29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravim vsetkych pritomnych...
viete mi niekto vysvetlit, co znamena sen o mrtvych rybach vo vode? mali oranzovu a zltu farbu....
bola som akoby na kajaku, nemala som ziadne veslo, len rukami som sa "posuvala" po vode, sla som po takom vodnom spade, aby som nabrala rychlost a ked som sa blizila ku kludnej vode, boli tam mrtve ryby, tak som to chcela cele obist, kedze som sa bala nejakej "choroby" (nemala som tie vesla), zamierila som akoby na sus, ale bolo to nieco ako pena zo spinavej vody alebo ked su velke sucha a zostane taka zvlastna zmes po vode....
viete mi niekto takyto sen vylozit?
vopred dakujem
Není tady
Já měla nedávno podobný sen o mrtvé rybě. Jen jsem čekala, co "blbého " přijde a ono přišlo. Zklamala mě osoba, která mě už jednou zklamala. Chtěla jsem ji pomoci, ale nešlo to. Chtěla jsem ji věřit, ale moje podvědomí asi citilo, že to nevyjde.
Není tady
Sunny, velmi obecně se dá říci, že voda souvisí s nevědomím (zvláště pokud se neobjeví v podobě deště, ale vyvěrá ve snu odněkud z hloubky), city a je také symbolem života, který by bez ní vůbec nebyl. Ve snu jsi byla před touto vodou velmi málo chráněná, neměla jsi ani vesla. Nezbylo ti nic jiného než se "namočit" - to by mohlo znamenat výzvu k důkladnému prozkoumání svých citů. Zajímavé je, že přitom jsi byla relativně bezpečná pouze uprostřed toho proudu, před únikem na mělčinu nebo na souš jsi byla varována. Takže nebát se jít do hloubky, projít si nějakou fází (nevím, jak jsi na tom s citovým životem, ale to si určitě domyslíš sama, co by to mohlo znamenat) a jít s proudem - změnami, nespoléhat na "bezpečí" a "jistotu" mimo proud. Ryba může znamenat prostě nějakou starou, mrtvou myšlenku, cit, rozpoložení... Žlutá je barvou intuice, schopnosti vycítit nebezpečí, červená představuje vášeň, city, ale také krev. Oranžová spojuje obě tyto barvy.
Celkem ten seny nebyl nic moc radostného, ale důležité je, žes v něm byla aktivní, hledala jsi východisko. To ovšem zřejmě nečeká jinde než po proudu, a nenajdeš ho dřív, než necháš za sebou to, co už je dávno mrtvé.
Tak se to jeví mně; věřím, že si to nějak přebereš a sama se rozhodneš, jestli by to mohlo být takhle.
No, tak z toho naozaj nie som velmi mudra....
mas pravdu, ze som teraz pred istym rozhodnutim. tak ako pisala Decima, neviem ci mam pomoct cloveku, ktory ma uz raz sklamal, neviem, ci chce pomoct, ale nevie o tu pomoc poziadat.
ta voda nevyvierala "niekde", bola to rieka a ja som nasadla na kajak - na mieste, kde kajakari vchadzaju do vody... necitila som sa v nebezpecenstve, len som nejako nevedela, preco tie ryby uhynuli, tak som pre istotu vobec nedavala ruky do vody - v tej "kludnej" vode....
nemala som z toho sna ani nejaky zly pocit, hned v zapati sa mi totiz snivalo (akoze som presla do ineho "deja"), ze sa mi jeden chlapec, ktoreho som poznala velmi kratko vyznaval zo svojich citov. a pritom som vedela, ze ide len o "pobluznenie"...
ja mavam vseobecne divne sny, skacem z jedneho deja do druheho, ludia v nom su bud fyzicky ini ako v normalnom zivote, ale pritom viem, o koho "dusevne" ide....
Není tady
Ahoj sunny2, teda Ty máš ale sny... Vyložit Ti to neumím, jen Tě chci pozdravit, ale chtěl bych Tï říct, že mně se teda zdají mnohem hezčí sny...
Není tady
No Klokan, to aj mne sa obcas zdaju naaadherne sny. a sama ich viem aj nejako pochopit. len k tomuto som chcela pocut "erudovanejsi" vyklad, tak som to skusila tu...
dakujem za pozdrav, aj ja ta zdravim
Není tady
Sunny, mrtvé ryby jsou také pomluva...aby jsi nedopadla s tou pomocí "za dobrotu na žebrotu"...
Není tady
jestli si v zivote pokladas nejakou konkretni otazku, zkus se na sen zamerit jako na odpoved. Zkus se zamyslet nad tim, co ti chce tvoje duse rict. Nemuzu jednoznacne poradit, ale bylo-li by to tak u me, konkretne dotycnemu cloveku bych nepomohla, brala bych vodu ve smyslu "dvakrat do jedne reky" pises, ze te dotycny uz zklamal, a jeste k tomu neumi pozadat o pomoc. Kdyz se vnutis, strhne te "jeho proud" a mozna te bude pekne vyuzivat. Nemas vesla - nevsimnes si toho, nebo mozna jo, ale bude tezke se z toho dostat ven..... nebo by se taky dalo rict, ze voda je dotycny a "svyma rukama po vode " ho zachranujes ze vsech sil, ale jsou tam mrtve ryby - on o to vlastne ani moc nestoji a haze ti jeste klacky pod nohy. nakonec, i kdyz jsi se dostala na sous, - osvobodila znovu z vlivu dotycneho," ty zbytky vody tam jsou.... a to bych brala jako varovani.
neber tu moji radu jako navod na to, co mas nebo nemas delat, jen ti zkousim navest smer, jakym bych uvazovala ja. Nas "pruvodce" je velmi citlivy k nasim myslenkam, je tu vzdy pro nas se svoji radou a pomoci. problem je v tom, ze musime meditovat, abychom se naucili ho vnimat a hlavne naslouchat
Není tady
.....
Upravil(a) sunny2 (10. 10. 2006 10:47)
Není tady
sunny - drzela bych se zasady ----> o pomoc prosim, tudiz pomuzu. O pomoc neprosi, at si "vyzere sam" ono totiz pomahat nekomu, kdo nechce je hrozne tezke. Jestli o tom tvuj pritel nechce bavit, tak ho nenut, vyhrad si mantinely za ktere nepujdes. jestlize to ale nechce resit, absolutne bych netolerovala nejake "neprirozene reakce". Ono totiz chovat se jako nasilnik, hulvat atp. (nevim proc, ale mam dojem, ze jsi dostala asi nejakou facku) se neda omlouvat nejakymi spatnymi i kdyz traumatickymi vzpominkami z detstvi, vis. ty mrtve ryby by se dali vylozit take tim zazitkem z detstvi tveho pritele. Nekde v jeho podvedomi proste je, i kdyz uz je "mrtva ryba" pro nej nebo "prozatim mrtva ryba" pro tebe. Mozna se nechas strhnout do reky, narazis na ty mrtve ryby ale "voda" te pak bude pronasledovat i na sousi. At tak nebo tak, brala bych sen jako jasne varovani. Judita ti napsala o nevedomi a podvedomi. Myslim, ze kdyz to vsechno podrobne proberes, jeji vyklad neni take zrovna z cesty, ale ja bych si opravila to "nebat se dohloubky" na "BAT se do hloubky a to hrooooozne moc" (Judita
)
Upravil(a) Dita.L (10. 10. 2006 10:47)
Není tady
Dita, nedal mi facku, toho sa naozaj bat nemusis....
ked Judita napisala, ze voda suvisi s nevedomim, mam to brat tak, ze nieco je predomnou ukryte a mam to odhalit, alebo to ani nikdy vediet nemam?
Priatel sa o veciach uz bavit chce, postupne sa mi otvara, ale niekedy su tie jeho reakcie dost hrozne... zase sa zacne uzatvarat a prave preto neviem, ci mam mat trpezlivost a "pomoct" mu, alebo sa na to vykaslat....
on nepride a nepovie mi "pomoz mi...".... o pomoc "prosi" inym sposobom
Není tady
tak to uz vobec nechapem co znamena BAT SA DO HLBY A TO HROOOZNE MOC...
dufam, ze to nema nejaky sexualny podton
lebo v tych internetovych vykladoch snov som nasla, ze ryba znamena aj falus...
zeby mi chybal sex a vymieral vo mne?
Není tady
tak kdybych měla psát já svoje sny tak se asi počůráte smíchy, ikdyž někdy to je fakt otřesný...!!!
třeba stojím ve výtahu a říkám,nemačkej ten kvoflík nebo bude válka...a dotyčný knoflík zmáčkl a byla válka...a to se mi zdálo několi let...dřív ted se mi zadjí jinší věci:-((((
Není tady
Adra, to urcite znamenalo, ze si si chcela brat na seba vsetky tie starosti sveta... to poznas, ked ma niekedy clovek pocit, ze moze "aj za druhu svetovu vojnu, aj za hladujuce deti v Afrike a tak..."
Není tady
Sunny, já jsem to myslela jen tak, že voda někde pramenící znamená spíš nevědomí a déšť spíš ducha. Nevědomí, to je prostě to, co si neuvědomuješ (trochu definice kruhem :-)). Zkrátka že ten sen souvisí s tebou a tvým osobním životem.
Taky jsem se dočetla, že ryby často znamenají falus
Samozřejmě přebrat si to musíš sama. Je opravdu důležité, jaký máš z toho snu pocit. A jestli třeba osobně znáš nějakého kajakáře, může to celé mít ještě dočista jiný význam
Sunny, nikdo jiný neví líp než ty, co se v tobě děje. Věř si a přijdeš na to, co ti ten sen chtěl říct!
Při výkladu snů je dobré znát co snu přecházelo...znát Tvůj osobní názor na sen...tvůj osobní výklad a pocity z něj...pak je řeč snů mnooohem přesvědčivější;-)
Není tady
Moj pocit zo sna nebol zly, vsade svietilo slnko, bolo teplo, citila som sa fajn.... skor som sa bala toho, ze sa prevrhnem do vody, ked som sa pustila po "spade"... ale to bol len taky ten "adrenalinovy" strach...
voda bola cista, priezracna, ked som sa dostala na "kludnu" vodu, nevedela som, preco tie ryby uhynuli a nechcela som sa nahodou nakazit nejako chorobou, tak som ani ruky do vody nedala.... no a ked som sa dostala na "sus", tak som v pohode z kajaka vystupila a zrazu mal sen iny dej - chlapec, ktoreho malo poznam mi vyznaval lasku...
a potom som sa zobudila na to, ze mi zvonil budik....
Není tady
V tomto kontextu se zdá jako by ryby představovali něco nemocného, mrtvého, z čeho je možné se nakazit...ale zdá se, že jsi v tom neutrnula....vystoupila jsi a byla Ti vyznána láska...Touha být milována je silnější a to je důležitější;-) Osobně v tom nevidím špatné znamení...pokud je smrt jen změna k něčemu tak krásnému....jaké jsi měla pocity při tom jak ti chlapec vyznával lásku?
Není tady
Prijemne, ale vedela som, ze to nie je mozna laska, lebo mam svojho priatela, ktoreho lubim....
a mala som pocit, akoby to boli len "kaleraby do hlavy", nakolko ho poznam velmi malo...
bolo to prijemne, lichotilo mi to, ale bolo mi aj luto, ze ho "sklamem", kedze nemozem dat lasku dvom, teda nie taku, ako si on predstavoval... a strasne som tuzila po tom byt s mojim priatelom...
ale celkovo bol pocit prijemny...
Není tady
Zdá se že tvé nevědomí řeší právě to, co jsi popsala...je krásné být obdivována do dobývána téměř neznámým mužem..ale je cítit i hořké zklamání z toho, že jeho láska nemůže být naplněna...prožíváš trubadůrské dilema...romantická duše se nezadá...pokud byla přítomna láska k příteli i v takto postavené situaci ve snu(kde vypíráme většinu morálních zábran)...tak všechna čest...láska jako trám! Sv. Augustin říká, mravný je ten, kdo je umravněný i ve svých snech;-)
Není tady
sunny2 napsal(a):
Zdravim vsetkych pritomnych...
viete mi niekto vysvetlit, co znamena sen o mrtvych rybach vo vode? mali oranzovu a zltu farbu....
bola som akoby na kajaku, nemala som ziadne veslo, len rukami som sa "posuvala" po vode, sla som po takom vodnom spade, aby som nabrala rychlost a ked som sa blizila ku kludnej vode, boli tam mrtve ryby, tak som to chcela cele obist, kedze som sa bala nejakej "choroby" (nemala som tie vesla), zamierila som akoby na sus, ale bolo to nieco ako pena zo spinavej vody alebo ked su velke sucha a zostane taka zvlastna zmes po vode....
viete mi niekto takyto sen vylozit?
vopred dakujem
Ahoj všichni, alespoň na skok opět zde...
Sunny, dle mého názoru, mrtvé ryby ve vodě znamená "smrt iluzí" o někom, něčem. Prostě zbavení se nějakého modelu, něčeho, co žilo ve tvém podvědomí a je potřeba se od toho očistit.
Ryby - symbol věku Ryb, mohou představovat "iluze ohledně shody individuálních a kolektivních potřeb", které jsou udržovány společenskými rituály nebo požadavky.
Pro podrobnější výklad bych musel konzultovat osobně...
Není tady
ahojte vsichni omlouvam se se Sunny, ze muj prispevek se ji netyka
ale protoze se zde pohybuje hodne chytrych lidicek, tak bych se optala na nazor ci radu na muj sen
pripadala jsem si trosku jak v knizce Zasveceni od Elisabeth Haich...
Proste se mi zdalo, ze jsem potkala starsiho mnicha, rekl mi ze pujdem zjistit jak 'dusevne vyspela nebo pripravena' jsem. Sli jsme spis teda to bylo jako by jsme spadli a spolu vylozene valeli sudy
) z takoveho velkeho kopce, vim, ze me v tom snu prekvapilo, ze se nam nic nestalo pac ten kopec byl fakt velky, dovaleli k nejakemu klasteru,vesli dovnitr a on rekl,ze me ceka nejaky test....pak se mi jako kdyby 'zdaly' tri sny....a ten mnich jako kdyby pozoroval co si myslim a jak se chovam, pamatuju si jenom jeden z tech snu...velka ryba sezrala malou rybu a ja jsem mela soudit jestli jsem mela zabranit rybe tu malou rybu sezrat, nebo to tak nechat byt pac je to prirozene a ta treti moznost myslim byla.. trosku srandovni, zabavit ty ryby ve smyslu hrat jim divadlo nebo jim dat nejake hracky... ty dalsi vize si nepamatuju, byla tam jeste nejaka zena vim, ze na me mluvila ale ja jsem ji nerozumela, muz ji rekl ze ma mluvit na me anglicky, pac mluvim plynne, v kazdem pripade pred tim nez mi rekl, jak dopadl test tak se na me podival a ja se probudila... whoa... tak to je vsechno...
dekuji za radu
Není tady
Kobzolku, k tvému snu mě v tuto chvíli nic nenapadá, jen bych chtěla tvému podvědomí vyseknout poklonu za kreativitu Vůbec se nedivím, že ti to vrtá hlavou, je to hodně zajímavý sen. Vypadá to jako takové netradiční "přijímačky". Že by byla na obzoru nějaká životní zkouška?
Ahojky, když jsem si četla vaše příspěvky, vzpomněla jsem si na své sny letos začátkem roky. Zdávaly se mi sny, které spolu jakoby neměly nic společného. Začala jsem si je psát a nakonec si uvědomila, že se ve všech (kromě jednoho), pro mě nenápadně, opakuje jeden symbol "bílý dům". Stála jsem u domu a hleděla na torzo zkrvavené ženy, houpající se ve větvích, šla jsem do kopce, kte nahoře stál bílý dům, běžela po černém schodišti bílého proskleného domu. Tohle jsem tady už na nějakém příspěvku psala a stejně si neudělala žádný závěr.Před nedávnem jsem se o tom zmínila doma a dcera se mě ptala, jestli se mi to zdálo před operací mé sestry. Že bílý dům by pro ni znamenal nemocnici. No ano, sestra měla na jaře závažnou operaci.
Teď se mi pro změnu zdá o psech. Mám pejsky moc ráda, ale teď z nich dobrý pocit nemám...
Není tady