14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Mam takove obdobi, kdy bych se cerstve zeleniny mohla ujist a dale obdobi, kdy na ni nemam vubec chut. To je prave ted, zajima me tedy jak jinak vyuzit zeleninu, mam na mysli tepla jidla. Take bych chtela, aby bylo zachovano co nejvice vitaminu a zivin. Diky
Není tady
Orientální fazolky
Fazolové lusky
rajčata
cibule
olej
pepř
sůl
cukr
česnek
citr. áva
Na oleji osmahnout cibulku, přidat pokrájené fazolové lusky, troku podlít vodou a podusit. Oloupat rajčata, pokrájet a přidat k napůl podueným fazolkám,přidat prolisovaný česnek, pepř, sůl, cukr a citr. ávu. Dusit do vypaření vody.
Mazat na opečené tousty nebo na topinky.
Není tady
Často ohříváme zeleninku v páře nebo na kousku másla jako přílohu k masu (hráek, kukuřici, baby karotku - mraené). Přítel si k tomu zakousne kus chleba, kdy má velký hlad, mně to větinou stačí.
vyborna je cuketa na kosticky osmazena na olivovem oleji, trochu posolena a k tomu treba prirodni kureci rizek, taktez na olivovem oleji.
Upravil(a) madla (15. 10. 2006 21:26)
Není tady
Dekuji vsem, hned mam dalsi napady!
Není tady
Zeleninová čína: zeleninu co mám zrovna ráda, pokrájet, rychle opéct na troce olivového oleje, dochutit - já: kari, zázvor, pepř, sůl, někdy sojovou omáčku, ale hlavně zasypu vím moným zeleným býlím a nasekanou feferonkou.... Moje oblíbené jídlo... Někdy k tomu opečený toust s česnekem. Tvrdí zeleninu opékat o chvilku déle.
Není tady
POZOR - POUZE PRO ODVÁNÉ! Tohle jídlo můete buď milovat, nebo nenávidět. Chu je velmi specifická. V naí rodině půlka lidí miluje, půlka nenávidí. Vařím to pro mně a pro dceru a jetě posílám sestře, mana a syn to nemají rádi. Naučila jsem se na Slovensku. Jmenuje se to tam "Fliačiky s kapustou" a česky jsou to "Flíčky se zelím" protoe nae zelí je na Slovensku pod názvem kapusta a kapusta se tam řekne kel. Můete pouít i jiné těstoviny, ale ty flíčky se mi zdají opravdu nejlepí.
Potřebujeme: těstovinu - např. flíčky, čerstvou hlávku zelí cca 1 kg, sůl, 3 polévkové líce cukru krystal, kousek sádla (nebo trochu oleje, sádlo je chutnějí).
Postup:
zelí nakrájíme na nudličky, osolíme a necháme cca půl hodiny "vypotit". Pozor - nepřesolit! Zkouela jsem to i bez vypocení, ale takhle je to opravdu jakési lepí...
Na pekáčku rozpustíme kousek sádla, dáme na něj 3 líce krystalového cukru a za občasného promíchání necháme upálit do růova. Vhodíme na to vypocené zelí, (nemusíme vydímávat ávu) promícháme - nevadí kdy se karamel trochu srazí, on se rozpeče, protoe dáme ZAKRYTÉ do trouby péct. Pečeme a je zelí celé dozlatova, občas promícháme. Při pečení neuvěřitelně voní....
Mezitím uvaříme půl sáčku těstovin klasickým způsobem. Scedíme.
Kdy je zelí upečené do růova, oboje smícháme dohromady.
Pokud je málo slané. tak dosolíme.
Fotky: vidíte jednotlivé fáze propékání zelí a jak má vypadat nakonec.
[img]http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/fototutxfwfsdb94365.jpg[/img
Není tady
A předposlední fotka vypadla, nakonec upečené zelí do zlatova má vypadat takhle:
Není tady