Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 15. 10. 2006 18:57

Kixi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 146

Zelenina jinak

Mam takove obdobi, kdy bych se cerstve zeleniny mohla ujist a dale obdobi, kdy na ni nemam vubec chut. To je prave ted, zajima me tedy jak jinak vyuzit zeleninu, mam na mysli tepla jidla. Take bych chtela, aby bylo zachovano co nejvice vitaminu a zivin. Diky


http://img1.jurko.net/5725383.gif

Není tady

 

#2 15. 10. 2006 19:30

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: Zelenina jinak

Orientální fazolky

Fazolové lusky
rajčata
cibule
olej
pepř
sůl
cukr
česnek
citr. šáva

Na oleji osmahnout cibulku, přidat pokrájené fazolové lusky, trošku podlít vodou a podusit. Oloupat rajčata, pokrájet a přidat k napůl podušeným fazolkám,přidat prolisovaný česnek, pepř, sůl, cukr a citr. šávu. Dusit do vypaření vody.
Mazat na opečené tousty nebo na topinky.


Iveta X

Není tady

 

#3 15. 10. 2006 19:49

x256987
Host

Re: Zelenina jinak

Často ohříváme zeleninku v páře nebo na kousku másla jako přílohu k masu (hrášek, kukuřici, baby karotku - mražené). Přítel si k tomu zakousne kus chleba, když má velký hlad, mně to většinou stačí.

 

#4 15. 10. 2006 21:26

madla
♥♥♥----
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 102

Re: Zelenina jinak

vyborna je cuketa na kosticky  osmazena na olivovem oleji, trochu posolena a k tomu treba prirodni kureci rizek, taktez na olivovem oleji.

Upravil(a) madla (15. 10. 2006 21:26)

Není tady

 

#5 15. 10. 2006 21:35

Kixi
♥♥♥----
Místo: Brno
Registrovaný: 15. 5. 2006
Příspěvky: 146

Re: Zelenina jinak

Dekuji vsem, hned mam dalsi napady!


http://img1.jurko.net/5725383.gif

Není tady

 

#6 19. 10. 2006 13:52

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Zelenina jinak

Zeleninová čína: zeleninu co mám zrovna ráda, pokrájet, rychle opéct na trošce olivového oleje, dochutit - já: kari, zázvor, pepř, sůl, někdy sojovou omáčku, ale hlavně zasypu vším možným zeleným býlím a nasekanou feferonkou.... Moje oblíbené jídlo... Někdy k tomu opečený toust s česnekem. Tvrdší zeleninu opékat o chvilku déle.

Není tady

 

#7 22. 10. 2006 16:10

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Zelenina jinak

POZOR - POUZE PRO ODVÁŽNÉ! Tohle jídlo můžete buď milovat, nebo nenávidět. Chu je velmi specifická. V naší rodině půlka lidí miluje, půlka nenávidí. Vařím to pro mně a pro dceru a ještě posílám sestře, manža a syn to nemají rádi. Naučila jsem se na Slovensku. Jmenuje se to tam "Fliačiky s kapustou" a česky jsou to "Flíčky se zelím" protože naše zelí je na Slovensku pod názvem kapusta a kapusta se tam řekne kel. Můžete použít i jiné těstoviny, ale ty flíčky se mi zdají opravdu nejlepší.
Potřebujeme: těstovinu - např. flíčky, čerstvou hlávku zelí cca 1 kg, sůl, 3 polévkové lžíce cukru krystal, kousek sádla (nebo trochu oleje, sádlo je chutnější).
Postup:
zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme cca půl hodiny "vypotit".  Pozor - nepřesolit! Zkoušela jsem to i bez vypocení, ale takhle je to opravdu jakési lepší...
Na pekáčku rozpustíme kousek sádla, dáme na něj 3 lžíce krystalového cukru a za občasného promíchání necháme upálit do růžova. Vhodíme na to vypocené zelí, (nemusíme vyždímávat šávu) promícháme - nevadí když se karamel trochu srazí, on se rozpeče, protože dáme ZAKRYTÉ do trouby péct. Pečeme až je zelí celé dozlatova, občas promícháme. Při pečení neuvěřitelně voní....
Mezitím uvaříme půl sáčku těstovin klasickým způsobem. Scedíme.
Když je zelí upečené do růžova, oboje smícháme dohromady.
Pokud je málo slané. tak dosolíme.
Fotky: vidíte jednotlivé fáze propékání zelí a jak má vypadat nakonec.
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotohzpgnwpndz94361.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotowbdjxmokhh94362.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotogdysmbwgft94363.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotojwnnjmjgny94364.jpg
[img]http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototutxfwfsdb94365.jpg[/img
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotodzcfejqxni94367.jpg


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#8 22. 10. 2006 16:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Zelenina jinak

A předposlední fotka vypadla, nakonec upečené zelí do zlatova má vypadat takhle:
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototutxfwfsdb94365.jpg
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fotoeqvthteaxx94366.jpg


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů