Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 1. 2007 7:34

janica
♥♥♥♥♥♥-

Re: Kuchyňka

Jo Esky tohle by mi přítel nepozřel.....není tam MASO roll
Já tedy maso nemusím moc často, ale on by bez něj asi umřel...mi to občas připadá offtopic

Není tady

#52 17. 1. 2007 9:53

Blanik
Letňátka 2008
Místo: Kobylí
Web

Jani, tak tam přihoď pár kostek kuřecího a je to.

http://lbyf.lilypie.com/qmMxp2.png
http://lb3f.lilypie.com/KsKVp2.png

Není tady

#53 17. 1. 2007 10:40

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Určitě, dá se přidat cokoliv, záleží na fantazii big_smile

Není tady

#54 17. 1. 2007 15:44

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-
Místo: OLOMOUC :-)

jojo s kuřecím by to bylo super.... stolt jinak příťa by mi to bez masa taky nepozřel....ještě by si myslel že ho chci otrávit zeleninou...on ju totiž moc nemusí....ale kvůli mi si vždycky dá rodna gloria aby se neřeklo...ale nic se prej nemá přehánět...  dumbom

http://www.tickerclub.com/cache/83b1299046.png

Není tady

#55 17. 1. 2007 20:52

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

hehe manzel teda zeleninu vubec...ja zeleninu miluju..to on si pak dela ze me srandu ze jsem kralik(i pred lidma) hehe
ale ma rad brambory tak kdyz delam polivky tak do vseho rvu brambory:) nenapadna cesta jak do nej i tu zeleninu nasoukat wink

Není tady

#56 17. 1. 2007 20:57

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-

jsem četla že se chceš stát vegankou nebo vegetariánkou.... big_smile 

kapitulation tý jo....popravdě...já jsem masožravec, i když převážně jím kuř. ,ryby,občas vepř. a králíka jen sporadicky stolt ale bez toho bych asi být nemohla.... rodna

Není tady

#57 17. 1. 2007 22:06

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

jednu dobu..asi dva roky jsem nejedla maso..pak jsem sla nkupovat,vrzla do kosiku sunkovou penu...doma namazala na rohlik a mlaskala jak je to dobre,jak jsem do sebe tlacila druhy rohlik tak mi to doslo ze! Maso! tak jsem se na to vykvakla  ajedla maso
ale...videla jsem tolik videi z jatek ze uz jen pri predstave jak to zvire zabijeji nemuzu..i kdybych chtela...videla jsem jak krava doslova breci(mam dojem po soku),jak reznik kope do prasete aby slo(melo ochrnute zadni nozky atd...uz jen pri predstave jak ty zviratka trpi( a kravy a prasata jsou inteligentni a krasna zvirata) mi je z toho spatne
nerikam ze nikdy nebudu jist maso...ale ted...aspon na nejakou dobu,to nechci ani videt
je mi zvirat moc lito..a vseobecne mam radsi zvirata nez lidi.....(teda krome kocek,ty rada nemam,ale nikdy bych jim neublizila to ne-me kocici mamy ted zabijou huh?? hehe )

Není tady

#58 17. 1. 2007 22:14

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-

popravdě jsem na tom podobně,taky mi jich je hrozně líto.......aji příťa mi říká,že mám raději psa než jeho big_smile

já se raději na ty obrázky ani nedívám...mě je dokonce líto ,když třebas koukám v bedně na nějakej dokument o zvířatech - např. Afrika- divočina,jak se nějakej gepard rozběhne,chytí mnohem  slabší malinkou gazelku a naservíruje to mláďatům.... dumbom chudinka malinkatá....ale co už,tak to v  životě chodí...a přeci něco jíst musíš....

bud je to zabitý,nebo je to samá chemie, ale kdybys to musela pořád řešit, tak asi umřeš hlady... teda aspon já...

nebo tedka jak se naboural ten kamion s těma prasátkama,chudáčci,tolik jich umřelo..... grater kapitulation myslím že aji zahynul ten řidič....nebo ne? no kdyby jo tak dobře mu tak,neměl jet jak prase hmm ,a jestli to přežil tak bych ho šoupla ještě do vězení za týrání zvířátek..   fuckyou

Není tady

#59 17. 1. 2007 22:18

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

co se gepardu a gazelek tyce to me tak neboli,lito mi jich je to jo ale je to cast zivota,a zvirata nejsou zase tak inteligentni jako lide aby se dali radeji mrkvu(ale kdyz to muzes vedomim zmenit tak proc ne,u nas funguje vedomi atd co se tyce jidla ,a ne pudy(nebo jak to spravne formulovat!)
a i za ty dva roky co jsem maso vubec nejedla jsem nemela problemy! jak ctu...vitamin B atd....od toho si muzu koupit tabletky co mam ne?:d
o tom kamionu jsem neslysela..beztak jeli na jatka ne??sad

Není tady

#60 17. 1. 2007 22:19

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

co se kurat tyce kdesi jsem cetla ze nez dorotou na velikost aby se mohla zabit prezivaji na plose pulky papiru A4,no uz jen z toho mi jde mraz po zadech..jen pri predstave

Není tady

#61 17. 1. 2007 22:20

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

stejne asi s vajickama a tak sad dalsi duvod proc me laka byt vegan..ale zase  miluji syr...mno nevim...maso tedy vubec vajca a syr vyjimecne...smile))

Není tady

#62 26. 1. 2007 10:24

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Něco k televizce k vínečku big_smile:
Dietní Jednotlamky
100 g sýru lučina
150 g měkkého nízkotučného sýra
200 g kuřecí šunky
150 g plátkového sýra
mletá paprika
stroužek česneku
olivy
pažitka

Návod k přípravě: Lučinu utřeme s mletou paprikou, tavený sýr zase s česnekem a pažitkou. Plátky sýra pak mažeme lučinou s paprikou, přiklopíme šunkou a tu zase potřeme taveným sýrem s česnekem a pažitkou. Takto pokračujeme asi do výšky 2 cm.
Dáme ztuhnout do ledničky a nožem krájíme stejně velké kostičky. Párátkem pak nahoru připíchneme olivu.

Není tady

#63 26. 1. 2007 14:26

dagi
Host

holky, tady je ke stažení další číslo časopisu azgastro zadara http://www.azgastro.cz/index.php?option … amp;gid=98. spousta užitečných receptů stolt

#64 29. 1. 2007 5:55

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

tak jsem brouzdala do kuchynky a narazila na ty kroupy..holky ...nekd tam zminoval tu uzenou kroupovou polivku..nemate na to nektera recept?/ Celej den jsem zila jako ve snu (jedin na co jsem myslela byla ta polivka hehe)

Není tady

#65 28. 7. 2007 18:03

dagi
Host

tady už dlouho nikdo nepřispěl nějakým dobrým receptíkem - nu, budu to muset napravit a něco dobrého pohledat stolt

#66 28. 7. 2007 18:08

dagi
Host

tak pro začátek třeba pár zdravých receptů - mám je z nějakého časáku..

Omáčka pesto na těstoviny

1 hrnek čerstvé bazalky
2-3 stroužky prolisovaného česneku
4 pol. lžíce vlašských ořechů
1 dl panenského olivového oleje

V mixéru rozmixujeme ořechy, přidáme ostatní suroviny a mixujeme až získáme hladkou omáčku. Používáme ji na těstoviny. Podáváme se zeleninovým salátem. Nespotřebovanou omáčku můženme uchovávat v ledničce v uzavřené skleničce poměrně dlouhou dobu.

Salát z červené řepy

300g oloupané syrové řepy
2 pomeranče
hrst rozinek
med

Z pomerančů vymačkáme šťávu a namočíme do ní rozinky alespoň na hodinu. Řepu nastrouháme najemno a smícháme s rozinkami v pomerančové šťávě. Salát můžeme podle chuti ještě přisladit medem a necháme ho chvíli v chladu rozležet.

Nákyp z bramborové kaše

1 kg brambor
½ kg rajčat
2 velké cibule
2 pol. lžíce oliv. oleje
(sójové) mléko
sůl

Cibule nakrájíme nadrobno a na oleji usmažíme dozlatova. Rajčata nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, prolisujeme a s horkým mlékem umícháme kaši. Do zapékací misky navrstvíme třetinu kaše, posypeme polovinou cibulky a rozložíme plátky rajčat. Položíme další vrstvu kaše, cibule a rajčat a zakončíme opět kaší. Povrch ozdobíme zbytkem plátků rajčat a zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.

#67 28. 10. 2007 19:16

dagi
Host

tak tento recept mě zaujal. zítra asi vyzkouším..
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=44984

#68 3. 11. 2007 8:48

dagi
Host

LUXUSNÍ MOUČNÍK big_smile

- 2 vejce vyšlehat s hrnkem cukru krupice (asi 150 ml) do pěny - já jsem použila hnědý..
- přidáme konzervu rozmixovaného ananasu se šťávou
- 2 hrnky polohr. mouky
- hrnek mletých ořechů
- 2 lžičky jedlé sody

pečeme v troubě asi 45 min.

- 1 a 1/2 bal. pomazánkového másla (dala jsem 2 smile)
- 1/2 hrnku cukru moučka (stačí i polévková lžíce)
- lžíce vanilkového pudingu
- 1 vanilkový cukr
- vyšlehat nebo umíchat a rozetřít na vychladlé těsto

- můžeme posypat ořechy, čokoládou...

#69 9. 10. 2008 16:09

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Teda my to tu v Kuchyňce nějak zanedbáváme smile. Tak mě napadlo, znáte tofu? Já ho miluju, hodím sem nějaké recepty:

Brambory s tofu
1 balení tofu, 6 stroužků česneku, vařené brambory, sůl, kousek másla
Tofu nastrouháme, smícháme s česnekem, osolíme a prohřejeme v mikrovlnce (cca 2 min.). Potom promícháme s bramborama a přidáme kousek másla.

Tofu se zelím
1 sklenice tofu v přírodním nálevu, 100-200 g nakrouhaného zelí, 1 střední cibule, 1 lžička plnotučné hořčice, sůl, sojová omáčka, olej
Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme tofu. Krátce osmažíme, osolíme. Po chvíli přisypeme nudličky zelí. Přilijeme sojovou omáčku, lžičku plnotučné hořčice a ještě asi 10-15 minut smažíme.

Upravil(a) Babucha (9. 10. 2008 16:10)

Není tady

#70 15. 10. 2008 17:13

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-

tofu....co to vůbec je???mi to připomíná namokvalou houbu...brr...nic moc na pohled...a co si pamatuji, šéfka si ho dávala na oběd s rýží a v nějaké rajčatové omáčce ale bylo to pěkně nechutné- tedy aspon pro mě....ale proti gustu..... dumbom

Upravil(a) ESKYMKA (15. 10. 2008 17:20)

Není tady

#71 15. 10. 2008 18:55

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Eskymko chuťově je to výborné!!! Opravdu, někdy to zkus. Jinak co je tofu si přečti třeba tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tofu

Není tady

#72 2. 11. 2008 14:00

Babucha
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj holky, dnes jsem dělala na oběd Ratatouille a bylo to výborné! Chutnalo to i příteli, a to je masožravec.
Recept je z www.apetitonline.cz

INGREDIENCE
1 větší lilek, 2 středně velké cukety (žluté nebo zelené), 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovku loupaných rajčat, 4 stroužky česneku, olivový olej, svazeček čerstvého rozmarýnu (lze  nahradit dvěma lžičkami sušeného), snítku čerstvého tymiánu (lze nahradit lžičkou sušeného), 2 cibule (nejlepe nové – jsou sladší), čerstvě mletý pepř, sůl

Příprava jídla:
1. Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na proužky, tři stroužky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky.
2. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu – ta potřebuje povařit jen minimálně.
3. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně šťávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná šťáva z rajčat odpařená, takže se zelenina ve finále ještě trochu opéká – získá tím výbornou nasládlou chuť.
4. Přidejte dvě lžíce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený stroužek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamžitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Není tady

#73 1. 3. 2009 17:53

ESKYMKA
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem dnes zkoušela ze zbylého natvrdlého chleba udělat chlebovku.... a protože jsem  ji jedla poprvé a nemám porovnání a ani představu o tom jak by měla chutnat lol tak si myslím, že se  mi docela povedla... big_smile
http://www.az-recepty.cz/hajducka-chleb … evka-r551/

co vy? děláváte chlebovku?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí