Ozn�men�

30. listopadu : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

30. listopadu : Pracny, zázvorky a anýzky. Trojice voňavého cukroví, bez kterého nejsou Vánoce!

30. listopadu : Originální vánoční dekorace. Stačí pár klacíků a bílá barva.

#26 11. 6. 2008 21:13

x256987
Host

Re: Jak na halušky?

A jak přesně se dělají halušky s brynzou? Konečně ji v mém obchodě začali nabízet a sítko na výrobu halušek jsem dostala dávno s věnem, tak chci jít do toho big_smile

 

#27 12. 6. 2008 14:48

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: Jak na halušky?

Judita napsal(a):

A jak přesně se dělají halušky s brynzou? Konečně ji v mém obchodě začali nabízet a sítko na výrobu halušek jsem dostala dávno s věnem, tak chci jít do toho big_smile

Tak já dělám takto: do uvařených halušek vmíchám brynzu a nastrouhaný eidam (poměr i množství podle chuti) a posypu rozškvařenou slaninou tongue

Není tady

 

#28 12. 6. 2008 21:36

tweety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 7. 7. 2007
Příspěvky: 390

Re: Jak na halušky?

Uvarim halusky, brynzu rozmicham v trosce mleka, dam na halusky a posypu slaninou a lehce pokapu omastkem.

Není tady

 

#29 12. 6. 2008 21:46

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: Jak na halušky?

Pokud jsi chtěla vědět jak na těsto (i ty v prášku jsou dobré): Nastouhám na jemno syrové brambory, přidám stejné množství mouky (hl.+ polohr.), 1 vejce, sůl. Těsto musí být asi tak husté, aby se dalo krájet do osolené vařící vody z prkénka (tak to dělají na Slovensku). Taky používám síto - těsto protlačím do vařící vody a chvilku povařím. Scedím a propláchnu vařící vodou, pak přidám brynzu (míchám s jogurtem) a opraženou slaninu.

Upravil(a) ita (12. 6. 2008 21:47)

Není tady

 

#30 12. 6. 2008 22:12

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Jak na halušky?

Zasadne sa nedava tolko muky ako zemiakov, maju prilis mucnu chut. Mukou sa len dohustuju zemiaky na spravnu konzistenciu, 100, max 200g muky na 1/2 kg zemiakov. Zo zemiakov sa po nastruhani najskor vymacka voda (ta sa nepouziva) a az potom sa pridava muka, takze jej nieje potreba velke mnozstvo. Halusky maju chutit zemiakovo, nie sama muka.

Na salasi v Detve som prvy raz v zivote jedol halusky s pecenou klobasou miesto slaniny a bolo to skvele.
Casto sa bryndza rozmiesa s trochou mlieka alebo kyslej smotany.
Oskvarena slaninka na vrchu nesmie chybat tummenupp
A uz som videl aj to, ze niektori setrilkovia bryndzu namiesaju s kopou tavenaku, cim usetria kopec prachov, ale vysledny efekt nema so skutocnymi bryndzovymi haluskami vela spolocneho.


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#31 12. 6. 2008 22:14

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Jak na halušky?

a muka ... ma byt hladka.

Tak to robia na Slovensku wink


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#32 12. 6. 2008 22:42

Musim
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 1. 2007
Příspěvky: 1406

Re: Jak na halušky?

Joj Oxi, skoro som zabudla, taká májová bryndza...mňam... A do halušiek vajce nejde, len zemiaky. Ak vajce bez zemiakov, to sú len noky.
Ale halušky nasladko v tejto forme som teda na Sk nepočula...
Slíže ano.

Není tady

 

#33 12. 6. 2008 23:12

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Jak na halušky?

preco na sladko?


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#34 13. 6. 2008 7:18

x256987
Host

Re: Jak na halušky?

Takže nastrouhané syrové brambory vymačkat, zaprášit hladkou moukou, asi trošku přisolit?, těsto protlačit přes cedník do vařící vody, po scezení propláchnout horkou vodou, bryndzu rozmíchat s trochou mléka nebo kysané smetany, slaninku oškvařit.

Tak mě napadá, co kdyby se na halušky dalo zelí i bryndza najednou? Čo by na to povedali bratia Slováci?

 

#35 13. 6. 2008 8:23

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Jak na halušky?

Jj, Judit, presne tak.

Ale kysla kapusta a bryndza dohromady ... to by asi nebolo to prave orechove, myslim ze by ste doma drzali radsej dietu smile


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#36 13. 6. 2008 20:18

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: Jak na halušky?

Já taky dělám halušky z hladké mouky a syrových brambor. Zrovna zítra je chce manžel k obědu a aby zbyly ještě na neděli. Mám natočené video jak se dělají a to najdete na adrese      http://ekucharka.net/hlavni-jidla/halus … veprmasem/  nejsou sice s brynzou, ale myslím, že je to jedno.

Není tady

 

#37 20. 6. 2008 15:56

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 11401

Re: Jak na halušky?

Halušky miluju, i mí kluci se jich často dožadují. Máme je rádi jak s bryndzou, tak i s kysaným zelím. Jenže jsem barbar a dělám halušky z prášku, nedá to tolik práce.


Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

 

#38 22. 6. 2008 22:55

helča v
♥♥-----
Registrovaný: 24. 5. 2008
Příspěvky: 80

Re: Jak na halušky?

Jsem taky barbar (dělám je taky z prášku) a dělám je s vaječinou na špeku.S brynzou a žinčicou jsem je jedla asi před 35 lety na kolibě a vůbec mi to nechutnalo. Od té doby ani do pusy.

Není tady

 

#39 10. 7. 2008 21:33

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: Jak na halušky?

Děvčata já se taky nebráním dělat některé jídla z prášku, ale ty halušky jsou fakt rychlé. Dělám je jak to tady píše Judita, jenom tam ještě přidávám vajíčko. Ta chu je úplně jiná. Zkuste to, fakt doporučuju.

Není tady

 

#40 10. 7. 2008 22:44

Astra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 6. 2007
Příspěvky: 605

Re: Jak na halušky?

Taky dělávám halušky z prášku a jsou dobré, Moje babička taky pocházela ze Slovenska a ta jen nastrouhala brambory, vymačkala je, zahustila polohrubou moukou a trochu osolila a těsto buď odkrajovala nožem z prkénka do vařící osolené vody nebo později přes to nokové síto. Nedávala žádné vajíčko. Kyselé zelí jen ovařila ve vodě, zcedila a vyklopila na uvařené a zcezené halušky a na to ještě osmaženou uzeninu, promíchala a je to mňamka. A říkala, že z hrubé mouky jsou moc tvrdé a z hladké moc oslizlé.
A výborné jsou posypat nadrobeným tvarohem a polít osmaženou pažitkou na másle a posolit, promíchat. Není to takové řídké jak s bryndzou. Taky mňamka.  tummenupp


Každý chce být šastný. Aby toho dosáhl, musí především vědět, co vlastně štěstí je.

Není tady

 

#41 30. 10. 2009 19:18

sugar
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 1. 2009
Příspěvky: 457

Re: Jak na halušky?

halušky jedině s brynzou a slaninou, mňam, dneska jsem je měla, vařil děda tummenupp

Není tady

 
NÁŠ TIP:

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů