14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Jo Esky tohle by mi přítel nepozřel.....není tam MASO
Já tedy maso nemusím moc často, ale on by bez něj asi umřel...mi to občas připadá
Není tady
Určitě, dá se přidat cokoliv, záleí na fantazii
Není tady
jojo s kuřecím by to bylo super.... jinak přía by mi to bez masa taky nepozřel....jetě by si myslel e ho chci otrávit zeleninou...on ju toti moc nemusí....ale kvůli mi si vdycky dá aby se neřeklo...ale nic se prej nemá přehánět...
Není tady
hehe manzel teda zeleninu vubec...ja zeleninu miluju..to on si pak dela ze me srandu ze jsem kralik(i pred lidma) hehe
ale ma rad brambory tak kdyz delam polivky tak do vseho rvu brambory:) nenapadna cesta jak do nej i tu zeleninu nasoukat
Není tady
jsem četla e se chce stát vegankou nebo vegetariánkou....
tý jo....popravdě...já jsem masoravec, i kdy převáně jím kuř. ,ryby,občas vepř. a králíka jen sporadicky ale bez toho bych asi být nemohla....
Není tady
jednu dobu..asi dva roky jsem nejedla maso..pak jsem sla nkupovat,vrzla do kosiku sunkovou penu...doma namazala na rohlik a mlaskala jak je to dobre,jak jsem do sebe tlacila druhy rohlik tak mi to doslo ze! Maso! tak jsem se na to vykvakla ajedla maso
ale...videla jsem tolik videi z jatek ze uz jen pri predstave jak to zvire zabijeji nemuzu..i kdybych chtela...videla jsem jak krava doslova breci(mam dojem po soku),jak reznik kope do prasete aby slo(melo ochrnute zadni nozky atd...uz jen pri predstave jak ty zviratka trpi( a kravy a prasata jsou inteligentni a krasna zvirata) mi je z toho spatne
nerikam ze nikdy nebudu jist maso...ale ted...aspon na nejakou dobu,to nechci ani videt
je mi zvirat moc lito..a vseobecne mam radsi zvirata nez lidi.....(teda krome kocek,ty rada nemam,ale nikdy bych jim neublizila to ne-me kocici mamy ted zabijou huh?? hehe )
Není tady
popravdě jsem na tom podobně,taky mi jich je hrozně líto.......aji přía mi říká,e mám raději psa ne jeho
já se raději na ty obrázky ani nedívám...mě je dokonce líto ,kdy třebas koukám v bedně na nějakej dokument o zvířatech - např. Afrika- divočina,jak se nějakej gepard rozběhne,chytí mnohem slabí malinkou gazelku a naservíruje to mláďatům.... chudinka malinkatá....ale co u,tak to v ivotě chodí...a přeci něco jíst musí....
bud je to zabitý,nebo je to samá chemie, ale kdybys to musela pořád řeit, tak asi umře hlady... teda aspon já...
nebo tedka jak se naboural ten kamion s těma prasátkama,chudáčci,tolik jich umřelo..... myslím e aji zahynul ten řidič....nebo ne? no kdyby jo tak dobře mu tak,neměl jet jak prase ,a jestli to přeil tak bych ho oupla jetě do vězení za týrání zvířátek..
Není tady
co se gepardu a gazelek tyce to me tak neboli,lito mi jich je to jo ale je to cast zivota,a zvirata nejsou zase tak inteligentni jako lide aby se dali radeji mrkvu(ale kdyz to muzes vedomim zmenit tak proc ne,u nas funguje vedomi atd co se tyce jidla ,a ne pudy(nebo jak to spravne formulovat!)
a i za ty dva roky co jsem maso vubec nejedla jsem nemela problemy! jak ctu...vitamin B atd....od toho si muzu koupit tabletky co mam ne?:d
o tom kamionu jsem neslysela..beztak jeli na jatka ne??
Není tady
co se kurat tyce kdesi jsem cetla ze nez dorotou na velikost aby se mohla zabit prezivaji na plose pulky papiru A4,no uz jen z toho mi jde mraz po zadech..jen pri predstave
Není tady
stejne asi s vajickama a tak dalsi duvod proc me laka byt vegan..ale zase miluji syr...mno nevim...maso tedy vubec vajca a syr vyjimecne...))
Není tady
Něco k televizce k vínečku :
Dietní Jednotlamky
100 g sýru lučina
150 g měkkého nízkotučného sýra
200 g kuřecí unky
150 g plátkového sýra
mletá paprika
strouek česneku
olivy
paitka
Návod k přípravě: Lučinu utřeme s mletou paprikou, tavený sýr zase s česnekem a paitkou. Plátky sýra pak maeme lučinou s paprikou, přiklopíme unkou a tu zase potřeme taveným sýrem s česnekem a paitkou. Takto pokračujeme asi do výky 2 cm.
Dáme ztuhnout do ledničky a noem krájíme stejně velké kostičky. Párátkem pak nahoru připíchneme olivu.
Není tady
holky, tady je ke staení dalí číslo časopisu azgastro zadara http://www.azgastro.cz/index.php?option … amp;gid=98. spousta uitečných receptů
tak jsem brouzdala do kuchynky a narazila na ty kroupy..holky ...nekd tam zminoval tu uzenou kroupovou polivku..nemate na to nektera recept?/ Celej den jsem zila jako ve snu (jedin na co jsem myslela byla ta polivka hehe)
Není tady
tady u dlouho nikdo nepřispěl nějakým dobrým receptíkem - nu, budu to muset napravit a něco dobrého pohledat
tak pro začátek třeba pár zdravých receptů - mám je z nějakého časáku..
Omáčka pesto na těstoviny
1 hrnek čerstvé bazalky
2-3 strouky prolisovaného česneku
4 pol. líce vlaských ořechů
1 dl panenského olivového oleje
V mixéru rozmixujeme ořechy, přidáme ostatní suroviny a mixujeme a získáme hladkou omáčku. Pouíváme ji na těstoviny. Podáváme se zeleninovým salátem. Nespotřebovanou omáčku můenme uchovávat v ledničce v uzavřené skleničce poměrně dlouhou dobu.
Salát z červené řepy
300g oloupané syrové řepy
2 pomeranče
hrst rozinek
med
Z pomerančů vymačkáme ávu a namočíme do ní rozinky alespoň na hodinu. Řepu nastrouháme najemno a smícháme s rozinkami v pomerančové ávě. Salát můeme podle chuti jetě přisladit medem a necháme ho chvíli v chladu rozleet.
Nákyp z bramborové kae
1 kg brambor
½ kg rajčat
2 velké cibule
2 pol. líce oliv. oleje
(sójové) mléko
sůl
Cibule nakrájíme nadrobno a na oleji usmaíme dozlatova. Rajčata nakrájíme na plátky. Brambory uvaříme v osolené vodě, scedíme, prolisujeme a s horkým mlékem umícháme kai. Do zapékací misky navrstvíme třetinu kae, posypeme polovinou cibulky a rozloíme plátky rajčat. Poloíme dalí vrstvu kae, cibule a rajčat a zakončíme opět kaí. Povrch ozdobíme zbytkem plátků rajčat a zapečeme v troubě. Podáváme se zeleninovým salátem.
tak tento recept mě zaujal. zítra asi vyzkouím..
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=44984
LUXUSNÍ MOUČNÍK
- 2 vejce vylehat s hrnkem cukru krupice (asi 150 ml) do pěny - já jsem pouila hnědý..
- přidáme konzervu rozmixovaného ananasu se ávou
- 2 hrnky polohr. mouky
- hrnek mletých ořechů
- 2 ličky jedlé sody
pečeme v troubě asi 45 min.
- 1 a 1/2 bal. pomazánkového másla (dala jsem 2 )
- 1/2 hrnku cukru moučka (stačí i polévková líce)
- líce vanilkového pudingu
- 1 vanilkový cukr
- vylehat nebo umíchat a rozetřít na vychladlé těsto
- můeme posypat ořechy, čokoládou...
Teda my to tu v Kuchyňce nějak zanedbáváme . Tak mě napadlo, znáte tofu? Já ho miluju, hodím sem nějaké recepty:
Brambory s tofu
1 balení tofu, 6 strouků česneku, vařené brambory, sůl, kousek másla
Tofu nastrouháme, smícháme s česnekem, osolíme a prohřejeme v mikrovlnce (cca 2 min.). Potom promícháme s bramborama a přidáme kousek másla.
Tofu se zelím
1 sklenice tofu v přírodním nálevu, 100-200 g nakrouhaného zelí, 1 střední cibule, 1 lička plnotučné hořčice, sůl, sojová omáčka, olej
Na pánvi osmaíme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme tofu. Krátce osmaíme, osolíme. Po chvíli přisypeme nudličky zelí. Přilijeme sojovou omáčku, ličku plnotučné hořčice a jetě asi 10-15 minut smaíme.
Upravil(a) Babucha (9. 10. 2008 16:10)
Není tady
tofu....co to vůbec je???mi to připomíná namokvalou houbu...brr...nic moc na pohled...a co si pamatuji, éfka si ho dávala na oběd s rýí a v nějaké rajčatové omáčce ale bylo to pěkně nechutné- tedy aspon pro mě....ale proti gustu.....
Upravil(a) ESKYMKA (15. 10. 2008 17:20)
Není tady
Eskymko chuově je to výborné!!! Opravdu, někdy to zkus. Jinak co je tofu si přečti třeba tady: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tofu
Není tady
Ahoj holky, dnes jsem dělala na oběd Ratatouille a bylo to výborné! Chutnalo to i příteli, a to je masoravec.
Recept je z www.apetitonline.cz
INGREDIENCE
1 větí lilek, 2 středně velké cukety (luté nebo zelené), 2 zralá rajčata, 2 velké červené papriky, 1 plechovku loupaných rajčat, 4 strouky česneku, olivový olej, svazeček čerstvého rozmarýnu (lze nahradit dvěma ličkami sueného), snítku čerstvého tymiánu (lze nahradit ličkou sueného), 2 cibule (nejlepe nové jsou sladí), čerstvě mletý pepř, sůl
Příprava jídla:
1. Nakrájejte lilek, cibule a rajčata na kostičky, papriky na prouky, tři strouky česneku na jemné plátky. Cukety rozkrojte podél a nakrájejte na půlcentimetrové kousky.
2. Ve středním hrnci (nejlépe litinovém) rozpalte olivový olej, na něm nechte dozlatova opéci nejprve lilek, pak i papriky, rajčata, cibuli a nakonec česnek a cuketu ta potřebuje povařit jen minimálně.
3. Zalijte rajčaty z plechovky (včetně ávy), osolte, opepřete, promíchejte a poloodkryté půl hodiny duste. Na konci by měla být přebytečná áva z rajčat odpařená, take se zelenina ve finále jetě trochu opéká získá tím výbornou nasládlou chu.
4. Přidejte dvě líce studeného olivového oleje, zbylý rozdrcený strouek česneku, lístky tymiánu a nasekaný rozmarýn. Okamitě stáhněte z ohně a podávejte horké s křupavou bagetou nebo jiným bílým pečivem.
Není tady
Tak jsem dnes zkouela ze zbylého natvrdlého chleba udělat chlebovku.... a protoe jsem ji jedla poprvé a nemám porovnání a ani představu o tom jak by měla chutnat tak si myslím, e se mi docela povedla...
http://www.az-recepty.cz/hajducka-chleb … evka-r551/
co vy? děláváte chlebovku?
Není tady