29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky já mám orchideje tři, vykvetly, odkvetly, ustřihla jsem je podle rad a nic... už se jim nějak nechce kvést...
Dnes jsem si pro změnu koupila Ornithogalum Dubium, nádherná květina, máte ji některá?
Není tady
Terci a odkud jseš? Na Flóře jsi byla?
Babu v orchidejích se tedy opravdu nevyznám... bohužel...
A tu květinu taky nemám
Není tady
Babucho, a kdy Ti kvetly naposledy? Nesmíš na ně spěchat
Ornithogalum je krásné, to nemám. Příští týden mám slíbenou ještě jednu orchudej a pak už se musím umravnit, protože to fakt není kam dávat.
Eskymko, na Flóře jsem byla, vzali jsme to v klídku jako rodinný výlet, spíš nasát tu atmosféru včetně těšení se na klobásu u stánku - nehnala jsem se tam po ránu za nějakými nákupy, to tam prý byly velké fronty na cokoliv, bylo tam hodně Poláků s krásnými muškáty, no utratit peněz se tam dalo.... Ale zrovna orchidejí tam moc neměli, fialek už vůbec ne.
Není tady
Subforum o kytkách je někde v domově, je tam psáno i o orchidejích.
Tercila napsal(a):
Babucho, a kdy Ti kvetly naposledy? Nesmíš na ně spěchat
Terci kvetly mi asi před rokem... a fialka mi taky kvete jen jedna, a to jich tu mám 10...
Není tady
Tak nevím, jsem jen laik. Máš správnou zeminu? Správný rozměr misky? Hnojíš? Jakou vodou zalíváš?
Nemůžu radit, mně to všecko roste a kvete tak nějak samo. Mám všechna kvítka jak na východní, tak na západní straně, všechna jsou, chuďátka, zalívána velmi tvrdou vodou, i přes listy, hnojím jen občas..... a květy jsou nádherné. Možná omrkni různé stránky, co kde kdo radí.
Zadala jsem minule do googlu "sant paulia" a nestačila jsem se divit, co stránek mi naskočilo .
Tak ať se daří!
Není tady
Je to nespravedlivé, někdo se o kytičky nijak extra nestará a nedrží se rad a jim se daří!!! Zkusím to teď taky praktikovat a uvidíme
.
Ne, teď vážně, na internet se určitě kouknu. Už minule jsem se dočetla, že orchideje by měly být v průhledné misce, aby šlo na kořeny světlo... to asi zkusím jako první.
Není tady
No tak ale zase bacha protože já ty moje květinky aspoň pohladím, když už je nepohnojím
A říkám: holky kveťte, nebo vás vyhodím
.
Nene, já se ráda piplám s hlínou a přesazuju, co můžu a pořád je omývám a sprchuji....
No, s těmi průhlednými květináči je to zajímavé, taky je mám, ale na druhou stranu, všimla sis v zahradnických centrech, že na orchideje mají i neprůhledné obaly? (Jak to můžou prodávat, když by to rostlinkám neprospívalo?)
Není tady
Povídání o orchidejích http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=37069
Tercilo, v květinářstvích prodávají spousty kytek blbě. Pokud kytky nejsou jejich koníčkem. :-(
Babucha, jak píše Tercila, možná ani není tak důležitá "předepsaná" péče, jako láska ke kytičkám.
Když mi před třemi lety bylo strašně, mé kytky umíraly se mnou. Teď už zase žijí a jsou nádherné.
Naopak, já si s kytičkama povídám a snažím se o ně pečovat co nejlépe. Holt některé se mnou kamarádí a jiné ne . Myslím ale, že hlavní problém je nedostatek světla u nás doma, které mnoho květin potřebuje...
A k těm květinářstvím. Taky si myslím, že spoustu věcí prodávají špatně, hlavně, aby to vše lahodilo oku a oni prodali co nejvíce, že...
Není tady
Jo, tak to světlo opravdu může být příčinou...
Včera jsem koupila dva květináče - úplně obyčejné, mělké, průměr asi 18 cm, na fialky - jeden za 50 Kč... Sice nelituji, fialky už si v něm lebedí, ale zdá se mi to docela dost penízků...
Majkafo, dík za odkaz na stránky. Přidám o fialkách: (snad se to tu může)
http://www.africke-fialky.wz.cz/
To jsem teda čubrněla .
Jo, nemáte někdo zkušenosti s chybným zaříznutím stvolu příliš nízko? U prvních dvou se mi to povedlo
Vzpamatovaly se? Ty moje dvě chudinky vypadají, že pak naschvál vložily energii do listů
.
Upravil(a) Tercila (3. 5. 2009 17:14)
Není tady