29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den chtěl jsem se Vás zeptat zda když byla nařízena exekuce a dostal ji nastarost určitý exekutor zda se dá ještě proti tomu odvolat. Stručně vám popíši situaci. Kamarád mě podrazil a chtěl zaplatit vyšší částku než jsem si od něho skutečně vzal. Podal jsem odvolání, ale bylo zamítnuto z důvodu zpoždění. Tak jsem se proti tomuto usnesení opět odvolal, ale tentokrát ke Krajskému soudu ten to také zamítl a dopis o tomto zamítnutí jsem si převzal dne 28.8.2006 a zároveň jsem se snažil zkontaktovat s bývalým kamarádem a pokusit se tedy s ním dohodnout na formě úhrady a splátkách. Bohužel mi telefon nezvedá a ani doporučené dopisy si nepřevzal poslal jsem mu tedy na složenky už nějakou částku. Ale bohužel on si podal návrh na podání exekuce z důvodu, že jsem mu dluh ještě nesplatil a ani zčásti - což není pravda, peníze ze složenek si převzal. No a na základě tohoto návrhu byla podána exekuce, ale proti tomuto usnesení o exekuci se můžu odvolat. Myslíte si, že mám šanci zrušit exekuci a abych navíc nemusel platit ještě za služby exekutora a za náklady bývalého kamaráda? Tomu exekutorovi jsem volal a ten ani o těch dopisech a ani o těch zaslaných penězích nic od býv. kamaráda nevěděl. Myslíte si že bych u odvolání na zrušení exekuce uspěl a mohl bych případné náklady požadovat zpět? Jelikož já snahu mu dluh splatit měl a splácel jsem mu to akorát nemám takovou částku ihned a na tom jsem se s ním chtěl domluvit, ale bohužel on zájem nemá a neměl. Děkuji doufám, že to není moc chaotické.
Není tady
Moc neporadím, ale na to se tu určitě objeví často vyskytující právníci. Já bych jen dala pozor na DOBU, do kdy se můžeš odvolat, aby jsi to zase neprošvihnul !
Není tady
Hlavně vše předložte exekutorovi, ten je teď pánem Vašeho života a věcí, ev. účtu.Odvolat se můžete - včas, dle daných lhůt, ale je vážně lepší dokonce osobně navštívit exekutora a mluvit s ním. Některý je přístupný, některý je ...píp...!
Uveďte důvody, proč nemůžete splácet. Mne taky nedovolili splátkový režim, ale stejně jsem splácela - málo, ale pravidelně. Alespoň je vidět SNAHA.
Exekutor by měl jednat dle pokynu klienta /to je Váš kamarád/.
U odvolání na zrušení exekuce (jsou zákonem vyjmenované situace)uspěl a mohl bych případné náklady požadovat zpět??, tak tuto otázku jsem položila také, ale zatím na ní zde nemám odpověd. U mne to nastalo po víc než 10-ti letech....
U mne ani není jasný přímý důkaz, že byl nárok-základ na exekuci, je jenom má odpověď na arogantní dopis a na tom stavěla protistrana finanční požadavek.Kdybych nebyla jako blb odepsala na dopis, tak na mne nic nehodili. A taky se hralo o čas ...a normální lhůtu na odvolání mne ztáhli na 5 dnů-nějaký nový předpis!!!za předvzetí dopisu.
Není tady
Frigo napsal(a):
Moc neporadím, ale na to se tu určitě objeví často vyskytující právníci. Já bych jen dala pozor na DOBU, do kdy se můžeš odvolat, aby jsi to zase neprošvihnul !
Frigo děkuji, ale teď už si dám pozor a odvolám co co nejříve, ale myslíte si, že bych mohl uspět a mohli by tu exekuci stáhnout když splácím a snahu mám jen žalobce uvedl lživě, že jsem mu ještě ani nic nezaplatil?
Není tady
Evelin napsal(a):
Hlavně vše předložte exekutorovi, ten je teď pánem Vašeho života a věcí, ev. účtu.Odvolat se můžete - včas, dle daných lhůt, ale je vážně lepší dokonce osobně navštívit exekutora a mluvit s ním. Některý je přístupný, některý je ...píp...!
Uveďte důvody, proč nemůžete splácet. Mne taky nedovolili splátkový režim, ale stejně jsem splácela - málo, ale pravidelně. Alespoň je vidět SNAHA.
Exekutor by měl jednat dle pokynu klienta /to je Váš kamarád/.
U odvolání na zrušení exekuce (jsou zákonem vyjmenované situace)uspěl a mohl bych případné náklady požadovat zpět??, tak tuto otázku jsem položila také, ale zatím na ní zde nemám odpověd. U mne to nastalo po víc než 10-ti letech....
U mne ani není jasný přímý důkaz, že byl nárok-základ na exekuci, je jenom má odpověď na arogantní dopis a na tom stavěla protistrana finanční požadavek.Kdybych nebyla jako blb odepsala na dopis, tak na mne nic nehodili. A taky se hralo o čas ...a normální lhůtu na odvolání mne ztáhli na 5 dnů-nějaký nový předpis!!!za předvzetí dopisu.
Evelin také děkuji. S tím exekutorem už jsem mluvil a on se mě ptal na jistý věci, které jsem mu zodpověděl a také jsem mu řekl, že žalobci splácím a že se sním snažím všemožným způsobem domluvit na splácení, ale on že nemá zájem. Tak se divil, že mu o tom nikdo nic neřekl, že už jsem mu něco zaplatil a chce abych mu poslal - kopi složenek a dopisy doporučeně a to už jsem udělal. Tenhle vypadá zatím fajn je přístupný. No mě vypekl bývalý kamarád kdy jsem si od něho půjčil a on si řekl o 91.000,- Kč více, ale díky tomu že jsem se pozdě odvolal tak mi k té jeho vymyšlené částce přidaly úrok roční 8,75 % tj. nějakých dalších 17.000,- Kč na víc a k tomu ještě soudní poplatek něco kolem 8.000,- Kč a teď k tomu přibylo ještě 37.000,- předběžné náklady exekutora tak proto bych chtěl vědět zda aspoň ty náklady za exekuci bych platit nemusel jelikož vlastně já platím a on uvedl že jsem mu ještě nic nezaplatil.
Není tady
Úkon exekutora je 3150,- anebo v minulosti byl. TAdy to chce právníka a jejich kličky-výrazy a finty, jinak se z toho člověk nevymotá.
Zřejmě protižalobu na kámoše! Třeba za lichvu, záměrné lhaní a pod?
Není tady
v exekuci uz puvodni rozsudek nezmenite..na to jste mel cas v nalezacim rizeni... ted budete muset uhradit celou castku, kterou soud urcil v rozsudku plus naklady exekuce.
Castku jste mel uhradit celou do tri dnu od pravni moci rozsudku, takze exekuce byla narizena opravnene. Nema cenu se odvolavat, to ze jste uz neco zaplatil neni duvodem pro odvolani (a zruseni exekuce), ale pouze duvodem pro jeji castecne zastaveni. Takze doporucuji kopie slozenek poslat i na soud a napsat, ze zadate o castecne zastaveni exekuce co do uhrazenych castek.
S exekutorem se domluvte, ze mu zbytek dluhu vcetne nakladu (dalsich cca 20% z dluzne castky) uhradite ve splatkach...on by pak mel upustit od nejakych drastickych zasahu vuci vam...splatky navrhnete v realne a splnitelne vysi.
Není tady
Dnes jsme převzali exekuční příkaz - za zaměstnance, dluh na zdravotním pojištění - 55 tisíc. a to ještě pošlou náklady exekutora dodatečně. Dluh byl potvrzen v roce 2003 - rozhodnutí soudu.
K tomu třístránková metodika, jak to máme jako strhávat... z platu 8 tisíc hrubého. A když to nestrhneme, tak nám exekutor dá 50 tisíc pokuty.
Bezva, nám odběratelé neplatí, zaměstnanec se fláká, má exekučku na plat, a já to - kromě odvodů na sociální, zdravotní a zálohy na daň musím zaplatit, protože jinak skočí stát na nás jako zaměstnavatele.
Co s takovým zaměstnancem, je to už třetí v pořadí - alimenty, spotřebitelské úvěry, zdravotní pojištění?
Hodím ho opět na krk státu a daňovým poplatníkům. Mám dost svých dluhů.
Není tady
Mgr.K napsal(a):
v exekuci uz puvodni rozsudek nezmenite..na to jste mel cas v nalezacim rizeni... ted budete muset uhradit celou castku, kterou soud urcil v rozsudku plus naklady exekuce.
Castku jste mel uhradit celou do tri dnu od pravni moci rozsudku, takze exekuce byla narizena opravnene. Nema cenu se odvolavat, to ze jste uz neco zaplatil neni duvodem pro odvolani (a zruseni exekuce), ale pouze duvodem pro jeji castecne zastaveni. Takze doporucuji kopie slozenek poslat i na soud a napsat, ze zadate o castecne zastaveni exekuce co do uhrazenych castek.
S exekutorem se domluvte, ze mu zbytek dluhu vcetne nakladu (dalsich cca 20% z dluzne castky) uhradite ve splatkach...on by pak mel upustit od nejakych drastickych zasahu vuci vam...splatky navrhnete v realne a splnitelne vysi.
Mgr.K takže nemá se cenu proti exekuci odvolávat? Co je to nalezační řízení? S exekutorem jsem domluvený a i na splátkách. Jenže já jsem měl snahu splácet a také se s oprávněným domluvit, ale bohužel marně. A složenky o splácení mám.
Není tady
odvolaní ma cenu jedine v pripade, kdy byste chtel namitat ze ten rozsudek Vam nebyl dorucen, ze nejste ta osoba uvedena v rozsudku apod. Jinak Vam ho soud odmitne.
Pokud jste jiz neco uhradil, sdelte to exekutorovi a pro jistotu dejte i navrh na castecne zastaveni soudu. To ze jste byl ochoten splacet nema vliv na opravnenost exekuce - soud Vas odsoudil k okamzitemu plneni.
Není tady