29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ok, děkuji. Tak nějak jsem to myslela, s tím sáčkem. Dám pak vědět, jak to dopadlo...
Není tady
holky děláváte pizzu z domácího těsta???jak na něj???
Není tady
holky a používáte i nějaké bylinky???čerstvé nebo sušené????
Není tady
tak pizzu jsem ještě nezkoušela.. jinak bylinky používáme častěji sušené, ale přes léto si pěstujeme na zahrádce meduňku, mátu a příští rok zasadíme i bazalku a oregano. dostali jsme čerstvou bazalku od sousedky a je výborná! nasekala jsem ji nadrobno a naložila do olivového oleje, takže vydrží
Bylinky budu taky pěstovat příští rok a třeba si i nějaké nasuším, uvidím, jak se jim bude dařit.
Domácí pizza mi moc neleze, raději mám pravou italskou a bez práce...
Není tady
Roláda s broskvemi a omáčkou z kokosového mléka
krůtí nebo kuřecí řízky
hořčice
pórek (může být i větší, já ho spotřebovala celý)
broskve, lze použít i trochu šťávy na dochucení) - já použila ananas a taky to bylo moc dobré
trochu oleje
citronová šťáva
konzerva kokosového mléka
na dochucení - sůl, pepř, kari, cukr (ten jsem nepoužila)
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme kari. Pórek nakrájíme na kolečka. Na naklepané řízky, dáme půlku broskve a trochu pórku a zabalíme do rolky. Rolky opečeme. Zalejeme kokosovým mlékem, přidáme zbytek pórku a krátce podusíme. Potom maso udržujeme teplé, dochutíme omáčku (sůl, pepř, šťáva z ovoce).
Podáváme s rýží. Jsou prima i hranolky.
Není tady
to kokosové mléko seženu kdekoliv... jsem ho ještě nikde neviděla...
já taky většinou čučím po jinčích věcičkách....
Není tady
Kokosové mléko koupíš normálně v obchodě, např. v Albertovi to mají u takových exotických věcí. Zeptej se a prodavačky tě určitě nasměrují.
Není tady
Zuzi a jak děláš to kuřecí maso s cibulovou omáčkou tý jo to je zajímavé....dej sem prosím receptík s podrobným popisem
Není tady
Kuřecí maso s cibulovou omáčkou
Kuřecí maso naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme horčicí, položíme do pekáčku, HUSTĚ zasypeme cibulí (Krájím ji na měsíčky a dost na hrubo), zalejeme vodou a pečeme do měkka. Omáčku dochutíme dle potřeba ještě další hořčicí / solí / pepřem. Dobře se k tomu hodí rýže.
Není tady
to zni dobre..to zkusim udelat na veceri pristi tyden:D ...jak dlouho v troube a na kolik stupnu ?
Není tady
Jé, to nevím. Mám plynovou, peču na plný výkon a většinou po 30 - 40 min vyzkouším, jestli je maso už měkké, když jo, vytáhnu, když ne, peču dál..
Není tady
super dik..v pondeli budu doma vecer tak to udelam na veceri ..... uz se na to tesim
Není tady
zase nějaké receptíky pro inspiraci http://www.nadoma.cz/html/receptar/receptar.php
v kuchyňce nám to nějak vázne, tak pro inspiraci přihazuji další chutný receptík
Special Cottage Pie
INGREDIENCE
450 g vařeného mletého hovězího
2 střední cibule, nakrájené
1 velká mrkev, nakrájená nadrobno
25 g šťávy z masa
½ káv. lžičky skořice
½ káv. lžičky mixovaného koření
1 lžíce čerstvé nakrájené petrželky
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce rajčatového purée
275 ml horkého hovězího vývaru
HORNÍ VRSTVA
900 g brambor, oloupaných
2 střední pórky, omyté a nakrájené
50 g másla
25 dkg nastrouhaného cheddaru nebo jiného sýra (eidam to jistí )
PŘÍPRAVA
Předehřejeme troubu na 200°
Nejdříve osmažíme cibulku ve šťávě z masa, dokud není měkká, potom přidáme mrkev a mleté maso a pokračujeme s vařením asi 10 minut, dokud maso a mrkev trochu nezhnědnou.
Potom osolíme a opepříme a přidáme skořici, mixované bylinky a petrželku. Přimícháme mouku, smixujeme rajčatové purée s horkým vývarem, přidáme do masové směsi a přivedeme k varu.
Pro horní vrstvu: uvaříme brambory v osolené vodě a uvaříme mírně pórky na másle. Když jsou brambory uvařené, uděláme z nich kaši, přimícháme pórky a podle chuti osolíme a opepříme.
Vložíme masovou směs do dobře vymazané pečící formy, na ni rozprostřeme kaši a posypeme nastrouhaným sýrem.
Pečeme asi 25 minut, nebo dokud povrch není křupavý a zlatý.
Pokud chceme použít čerstvé mleté maso, povaříme místo 10 20 minut.
Jinak holky tady http://www.iprima.cz/primarodina/?1079e=19333 jsou recepty z pořadu Jste to, co jíte, některé vypadají dobře.
Není tady
Dagi hodíš sem recept na kefírovou buchtu?
Není tady
Náhodou jsem tady zabrouzdala...
Rychlý a levný recept.
GRANADÝR
-ve slupce vařené brambory
-široké nudle /nejlíp domácí/ ,ne však vlasové -není to ono
-cibule
-mletá červená paprika, sůl, pepř
Spěnit nadrobno nakrájenou cibuli, zasypat ml.paprikou a do toho zamíchat na hrubém struhadle nastrouhané vařené brambory. Promíchat, osolit a opepřit.
Není tady
NÁHODOU JSEM TENTO TÝDEN CHYTLA KLUKY V AKCI A TENTO RECEPT MĚ ZAUJAL .
Quiche se žampiony- 6-8 porcí
těsto
300 g hladké mouky (nebo 200 g hladké a 100 g pšeničné celozrnné)
150 g másla
sůl
studená voda - aby těsto bylo tuhé a nelepilo se, cca 100 ml
Mouku osolíme a zpracujeme s máslem změklým při pokojové teplotě a vodou v hladké těsto. Těsto necháme alespoň jednu hodinu v lednici odpočívat (lépe přes noc).
Na vále vyválíme z těsta podle tvaru a velikosti formy plát, cca 4 mm silný a vyložíme jím pečlivě formu. Takto vyloženou formu opět vložíme do lednice alespoň na půl hodiny.
Nejlepší forma skleněná ohnivzdorná - zapékací s nižším okrajem.
náplň
600 g žampionů nebo lesních hub
1 citrón
80 g másla
150 g smetany
150 g mléka
1–2 žloutky
lžíce a půl hladké mouky
muškátový oříšek
pepř
sůl
Očištěné a nakrájené žampiony osmahneme na másle, zasypeme moukou, za stálého míchání přilijeme mléko, zavaříme a odstavíme, přidáme žloutek, smetanu, ochutíme citrónovou šťávou, muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Náplň vylijeme do formy vyložené těstem, pečeme 30–40 minut na cca 180°C.
holčenky,jakej používáte olej???? rostlinný,slunečnicový,olivový ???a jakou značku by mě hlavně zajímalo....Ď...
Není tady
olivovy..jedine
Není tady
převážně olivový, občas slunečnicový.. na značce mi nesejde
Holky včera jsem udělala super zapečenou brokolici. Brambory ve slupce uvařit, potom oloupat, nakrájet na kolečka. Brokolici dát na 5 minutek do vroucí vody. Brambory dát do vymazané zapékací mísy, na to kousky brokolice (čím menší, tím lepší), na to žampiony. Zalít vejcem, posolit, posypat strouhaným sýrem a zapéct. Mňam!
A taky jsme dělali pizzu. Koupili jsme těsto v prášku, to udělali podle návodu, rozváleli a na to jsme dali rajčatový protlak rozmíchaný se 4 stroužky česneku (ten je v té pizze super!!! čím víc, tím líp), tím se potřelo to těsto no a na to potom suroviny dle vašeho uvážení. My jsme dali šunku, žampiony, navrch nastrouhaný sýr. A nějaké to koření.
Není tady
BABU MI TAM CHYBÍ MASO JINAK TO ZNÍ DOCELA DOBŘE
Není tady