6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, poradíte mi? Máme hodně jablíček a tak bych chtěla zavařovat. Ale nevím si rady. Nechci do nálevu dávat cukr, ale glukopur a nevím kolik ho mám např. do 1litru vody dát? Nemáte s tím některá zkušenost? A jak dlouho se to pak má zavařovat?
A ještě rada ohledně zavařování hotových jídel. Chci vařit pro malou ve větším, ale jak ten zbytek zavařit?
Jsem v těchto věcech nezkušená , budu zavařovat poprvé
Není tady
Žanet, už se to tady probíralo, na zavařování jsem machr
Používám příkrmy jen vlastní zavařené, jinak bych nestíhala .
Takže zeleninu uvařeno ne úplně do měkka rozmixuju na hrubo , maso na jemno, smíchám dám do sklenic a dám do trouby na plech zavařit. Sterilizuju cca 20minut a drží jako přibité . Nepoužívej skleničky od hippu, hami apod. prostě žádné s umělohmotnými okraji víček a gumičkami, prostě nedrží, neboo chytne jedna z 10. Používám skleničky od tatarek, nebo zelenin tuším 300ml.
Jednu skleničku má malá na 2obědy
Co se týče glukopuru, slyšela jsem , že se nemá zavařovat, takže já jsem meruňky, jahody i jablka zavařovala bez cukru. A sladím glukpurem až po otevření. Málá mi včera papkala jahody i bez cukru. Taťka nadával, že jsou kyselé, ale malá je asi po mně, chutnaly ji
Není tady
Kamči díky moc, já to totiž nemohla najít, takže jsi hodná, že jsi poradila. Takže jablíčka zavařím jen s vodou a na to masko se taky vrhnu.
Není tady
Jestli máš jablíček hodně, udělej si rovnou přesnídávky . Já jablíčka povařila zase do poloměkka (protože sterilizací ještě dojdou) , pak rozmixovala a dávala do skleniček. Dělala jsem přesnídávky i z dýní a meruněk, dají se využít na všechno i na palačinky
Není tady
Prosím tě Kamčitko a na plech liješ vodu studenou nebo horkou? A na kolik stupňů ? Mám horkovzdušnou troubu. Vůbec nevím. A to se zavařuje ještě za horka ta jablka? Jsem antitalent na zavařování. A má se to otáčet po zavaření dnem vzhůru než to vychladne? Děkuju. Jo a když zavařuješ maso v těch příkrmech, tak jak dlouho to vydrží?
Není tady
No původně jsem dávala skleničky na do rozpálené trouby na 150C, ale jsem čím dál pohodlnější, takže většinou co nandávám příkrmy do skleniček, tak pustím troubu a pak je tam rovnou naskládám, takže úplně ropálená není .
Jen se skleničky nesmí dotýkat navzájem. O pouštím horní i spodní ohřev.
Většinou dávám za tepla - jak zvládnu, horké se mi to zase dělat nechce . Ale už jsem dávala do skleniček i vychladlé a taky dobré. A už ani neobracím
Maso zeleninové příkrmy dělám asi na 14dnů, tak nevím, vždycky je to fakt super zavařené, většinou musím použáít páčidlo nebo manžela
Není tady
Děkuju moc, mám hodně jablek, tak budu dneska celý den zavařovat.
Není tady
Tak zítra jdu do toho - mám slušnou zásobu skleniček.. bohužel od hami tak jsem zvědavá..
Recept: králík, mrkev, cibule, brambory a cuketa. Tak snad bude šmakovat
Není tady
No Peti, zkoušela jsem asi pět skleniček od hami a nechytla ani jedna, tak pozor!!!!
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Žanet, už se to tady probíralo, na zavařování jsem machr
Používám příkrmy jen vlastní zavařené, jinak bych nestíhala .
Takže zeleninu uvařeno ne úplně do měkka rozmixuju na hrubo , maso na jemno, smíchám dám do sklenic a dám do trouby na plech zavařit. Sterilizuju cca 20minut a drží jako přibité . Nepoužívej skleničky od hippu, hami apod. prostě žádné s umělohmotnými okraji víček a gumičkami, prostě nedrží, neboo chytne jedna z 10. Používám skleničky od tatarek, nebo zelenin tuším 300ml.
Jednu skleničku má malá na 2obědy
Co se týče glukopuru, slyšela jsem , že se nemá zavařovat, takže já jsem meruňky, jahody i jablka zavařovala bez cukru. A sladím glukpurem až po otevření. Málá mi včera papkala jahody i bez cukru. Taťka nadával, že jsou kyselé, ale malá je asi po mně, chutnaly ji
Ahojda,já jsem na tohle úplně tupá,ale uteče to a budu Tvoje rady taky potřebovat.Normálně plné skleničky vyskládáš na plech do trouby a dáš 20 min. "péct",pak to vyndáš a hotovo?
A myslíš,že to vydrží jen 14 dní?Když je to zavařený,tak by to mělo mít delší trvanlivost,ne?
Díky za odpověď
Není tady
Já teda děti nemám, ale zavařuju každý rok maso na dovolenou, a to tak, že maso dám do skleniček, zavíčkuju a dám do hrnce vodu a sklenice ponořím do vody tak, aby byly pod vodou celé vč. víčka a od té doby, co začne vařit voda, vařím půl hodiny (min.) někdy až hodinu, pak vyndám a nechám schládnout. Zavařenina vydrží určitě delší dobu než 14 dní, proto se zavařuje......
Není tady
Já to musím taky zkusit zavařovat, neboť se mi každý den nechce vařit nová jídla. Zkusím co píšeš ty račice, vždyť naše mamky a i babičky dříve normálně zavařovaly ve velkém hrnci s teploměrem a ve vodě. Ty kompoty byly třeba i na celý rok, takže by to mělo vydržet hodně dlouho.
Není tady
No přesně jak říkáš Simko, mělo by to vydržet dlouho. Důležitý je, aby se víčko po zavaření jakoby vcuclo a když na něj poklepeš, nevydává dutý zvuk, to znamená, že tam není žádný vzduch a je to dobře zavařený. Pokud je víčko vyboulené a když na něj ťukneš vydává dutý zvuk, musí se oddělat, znovu pořádně zavřít a znovu zavařit. Jo a jedna důležitá poznámka, ať už budete zavařovat cokoliv (i třeba pro sebe na tu dovolenou) nepoužívat mouku (např. na zahuštění štávy), v tom případě by totiž mouka v zavařenině zkvasila a celé vaření a zavařování zbytečné.....
Ale díky holky za tip, až se jednou povede a budu maminkou jako vy, tak se určitě taky pustím do zavařování, abych nemusela každý týden vařit.......
Není tady
Račí a to zavařuješ jakýma sklenicema? Od majolky a i ty klasický, který nejdou našroubovat? Na to je zase potřebná hlava, aby to bylo pořádně zaděláné.
Není tady
Já tyky zvařuji okurky, červenou řepu, ovoce a taky jsem dělala jablíčkovou přesnídávku ve velkém hrnci s teploměrem a vydrží to i 2 roky. Baštu pro Mišku jsem zatím žádnou nedělala, protože jsem mu zatím nic nedávala, ale mám to v úmyslu. Možná to zkusím do té trouby.
Račice prosím tě to maso máš už nějak uvařené nebo syrové?
Není tady
Simko já používám normální sklenice s víčkem, které zadělávám hlavou.
Není tady
Peti, určitě nepoužívej skleničky od dětských výživ - nechytají!! Ty jsou vhodné spíše na zamrazování, ale ne na zavařování. Chytají pouze od přesnídávek ovocných Tesco. A už vůbec ne, když víčko jistí umělé kolečko - no nevím jak se to jmenuje, je to třeba i na PETkách alkoholu atd.
Parmenko, jo dávám skleničky upéct, ze shora i z dola, ať se holky skleněné mají . u nás vydrží jen 14dní, protože pak už jsou v bříšku - no vlastně někde jinde . Ale drží tak pevně, že kolikrát i manželmá problémje otevřít, takže si myslím, že vydrží mnohem déle. Zavařuju tak i nešroubovací víčka, omniovky, a paráda
Není tady
Simka napsal(a):
Račí a to zavařuješ jakýma sklenicema? Od majolky a i ty klasický, který nejdou našroubovat? Na to je zase potřebná hlava, aby to bylo pořádně zaděláné.
Simko, používám jak ty klasické, na jejichž zavření je potřebná hlava, tak ty šroubovací, prostě podle toho, co mám doma a jakou velikost potřebuju.
Není tady
Parmenka napsal(a):
Já tyky zvařuji okurky, červenou řepu, ovoce a taky jsem dělala jablíčkovou přesnídávku ve velkém hrnci s teploměrem a vydrží to i 2 roky. Baštu pro Mišku jsem zatím žádnou nedělala, protože jsem mu zatím nic nedávala, ale mám to v úmyslu. Možná to zkusím do té trouby.
Račice prosím tě to maso máš už nějak uvařené nebo syrové?
Parmenko, to maso mám normálně udělané (prostě hotové jídlo - guláš, hovězí na těstoviny, pečené vepřové...ale tam, kde se to dává, bez zahuštění moukou), akorát by mělo být trošku tužší (nemělo by být udělané úplně do měkka), aby se pak v té zavařovačce nerozpadlo, přece jen se to díky zavařování ještě min. půl hodiny vaří. UUUf, doufám, že jsi to pochopila, moje vyjadřovací schopnosti za moc nestojí
Jo a vzhledem k tomu, že doma zavařovací hrnec s teploměrem nemám, tak to dělám v normálním větším hrnci.....
Není tady
Kamčitko a jak je to teda s tou vodou, kolik na plech????????
Není tady
Madličko, kolik se mi zrovna chce
Tak asi 2cm, prostě aby se to za tu půl hoďnku nevpařilo, měla bych strach dolévat, ať neprasknou
Ta voda není až tak důležitá, jen aby skelničky nestály na holém plechu . Ony se jen pečou
Není tady
Kamčitko, moc, moc děkuju. Mám to pro kamarádku a vlastně i pro toho dalšího cvrčka.
Není tady
Kamči, dám na tvou radu a raději to protentokrát zamrazím a do příště si seženu lepší sklenice... Zavařování zdar
PS: právě na plotně vařím maso-zeleninový příkrm a můžu říct, že to voní mnohem lépe než kupované...
Není tady
Ahoj, dnes jsem se dostala k velké spoustě banánů asi tak celá krabice, no a nevím co s nimi pořádně, nemáte nějaký receptík na nějakou banánovou přesnídávku? Nebo nějaký džem. Díky moc za radu, hledám na netu a nějak nemůžu na nic přijít. Novajda
Není tady
Banánovou kaši a spoustu dalších receptů na příkrmy najdeš v diskusi tady http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=16942&p=2
Není tady