29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaké je vaše oblíbené jídlo? Připojte i recept
Není tady
no já mám hrozně ráda jedno jídlo,není to nic extra,ale já to zbožňuju taky už to tu na babinetu bylo,mám to odsud
vymažu pekáč máslem,dám tam syrový brambory,posolím,kmín, na to dám vepřové maso (osolené, opepřené),vrstvu cibule,trochu kysaného zelí,plátky slaniny, zase brambory,cibule, kuřecí maso,zelí,slanina a poslední vrstvu dám zase brambory...dám do trouby,a asi v polovině tam naliji šehačku s trochou chilly koření a dám ještě péct...a těsně před vytáhnutím odkryji a ještě tam nasypu sýr a nivu,dám rozpéct a můžu se toho užrat někdy místo zelí dávám mrkev a petržel na kolečka to je taky dobrý....
Není tady
To zni dobre jen vis co by me zajimalo?ja kdyz doma udelam neco takovyho jako treba veprovy maso na platky zapeceny se syrem tak je to mnamka dokud je to cerstve udelany ale nekdy prijde chlap az vecer a pak uz me pripadner ze to nikdy neohreju tak aby to maso bylo zase mekkoucky a syr pekne roztavenej.
Taky tohle tak "ztuhne"?
Není tady
ztuhne to podle mě vždycky....ja to řeším tak že tam zase dám trochu čerstvého sýra a nechám to ještě zapéct v rozehřáté troubě... nic jiného mě nenapadá...ale většinou u nás nic nezbyde páč přítel je děsnej žrout
ale zase je dobrý,že sní všechno,i to co se mi nepovede tak bez keců spapá a ještě mě pochválí,že snaha byla
já jsem totiž teprve kuchařinka- začátečník,tak se občas stane,že se něco nepovede,ale aspon vím kde jsem udělala chybu a podruhé už to je ok
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
ztuhne to podle mě vždycky....ja to řeším tak že tam zase dám trochu čerstvého sýra a nechám to ještě zapéct v rozehřáté troubě... nic jiného mě nenapadá...ale většinou u nás nic nezbyde páč přítel je děsnej žrout
![]()
ale zase je dobrý,že sní všechno,i to co se mi nepovede tak bez keců spapá a ještě mě pochválí,že snaha byla![]()
já jsem totiž teprve kuchařinka- začátečník,tak se občas stane,že se něco nepovede,ale aspon vím kde jsem udělala chybu a podruhé už to je ok
Tak to ja mam taky takovyho chlapa,ja se zacala ucot varit az tak v 25letech takze chape ze ne vzdy se mi to podari ale zase ze kdyz uz se mi to podari tak to je uzasny.
Ale ja uz nekdy absolutne nemam inspiraci co varit.Receptu je sice hodne ale jak na potvoru clovek nema vzdycky vsechno potrebny po ruce.
Není tady
jojo to znám....holky a zkoušely ste už ten Aneri recept na gulášek bez míchání???? je to fakt tak dobrý jak se tam píše?
a jakej je suzy tvůj nejoblíbenější recept???
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
jojo to znám....holky a zkoušely ste už ten Aneri recept na gulášek bez míchání???? je to fakt tak dobrý jak se tam píše?
a jakej je suzy tvůj nejoblíbenější recept???
zkousela jsem ale moc tomu mymu nechutnal ale asi urcite jsem tam neco udelala spatne.
Vis ci je muj nejoblibenejsi recept?Mlicna polivka
Není tady
tak sem s receptem
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
tak sem s receptem
To asi nebudes jist.Ja jsem zvykla od malicka a moje dite to taky zboznuje.
Normalne prived k varu mleko(pozor at ti neutece nebo se nepripali to pak neni dobry) osol a dej tam nudle nebo drobeni.
Dobrou chut
Není tady
to je jako všechno????
já dneska dělám špagety a asi k tomu udělám zase nějakou kečupovou omáčku se zeleninou a kabanosem....
Není tady
ESKYMKA napsal(a):
to je jako všechno????
já dneska dělám špagety a asi k tomu udělám zase nějakou kečupovou omáčku se zeleninou a kabanosem....
Jo to je cely ale je to dobry jak je to horky ,mnam.
A na spagety mam taky chut,nejaky si udelam a malymu tu polivku.chlap spagety moc nemusi tak at se naji nekde venku ..
Není tady
ahojky, u nás se poslední dobou osvědčila brokolice, můj chlap je kuchař, tak má masa dost, dělala jsem jí s těstovinama: brokolici uvařit s těstovinama, vzlášť jížku, zalít mlékem nebo smetanou, rozpustit 2 ks taveného sýra, 10 dkg nivy, 15 dkg šunky, promýchat, zasypat sýrem, fakt mńaminka. Nebo brokolici povařit 300ml jogurtu bílého, 3 vejce a 10 dkg sýra rozmýchat, zapéct. Taky výborný, jenom naše malá povídala "maminko, já to mašíčko neči" a držela kousek brokolice v ruce - takže pro malou vždycky připravím něco jinýho.
Není tady
Pórková polévka
4 velké pórky
2 střední brambory – na kostky
1 střední cibule – nasekaná nadrobno
50 g másla
850 ml kuřecího vývaru
275 ml mléka
sůl
mletý pepř
Odkrájíme vršky i kořeny pórků. Rozkrojíme je na půlku podélně a nakrájíme najemno, potom je dobře propláchneme vodou a scedíme. V hrnci rozpustíme máslo na mírném ohni, přidáme pórek, brambory a cibuli a promícháme je všechny, aby byly obalené máslem. Posolíme, opepříme, přikryjeme pokličkou a necháme podusit na mírném ohni asi 15 minut.
Potom přidáme vývar a mléko, přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a necháme povařit na mírném ohni dalších 20 minut, nebo dokud není zelenina měkká.
Můžeme ozdobit pažitkou nebo petrželkou, můžeme přidat i lžičku smetany.
tyto mám taky moc ráda
Česneková polévka
6 stroužků česneku
špetka soli
majoránka
drcený kmín
250 g brambor
pepř
30 g sádla
150 g kmínového chleba
Oloupaný česnek rozetřeme se solí, dáme do osolené vody, přidáme drcený kmín, oloupané brambory nakrájené na kostky, majoránku a sádlo. Polévku vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Nakonec ji okořeníme mletým pepřem a vsypeme do ní nakrájený chléb opečený na sádle.
Kyšková polévka
Do hrnce se dá trocha vody, do které nasypeme trochu kmínu a asi ½ lžičky soli. Necháme vařit 10 minut. Pak do hrnce vlijeme kyšku, ve které jsme předtím rozkvedlali 2 lžíce hrubé mouky a promícháme. Necháme vařit tak dlouho, až kyška zavře (nenecháme utéct). Sundáme hrnec z vařiče a rozbijeme dovnitř vejce – rozkvedláme a přidáme trochu másla (asi 1/6). Podáváme s bramborem.
já teda dělám česnečku jinak... do osolené vody dám brambory, předem oprančenou uzeninu, masox, až sou brambory uvařeny tak tam dám vajíčko,česnek,trošku povařím a přidám pepř a majoránku, dochutím... nakonec tam dávám topinku nakrájenou na kostky....
ale v závěrečné fázi je to určo stejný
Není tady
Holky mam po vas prosbicku..jak presne delate bramborovy salat?Chci si ho udelat ale jak to nevim...
dikyyyyyyyyyyyyyyyy
zitra jdu na cesnecku tak napisu jak se povedla
Není tady
Ahoj Ferdi,
já ho dělám velice jednoduše - uvařené brambory oloupu, protlačím skrz "síťku" na brambory, tou protlačím také uvařené vejce, potom tam nastrouhám okurku, nadrobno cibuli a nějakou zeleninu ve sladkokyselém nálevu - mrkev, cerel, petržel. Můžeš tam přidat cokoli chceš - třeba hrášek atp. Pak jednu lžíci plnotučné hořčice, osolím, opepřím, jednu majolku a jogurt, aby to nebylo tak tučný. Jo a aby to nebylo vegetariánský tak se tam přidává nakrájený měkký salám - skorotchýně tam dává nějaký trvanlivý, ale to mi nechutná.
Není tady
tak co Babu už si vymyslela co ukuchtíš????
Není tady
Tak Eskymko, tady to je
Utopenci
2 kg točeného kuřecího salámu, 1/2 kg cibule, 1,5 l vody, 1/4 octa (na 1l vody 1/4l octa), 15 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 20 kuliček sacharinu (nebo cukr)
Nejprve si uvaříme lák - do velkého hrnce nalijeme 1,5l vody, přidáme koření, sladidlo a necháme projít varem, Po provaření stáhneme z plotny a přilijeme ocet. Necháme vychladnout (je dobré lák připravit den předem). Salám oloupeme a nakrájíme na 1 - 1,5 cm silná kolečka. Rovněž ooupeme a nakrájíme na kolečka cibuli. Vezmeme 5l láhev (na toto množství 2) a na dno naklademe vrstvu cibule, pak plátky salámu a střídáme až na povrch. Poslední by měla být vrstva cibule. Zalijeme až po okraj lákem a necháme uležet min. 14 dní v chládku.
kukujuuuuuu
ale 14 v chládku- to asi nevydržím jak se znám
Není tady
nejni zač . jak říkám, nám to taky moc dlouho nevydrželo, ale je lepší odolávat pokušení a počkat si, až utopenečci krásně "uzrají"
Tady je něco ze stránky: http://www.cukrovi.kvalitne.cz/
SMAŽENÉ TVARŮŽÁKY:
600g vařených brambor, 150g tvarůžků, 1 vejce, česnek, polohrubá mouka podle potřeby, majoránka, mletý pepř. Brambory i tvarůžky nastrouháme, přidáme utřený česnek, vejce, koření a mouku. Promícháme a kousky těsta rozetřeme na pánvi s rozehřátým tukem. Smažíme po obou stranách.
Není tady
Dagi a tu sklenici s utopenci něčím přikrýváš??? Poraď, dneska odpoledne je mám v plánu vyzkoušet. Děkují!!
Není tady
ahoj Zuzi,já bych to normal zadělala víčkem,jakou máš sklenici???
holky co jste kuchtily dnes k obědu????
Není tady
Jéva Zuzi, tak teď jsi mě fakt zaskočila . Dělali jsme je zatím jen jednou a myslím, že jsme tu sklenici překryli mikrot. sáčkem a gumičkou.. Teda to je ostuda, tak mladá a už táááák zapomnětlivá
Dnes máme na oběd přírodní kuřecí řízek a americké brambory.
Upravil(a) dagi (17. 11. 2006 12:42)