6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jak na nachlazení
To, e je nachlazení vyvoláno infekcí, kterou imunitní systém za normálních okolností větinou sám přemůe a vyléčí, ví kadý. Méně známý je fakt, e rýmu a kael způsobují viry poletující vzduchem, a tedy nikoli patné oblečení nebo náhlý pokles venkovní teploty, jak se stále jetě s oblibou tvrdí.
Viry se při nemocích z nachlazení přenáejí kapénkovou infekcí při kýchání, kali nebo podáním ruky. Nejlepí ochranou je (také jako prevence v době zvýeného výskytu viru) posílení imunitního systému. Med je přitom prvotřídním pomocníkem. Extrémně ohroeni jsou zejména zimomřiví peciválové. V rámci prevence by měl člověk spát při pootevřeném okně, v místnosti s teplotou do 18°C (skoro celý rok tak můete nechat topení vypnuté!). O potřebnou otuilost se postarají té vycházky za kadého počasí (samozřejmě v přiměřeném oblečení), cvičení u otevřeného okna a také studená sprcha nebo masáe kartáčem na závěr kadodenní očisty těla.
Pyl nebo mateří kaička
Kadodenní uívaní čajové ličky pylu nebo jednoho gramu mateří kaičky se dodatečně postará o dobrou odolnost proti virům v jejich hlavní sezóně (podzim a slunečné jaro).
Medové mléko
Ohřáté mléko (asi 200 ml na jeden álek, nevařit, maximální teplota 40 °C) s jednou polévkovou lící medu na álek také posílí vá imunitní systém.
Pokud ji začínáte kýchat a kalat, jsou vhodná následující opatření:
Medové čaje
Čaje z fenyklových semínek, květů černého bezu či lípy, z podbělu, heřmánku nebo máty peprné (20 gramů bylinek na litr vařící vody, 10 minut nechat louhovat, poté ochladit na teplotu vhodnou k pití), do nich přidáme čajovou ličku medu na jeden álek, podporují imunitní systém a bojují proti příznakům onemocnění.
Sirup z yzopu
20 gramů lístků yzopu povařte patnáct minut ve čtvrt litru vody, přeceďte, lístky přitom jetě pořádně vymačkejte a nechte vychladnout. Potom smíchejte se 100 gramy medu. Uívejte po jedné ličce v průběhu celého dne i noci.
Ďábelský med
Je-li u nachlazení v plném proudu, máme tu pro vás jetě jeden skutečně silný recept. Čerstvě nastrouhaný křen se smíchá se stejným mnostvím medu a kadé dvě a tři hodiny by se měla uívat čajová lička takto připraveného medu.
Dědečkův domácí recept
Dvě velké cibule nakrájejte na kolečka a povařte 15 minut v půl litru vody. Mezitím si připravte álek fenyklového čaje (dvě čajové ličky semínek na asi 200 ml vody). Vývar z cibule přeceďte a smíchejte s čajem. Po zchladnutí (musí být vlané) přidejte dostatečné mnoství medu (podle chuti - čím více, tím lépe).
Medový grog
Kdo se večer vrátí domů celý zmrzlý a neustále posmrkuje, můe si jednou svůj grog (rum zalitý horkou vodou) osladit místo cukru medem (po zchladnutí!).
Nebezpečí při nachlazení - dehydratace.
Zejména kojenci, malé děti a staří lidé jsou při průjmech, horečkách a nachlazení ohroeni dehydratací, tj. vnitřním vysycháním, co je ivotu nebezpečné. Pomocí následujícího receptu lze dehydrataci zabránit a stabilizovat krevní oběh nemocného:
V půl litru převařené a vychlazené vody nebo čaje rozpuste dvě polévkové líce medu a půlku čajové ličky soli. Přinejhorím lze podávat po ličkách.
Není tady
Mně se osvědčilo to medové mléko. Hrnek mléka, 3 pořádný líce medu a dát ohřát do mikrovlnky, pak havý vypít a vlézt si do postýlky a pořádně se vypotit. Pro dospělý doporučuju i kapku rumu:-)
Není tady
Mě se osvědčil Yzop, lékařka syna léčila rok na kael, fakt teda to bylo otřesné kalal neustále u jsem nevěděla co si s ním počít, byli jsme u kámoky na dovolené a ona mu 3-4 dny neustále vařila yzopový čaj - od té doby ani pořádně neví co je to kael a kdy na něj něco leze u hlásí e chce kytičkový čaj a yzop mám od té doby na zahrádce
Není tady
:)ahojky, já jsem uívala Ok Alfa+ přírodní produkt je na záněty, kael je antibakterialní, horečky, nachlazení,atd ráda poradím č.tel 732974268
Není tady
Sice je to prastará diskuse, ale momentálně aktuální.
Mě teď hodně pomáhá čaj s kousky zázvoru, trochou skořice, hřebíčky,medem a kapkou citronu.
Není tady
annie napsal(a):
Sice je to prastará diskuse, ale momentálně aktuální.
Mě teď hodně pomáhá čaj s kousky zázvoru, trochou skořice, hřebíčky,medem a kapkou citronu.
Přesně tak, taky nedám na přírodní léčbu dopustit. U nás zase děláme toto http://www.babinet.cz/clanek-14231-caj- … -krku.html
Není tady
Svojí babičku jsem měla moc ráda a některé její rady praktikuji dodnes. Dobrý je i cibulový sirup na nachlazení. Dalí rady si můete přečíst tu http://www.lady.cz/
Není tady
Nejlepí je slivovice a med, kdy tohle neklapne, tak potom ACC
Není tady
Dobrý den, prosím máte někdo zkuenost s Oscillococcinum? Zaujala mě jeho zvýhodněná nabídka na http://www.aktualniletaky.eu/letak-dr-m … 1strana3/. celá rodina teď tak nějak střídavě posmrkává a pokalává tak přemýlím co s tím... Předem děkuji za zkuenosti
Není tady
Nejlepí je vypotit se. Na cizím těle.
Není tady
My s nachlazenim bojujeme porad a jedine, co nam cele rodine pomaha, je psi sadlo od dr weisse ... koupila jsem ho na doporuceni lekarnice a od te doby ho mame porad doma krasne voni a bylinky nam zaruci okamzity ucinek doporucuje i nase babicka, kdyz uz jsme u tech babicek :-D
Není tady