27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dobrý deň vetkým
Chcela by som poradi, ak má niekto skúsenosti, ako sa zachova pri návteve môjho brata, ktorý je vo vyetrovacej väzbe? Bude mi povolená návteva a podža jeho obhajkyne je v dos zlom psychickom stave... Určite mu nebudeme nič vyčíta, ale neviem čo mu poveda, ktoré veci alebo žudí mu môem pripomenú aby som mu ete viac nepohorila, aby sa ete viac nerozžútostil.... Má s tým niekto prosím Vás skúsenosti? Za rady vopred ďakujem.
K.
Není tady
taky jsem jednou byla na návtěvě ve vězení. Byl to pro mě ok. Hlavně ty boláky na rukou z nedostatku vitamínů a venkovního prostředí. Snaila jsem se povídat co je nového apod. On neví co se kde děje tak mu to musí říct a povídat, přirozeně, v klidu. Nevyčítat, nelitovat....projevit podporu....
Není tady
Kočko, kadá návtěva ho povzbudí! Sna se mu dát najevo e at to dopadne jak to dopadne, budete stát jako rodina při něm a mít ho pořád rádi, dobré je aby měl v base co potřebuje, tj. balíky jak jen to jde a sloit mu tam peníze na cigarety ( pozor, nedají mu ve, jen část ) aby měl monost se spoluvězni se podělit a nebyl za outsidera. Připrav si jak mu povykládá co se venku a v rodině děje, ale vynech jakékoli problémy a starosti, má tam a moc času si je celé noci znovu v hlavě představovat a zveličovat. Dobré je se chovat tak, e nejde o ádnou tragédii, e vechno se dá napravit.
Není tady
Novinky z rodiny, podža monosti radostné(úmrtia si odlo na inokedy), klebety o známych, mono nejaké politické udalosti, spýtaj sa na reim posielania balíkov, listov a pravidelných návtev...
Není tady
ďakujem za názory.
Pôjdeme tam po prvý krát, bratovi hrozí odňatie slobody na 15-20 rokov. Bojím sa aby si niečo nespravil. Má 8 ročné diea a ani pri ňom nevieme ako sa máme zachova. Máme ho tam za ním vzia?
Není tady
Pokud je teprve ve vyetřovací vazbě,tak tam asi pustí jen toho,na koho má navtívenku.Na balík by měl mít nárok jednou za tři měsíce a taky se posílá balíčenka,kde je vypsáno,kolik kilo to můe být.(přesně se nepamatuju,ale myslím,e 5 kg)pokud kouří,tak hlavně tabák a papírky,protoe o cigára brzo přijde.Tam se musí dělit,jinak bude v nesnázích.Kafe,čaj,cukr(nebo spí sacharin,zabere míň místa a sladí stejně)Suenky,trvanlivý salám,prostě potraviny,které se nekazí.Hygienické potřeby,hlavně krém,mají větinou vysuenou kůi z té vody.Nic nesmí být ve skle ani voda po holení,jedině gel.Na vyetřovačku bych mu ádné peníze neposílala,protoe tam jetě nemá monost pracovat a peníze mu seberou na pobyt.A hlavně spoustu časopisů a novin i starých,cokoliv,co je spojí se světem a dopisní papíry a známky a psát a psát a psát i kraviny.To je tam drí nad vodou.
Povídej si s ním o čemkoliv,ale aby to nemělo souvislost s jeho trestným činem.Způsob,jak ho nerozlítostnit asi neexistuje,musí se s tím smířit sám a pokud je slabí povaha,nepomůe mu nic jedině to,e za ním někdo stojí.Pokud dostane takovou pálku,tak se musí srovnat,jinak to nevydrí.Tady u nás se jeden vrátil teď po 12 letech,znala jsem ho u od ranného mládí.Seděl za nájemnou vradu.Nikdy bych to do něj neřekla.Měl tři malé děti,kdy ho zavřeli.Jeho ena si mezitím nala jiného a má dalí dvě děti.On se vrátil najmul si byt,začal tvrdě makat a obě dcery 16,18 i syn 19 se nastěhovali k němu.Na to,e tak dlouho seděl je celkem v pohodě.Jen je straně hubenej,ale má docela svaly.Dokázal se tam s tím vyrovnat.Kdy bude něco potřebovat,klidně mi napi soukromou zprávu.Já o tom docela vím hodně.
Není tady