Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 17. 10. 2006 9:06

Kvítko
♥♥♥♥♥♥♥

Jak na průjem

Jak na průjem
Vedle infekcí může vést k zánětu střev a průjmu i stres, šok nebo psychická zátěž. O průjmu hovoří lékaři tehdy, má-li pacient více než pětkrát za den řídkou stolici, provázenou většinou vyměšováním hlenu a křečovými bolestmi v podbřišku.

Tělo tímto způsobem může zbavovat střeva nějakých jedovatých látek, a proto bychom v průběhu prvních dvou dní neměli průjem léčit silnými a rychle účinkujícími léky, které například ovlivňují pohyby střeva (zpomalují peristaltiku). Nemáte-li při průjmu vůbec chuť na jídlo, nenuťte se do něj. Tělo se o vše postará samo.

Medové čaje

Med zklidňuje a má pozitivní vliv na trávení. Při průjmovém onemocnění je vhodné pít hodně čaje, které jsou spolu s medem ještě účinnější. Pomáhají například tyto bylinky: listy pelyňku, anýz, kmín, šalvěj (u všech pouze 5 gramů na litr vody, pít pouze ve dne, neboť v noci mají účinky opačné), heřmánek, máta peprná, dobromysl, rozrazil lékařský a třezalka tečkovaná (20 gramů bylinek na litr vařící vody, 10 minut louhovat). Čaje můžete průběžně střídat.

Odvar z tymiánu

Asi dvanáct větviček čerstvého nebo pečlivě usušeného tymiánu svařte v jednom litru vody, sceďte a přelijte do termosky. Do šálku vychlazeného čaje přidejte čajovou lžičku medu. Pije se jeden šálek po každém jídle.

Babiččin recept - jablka a med

To, co tak rádi připravujeme kojencům, funguje i u dospělých. Ráno snězte na lačný žaludek jedno oloupané a nastrouhané jablko oslazené čajovou lžičkou medu. Jablko funguje jako zátka, která při průchodu střevem sbírá případné nečistoty. Med zase brání zánětům.

Nebezpečí při průjmech - dehydratace.

Zejména kojenci, malé děti a staří lidé jsou při průjmech, horečkách a nachlazení ohroženi dehydratací, tj. vnitřním vysycháním, což je životu nebezpečné. Pomocí následujícího receptu lze dehydrataci zabránit a stabilizovat krevní oběh nemocného: V půl litru převařené a vychlazené vody nebo čaje rozpusťte dvě polévkové lžíce medu a půlku čajové lžičky soli. Přinejhorším lze podávat po lžičkách.

Jen to je ztraceno, čeho se sami vzdáme...
http://image018.mylivepage.com/chunk18/829831/1478/OD054.gif

Není tady

#2 29. 10. 2006 1:22

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Re: Jak na průjem

Na průjem: jablka, sušené borůvky a nebo černá čokoláda.

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#3 29. 10. 2006 8:51

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

No, on pomůže i borůvkový, nebo brusinkový kompot z obchodu...

Není tady

#4 29. 10. 2006 14:42

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Web

Mi se osvědčil třezalkový čaj reta

************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

#5 5. 5. 2007 16:32

Eiline
♥♥♥♥♥--

PRŮJEM 

Příznaky průjmu:

Je vyprazdňování řídké stolice víc než třikrát denně. Mezi další příznaky patří křeče v břiše, nauzea, teplota a žízeň.[/b]

O naději je vlastně celý život.Naděje je něco, v co musíme věřit!!!
              "DUM SPIRO, SPERO."(Dokud dýchám,doufám).

Není tady

#6 10. 5. 2007 11:22

Décima
♥♥♥♥♥--

Rýžový odvar - uvařit rýžovou polévku s troškou nastrouhané mrkve, malinko ochutit žďobíčkem másla , malinko přisolit, nakonec nakrájet a přejít varem nakrájenou petrželku. Myslím, že rýžovomrkvový odvar prodávají ve skleničkách i v lékárnách.

Není tady

#7 30. 6. 2007 15:00

SLUNÍČKO
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VYSOČINA

JÁ MÁM VYZKOUŠENOU VLÁKNINU PSYLLIUM (DOUFÁM, ŽE JSEM TO DOBŘE NAPSALA rodna)
PŮSOBÍ REGULAČNĚ...TAKŽE PŘI PRŮJMU ASI DVĚ LŽIČKY DO TROŠKY VODY A MALINKO ZAPÍT A PŘI ZÁCPĚ HO DÁM TŘEBA DO JOGURTU A NEBO VLOČEK S MLÉKEM A HODNĚ ZAPIJU VODOU. VYZKOUŠELY TO I MOJE DĚTI A NEDÁM NA NI DOPUSTIT!

Není tady

#8 2. 7. 2007 11:01

markéta
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Beroun
Web

borůvky, švestky, hořká čokoláda

http://www.ticker.7910.org/as1cCAv05aB1110NzU1NThkfDk4OTQ1N2pkYnxNYXR0aGlhc2Vr.gif27.09.2008 3320g 51cm  27.09.2009 10120g 80cm
http://www.ticker.7910.org/as1cHw6ag2B1110Nzc3MTE3ZHwyNjQ5MGp8RG9taW5pY2VrIA.gif 26.11.2010 3230g 50cm

Není tady

#9 7. 8. 2007 7:51

luluchen
♥♥♥♥♥--
Web

nastrouhane jablko rozmackane s bananem a nechat trochu zahnednout...

Není tady

#10 29. 5. 2014 21:07

Kamilkaka
♥♥-----

Já mám na průjem nejlépe osvědčené banány, takové ty silné slané tyčinky (sůl je ale potřeba oloupat), hořký černý čaj a vodu. Bohužel se mi často stává, že ať už já nebo děti, mají při průjmu i zvracení a nechutenství, takže se mi do nich stěží podaří něco dostat a když už, tak to jde většinou hodně rychle ven, takže se snažím vždycky jim dávat po malých dávkách aspoň rehydratační roztok, aby nebyly dehydrované a vrátily se jim nějaké ty ztracené minerály.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí