou dělám z tohodle těsta dvoupatráky. Je to rychle zadělané a rychle hotové. A nepokazí se to.
Není tady
Nela napsal(a):
Mayo, moc díky, určitě ho zkusím. Stačí uvedené množství těsta do dortové formy, nebo děláš z dvojité dávky? Já mám formu trošičku větší. Zmátlo mne totiž, že se to množství může dát i do srnčího hřbetu. Chtěla bych ten dort trošičku vyšší, ať se mi dobře plní.
Dělala jsemto z normální dávky do klasické dortové formy (ten hřbet jsem taky nezkoušela, ale i u toho jsou různé délky, tak nevím). Myslím, že mi ten korpus tehdy vyskočil relativně vysoko. Ale pokud máš větší formu, udělala bych to třeba z 1 a půl dávky. Při dvou bych už se asi bála, že se to bude hůř propékat a to výsledné těsto nebude tak lehké, ale třeba se pletu. Jestli to budeš péct, tak pak dej kdyžtak vědět, z kolika dávek jsi to dělala a jak se to povedlo - taky by mě to zajímalo. Díky!
Není tady
Iveto, to je náááááádhera!
Není tady
Super dievčatá pekne sa to tu rozrastá.Pretože som lenivá a sľúbila som ten marcipán tak ho skúsim sem skopírovať s fora kde som ho už písala;)
Ahojky, takže baby ja robím takýto marcipán na poťahovanie torty:
250g cery,250g pr.cukru,150g suš.mlieka,mandľová aroma.
Tuk postrúham na strúhadle,cukor a mlieko preosejem cez sitko,všetko zamiesim+aromu.Nesmiete to dlho miesiť,len pokiaľ sa to nespojí,pretože potom sa to prehreje a musíte to dať do ladničky a potom sa to zle vaľká.Vaľkám to na 0,5cm a medzi mikroténovým sáčkom,prenesiem na tortu a rukou vyhladím,ked chcem farebný,tak to zafarbím farbivom napr.torta macko.Farbivo si rozrobím v trošičke aromy.
alebo
6Pl suš mlieka,10Pl pr.cukru,1Pl maizeny-preosiať,1Pl bielka,1 lyžička aromy,80g cery-všetko zmiesiť,pozor zase nie dlho,aby sa neprehriala,vyvaľkať a dať na tortu,nakoniec potrieť olejom jemne.Toto je malá dávka ja robievam s 2-3 dávky podľa veľk.torty.
Na ozdoby:
6Pl sušeného nizkotučného mlieka,6Pl pr.cukru,1Pl maizeny-preosiať,1Pl bielka,kúsok cery(ako lieskový orech,voda-trošku,mandl.aroma.Odoberem si 2 lyžice preosiatej zmesy a dá bokom,potom všetko zmiešam pridám fakt len trošku vody-radšej postupne pridávam ak je moc tuhé,ak to preženiem pridám odobratu zmes.Vypracujem trením medzi rukami,alebo na doske -je to nekonečné miesenie kým sa to poriadne vymiesi.Rozdelím si ho,s tým čo nepracujem zabalím do folie.Časť zafarbim rozrobeným farbivom a ešte vymiesim.
Skúšala so aj recept s medom,no veľmi zle to schlo,ale chuťovo to bolo fajné.
Není tady
Nella- ja mám síce rôzne formy,ale všetky torty okrem šaška sú pečené pláty na klas.pekáči (3-4 ks) naplnené krémom a vyrezávané na požadovaný tvar.Vždy si tortu nakreslím na papier priložím pláty a vykrojím a potom dokončím.Mám tiež len formy-;)okrúhlu,srdce,podkovu a štvorlístok.
Ja robievam orechovú takúto hodím ti tu recept na 10 vajec,aby sa Ti to potom lepšie rozrátalo na požadovaný počet vajíčok:):
Orechový korpus:
10vajec,300g mouč.cukru,200g hl.múky špeciál,100g orechov,2cl oleja,1 pr.do pečiva.
žľtky vymiešať s 2/3 mouč.cukru.Bielky vyšľaháme s ostatným cukrom.K žltkam vmiešame striedavo kypriaci prášok+hl.muku+zomleté orechy a sneh s bielkou.Nakoniec primiešame olej.
Není tady
vynikajúca orechová torta
*ja teda klasicú orechovú s krémom nemusím, ale táto mi strašne chutí
35dk pomletých orechov
20dk práškového cukru
7vyšľahaných bielkov
spolu premiešam vareškou
*na mastný papier si 8x obkreslím torovú formu,vystrihnem kolieska
* na opak plechu položím papier s tenkou(fakt tenkou, je toho málo, len aby nepresvital papier, bude to dosť pevne) vrstvou orechovej masy a pečiem pri 150*C
*za horúca strhnem papier, nechám vychladnúť
*krém: 3 šľahačky+2stužovače+1vanilkový cukor
*ponatieram,spojím, potriem aj po vrchu, môže sa to ešte posypať orechami. tohto krému je veľa, takže nešetriť
stuhnúť a jesť. no ja si ju zas upečiem asi, moja rodina sa za ňou ide zabiť
Není tady
Ahojky baby neviete mi niektorá poradiť kde sa dá kúpiť čierna potravinárska farba?Prípadne ako ju spravím.Idem piecť Nema za 2 týždne a som bezradná a dokonca sa mi nepodarila ani taká krásna oranžová do kelu.Budem vďačná za akúkoľvek radu.Ďakujéém.
Není tady
Ahojte nepečiete?Hm ja som sa pokúsila o vláčik Thomas.Čiernu som nakoniec zohnala,ale ešte ju nemám doma taj je s hnedou.Majte sa.A ak sa vám bude chcieť hodte tu nejakú plnku:kapitulation:
Není tady
A kde jsi tedy tu černou barvu sehnala? Napiš, třeba se ta informace bude někomu hodit.
Není tady
Našla mi ju kvetinka s www.mamaaja.sk ona má internetový obchod a niekde to našla,tak mi ju objednala,mala by to byť nejaká želatínová za 130sk,ale písala,že ona má a dlho to vydrží aj tuba je dosť veľká,aspon čo som videla.Uvidíme ak ju niekto chce nech ju kontaktuje myslím,že posiela aj na Čechy,no nie som si istá,je to zlatá baba a má aj iné vecičky.
Není tady
Iveto-nádhera, tohle vidět dcerka!
Odkud jsi? Už mně napadlo si u Tebe objednat-já totiž zkazím vše, co se týče pečení.
Není tady
Ďakujem,ale to by bola poriadne drahá torta a v akom stave by sa k tebe dostala to fakt nechcem ani vedieť, ja som z L.mikuláša na Slovensku.Veď aj u Vás som našla prekrásne torty na nete popozeraj napr. www.dortydomu.cz , www.cukrarnaondra.cz maj sa krásne a ja tiež neviem veľa vecí napr.také vyšívanie mi vôbec nejde iba krížiky zvládnem.
Není tady
Chtěla jsem vám poslat dortíky, co mi přišly na maila,ale nějak mi to sem nejde vložit ale jsou fakt úžasný a inspirativní
Takže, jestli někdo chcete vidět ty nádherný dortíky tak mě poraďte jak to jsem dostat, nebo vám je pošlu na mailík
Upravil(a) Lucka 1 (6. 11. 2006 13:28)
Není tady