Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#26 17. 10. 2006 21:45

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

jo jo, nezáleží jenom na přístupu maminky, ale taky na přístupu mimíse. Syn se mnou v posteli NIKDY nespal, ani jedinou noc. Nedávno se v noci poblinkal a já ho vzala do své postele, manža byl pryč. A syn se mlel, vrtěl, nespal, až jsem musela na jeho postel natahnout igelit a nové prostěradlo a v tu ránu byl tuhej. Prostě spolu nám to nespí...... lol   i když mazel je velikej, je šikovnej a já opravdu pro tu přísnější výchovu měla to prádlo vždycky vyžehlený a po prachu ani památka. Taky uvaříno a fakt pohodu. Synovou brzkou schopností umět být chvíli sám a v klidu sám usínat jsem byla i já v naprostý pohodě. Nevyčítala jsem si nikdy, že bych ho zanedbávala a hororový historky kámošek o prochozených nocích a čurbesu v bytě se mi nenaplnily.

Není tady

 

#27 17. 10. 2006 23:21

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 4713
Web

Re: Rozomazlene miminko

No tak já mám tu desetiletou věčně naveženou ve své postely lol manžel už nechal udělat postel 2 m na 2 m a nějak nám nestačí vissla . U nohou jezevčice a teď  Patriček lol lol lol no aby to nevypadalo blbě. Páa spí ve své a Andrejka když ji řeknem tak taky, ale jak to jde hned k nám hupne dumbom taky jsme malého zplodili na první a jediný pokus, když spala ve škole lol Ještě že to vyšlo co tummenupp Páa mi usíná po kojení na ruce, než ho donesu do postýlky, tak uvidím co bude dělat, až ho tam ponesu a bude vzhůru big_smile jinak je hodnej a to hlavně když má výhled na televizi, vždycky si najde polohu, aby tam prostě viděl tummenupp mrňousek. Je to těžký co, no stejnou chybu snad opakovat nebudu! V naší posteli bude co nejmíň tummenupp

Není tady

 

#28 18. 10. 2006 6:01

Sakura
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 4417

Re: Rozomazlene miminko

Mne hlavne desi, ze vlastne Ryu vychovavam uz ted tim, jak se k nemu chovam. Pusobi na to, jake ditko z neho pozdeji vyroste. A ja jako nezkusena matka nevim, co je dpbre a co ne, tak to delam podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi. Souhlasim s Jajinou, ze mimis se o to byt tady nepral, to my s manzelem jsme ho chteli, takze na oplatku bych ja tu mela byt pro nej, nenechat ho plakat a naopak si s nim hrat, i za cenu bordelu (lux jsem nevytahlauz ani nepamatuju, brodime se tu ve vlasech, ktere mi stale padaji grater ) Az na ty dva zachvaty vlciho revu je opravdu hodne miminko, smeje se na me od rana do vecera. Neprobrecel od narozeni ani jednu noc, nebreci skoro vubec. Je to tim, ze pri kazdem nespokojenem zavrteni ci jeste nez me stacil "zavolat", uz jsem k nemu prispechala s prsem. Ted se jn desim, co z toho vznikne - jestli bude hodny kluk, ci naopak nesnesitelny rozmazlenec, z jakych mi nekdy v obchodech vstavaji vlasy hruzou na hlave - znate to, ty deti, ktere maji hystericky zachvat, kdyz jim matka nechce koupit hracku. smile

Není tady

 

#29 18. 10. 2006 7:26

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

Sakuro, s tím řevem v obchodě, tím si projdou téměř všechny maminky bez ohledu jestli mimino rozmazlovaly nebo razily přísnější výchovu. Je to prostě věkem, kdy si dítě snaží prosadit svojí a zkouší tím ovlivnit okolí. Mně to syn udělal jednou, ani ne scénu, ale plakal, že to co si umanul prostě musí mít. Moje vysvětlení pochopil a už se to nikdy neopakovalo. Ale je to hodně o povaze dítěte. No a mám na věc jiný názor než ty nebo Jajina. Neprosil se o to přijít na svět, ale přišel a přeci se mi kvůli tomu nezhroutí svět? Mám ráda doma uklizeno (i mít musim, manža alergik) a nebudu mít jenom proto, že bych měla mít celej den dítě na rukou? Nebo ho nechat koukat na televizi, která je pro kojence prokazatelně škodlivá? Ne ne, chlapec se musel zabavit hračkama a sám a párminutové brečení jsem přešla bez povšimnutí. Většinou totiž přestalo, aniž bych cokoli dělala.

Není tady

 

#30 18. 10. 2006 8:22

jituš
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 1944
Web

Re: Rozomazlene miminko

víš Čekanko,to mᚠdocela kliku.Já bych pár minutový pofňukávání taky přežila v pohodě.Jenže je rozdíl,když ti miminko řve klidně půl hodiny-ano to jsem vydržela a pak se poblinká,pokaká prostě je tak vysílené,že nemůže cokoli,ale řve dál.Přes den je Matoušek zlatý,hraje si na zemi na dece,já si můžu dát v klidu i kafe,stačí mu,že mě vidí,ale večer neusne ve své postýlce a bez prsa.Nevadí mi to a zkoušet to už nebudu.Usne tak během 10 minut a já ho pak buď přendám,nebo spíme spolu.Je to i o mé pohodlnosti,ale vyřvat kýlu mu vážně nenechám.A memyslím si,že je kvůli tomu rozmazlený.

Upravil(a) jituš (18. 10. 2006 8:23)

Není tady

 

#31 18. 10. 2006 9:23

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

jo, jituš, super, když ti to vyhovuje, jste spokojený, tak je to v pořádku. Mně nevyhovovalo mít dítě pořád na sobě pověšený tak jsme to řešili jinak, je to fakt individuální.

Není tady

 

#32 18. 10. 2006 9:45

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 4713
Web

Re: Rozomazlene miminko

Jen jsem chtěla dopsat, že já malého úmyslně na telku koukat nenechávám, taky se rozhlíží v postýlce, ale ve třech měsících, kdy se ještě neotočí, ani nevezme hračku, potřebuje mít mamku kousek od sebe, aby se nenudil a nebrečel jen kvůli tomu že si připadá sám!!! Je od telky 10 m a stejně mám pocit, že vidí jen světlo a to fakt z dálky, což ho nijak neohrožuje. To aby si Čekanka nemyslele, že snad malého nechávám koukat schválně big_smile

Scénu v hračkárně jsem teda nikdy s dcerou které je dnes 10 nezažila, protože to není výchovou kojence, ale reakce přímo na místě v hračkárně, když už je větší, tak se Sakuro neboj, že by ti Ryu dělal scény, když teď budeš stále s ním tummenupp až to příjde, musíš být jen zásadová a né mu hned jak začne něco vyžadovat to koupit,  oni si to pamatují a příště už by ta scéna fakt mohla nastat.

Není tady

 

#33 18. 10. 2006 10:12

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3668

Re: Rozomazlene miminko

Sakuro, Nelča si začala sama hrát k 5. měsíci.. V té době se otočila na bříško a objevuje svět, uchopuje hračky, přendavá si je - takhle se zabaví na půl hodiny.. A jen tak pro zasmání - doporučuji přečíst si knihu "Deník špatné matky".

Jinak já "bordel" doma mít nemůžu - za a.) jsem tak trochu puntičkář, za b.) vadilo by mi, že dýcháme tolik prachu a za c.) k nám budou chodit lidé na prohlídku bytu kvůli prodeji..

Není tady

 

#34 18. 10. 2006 11:41

jituš
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2006
Příspěvky: 1944
Web

Re: Rozomazlene miminko

Čekanka napsal(a):

jo, jituš, super, když ti to vyhovuje, jste spokojený, tak je to v pořádku. Mně nevyhovovalo mít dítě pořád na sobě pověšený tak jsme to řešili jinak, je to fakt individuální.

Nemám Matouše na sobě pořád pověšeného.Psala jsem,že si přes den hraje sám,usíná venku v kočárku bez řečí a večer u prsa.To mi nepřijde,že by na mě pořád visel.Ale mᚠpravdu je to individualní.

Není tady

 

#35 18. 10. 2006 12:19

Moniak
♥♥-----
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 62

Re: Rozomazlene miminko

sakuro miminko opravdu vychovávᚠtím, jak se k němu chovᚠa je dobře, že když pláče a potřebuje tě, tak k němu jdeš. Když ho totiž nechᚠplakat, tak mu tím sděluješ : nezajímají mě tvoje pocity ani co potřebuješ, klidně si plač, protože stejně nepřijdu. Nejsem tu pro tebe, jsi tu pro mě, takže přijdu až se mi bude chtít. Miminko opravdu za čas přestane plakat, protože pochopí obsah toho sdělení.  Kromě toho si dítě do 2,5 let nedokáže hrát samo. Chvíli ano, ale ne 2 hodiny.


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10721;104/st/20051213/n/David+Dorian/dt/6/k/4a01/age.png
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10726;128/st/20000222/n/Daniel/dt/6/k/66dc/age.png

Není tady

 

#36 18. 10. 2006 13:38

Jajina
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 3. 2006
Příspěvky: 140

Re: Rozomazlene miminko

Čekanka má určitě pravdu, že každý si to zavede tak jak to sám cítí a potřebuje. Já jsem holt ten typ hodně přes city. Beru to tak, že až bude mimčo větší obejmu ho a řeknu mu, že ho mám ráda. On to uslyší a bude to vědět a chápat. Jenže dnes ještě mým slovům nerozumí. Takže jediný způsob jak mu to můžu dát najevo je ten, že ho nenechám plakat a svojí přítomností a pomazlením kdykoliv potřebuje mu tak říkám, že je pro mě důležitej človíček a záleží mi na něm. Slzičky v jeho očích a vyčítavý pohled jsou pro šílený. Nemůže si sám říct co potřebuje nebo že mu je smutno. A je možný, že to nedělám správně a jednou se to otočí proti mě. Jenže nedokážu jít sama proti svýmu svědomí jen proto, že vlastně nevím co je dobře a jak to dopadne. Jak už jsem kdysi psala, manuál na mimča bohužel neexistuje.

Není tady

 

#37 18. 10. 2006 13:47

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

Taky nikdo neříká, že si mimča dá dvě hodiny nevšímat, ale dvacet minut na to, abych třeba vysála nebo připravila jídlo a nebo si došla na wc, vykoupala se a tak, bych mít mohla že jo. A miminu tím dávám signál, že momentálně teď prostě k dispozici nejsem a dorazím hned jak to bude možné. Nic víc, nic míň. Právě proto, že ho vychovávám, si myslím, že NENÍ dobře při každém zafňukání přiskočit, protože kdy??? je ta hranice, že může začít být samostatný? Já myslím, že tu hranici určuju právě já jako matka.

Není tady

 

#38 18. 10. 2006 15:30

Anna
♥♥♥♥♥--
Místo: Děčín
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 501

Re: Rozomazlene miminko

Já, jak jsem již psala, taky raději prďolku pochovám a nenechám brečet. Pokud ale myji nádobí, nebo něco dodělávám, a nebo jsem v koupelně, tak musí Matýsek počkat. Ta chvilka než cokoliv dodělám a přijdu pro něj mu určitě neublíží a já ho tak ráda potom uklidňuju...wink. Nejde hned se vším praštit a běžet jen, že se mu něco nelíbí.

http://lilypie.com/pic/061012/zJLR.jpghttp://b1.lilypie.com/L0EKp2/.png


http://lilypie.com/pic/070507/rX34.jpghttp://b2.lilypie.com/UZmgp2/.png

Není tady

 

#39 18. 10. 2006 17:21

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 4713
Web

Re: Rozomazlene miminko

Souhlasím s Aničkou, taky si práci dodělám a pak jdu, přitom na něj alespoń mluvím lol

Není tady

 

#40 18. 10. 2006 17:33

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 5159

Re: Rozomazlene miminko

mě teda první mimi teprve čeká, ale  vzhledem ke svým dvěma mladším sourozencům vím, že to jestli  necháte dítě řvát nebo ho budete chovat a "rozmazlovat"  jako miminko  nemá absolutně žádný vliv na to jestli z něj vyroste rozmazlené a hysterické dítě.
Je to prostě jenom miminko a jediný způsob jak dát najevo svoje emoce a  nálady je pro něj pláč. Nebrečí jenom tak  - i když jim zrovna nic není nebo nemají hlad, tak prostě jen touží po společnosti.  Myslím že klidně oželím naklizený byt a teplé večeře - moje mamka se celej život řídí heslem "bordel v bytě - šastné dítě"  smile)  a u všech tří jí to zatím vyšlo


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

 

#41 18. 10. 2006 17:35

Sakura
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 4417

Re: Rozomazlene miminko

Nemuzu preci byt s miminkem uplne porad, treba neprivazu si miminko na zada jak indianska babicka a nepujdu s nim i na zachod. big_smile Nez se osprchuju nebo dojdu na onu mistnost, on se zabavi sam pod hrazdickou, a pak jsme porad spolu. Rvat ho ani nechavat nemusim, on place minimalne (nez se staci rozbrecet uz ma prso v pusince). Jestli ho tim, ze jsme porad spolu, rozmazlim, to nevim. Ale jsem v jeho spolecnosti moc rada a uzivam si kazdou minutu. Je to moje slunicko (az na ten vlci rev dvakrat smile).

Upravil(a) Sakura (18. 10. 2006 17:39)

Není tady

 

#42 18. 10. 2006 17:39

BLUE
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 5159

Re: Rozomazlene miminko

Sakorua - no jasně že si dojdeš na záchod nebo vykoupat,  jen  si prostě myslím, že nechávat miminko půl hodiny brečet  nemá  na jeho pozdější chování žádný vliv


http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/Mtaw.jpghttp://lb4f.lilypie.com/Mtawp2.png
3010g a 52cm               3. roky   14,6kg/100cm
http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/94Mh.jpghttp://lb1f.lilypie.com/94Mhp2.png    http://blue79.rajce.idnes.cz/     
3510g a 51cm               4.měsíc  6820g/66cm

Není tady

 

#43 18. 10. 2006 18:44

PetaZ
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 3668

Re: Rozomazlene miminko

Každé dítě je jiné a já jsem ráda, že přes den se Nelča zabaví sama na takovou dobu, abych si došla na wécko, umýt hlavu, trochu poklidit atd. Na vaření jí beru sebou do kuchyně, ale hodně se jí líbí na bříšku, takže v této poloze  tráví nejdelší dobu. Horší je to s usínáním přes den. To je trochu ukňouraná, ale neběžím za ní k postýlce, protože vím, že bych jí rozptýlila v jejím snažení usnout...

Není tady

 

#44 18. 10. 2006 19:48

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 4713
Web

Re: Rozomazlene miminko

Já mám kamarádku, která si chlapečka nosila na záchod, aby se vůbec vyčůrala dumbom to mi příjde přehnaný, ale miminko si opravdu můžeš Sakuro užívat tummenupp Určitě poznáš, kdy má hlad a nebo nechce být sám. Včera jsem převlíkala postele a tak jsem malého měla v postýlce hned vedle sebe. Začal se vztekat a tak jsem mu vysvětlovala že ještě peřinu a polštář a že si ho pak vezmu lol no asi to nechápal, on teď mluví japonsky lol to by u vás nebyl asi problém co lol lol lol Hned jak jsem to převlíkání dodělala a zvedla ho na ruku, přestal a uplně se přitulil k prsu gloria holt někdy tu chviličku počkají a myslím že jim to vždycky vynahradíme tummenupp jsou to naše poklady a mazlení není rozcapování !!! to vzniká z uplně jiných důvodů big_smile

Není tady

 

#45 18. 10. 2006 19:56

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

holky úplně mi do tohoto tématu přišla dnešní historka. Potkala jsem kamarádku, velkou razitelku pláč dítěte= přiskočení a chování/kojení. Toto téma jsme spolu nikdy neřešily, prostě odlišné názory. Má roční dceru a nedávno se jí narodil klučík. A dneska mi povídá, holka zlatá, to jsem si naběhla pořád holku tahat a uklidňovat, ona je naprosto nesamostatná, fňuká, vyžaduje mě, usne jen se mnou, ale já mám druhý miminko, no prostě nezvládá situaci.

Jo a taky jsem vám chtěla napsat historku z minulýho týdne, ale to už se týká větších dětí. Byla jsem se synem na písku a přišla maminka s tak tříletým chlapečkem (říkala že jdou ze školky, tak asi tak nějak tři, třiapůl) a měla golfáče. A kluk měl plínu (nechápu jak mohl bejt ve školce, když má plínky), ale šel a mému synovi vysypal kyblík písku na hlavu. Syn si písek vysypal a odešel. No a maminka se mi začala omlouvat. Já celkem rozčíleně říkám, že ona mi nic neudělala, tak se mi nemá za co omlouvat, omluvit by se měl její syn mému. A ona mi odpověděla, víte, on je ještě malej!!!!! A to je přesně ono. Každá maminka si prostě samostatnost dítěte vytváří jinak a jindy, jedné nevadí pláč čtyřměsíčního mimina minutu, jiný deset minut a jiný to nevadí vůbec. No a já jsem třeba divná, ale tříletý dítě má být bez plen, bez kočáru, umět se chovat v kolektivu a taky se omluvit když něco zvrzá. A nečůrat do bazénu (to je zas jiná historka, kdy jedna mamča dítě nechala bez povšimnutí čurat do bazénu a na můj podiv řekla, že je malej - tři roky). Nedá se to fakt paušalizovat.

Není tady

 

#46 18. 10. 2006 20:53

Blanka LBC
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Liberec
Registrovaný: 24. 5. 2006
Příspěvky: 4713
Web

Re: Rozomazlene miminko

No tak to je Čekanko síla dumbom moje dcera šla do školky taky na třech letech a chození na záchod byla samozřejmost,snad i podmínka nástupu ? To s belíčkem a pískem je jako naše příhoda, kdy Andrejku praštil kluk vařečkou do hlavy a to hooodně a ona se jen s pláčem otočila a řekla maminko, proč to udělal ? Maminka mu řekla no Pavlíčku, to se přeci nedělá big_smile to mě fakt dostala tummenupp výchova žádná. To s omluvou mám taky příhodu. Nedávno na klouzačkách hodil chlapeček chlapečkovi schválně na hlavu špalek ze stromu, ne malej, protože ho nechtěl pustit ve frontě na klouzu před sebe, no to byl řev a když přilítla maminka, tak už z dálky křičel "ale já jsem se mu omluvil " to mě celkem šokovalo yikes a ostatní taky, byli to sourozenci vissla NO byl prostě vychovanej k omluvě, ale hřešil na to, že když se omluví, tak se vlastně nic nestalo. Je to těžký, každá má jiné představy o výchově a někteří nemají hlavně na své děti čas, což ja asi to nejhorší !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Není tady

 

#47 18. 10. 2006 21:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Rozomazlene miminko

Tak já jsem u prvního byla tak trošku přecitlivělá máma - kluka mi po porodu odvezli do jiné porodnice (narodil se o 4 týdny dřív) a když jsem se za ním po týdnu dostala, byl tak štastnej, že chtěl prso, že ho chtěl i doma a byl na mě doslova závislák. Spal jen v kočárku, když jsme trajdali, běda jak bych zastavila, dudlíčkem se dávil, přes den nechtěl být v postýlce - každou chvíli řval - a on nenabíral postupně ale rovnou řval jako když ho řežou. Nechtěla jsem aby brečel, aby z něho byl nerváček, měl i kýlu - (a ta se mu v roci ztratila)- Když byl v 11 měsích v nemocnici - pět sestřiček ho muselo držet, aby mu mohli odebrat klid. Ze začátku stále s sebou škubal, jak kdyby se lekal. Tak jsem si řekla bordel nebordel, jsem tady pro něho. Ještě ve dvou letech byl ubrečenej, ted je mu 13, je to pohodovej bezproblémovej kluk, kamarádský, ve škole mu to jde. A nepřijde mi, že by byl rozmazlenej. Rozmazlenost je podle mě - když jeden z rodičů dítěti něco zakáže a druhej dovolí.
Mladší kluk - pohodář od malička - nakojila - 3-4 hodinky spal, usínání bez problémů, povídal si sám se s sebou v postýlce, žádný bolesti bříška (jako ten první). Nebyli s ním starosti tak do 5 let. Ted mu je 10, má svoji hlavu a mám s ním daleko větší problémy než se starším. Něco si umíní - a chcete ted hned - samozřejmě, že když si to vynucuje, tak radikálně řeknu ne.
Chtěla jsem vám jen napsat, že když miminko rozmazlujete - a nenecháte ho brečet - že v pozdějším věku nemusí být vůbec ale vůbec rozmazlený.


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#48 18. 10. 2006 21:31

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

Jo, Blanko, taky dobrý. Ale třeba můj syn házel písek na děti tak ve dvou letech, taky ho jedl, no normálka. Ale hustila jsem do něj že takhle ne, brzy to pochopil, ale nenapadlo mě nikdy omlouvat se něčí mamince a říkat, že je malej a to tenkrát fakt malej byl. Ve třech už to bylo o něčem jiným, to věděl co a jak na písku a dokonce se ptal dětí, jestli si může půjčit bábovky. Ale k tý mamince. Pak jsem se dozvěděla, že ten její klučík na záchod normálně chodí - ve školce, řekne si. Ale jak přijde maminka, tak prej všechno dělá do kalhot. Ale to může bejt jen pomluva, neberu to vážně. Ale chtěla jsem tím jenom říct, jak to VŠECHNO každá mamka bere jinak. Dodnes se stejně staré děti mých kámošek chovají v určitých situacích jinak než můj syn. No je to jasný, jinej přístup, priority, jiný dítě povahově a tak.......

Není tady

 

#49 18. 10. 2006 21:35

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Rozomazlene miminko

dusička napsal(a):

Tak já jsem u prvního byla tak trošku přecitlivělá máma - kluka mi po porodu odvezli do jiné porodnice (narodil se o 4 týdny dřív) a když jsem se za ním po týdnu dostala, byl tak štastnej, že chtěl prso, že ho chtěl i doma a byl na mě doslova závislák. Spal jen v kočárku, když jsme trajdali, běda jak bych zastavila, dudlíčkem se dávil, přes den nechtěl být v postýlce - každou chvíli řval - a on nenabíral postupně ale rovnou řval jako když ho řežou. Nechtěla jsem aby brečel, aby z něho byl nerváček, měl i kýlu - (a ta se mu v roci ztratila)- Když byl v 11 měsích v nemocnici - pět sestřiček ho muselo držet, aby mu mohli odebrat klid. Ze začátku stále s sebou škubal, jak kdyby se lekal. Tak jsem si řekla bordel nebordel, jsem tady pro něho. Ještě ve dvou letech byl ubrečenej, ted je mu 13, je to pohodovej bezproblémovej kluk, kamarádský, ve škole mu to jde. A nepřijde mi, že by byl rozmazlenej. Rozmazlenost je podle mě - když jeden z rodičů dítěti něco zakáže a druhej dovolí.
Mladší kluk - pohodář od malička - nakojila - 3-4 hodinky spal, usínání bez problémů, povídal si sám se s sebou v postýlce, žádný bolesti bříška (jako ten první). Nebyli s ním starosti tak do 5 let. Ted mu je 10, má svoji hlavu a mám s ním daleko větší problémy než se starším. Něco si umíní - a chcete ted hned - samozřejmě, že když si to vynucuje, tak radikálně řeknu ne.
Chtěla jsem vám jen napsat, že když miminko rozmazlujete - a nenecháte ho brečet - že v pozdějším věku nemusí být vůbec ale vůbec rozmazlený.

Duší, souhlas. Jen jsem ti chtěla napsat, že můžeš bejt u prvního ráda s tím kojením. Mně se syn taky narodil 4 týdny dřív a dávali mu v inkub. flašku, dudáka a tak nějak od začátku nám to kojení nešlo, ale hlavně byl děsně spavej a snad ani nepotřeboval jíst. Byl to boj, který jsem bohužel prohrála a ve dvou měsících definitivně přešla na flašku. Dodnes si to vyčítám, že jsem nebyla trpělivější. Hlavně mě děsila dr, že ubývá a bude muset do nemocnice. Pak jsem četla pár příběhů holek, které se navzdory ubývání rozkojily...... no příště budu trpělivější tummenupp

Není tady

 

#50 18. 10. 2006 21:36

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Rozomazlene miminko

Holky, to ani nemusí být jiným přístupem , prioritama.
Já mám dva klluky, myslím, že je vychováváme stejně, a je každej úplně jinej. A vím, jak který situaci by se zachoval jeden i druhý, ale každý jinak. (kecám, když o tom tak přemýšlím, tak v určitým situacích by byla reakce stejná).


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů