Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 18. 10. 2006 0:16

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Sladká slůvka

Ahoj lidi, zkusím jen tak přispět svým dotazem: Jak vlastně vyznívá rozdíl mezi tím, když partner říká "chci s tebou žít" a "miluju tě" ? Spousta párů totiž žije tak, že se nemilují, ale žijí spolu a jiná spousta párů se zase milují, ale nežijí spolu.. Kde je chyba?? A dál: používá se taky slovní spojení "mám tě moc rád". Kde vidíte rozdíl mezi tím, co jsem napsal a slovy "miluji tě" ?? Milovat mohu přece jen někoho, člověka, partnera... Kdežto mít rád a to asi i moc mohu mít i chleba s máslem.. Jak to vidíte vy ostatní?? Jak moc významnný je smysl oněch sladkých slovíček, někdy i snad zbytečně přeceňovaných?? Tak povídejte.. smile

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#2 18. 10. 2006 7:33

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Re: Sladká slůvka

Klokane, já osobně ten rozdíl nevidím ve slovech, ale v tom, jak mi to onen člověk říká, co mu vidím v očích, jak se chová atd. Ale zasnila jsem se... no nebylo by to úžasné, mít ta slova přesně definovaná a navíc nějak zařídit, aby nešla lhát.... wink

Upravil(a) Hani (18. 10. 2006 7:34)

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#3 18. 10. 2006 7:40

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

.

Upravil(a) misha88 (13. 2. 2011 20:53)

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#4 18. 10. 2006 8:00

71maja
♥♥♥----

Ahoj!
Slovo je jen slovo, ale někdy může i napovědět - napíšu svoji zkušenost. Můj BM, neměl ani po několika letech manželství problém vyslovit miluji tě. Jenže pak začal říkat mám tě rád a já tomu nevěnovala pozornost. Až když od rodiny odešel za milenkou jsem si uvědomila, že když mě říkal mám tě rád - tak miluji tě patřilo jiné ženě :-( Takže někdy ve slovech rozdíl je.....

Není tady

#5 18. 10. 2006 9:14

klokan
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno-venkov

Aha... Takže u každého trošku jinak.. No, tak pište dál, třeba někdo narazí na něco zajímavého.. smile

Existuje 10 typů lidí - Ti, kteří tohle chápou a ti, kteří nikoliv wink

Není tady

#6 18. 10. 2006 10:00

uzlík
♥♥♥♥♥--

No to je opravdu zajímvá otázka. Mě manžel řekl "chci být s tebou", "je mi s tebou dobře" a jí zároveň "chybíš mi". Jednou mi sám od sebe řekl "mám tě rád", jí denně psal "miluji tě". Se mnou ta slůvka prý říkat neumí, se mnou rád mlčí. K tomu mi jednou řekla psycholožka "i to je vyznání". Tak opravdu nevím.
Dám spíše na činy než na slůvka, ale na druhou stranu ty slůvka někdy moc chybí. grater
Je to ale zvláštní, já je také říkat neumím, mám je pouze v sobě a jsou chvíle, kdy je nedokážu dát vůbec najevo, protože se za to asi stydím. A pak semi nastavuje obraz "zrcadlení"....??? Je to i tak možné ????

Není tady

#7 18. 10. 2006 10:33

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

uzlík napsal(a):

No to je opravdu zajímvá otázka. Mě manžel řekl "chci být s tebou", "je mi s tebou dobře" a jí zároveň "chybíš mi". Jednou mi sám od sebe řekl "mám tě rád", jí denně psal "miluji tě". Se mnou ta slůvka prý říkat neumí, se mnou rád mlčí. K tomu mi jednou řekla psycholožka "i to je vyznání". Tak opravdu nevím.
Dám spíše na činy než na slůvka, ale na druhou stranu ty slůvka někdy moc chybí. grater
Je to ale zvláštní, já je také říkat neumím, mám je pouze v sobě a jsou chvíle, kdy je nedokážu dát vůbec najevo, protože se za to asi stydím. A pak semi nastavuje obraz "zrcadlení"....??? Je to i tak možné ????

ja to mam podobne jako Uzlik, mam blok na podobne projevy  a ani je nevyzaduji nebo jen malokdy, kdyz je vhodna situace.

Není tady

#8 18. 10. 2006 10:49

uzlík
♥♥♥♥♥--

Co s tím blokem uděláme? Šup sem s tím, jak se odblokovat?

Není tady

#9 18. 10. 2006 11:28

dakota
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha,Spojené státy žižkovské
Web

Jde to těžko, ale učím se nevěřit slovům (i když se tak krásně poslouchají ) a čekat na činy...ale jaké, to fakt nevím...gratergrater

zdraví, alternativní medicína... jó, na tragickej život já jsem pes...   lol

Není tady

#10 18. 10. 2006 11:43

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

uzlík napsal(a):

Co s tím blokem uděláme? Šup sem s tím, jak se odblokovat?

Ja myslim,ze se to neda, je to povahou.Co jsi za znameni Uzliku ?

Není tady

#11 18. 10. 2006 12:18

uzlík
♥♥♥♥♥--

Lev

Není tady

#12 18. 10. 2006 12:30

Romča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: ostravsko

Tak to jsme na tom stejně my Lvové

uzlík napsal(a):

Lev

Není tady

#13 18. 10. 2006 12:37

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

můj manžel je taky lev a já jsem z toho jelen. smile

Není tady

#14 18. 10. 2006 12:37

faf
♥♥♥♥♥♥-

dakota napsal(a):

Jde to těžko, ale učím se nevěřit slovům (i když se tak krásně poslouchají ) a čekat na činy...ale jaké, to fakt nevím...gratergrater

Hmmm, aj najroznejsie malickosti. :-))))) Napriklad, ze ma partner vozi autom do prace na 8smu, aby som nemusela ist MHDckou, aj ked jemu by stacilo chodit na 9tu, alebo 10tu.....

Alebo tusim Selima mala krasne priklady s kôprovou polievkou, ci omackou? smile

Ja som clovek tiez dost zakladajuci si na peknych slovickach a potom fyzickych prejavoch lasky ( mojkanie, tulenie sa ), ale ono su asi vo vztahu dolezitejsie veci a potom, ciny maju vzdy vacsiu vahu, nez slova, nie?

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#15 18. 10. 2006 12:41

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

počítá se i když krájí jabka do sušičky ač má na ně alergii a pak hodinu pekelně kejchá? a když se přes velkej odpor k domácím pracem naučil prát? a když mi nosí o víkendu kafe do postele?

jestli jo, jsou mi slovíčka u pr...... smile

Není tady

#16 18. 10. 2006 12:44

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Můj manžel taky  moc neumí  říct - "mám tě rád, miluji tě," ale poznám to z jeho chování.  smile

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

#17 18. 10. 2006 12:48

uzlík
♥♥♥♥♥--

Lucinko, počítá. Ale může se taky cítit provinile a tak proto to všechno. Ale nad tím nesmíme přemýšlet, musíme si to užívat.

Není tady

#18 18. 10. 2006 12:52

faf
♥♥♥♥♥♥-

Podla mna sa tu uuuplpne pocita Luci. wink To si vaz, vsak on je normalne v ohrozeni zivota, pri tych jablckach. .-))))

Uzlik, vsak ale koniec koncov, ak sa voci mne niekto citi previnilo a kvoli tomu sa snazi robit veci, ktorymi by to tak akosi odcinil, znamena to, ze ma ma rad a ze mu na mne zalezi, nie?

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#19 18. 10. 2006 12:55

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

Uzlí, to se asi malinko provinile cejtí - taky právem. já už si to holt nějak přeberu.

Není tady

#20 18. 10. 2006 12:56

Lucie33
♥♥♥♥♥♥-

jojo, i v blbý situaci se dá říct, že účel světí prostředky Faf, máš pravdu. kdyby se necejtil provinile, byla bych mu ukradená a pak by asi tohle nedělal.

Není tady

#21 18. 10. 2006 13:43

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

"Chci s tebou žít" - mi zavání trochu: "umíš dobře vařit, vypereš, vyžehlíš, uklidíš... tak proč ne?" smile

"Miluji tě" "Mám tě rád" - to už jsou trochu jiné kategorie, u někoho zaměnitelné, u někoho ne... Záleží na tónu hlasu, situaci, atmosféře...

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#22 18. 10. 2006 14:34

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Podľa mňa(súdim podľa seba) je trošku divné začať si vyznávať lásku len tak mimochodom, niekde medzi vysávaním a utieraním riadu. Zažila som 9-ročný vzťah, kde sme si ani jeden veľmi lásku nevyznávali - možno len úplne na začiatku, a aj to úpo*n - a ja som mala pocit, že to tak je OK. A potom mi pri rozchode bývalý vyhodil na oči: Ona mi povie, že ma má rada a že ma potrebuje; ty si mi to nebola schopná povedať... dumbom A ja som si žila v presvedčení, že predsa na slovách až tak nezáleží... Takže asi záleží. V tomto vzťahu mám pocit, že si vieme pvoedať pekné veci hlavne vo vypätých situáciách. Napr. asi po mesiaci sa mi vyskytla možnosť ísť pracovne na pol roka do zahraničia. ON sa to dozvedel ako prvý a pomáhal mi pri rozhodovaní. Potom som nabrala všetku odvahu a povedala mu narovinu: "Pomohlo by mi pri tom rozhodovaní, keby som vedela, či ma tu po pol roku bude niekto čakať..." On sa usmial ako tajomný hrad v Karpatoch a utrúsil pod fúzy: "Bude"... A bolo. Vedela som, že si stojí za svojím slovom, a po pol roku ma nečakal, ale rovno si po mňa došiel 1000 km a odviezol ma domov so všetkými mojimi sakmi-pakmi(ale predtým sa chytal za hlavu, že sa to všetko do kufra ani nezmestí). V marci, tesne pred mojím odletom na 6 mesiacov, sme si povedali zatiaľ asi najkrajšie slovíčka a stískal ma v náručí, že mi skoro rebrá dolámal(a ja som sa okolo neho ovíjala ako liana) - to vedomie ohrozenia vzťahu, plus vypäté emócie asi pomáhajú vyjadriť sa). A ešte keď si storstark hrkne, tak je veľmi prítulný... hjarta par

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#23 18. 10. 2006 23:05

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Web

uzlík napsal(a):

Lev

Já jsem kozoroh, a něco z tohoto znamení na mně opravdu sedí.

Není tady

#24 19. 10. 2006 7:18

Daniela02
♥♥♥♥♥♥-

Romča napsal(a):

Tak to jsme na tom stejně my Lvové

uzlík napsal(a):

Lev

Já jsem taky lev........asi trochu jinej, ráda ty slovíčka říkám, když to tak cítím...........

To nejkrásnější na světě je lásku dát a láskou být milován

Není tady

#25 19. 10. 2006 7:31

macháček
♥♥-----

Tak Vám napíši jak můj sok trumfnul tak milá slůvka jako jsou miluji Tě, zbožnuji Tě, jsem navždy jen Tvůj která jsem manželce říkal, psal i šeptal. Tak ji přitáhl těmito výrazy - jsi úžasná, skvělá a báječná nic víc, nic míň a to jsem tato slůvka s určitostí také použil i když ta četnost byla menší než u miluji Tě. Jinak jsem taky lev, nemáme mi to lvi nějakou smůlu, která se nás drží ?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí