Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 10. 2006 12:29

step
♥♥♥♥♥♥-

Zvláštní hrdost

Asi to zná ze života spousta z Vás..... Jeden se urazí, kvůli něčemu, nepřijde, nenapíše, jako by jste mu ani nechyběli.....Vždy to jsem já kdo nakonec přijde a usmíří se i když si myslím, že ne ve všech případech byla chyba na mé straně. Postupem času Vás to trápí čím dál víc, cítíte se, že jste ten kdo více miluje, protože nabídne smíření.....proč to ten druhý dělá? Hrdost, ješitnost , tvrdohlavost? Jak vůbec s těmito lidmi jednat? Jak reagovat....zkoušet to samé co oni být hrdý a nepřijít? Jak mu naznačit , že toto nikam nevede...vlastně vede...k ještě většímu odcizení a k tomu, že si přestanu druhého vážit a že si myslím, že mě nemá rád....

Není tady

#2 13. 10. 2006 12:53

eliimoor
♥♥♥----

Re: Zvláštní hrdost

Já jsem měla vztah s člověkem, který měl svou hrdost za vše, dva roky jsme spolu byli ve věčných sporech, ale držela nás pohromadě silná láska.
Nevydržela jsem to a nakonec jsem dospěla k tomu, že místo toho, abychom bojovali o lásku, bojovali jsme o svou hrdost.

Není tady

#3 13. 10. 2006 12:56

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

to je dobra otazka....ale odpovedet na ni neni pro me jelikoz jsem takova..jesitna,tvrdohlava,nevim zda to nazvat hrda...kdyz uz tak uz..ale neni to zase takovy extrem..dokazu i sama prijit kdyz uznam svoji chybu..
ale co me k tomuto chovani vede nevim...kdyz se nastvu..nepremyslim nad dusledky...
asi udelam nejlip kdyz budu cekat na nazory ostatnich..
jinak..plne si uvedomuju jak nemozne se nekdy chovam!..to zase jo

Není tady

#4 13. 10. 2006 13:02

eliimoor
♥♥♥----

Taky si kolikrát říkám, když se s přítelem pohádám a vím, že bych měla přijít já: "proč za ním nejdeš a promarňuješ čas s ním stupidníma věcma?" , ale nejde to. Prostě pitomá hrdost, kterou si člověk vnitřně dává najevo, že musí být lepší a přitom si jen odcizuje někoho, kdo ho miluje..

Není tady

#5 13. 10. 2006 13:08

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

pekne si to napsala...je to presne tak....
smutne ale bohuzel...take to delam...a zrovna vcera! si rikam jak jsem nemozna ze bych to mela zmenit ale nejde to..nebo alespon nevim jak..proste jak pise eliimoor...vnitrne si dokazat ze jsme lepsi?nevim no sad

Není tady

#6 13. 10. 2006 13:31

eliimoor
♥♥♥----

jo, lepší, ale přitom si ničíme to hezké
nedávno jsem se s přítelem nepohodla a sedla si jak vítězka vedle do křesla a čekala, až se omluví (aneb poníží, no jistě, přece se nebudu ponižovat já!) a najednou jsem měla výplach a jeho pohled do prázdna mi rozechvěl duši, že jsem k němu došla , pohladila ho po vlasech, řekla: "promiň" a vzápětí odešla.
vím, že objetím a pusou bych dokázala víc, ale už si myslím, že to byl první krok k tomu být LEPŠÍ

Není tady

#7 13. 10. 2006 13:35

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

jojo ten pocit znam!....a take se pomalu prekonavam..ale jde to ztuha:d ,..jeste ze se tak casto nehadame..to by ticha domactnost byla v kuse lol chjo..jsme to my zensky hrde papule co?tongue

Není tady

#8 13. 10. 2006 14:25

eliimoor
♥♥♥----

ale to jsou i chlapi, někteří ani nedokážou bojovat...o to jsme my silnější

Není tady

#9 13. 10. 2006 14:28

step
♥♥♥♥♥♥-

Jsem i nejsem s takto "hrdým " člověkem skoro tři roky....píšu záměrně jsem i nejsem...protože zrovna nejsem....po mé poslední SMS na kterou pohrdavě nereagoval se neozval týden, ani slůvko, ani náznak a to jsme prosím oba dva na ICQ takže na sebe "hledíme". proč nezačne on?  Odvětí mi stejným argumentem, proč nezačnu já...protože se tentokrát opravdu cítím bez viny a už nechci být ta napravující....A trápím se, vlastně ne snažím se myslet na práci apod..... A jen kroutím občas hlavou proč? Jak na to reagovat....? jak si promluvit? To přece nejde když používá stejné argumenty jako já...pak mi to spíše připadá jako přetahovaná?

Není tady

#10 13. 10. 2006 14:40

eliimoor
♥♥♥----

Pokud máte hrdost oba dva, tak se buď naučíte přemáhat a nebo to časem stejně vzdáš..
Já jsem snažila o nápravu dva roky, věděli jsme oba, že jsme panovační a hrdí a chtěli  zachránit ten cit mezi námi, ale já to po čase vzdala, lidi se nezmění..
Můžeš ho převychovat, že nebude chodit do hospody 5x týdně, ale jen 2x nebo ho odnaučit kouřit a vyklízet lednici o půlnoci, ale povahu nepředěláš.
Může se ti na chvíli spravit, takových pokusů jsem zažila milion, ale nakonec to bude ještě horší..
Teď jsem našla chlapa, který umí přiznat chybu, i když jsem v to už nikdy nedoufala.

Nevím, jak tebe, ale mě ta jeho urážlivost ničila a odcizovala.

Není tady

#11 13. 10. 2006 14:53

step
♥♥♥♥♥♥-

Eliimoor: mě to taky ničí a velmi se mi odcizuje, když mu toto řeknu, tak mi odpoví, že mě nenutí být s ním, že když mi to nevyhovuje mám jít, že on nic špatného na svém chování nevidí, že to dělám jen já.....

Trochu určitě tvrdohlavá jsem , ale zatím jak jsem psala jsem tohle v sobě překonala a přišla jsem podat ruku ke smíru první a on ji okamžitě přijme, ale proč musím být pořád první....?

Není tady

#12 13. 10. 2006 14:56

eliimoor
♥♥♥----

Nechodíš s mým bejvalým? Přijde mi to tak..
Nevím, co k tomu dodat, buď vydržíš nebo půjdeš a najdeš si lepšího, který si tě bude vážit, protože co má za smysl, když tě chlap ponižuje.
Nestavím Tě proti němu, ale chápu jak to bolí..

Není tady

#13 13. 10. 2006 15:02

step
♥♥♥♥♥♥-

Já chci aby pochopil jak mi je......jinak je mi s ním fajn...pokud se tedy nenaštve....nebývá to často, ale pak to stojí za to.....

Není tady

#14 13. 10. 2006 15:13

eliimoor
♥♥♥----

Tak zhodnoť, co je pro tebe lepší. Zkus být na pár minut sobec a dívat se na sebe a na svojí budoucnost!!!
Pokud je tak dobrý a stojí ti za to být s ním, i přesto, co dělá, pak je to v pořádku.
Nevím, co ti víc říct. Možná to zkus přestat řešit. Každý jeho "hrdý okamžik" by tě měl posílit a až budeš dostatečně zocelená, tak z toho všeho vyjdeš jako vítěz.
I můj čas přišel, ale po mém boku už stojí někdo jiný a je to člověk, kterého jsem si ty dva roky vysnívala, když jsem brečela v koupelně na vaně a měla pocit, že už to nevydržím.
Život je někdy těžký, ale později zjistíš, že tu cestu trápení sis vybrala sama.
Všichni máme šanci zvolit si život a měli bychom hledat štěstí.
Až se budeš zase trápit, tak zavři oči a usměj se, zajdi ven a nadechni se! Bude ti líp.

Není tady

#15 13. 10. 2006 15:28

step
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji eliimoor.....tak nějak k tomu směřuji....přestávám to řešit a posiluje mě to.....kdyby se mě zeptal, zda se mi po něm stýská...lhala bych kdybych neřekla, že ne, ale není to tak často....jak to bylo dřív...já opravdu moc zvažuji a docházím k závěru, že tohle za to nestojí....ony ty hezké chvíli (a je jich mnoho) se touto občasnou blbostí totálně vygumujou...

Není tady

#16 15. 10. 2006 9:33

eliimoor
♥♥♥----

step, musíš sama otevřít oči...mě to říkalo spoustu lidí, ale nevěřila jsem tomu, že by to mělo skončit a pak se to stalo a jsem šťastná..Vím, že v sobě máš asi chaos, oni pak vždycky přijdou a udělají jednu věc, která vše zlomí a člověk je s tím druhým dál, ale ono se to jen naschromážďuje a pak to přeteče..
já jsem navíc po rozchodu zjistila, že ani neměl důvod se usmiřovat, když se pelešil s jinou a to jsem celé dva roky věřila, že je mi věrný!..říkala jsem si, že je skoro pořád se mnou, že nemá kdy a věřila jsem mu, ale byla to chyba...na to člověk přijde až dlouho..Nic takového ti nepřeju, ale nezavírej nad tím oči, neměla by ses nechat trápit..buď s tím skončí nebo přijde o tebe a to by si měl uvědomit...

Není tady

#17 15. 10. 2006 10:01

x256987
Host

Někdy je neochota začít s usmiřováním zapříčiněna vžitým názorem, že člověk se nesmí "shodit" tím, že by přiznal chybu.

Někdy je to neochota připustit, že v určitých otázkách neexistuje "pravda", jen můj pohled a tvůj pohled.

Někteří lidé mají zažito, že je třeba vždy označit viníka - a bojí se, aby to nebyli oni. V páru tedy vždy preventivně jako první označí toho druhého.

Pokud s někým takovým odmítnete hrát hru na pátrání "kdo za to může", pokud budete respektovat jeho názor a budete žádat, aby on na oplátku respektoval ten váš, může se stát, že dotyčný zpanikaří, protože mu boříte základní kameny jeho pohledu na svět. A může se stát, že si uvědomí, jak je přetahování se o moc hloupé a neproduktivní.

(Doma jsme takoví oba tongue a někdy je to na palici)

#18 16. 10. 2006 3:49

commex
♥♥♥----
Místo: Ostrava

K oné zvláštní hrdosti:

Co říkáte na pravý opak?Kdy cítíte,že ten druhý šlápnul vedle a podáte tu pomyslnou,nebo skutečnou ruku Vy?Kdy cítíte,že máte každý tu svou pravdu a jen stále dokola ustupujete?Kdy i ten druhý podá pomyslnou ruku a Vy opět cítíte,tentokrát z něj,že ji podal,ale takhle to necítí.....
Je to docela síla...Ale takhle to funguje pro změnu u nás....

A opět je v tom ona HRDOST !!!!  To nevyslovené - -"Jsem přece nad věcí a Ty jsi slabší,tak ať vidíš,že jsem lepší"....

Myslím,že je to nebezpečnější...kapitulation

Není tady

#19 16. 10. 2006 6:07

Ferda
♥♥♥♥♥♥-

pekne napsano!...takhle jsem o tom nikdy nepremyslela a souhlasim big_smile

Není tady

#20 16. 10. 2006 7:29

step
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem to nevydržela a po týdnu se ozvala a promluvila si s ním o tom, co cítím, jak mi je.... mluvil i on a uvidíme.... pokud by nebylo tohoto je mi s ním moc dobře....

Není tady

#21 16. 10. 2006 8:18

eliimoor
♥♥♥----

Tak ti přeju, ať se probere..

Není tady

#22 16. 10. 2006 9:35

commex
♥♥♥----
Místo: Ostrava

Step..........
Drž opratě a nepouštěj....Snaž se probrat úplně vše...Vím o čem mluvím...Jinak za chvíli bude problém zase někde jinde a budeš čekat,až zase přejde ticho ,na následný rozhovor....
Držím palce....Ať vše dobře dopadne....

Není tady

#23 21. 10. 2006 20:53

eliimoor
♥♥♥----

step, tak jak jsi na tom, pomohl rozhovor?

Není tady

#24 2. 1. 2007 0:59

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

eliimoor napsal(a):

step, tak jak jsi na tom, pomohl rozhovor?

Vzpomněla jsem si na nějakou populárně psychologickou příručku o manželství, kterou jsem kdysi dávno četla. Psali tam o něčem, co nazývali tuším "mechanická spravedlnost" a spočívalo to v tom, že když se partneři rozhádají a jeden přijde nabídnout smír nebo se omluví, je příště automaticky řada na tom druhém, pak zase na tom prvním, pak na druhém atd. Předejde se tím nekonečnému dusnu a pitvání, čí to byla vina, kdo by MĚL ustoupit atd. Jak tyhle příručky obecně moc nemusím, tak tohle se mi líbilo moc smile

Není tady

#25 24. 1. 2007 10:57

airgosh
♥♥♥♥---
Místo: Praha

step napsal(a):

Asi to zná ze života spousta z Vás..... Jeden se urazí, kvůli něčemu, nepřijde, nenapíše, jako by jste mu ani nechyběli.....Vždy to jsem já kdo nakonec přijde a usmíří se i když si myslím, že ne ve všech případech byla chyba na mé straně. Postupem času Vás to trápí čím dál víc, cítíte se, že jste ten kdo více miluje, protože nabídne smíření.....proč to ten druhý dělá? Hrdost, ješitnost , tvrdohlavost? Jak vůbec s těmito lidmi jednat? Jak reagovat....zkoušet to samé co oni být hrdý a nepřijít? Jak mu naznačit , že toto nikam nevede...vlastně vede...k ještě většímu odcizení a k tomu, že si přestanu druhého vážit a že si myslím, že mě nemá rád....

To nenaznacis... sama jsem z tech nestastniku co maji tu podelanou hrdost tak velikou, ze je to blby... I kdyz obcas mam pocit jestlit o neni jen strach z ublizeni...
I kdyz uz se lecim... wink  cca pred vice nez rokem me zradila kamardka-nedokazala jsem to odpustit. Ted, ale prislo na em par tezkych chvil a ja je zvladla. rekla jsem si proc , kdyz tohle ano proc neee prekonat sama sebe a sla za ni... chudak se mi v placi sesypala na lavicku, kdyz sjem jit o rekla. Nedoufala, ze ja nekdy prekonam svoji hrdost...

Jedine co vam zbyva dat jasne najevo- "me to mrzi! ale prijit musis ty..." a doufat, ze chvile co mate za s sebou staci,aby to prekonal...

Co se ma stat stane se a vse je jak ma byt...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí