29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Holky, asi mě utlučete, ale je polovina října a co to znamená??? Že se blíží vánoční období
A tak téma je jasné CUKROVÍ A VŠE KOLEM
Tak šup sem s receptíky, oprášíme schované sešitky a uschované papírky, ať máme z čeho vybírat a hlavně se můžem dostatečně s předstihem připravit...
Není tady
Neutlučeme,u nás v obchodě už vytáhli kolekce.Musím zalovit doma v sešitku.
Není tady
Loni jsem nasla nejake nove recepty na cukrovi na www.nadoma.cz i letos se tam chystam pro inspiraci, doporucuju
Není tady
ahoj,
taky jsem byla loni na www.nadoma.cz a recepty sklidily úspěch, takže půjdu letos znovu - i když mám pár z minula, které budu muset asi udělat, protože manželovi opravdu moc chutnaly. ale jinak mají nový design stránek a nové třídění receptů, takže se určitě koukněte.
Není tady
Takže pro začátek jsem vybrala toto:
Čokoládové trojhránky
30 dkg hl.mouky
1 prášek do peč. na špičku nože
15 dkg Hery nebo jiného tuku
15 dkg mouč.cukru
3 žloutky
12 dkg strouhané čokolády na vař.
trochu skořice a citr.kůra
Zpracujeme těsto,vykrájíme trojhránky a dáme péct.Po upečení kápneme tmavou polevu a na to mandli.
Moje oblíbené žloutkové cukroví
18 dkg moučk.cukru + 18 dkg másla umícháme.
Přidáme 12 dkg hl.mouky
12 dkg strouhaných ořechů
1 kávovou lžičku prášku do pečiva
ze 4 bílků sníh
Těsto rozetřeme na plech a dáme péct.Po vytáhnutí z trouby ihned polijeme polevou a necháme zaschnout.Nakrájíme na malé obdélníčky.
Poleva : 4 žloutky + 18 dkg moučk. cukru ušleháme.
Není tady
Našla jsem přímo jednu vánoční stránku, třeba tam bude něco zajímavého: http://www.stripky.cz/svatky/vanoce/recepty.html
Není tady
Utlouct ? Proč? Náhodou prima téma ve správnou dobu! Taky zalovím v receptech a něco tady přidám..
Upravil(a) dagi (11. 10. 2006 17:51)
Perníčky plněné povidly (recept jsem našla někde na internetu, loni jsem poprvé vyzkoušela a musím říct, že jsou prostě MŇAM!)
500 g hl. mouky
160 g cukru krupice
200 g medu
125 g hery
2 ks vejce do těsta + 1 ks na potření
1 lžička jedlé sody
asi půl balíčku perníkového koření
Med a tuk rozpustíme. Ze všech surovin (kromě povidel) uděláme těsto, které necháme přes noc odpočinout. Druhý den vykrajujeme větší kolečka (já to dělala skeničkou), doprostřed vždy dáme lžičku povidel a v polovině přehneme a stlačíme.
Potřeme vajíčkem a pečeme ve středně vyhřáté troubě ne pečícím papíru.
Doba přípravy cca 1 hod.
Upravil(a) dagi (6. 12. 2006 17:43)
Perníčky dělám také plněné,ale potírám je vajíčkem smíchaným s trochou kakaa,mají lepší barvičku...
Není tady
Díky za tip Jasmínko! Zapíšu si a vyzkouším ..
přihoď taky nějaký recept, ať se inspirujeme . třeba co máš nejradši! já zbožňuju vanilkové rohlíčky, ořechové pusinky, linecké, včelí úly... no už se vidím, jak se láduju
Upravil(a) dagi (11. 10. 2006 21:16)
RAFAELO KULIČKY
2 dortové oplatky
125g ztuženého tuku
100g cukru moučky
100g polotučného sušeného mléka
50g vody
strouhaný kokos
mandle
Ztužený tuk rozpustíme v hrnci,přidáme cukr,sušené mléko a vodu.Vše smícháme.Mezitím se rozdrtí oplatky a pridají se do hmoty.Na 10 minut vložíme do lednice .Oloupanou mandli balíme do hmoty a obalíme v kokose.Skladujeme v chladu.
Je to fakt mnamka:)
Není tady
Čtverečky "Cappuccino"
300 g hladké mouky, 120 g mletého cukru, 200 g másla, 100 g strouhané čokolády, 1 vejce, 2 balíčky cappuccina (klasik nebo čokoládové) lze nahradit Nescafem, ale není to ono
Na vále smícháme všechny přísady a přidáme v trošce horké vody rozpuštěné kapučíno. Zpracované těsto je hladké a nelepí se, ale doporučuji vyvalovat přes mikrotenové sáčky, aby se nemusela přidávat další mouka. Vyválíme asi na 3 mm a vykrajujeme čtverečky nebo jiné tvary. Po upečení slepujeme máslovým krémem ochuceným opět rozpuštěným kapučínem. Povrch potřeme čokoládovou nebo kávovou polevou. Cukroví necháme minimálně 3 dny "dojít".
Mandlová kolečka s nugátovým krémem
4 vejce, 200 g pískového cukru, 200 g polohrubé mouky, 75 g na nudličky nakrájených mandlí, nugátový krém, čokoládová poleva
Vejce promícháme s cukrem a prosetou moukou. Těsto naplníme do sáčku a na tukem potřený plech nastříkáme kolečka, posypeme je mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme při 200 °C. Vychladlá kolečka spojujeme nugátovým krémem a zdobíme polevou
Rozinkáčky
210 g vlašských ořechů, 210 g moučkového cukru, 110 g mletých rozinek, 2 velké žloutky, lžíce hladké mouky
Ořechy a rozinky umeleme na mlýnku na maso. Umletou hmotu dáme na vál a přidáme k ní cukr a žloutky. Zpracujeme v těsto, při propracování podsypeme lžící mouky a pěkně prohněteme. Potom vyválíme a vykrajujeme malé tvary (čtverečky, měsíčky apod.). Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 160 °C. Z plechu sundaváme na rovný tác a necháme vychladit. Uložíme do krabičky asi na týden a pak slepujeme zavařeninou, poléváme libovolnou polevou (dobrá je čokoládová nebo rumová) a sypeme sekanými ořechy nebo dáváme do středu rozinku. Toto cukroví je po upečení a vychladnutí tvrdé, ale po slepení je krásně měkké (gumové).
Rozinkáčky byly minulý rok HIT...všichni se cpali a cpali...musí se nechat odležet a je to vynikající...
Mám docela dost receptů,ale trvá mi,než se zorientuji,které mám vyzkoušené a jsou dobré---pamatuji si,že maminka dělala vynikající KOKOSOVÉ těsto,z toho srdíčka,slepovala nějakým kokosovým krémem,já pak máčela půlky v čoko a v kokosu...NEJ NEJ NEJ...musím se podívat po receptu...najdu a napíšu určitě
Není tady
Mandlové hrudky v barevné čokoládě
400g loupaných mandlí
100g hořké tmavé čokolády
100g mléčné čokolády
100g bílé čokolády
100g kukuřičných cornflakes
Mandle nakrajet nadrobno ,v troube vyhrate na 180 stupnu opect dozlatova.Cokolady rozlamat nakousky a kazdy druh zvlast rozehrat ve vodni lazni.Cornflakes valeckem rozmackat nadrobno.rozdelit na 3 dily a vmichat spolu s mandlemi do rozehratych cokolad.Lzickou oddelujeme z hmot mensi kousky ktere klademe na papir na peceni a nechame je vychladnout.Pak sloupneme a uchovavame na chladnem miste.
Tak tohle je taky super:)))
Není tady
RAFAELO miluju!!!
Čínské čtverečky
7 dkg másla, 9 dkg cukru moučka, 4 žloutky - třeme asi 20 minut, přidáme 5 tlučených hřebíčků, 5 tlučených zrnek nového koření a 1 lžičku mleté skořice, špetku jedlé sody, 7 dkg strouhané čokolády, 9 dkg mandlí (mleté, loupané), 3,5 dkg strouhanky, ze 4 bílků sníh.
Na vymazaný a strouhankou vysypaný plech rozetřeme těsto (vrstva asi 1 cm) a ihned pečeme v mírně vyhřáté troubě. Vychladlé těsto potřeme rybízovou marmeládou a polijeme citrónovou polevou. Posypeme těma barevnýma blbinkama a krájíme na malé čtverečky .
Vynikajíci!!!
Děvčata jestli hledáte recepty na vánoční cukroví, tak si myslím, že na mých stránkách jich najdete opravdu hodně. Přijďte se podívat a uvidíte.Stránky možná znáte,ale pro ty,které zde ještě nebyly,to možná bude dobrý tip. A v odkazech mám tipy na další recepty.
http://www.cukrovi.kvalitne.cz/
Není tady
Helenko nakoukla jsem, máš to moc pěkné a spoustu receptů, takže to budu postupně studovat dlouho, to není na chvíli.
Není tady
Helčo, tak jsem nakoukla - máš tam toho spoustu! Určitě se budu inspirovat
Kamarádka mi dala recept na cukroví, které se jí nepovedlo a tak to splácala dohromady a od té doby to děláme cíleně a je to strašně dobré. 250 g másla a 250 g hořké čokolády se rozpustí, do toho se paličkou roztlučou sněhové pusinky, asi 3 balíčky a 1 balíček rakviček, přidá se velká štamprle koňaku ( ne rumu) a když to začne tuhnout udělají se kuličky, které se obalí v kokosu nebo v oříškách.
Není tady
U nás vede
Pudinkové cukroví
50dkg hl. mouky,25dkg c. moučky,4 vanil. pudinky,2 celá vejce,1 ztuž. tuk,1/2 másla,1/2p.d.p.
Tuk - nastrouhat.Těsto nechat odpočinout do druhého dne.
Já z půlky dělám linecké a do druhé půlky přidám ořechy(namleté) a je další těsto.
Kuličky ze Salka
Do horkého rozpuštěného ztuženého tuku vmícháme 1 salko,2 kakaové pudinky a 2lžíce kakaa.
-když směs vychladne a zhoustne lžičkou nabíráme kousky a v kokosu vyvalujeme kuličky.
Po dlouhé době oprášíme recept na
Sandokaní oči
1.díl
1/2 kostky omegy rozpustit v páře,přidat 5 lžic kokosu.5 lžic mouč. cukru a 5 lžic sušeného mléka(polotuč.)
2.díl nádivka
10dkg ořechů(mletých,3 lžíce rumu,5 lžic mouč. cukru,2 lžíce vanil. pudinku a 5dkg másla,dobře promíchat
3 díl
druhou půlku tuku rozehřát a přidat 1 vanil. pudink,5 lžic mouč. cukru,a 3 lžíce kakaa
Postupně plníme do umělých formiček od vajec.
Na dno dáme lentilku a dáme ztuhnout.
Ať se dílo podaří!!!!
Není tady
Věnečky s ovocným krémem
----------------------------------
na vále: 210 g másla,280 g hl.mouky,100 g mletých ořechů,70 g mouč.cukru
těsto rozdělit na dvě poloviny,do jedné přidat kakao,přes tvořítko na strojku děláme malé věnečky,upečeme
Ovocný krém: nad párou ušleháme 3 vejce,1 vanil.cukr a 150 g krupic.cukru,do vychladlé pěny zašleháme 350 g másla a trochu rybízové marmelády
Přiznám se,že my neslepujeme,máme rádi suché sušenky,jsou mňam,mňam.
Slepovaná kolečka
----------------------
20 dkg hl.mouky
20 dkg Solamyl
25 dkg Hera
15 dkg písk.cukr
1 vejce,1 lžíce vody ( i víc),špetka prášku do pečiva
Přísady zpracujeme na vále,rozválíme,vykrajujeme kolečka,upečeme.
Slepujeme marmeládou nebo krémem.Možno ihned podávat.
Není tady
Plněný perník:
........................
20dkg.moučkového cukru, 30 dkg hl.mouky, 1/2 koření na perník, 2 lžíce rumu, 4 lžíce medu, 2 vejce.
Všechno zpracujeme a rozdělíme na 4 díly. Pozor, těsto je hodně vláčné. Vyválíme mezi folií nebo sáčkama na úzkou podlouhlou placku a dáme náplň ( 1 povidla rozmícháme s trochou rumu, nasekanými ořechy, kandovaným ovocem, sušeným ovocem podle chuti, citr.kůrou) Pomocí folie zavineme a opatrně přeneseme na plech s pečícím papírem, švem dolů. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme asi 20 minut na 180. Necháme asi 14 dnů uležet. Já to dávám do kameninového hrnce a přidám rozpůlené jablko, které urychlí změknutí.
Ovocný chlebíček ( peče se dopředu jako perníky, musí změknout, ale pak je vynikající )
...........................
20dkg mouky, 20 dkg cukru, 10 dkg krájených ořechů, 10 dkg krájených rozinek, 2 celá vejce a na špičku nože zažívací sodu. Všechno zpracujeme, vyválíme tenké šišky ( průměr asi 5 cm) a pomalu pečeme až zrůžoví
Pitíčko na dny klidných svátků:
..............................................
3ks sladkého SALKA dát vařit ( zavřená plechovka, musí být ponořená ve vodě) asi na 1 hodinu, pak obrátit a vařit znovu 1 hodinu Dáme vychladnout, pak otevřeme. Uvaříme mandlový pudink a až vychladne, dáme ho do větší nádoby, přidáme zkaramelizované salko a začneme elektrickým šlehačem sešlehávat dohromady a pomalu přiléváme půllitrový rum nebo Whisku. Pak to rozlejeme do flašek, pokud je to husté, můžeme rozzředit mlékem. Nechat uležet, nejlépe 2 měsíce. U nás to ale musím dobře schovat
Upravil(a) lueta (17. 10. 2006 22:44)
Není tady
markéta napsal(a):
Holky na ty rafaelo kuličky... jaký to jsou dortové oplatky? Kde je seženu ? Co to vůbec je?
Ty dortove kulicky prodavaji v potravinach.Zeptej se poradi Ti.V supermarketech je maji stopro.Jsou to normalne neplnene oplatky.
Není tady