|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|

Míša Kulička napsal(a):
Tak proč odolávat - dokud ti to přináší víc potěšení než bolesti, tak si to pěkně užívej.
Proč odolávat? Protože krátkodobě si užít na úkor někoho jiného ti dlouhodobě štěstí nepřinese....
A navíc - toto není člověk, který by s ní plánoval dlouhodobější vztah, toto je jen sběratel skalpů....
A hlavně dámy, nejvíc mě na tomhle se..e a to znovu zdůrazňuji, že ty ženy obě nebo všechny (tři) trpí a trápí se a ON je vítěz, má všechno. On nemusí nic řešit, obě ho berou s tím, že o sobě vzájemně vědí, no není to paráda. Co mu chybí ?!!!!!
Jenže taky může brzo zjistit, že nemá nic .............. a to by asi potřeboval nejvíc. Malou lekcičku.
Není tady
Avalonko,
myslím, že málokterá žena (která je sama) se dokáže s takovým vztahem trvale spokojit, aby jí to nepřinášelo utrpení.
To jsou asi jen vyjimečné případy.
Vzhledem k tomu, že Laura píše, že trpí a to čím dál víc, tak zřejmě mezi tento typ žen nepatří.
Jasně. Sex si užívá, v tu chvíli, ale zbytek času se trápí a to je převaha.
Nevím co, ale něco jí na tom vadí určitě a nejspíš všechno, co píšeš, dohromady......[/quote
Jo,holky.....trápení převažuje, proto jsem to už několikrát ukončila...ale neuměla jsem ustát samotu , ten divnej pocit ničeho...nevolala jsem, jen jsem čekala, až se ozve on. A pak jsem mobil zvedla a byla jsem ráda, že ho vidím.Ale pocit štěstí mi vydrží 14 dní, pak se to vrátí do stejných kolejí a cítím z toho více a více ponížení.....ten "nestandartní"( jak avalonka hezky stihla) vztah jde z kopce, každým návratem nade mnou získává moc. Musím začít jednat.
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Míša Kulička napsal(a):
Tak proč odolávat - dokud ti to přináší víc potěšení než bolesti, tak si to pěkně užívej.
Proč odolávat? Protože krátkodobě si užít na úkor někoho jiného ti dlouhodobě štěstí nepřinese....
A navíc - toto není člověk, který by s ní plánoval dlouhodobější vztah, toto je jen sběratel skalpů....A hlavně dámy, nejvíc mě na tomhle se..e a to znovu zdůrazňuji, že ty ženy obě nebo všechny (tři) trpí a trápí se a ON je vítěz, má všechno. On nemusí nic řešit, obě ho berou s tím, že o sobě vzájemně vědí, no není to paráda. Co mu chybí ?!!!!!
Jenže taky může brzo zjistit, že nemá nic .............. a to by asi potřeboval nejvíc. Malou lekcičku.
Velkou by zasloužil, velkou!!!!!!!!!!!!!
Není tady
Lauro a Tobě stale ty lekcičky nestačí ?
Není tady
Feuria napsal(a):
Vidíš, že ne, když se do toho stále a stále vracím.
Není tady
Tak se do toho nevracej ! Vyskoč konečně z toho začarovaného kruhu
hmm.
Jak Ti může někdo pomoci, když ty sama vlastně nechceš 
Není tady
Feuria napsal(a):
Přesně, Lauro - Fe na to kápla. Tvé lekce nechť tě zajímají, nikoli jeho. Nikdy ze svého "neštěstí" neobviňuj toho chlapa. Ty jsi přeci - a dobře to víš - v tom vztahu dobrovolně, on tě nenutí. A za nucení rozhodně nepovažuju to, že ti volá a uhání tě. Jsi dospělá, při troše (velké troše) kázně máš volbu odolat a nebo podlehnout - tuhle volbu máš vždycky.
Navíc, poté co jsem přečetla tvůj poslední příspěvek, mám bohužel pocit, že to není o tom, co jsem si původně myslela, tedy "pozitivním liberálním užívání si, které mne obohacuje ať si ostatní říkají co chtějí" ale o tvém strachu ze samoty, o psychické závislosti, slabosti a do jisté míry zbabělosti. Neodsuzuju tě, byla jsem v té fázi taky a dost let. A proto mi věř, že se to dá změnit a že to stojí za to víc, než cokoli jiného na světě.
Ale musíš se opravdu rozhodnout, že to chceš změnit. Ne o tom jen krafat, ale začít jednat.
Držím pěsti, abys brzo našla sama sebe - svou původní podstatu, ve které jsi vnitřně krásná, spravedlivá, moudrá a dobrá. Neboť takoví se rodíme všichni, až ty pozdější okolnosti nás ku****ěj.
papa
Upravil(a) avalonka (19. 10. 2006 15:44)
Není tady

Spousta lidí má strach ze samoty a zůstávají raději v nefunkčních vztazích, ale ono není čeho se bát. Naopak, pokud nějaký čas žiješ sama, spoléháš se jen na sebe, děláš jen to, co chceš ty ... tak zjistíš, že se to dá v pohodě zvládnout. Chce to jen chodit mezi lidi a snažit se pořád něco dělat, zaměstnat mozek, aby ti nezbývaly myšlenky na sebelítost a hlavně nesedět jen doma u telefonu...
A pak najednou zjistíš, že to jde, a že je to vlastně přínosné pro tvé další vztahy, protože jako soběstačná a sebejistá osobnost v nich už budeš hrát úplně jinou roli než teď, kdy jen pasivně čekáš až ti někdo někdy zavolá.
Není tady

Zdravím Lauro,
Zajímavý názor vaší psycholožky…. Práce odborníka přece začíná tam, kde již ostatní rady selhaly. Zřejmě asi neví, jaké zákonitosti mozku řídí lidské jednání. Je to stejné, jako by doktor řekl drogově závislému:“ Až si přestaneš píchat, tak přijď“.
Svou situaci a touhy z nich stále vyvěrající pochopíte tehdy, pokud se malinko vzděláte v oblasti funkce lidského mozku.
Ten pracuje na základě srovnání informací v něm uložených s jedním kritériem: Dosáhnout maximálního blaha a vyvarovat vás bolesti. Takže když vás to k tomuto člověku stále táhne, položte si otázku „A co mě k němu vlastně stále tak táhne“ a napište si odpovědi. Popište všechny ty pozitivní emoce, které vás strkají se mu stále otevírat.
Současně si napište i ty zápo*né, které přijdou pak.
Násleně se ptejte:
1. Proč mě mozku vedeš do těch pozitivních?
2. Proč mě pak dáváš ty negativní?
Z těchto odpovědí pak dostane základní mapu svého vychování a máte dobrý návod na změnu myšlení.
Uměním života je naučit se přes všechny překážky výchovy se cítit dobře po celý den a týden. Nejde to jen tak. Mozek je zatím nejvýkonnější počítač na světě a má 70.000 myšlenek denně. Je jasné, že proto takovému stroji se nedá jen tak zabojovat, aby se stal poslušným nástrojem. Chce to vzdělání a sebepoznání.
Přeji hodně sil
Není tady
Nejsi bezcharakterní...Jen prostě dáváš přednost něčemu ne zrovna kvalitnímu a perspektivnímu před úplnou samotou. Je to docela lidské, pochopitelné. Ostatně, kdo je rád sám? Asi si máte ještě co říct, asi to nevyprchalo úplně do ztracena. Je těžké vazby na druhého úplně zpřetrhat.
Kdybys někoho měla, byla zamilovaná, nebudeš se s ním stýkat a nebude Ti to vadit. Hlavně aby on neblokoval přístup k Tobě někomu, kdo by si s Tebou rozuměl. Neupínej se na něho. Měj svůj život. Může být i on jeho součástí, ale ne alfou a omegou. Bylo by to ke Tvé škodě. Není důležité, kolikrát ho uvidíš, ale aby sis to užila a brala to zdravě a s nadhledem. Nás, holek, co jsme samy, je fakt dost. Nejsi v tom jediná. I my ostatní, co žijeme bez muže, si říkáme, co nám příští den přinese. Přinese to, co si zasloužíme... Doma nikoho nepotkáme. Ano, je tu televize, rádio, knížka, počítač, mobil... ale lidi na nás čekají venku. Všude!
Není tady
Taky jsem procházela takovým obdobím, že jsem svého bývalého přítele nedokázala vymazat z hlavy, pořád jsem doufala, že se ke mě vrátí, přestože můj zdravý rozum říkal - NE. Přicházel, když se mu chtělo, já byla jeho vrba i občasná "madrace". Ponižovala jsem se sama před sebou, ale nedokázala jsem to ukončit. ..... Do té doby, než jsem si našla nového přítele. Takže jedině v tom vidím řešení.
Není tady

Řešení je to asi nejlepší. Jenže ono to vždycky nejde tak honem si najít nového přítele a než ho laura nejde, tak se z toho zblázní. A otázkou je jestli vůbec bude přístupná novému vztahu, když se takhle plácá v tom stávajícím (minulém).
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Řešení je to asi nejlepší. Jenže ono to vždycky nejde tak honem si najít nového přítele a než ho laura nejde, tak se z toho zblázní. A otázkou je jestli vůbec bude přístupná novému vztahu, když se takhle plácá v tom stávajícím (minulém).
Fanny,Fanny, tohle je právě ten kolotoč posledních let.....a myslím, že jsem se už trochu pomátla....dělám věci, které mi snižují sebevědomí a klesám a klesám.....z nervů jsem se naučila kouřit, tak teď s ním přestávám a přestávám, občas někde ucítím vůni a jazyk vyvolá reflex....silně mi to odvykání připomíná vztah k bývalému....
Není tady

Laura napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Fanny,Fanny, tohle je právě ten kolotoč posledních let.....a myslím, že jsem se už trochu pomátla....dělám věci, které mi snižují sebevědomí a klesám a klesám.....z nervů jsem se naučila kouřit, tak teď s ním přestávám a přestávám, občas někde ucítím vůni a jazyk vyvolá reflex....silně mi to odvykání připomíná vztah k bývalému....
Lauro, jediné, jak to klesání zastavíš a zas se odrazíš nahoru je, že s tím bývalým přestaneš (spát) a přerušíš aspoň na čas veškeré styky. Po čase už to i jde se s ním bavit, aniž by tě to ničilo. Vím o čem píšu, mám to taky za sebou. Neuměla jsem s tím sexem s BM seknout a klesala jsem a klesala ...... přesně jako ty. Možná jsi četla některé mé příspěvky, kde to popisuji.
Některé holky radí si to užívat, ale ...... když na to nemáš povahu brát to jen jako sex a city do toho netahat, tak to prostě nejde. Nic si z toho nedělej, já to taky neumím a ani to nechci umět. Sex s někým koho milujeme je nesrovnatelně lepší, než bez lásky. Já to tak mám.
Teď už jsem se naučila být sama bez partnera. Nevěřila jsem, že to zvládnu, ale jde to. Fakt. Věř tomu, že se budeš cítit mnohem líp.
Není tady
Fanny5 napsal(a):
Laura napsal(a):
Fanny5 napsal(a):
Lauro, jediné, jak to klesání zastavíš a zas se odrazíš nahoru je, že s tím bývalým přestaneš (spát) a přerušíš aspoň na čas veškeré styky. Po čase už to i jde se s ním bavit, aniž by tě to ničilo. Vím o čem píšu, mám to taky za sebou. Neuměla jsem s tím sexem s BM seknout a klesala jsem a klesala ...... přesně jako ty. Možná jsi četla některé mé příspěvky, kde to popisuji.
Některé holky radí si to užívat, ale ...... když na to nemáš povahu brát to jen jako sex a city do toho netahat, tak to prostě nejde. Nic si z toho nedělej, já to taky neumím a ani to nechci umět. Sex s někým koho milujeme je nesrovnatelně lepší, než bez lásky. Já to tak mám.
Teď už jsem se naučila být sama bez partnera. Nevěřila jsem, že to zvládnu, ale jde to. Fakt. Věř tomu, že se budeš cítit mnohem líp.
Jen bych chtěla odpovědět zde na mém tématu, nemíchat ho do jiných diskuzí. Ukončila jsem to.Sice zvláštním způsobem, ale přesto se to povedlo. Chtěla jsem po něm dítě, společné vánoce a dovolené, do té doby ,ať mi nevolá.Jeho odpověď byla přesně to co jsem čekala:To ti jako už nikdy nemám zavolat"
Cítím se mnohem lépe, ulevilo se mi,ale jak tvrdí moje kamarádky, recidiva u nás byla a prý bude....jsem zklamaná, že mi kamarádky nevěří.Ale můžu si za to sama. Tak se budu snažit bojovat,držte palečky.
Není tady
nebud zklamaná že ti nevěří kamaarádky, já vím zabolí to...ale máš potřebu jim něco dokazovat??Žij si svuj život:-))
Není tady
adra napsal(a):
nebud zklamaná že ti nevěří kamaarádky, já vím zabolí to...ale máš potřebu jim něco dokazovat??Žij si svuj život:-))
Děkuju, ty víš, že jsme přesně tohle potřebovala slyšet....
Není tady
Ahoj holky,
mám to taky nějak tak jak píšou některé z Vás, jeden muž - dvě ženy. V našem 3 ale nová partnerka mého BM o mě neví :-( tedy myslí si že je vše ok.....snažím se z toho kruhu vystoupit,ale je to pro mě těžké, řeči, řeči, řeči....všichni říkají to samé, já to rozumově vím, ale vždy se nějak nechám stáhnout sentimentem či čím
naštěstí spolu už nic nemáme, ale ty naděje a řeči, vyznání a to vše....ten člověk mi nic nedává jen bere, už jsem opět odhodlaná jíd dál a skončit s tím trápení, budu se snažit to vydržet a zapomenout a najít si někoho nového lepšího - u mužů je o mě celkem zájem, jenže já se né a né zamilovat a vím proč....tlusté čáry nepomáhají, máte ještě nějaké rady a typy jak tomu dopomoct? Sebeúcta tam moc není z mé strany 
Není tady

Mariko: Vítej v klubu.
Lauro: Nic si z toho nedělej, že ti kámošky nevěří a nenech si podkopat svou důvěru sama v sebe. Ze mne si taky všichni utahovali, když jsem řekla, že tentokrá už s tím opravdu končím. Důležitější je jestli tomu věříš ty.
Není tady
Je zajímavé, že mi ten konec vrátil moji aktivitu a nadšení.Dřív jsem upadala do depresí a pasivity a teď?Např. prolízám babinet a s nadšením čtu další témata o nevěrnících, mám zase chuť do života...venku chmurnej podzim a mě zatím svítí vnitřní sluníčko. Příští víkend maluji svůj vlastní byt ,někde začít musím.
Není tady
Lauro, jak se máš ? Jak to dopadlo ?
Není tady
Feuria napsal(a):
Lauro, jak se máš ? Jak to dopadlo ?
Ahojky,
snažím se.O vánocích mě trochu rozhodil můj exženáč svojí návštěvou s vánočním dárkem.
Není tady
No jo... rozhodit nás - to oni umí (když mi se lehce necháme

Tak, když se ti bude chtít napiš něco vic 
Není tady
Zajímá vás, jak to dopadlo s půlročním odstupem?
Jsem zamilovaná a šťastná:-))) do nového přítele, bez závazků, je na mě velice hodný a já si toho tak moc vážím po tom všem. Byla to dobrá škola života, můj exženáč mě samozřejmě ještě několikrát kontaktoval, přiznám barvu, párkrát jsem mu ještě podlehla:-))), ale chladnost z mé strany byla čím dál větší, jaksi to nedokázal snést, tak se ozýval čím dál méně a méně...až úplně přestal:-))))
Přeju vám všem, holkám, co se tak blbě zahazují se zadanýma, aby se jim povedlo co mě, dostat se z toho, poučit se a vyhýbat se jim...paaa
Není tady
ať to vydrží
hodně štěstí 
Není tady