6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Na chalupě máme na půdě kuny.Nijak nám nevaděj, ani neškoděj. Akorát když tam brácha pro něco šel, tak měl pak nohy obalený blechama a byl pěkně pokousanej.(na mě taky zvířecí blechy jdou:-))
Co s tím? Něčím to tam vystříkat?
Není tady
Dokud tam budou kuny, budou tam i blechy, vystříkaní sprayem by bylo i dočasné. A nemáte tam z nich smrad?? Sousedka měla na půdě kuny, byla tam libá vůně a k nám chodily zabíjet slepičky . Pak jsem si pořídila fretky a byl klid
Není tady
aj môj kolega mal kuny sme sa tak nasmiali na tých príhodách oni tak "štekali " na neho. no bohové to bolo
Není tady
Vystříkat půdu kvůli blechám, nebo kunám? Jestli blechám, tak je ti to na nic, leda by jsi kuny pochytal a odblešil je...a to asi, počítám, nebudou chtít... Taky jsme měli na půdě kunu...máme kocoury, tak jsme si ze začátku mysleli, že si dělaj s kámošema na půdě mejdan, ale pak jednou byli všichni doma a na půdě se prohánělo stádo slonů! Děda nelenil a jal se vyšetřovat...našel kuní "bobek" a měl jasno. Kuna!... a měla mladé, proto ten rachot! Dostala ode mě jméno Žofinka a strkala jsem jí nad schody každý den vajčko, chtěla jsem vidět, jak ho ponese...Nikdy jsem jí nezahlídla... Jenom škořápky byly druhý den, na opačné straně půdy. Mláďata dokázala dělat strašnou rotyku, vždycky tak mezi třetí-čtvrtou ráno. Dědek mockrát vyskočil s tím, že to všechno potluče a pomlátí a uškrtí a zastřelí a...a... Nikdy to nedošlo tak daleko, chvilku povykoval a pak šel zas spát... a ráno měla Žofinka svoje vajčko... Sice, až na ten rachot nám taky nevadili, (kuna na "svém" neloví), ale když jich pak bylo víc, v místě, kde měli "hnízdo" docela slušně "pročůrali" strop. Volala jsem naivně ochráncům a nic. Sklopec shánět? Nebyl! Zabít je "drsárna" a tak jsem se začala píďit po domácích "receptech". Lidské vlasy do pytlíku a pověsit - nic. Psí srst - nic. Nakonec se kocouři domluvili, teda asi a šli jí udělat k "hnízdu" taky "bobek" a kuna se urazila a odstěhovala se. No a letos nám kuna sežrala tři kuřice... Čert ví, jestli to byla Žofinka... Ale ty vaše se rozejdou a bude klid, teď přesně nevím, kdy je máma vyhání...No a jedna tolik paseky nenadělá a blechy se na jedné taky tak držet nebudou, jako když je jich kupa a drží se v hnízdě...
Není tady
No, jsou to potvůrky, a asi jsem to zakřikla, protože nám dorána překousaly startovací kabely u auta.Mechanik tvrdil, že to není nic neobvyklého, že se s tím setkává běžně, že prý kuna vleze do motoru se ohřát a kabel překousne.Tak se je snažíme z půdy vyhnat,ale moc se nedaří.Vlasy rozsypané po podlaze nepomohly.Dneska jsem dostala tip od jedné starousedlice - pustit na půdě na plné pecky rádio a nechat ho běžet tak tři dny v kuse. Vadí jim rámus a vystěhují se. Uvidíme, zítra to zajedu zkusit a pak Vám dám echo.:-))
Není tady
Aby jsi pak nepřišla a kuny neměli disko a otevřenou flašku rumu... Pust jim Metalicu, to budou trsat i ty blechy...
Není tady
tak me napadá jestli ti třeba nerozeberou i to rádio když překusují kábly v aute
Není tady
.... Pro odlehčení z Fretka.cz....
..............A co kromě kousanců a škrábanců přináší soužití s kunou? Spoustu legrace: " Zásadně jsem měl jen levé ponožky, protože kuňák vždy ukořistil ponožku a pelášil s ní po bytě, aby si ji schoval. Taky nám otevřel mrazák s rybami, vytahal kapry, plotice a pochutnal si, a když jsme přišli domů, našli jsme ho přejedeného a mrazák vyteklý. Opravdu miloval záchod a dokázal tam nepozorovaně proklouznout a číhal vždycky vzadu. Jeden kamarád měl jisté střevní potíže a značnou část návštěvy u nás trávil právě v této místnosti. Vyprávěl, že najednou cítil takovou bolest, že si myslel, že se mu snad protrhly střeva, jenže to byla pata. Přiběhl tak jak byl, kalhoty dole, trenky dole, před společnost asi dvanácti lidí s křikem "Sundej ho ze mě!" My jsme seděli jak opaření a zírali na jeho krásné tělo a kuňáka zavěšeného na patě..........
Není tady
Jinak kuny se zbavit je moc obtížné, jak se u nás jednou zabydlí....
Existují elektronické odpuzovače, mechanické lapače a dá se použít i repelentní přípravek, který simuluje pach člověka. Sice stojí 800, ale to lapače taky. Je to určené pro myslivce - černá zvěř, srny, ale dá se to použít i proti kunám.
http://www.ridex.cz/info.php?id=7-75-037
A blechy snad odejdou za nimi....
P.S. Já pouštím domácí kino s nějakou velmi tvrdou muzikou na plný pecky, tedy musím jít z domu taky. Dům se otřásá v základech, ale kunám se u nás nelíbí.
Není tady