29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Protože prostě víš, že ten člověk s tebou chce být, žít, zestárnout, starat se o tebe až nebudeš zvládat, dělit se s teboou o radosti i starosti atd. ... Já vím, že to by mi to mělo stačit, že mi to řekne, že to tak bude, ale ten krok - pro něj tak zásadní, že mě požádá o ruku, je prostě.... No prostě... hrozně fajn
Já se nechci vdávat, celá ta šaškárna se svatbou mi přijde mírně nevhodná pro mou osobu, ale samotné to požádání o ruku je vlastně důkaz toho, že chlap přemýšlí o společné budoucnosti - což je v některých případech opravdu vrchol snažení....
Není tady
Ani to požádání není pro mě důležité,stačí mi jen ,že ten chlap by si mě klidně vzal.Znám docela dost případů kdy muž žije léta se ženou a nejednou prohlásí,že si jí nikdy nevezme.Přijde mi to pro tu ženu dost ponižující-pokud nemá stejný názor jako on.
Není tady
No tohle udělal můj bratrane.Mu bylo 40 jeho přítelkyni asi 30 a chtěla dítě. On jí řek¨l, že už je na to starý, dítě už má a chce už své pohodlí. A to spolu byli tak 5 let.No ona se s ním rozešla, ale teď spolu mají dítě a vzali se. To mi přišlo ponižující a taky mě tím naštval, že ho ona musela přemlouvat, protože už jí biologické hodiny přímo tloukly.
Není tady
Bellagambi napsal(a):
Zajímalo by mě proč je svatba pro vás tak důležitá? Dle mě je to zbytečnost, která může vést při rozchodu jen k nepříjemnostem. Žádnou výhodu nevidím. Vy ano?
U nás jde třeba o záležitost čistě materiální. Přítel je nemocný a chce ať mám možnost dozvídat se vše o jeho zdravotním stavu bez nějakých plných mocí a podobných kravin. Taky chce zabezpčit našeho syna. Má totiž ještě dceru z předchozího manželství, jejíž matka dělá dluhy, které za ni splácí její rodina a přítel se bojí, aby exekutoři nepřišli kvůli ní za ním, takže chce sepsat předmanželskou smlouvu, podle které je vlastně všechno našeho syna a exmanželka na to nemá nárok.
Další důvod ke svatbě je ten, že když už máme dítě, chceme se jmenovat všichni stejně ať z toho mrňous nemá v hlavě zmatek.
A ten hlavní důvod je taky ten, že chceme všem dát najevo, že s tím druhým opravdu chceme být celý život a není to jen etapovka, než najdeme někoho lepšího.
Není tady
Holčička napsal(a):
Protože prostě víš, že ten člověk s tebou chce být, žít, zestárnout, starat se o tebe až nebudeš zvládat, dělit se s teboou o radosti i starosti atd. ... Já vím, že to by mi to mělo stačit, že mi to řekne, že to tak bude, ale ten krok - pro něj tak zásadní, že mě požádá o ruku, je prostě.... No prostě... hrozně fajn
Fajn to být pro vás může. Ovšem nikde není psáno, že manžel/-ka s tebou bude žít, že s tebou zestárne, bude se o tebe starat...prostě až už s tebou nebude chtít vezme si kufry a zmizí. A žádný papír mu v tom nezabrání. V tomto se to od života na psí knížku vblastně ani moc neliší. Je to vlastně jen iluze neexistující jistoty.
Není tady
mates napsal(a):
Ani to požádání není pro mě důležité,stačí mi jen ,že ten chlap by si mě klidně vzal.Znám docela dost případů kdy muž žije léta se ženou a nejednou prohlásí,že si jí nikdy nevezme.Přijde mi to pro tu ženu dost ponižující-pokud nemá stejný názor jako on.
Stejně tak ponižující může být se ženit proti vlastní vůli.
Není tady
Piia napsala: A ten hlavní důvod je taky ten, že chceme všem dát najevo, že s tím druhým opravdu chceme být celý život a není to jen etapovka, než najdeme někoho lepšího.
To možná paltilo před pár desítkami let, ale dnes v zemi s jednou z nejvyšších rozvodovostí v Evropě, rozvodovost je u nás zhruba 50 procent, plus řada manželství oficiálně pokračuje, ale jsou jen formální. Pravděpodobnost úspěchu je tedy menší než 50 procent, je tedy asi taková jako u hazardních her (na ty já mimochodem nevsázím). Blíže viz. zde:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/rozvodovost
Není tady
Bellagambi napsal(a):
Fajn to být pro vás může. Ovšem nikde není psáno, že manžel/-ka s tebou bude žít, že s tebou zestárne, bude se o tebe starat...prostě až už s tebou nebude chtít vezme si kufry a zmizí. A žádný papír mu v tom nezabrání.
Já vím jak to myslíš
Taky si rozhodně nemyslím, že by mi prstýnek na ruce a papír v zásuvce zajistil doživotní jistotu.... Mě konkrétně šlo hlavně o to, že jsem věděla, že se mnou prostě počítá do budoucna a nejsem jen "etapovka".
Konečně, když bych s ním chtěla děti, je dobře vědět, že to myslí vážně...
Představa toho, že bych už od začátku vztahu počítala s tím, že to jednou skončí - to mi přijde trošinku ujetý... promiň
Upravil(a) Holčička (16. 11. 2007 12:19)
Není tady
Bellagambi napsal(a):
Piia napsala: A ten hlavní důvod je taky ten, že chceme všem dát najevo, že s tím druhým opravdu chceme být celý život a není to jen etapovka, než najdeme někoho lepšího.
To možná paltilo před pár desítkami let, ale dnes v zemi s jednou z nejvyšších rozvodovostí v Evropě, rozvodovost je u nás zhruba 50 procent, plus řada manželství oficiálně pokračuje, ale jsou jen formální. Pravděpodobnost úspěchu je tedy menší než 50 procent, je tedy asi taková jako u hazardních her (na ty já mimochodem nevsázím). Blíže viz. zde:
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/rozvodovost
Holka, tobě někdo musel hodně ublížit. Nebo jsi jedna ze zapřísáhlých pesimistů? To opravdu vždycky počítáš s tím horším? V dnešní době je 50 % pravděpodobnost, že se dožiješ důchodu. Spácháš proto sebevraždu, protože nemá cenu počítat s tím, že se důchodu dožiješ? (to je samozřejmě nadsázka, tak ne abys utíkala shánět provaz ).
Není tady
Holčička napsal(a):
Představa toho, že bych už od začátku vztahu počítala s tím, že to jednou skončí - to mi přijde trošinku ujetý... promiň
Jo štěstí je zpravidla na straně toho kdo s ním nepočítá - tak praví jedno přísloví.
Jo a mimochodem jsem chlap!
Není tady
Tak to se Tvým názorům vůbec nedivým.......
Není tady
Bellagambi napsal(a):
Jo štěstí je zpravidla na straně toho kdo s ním nepočítá...
To ano, ale počítat už od začátku s tím, že to nevyjde...
Co bych se nemáhala udržet vztah, když vím, že to nemá cenu, protože to nedopadne....
Upravil(a) Holčička (19. 11. 2007 12:24)
Není tady
Ahoj,
tak jsem teď před Vánoci uklízela a ze skříně na mne vypadl prstýnek. Přítel pořád poslední dobou mluví o tom, jak si mě chce vzít a že má pro mne skvělý dárek k Vánocům, tak už jsem pochopila, o co tu jde. Takže už odpočítávám dny do Vánoc, trochu se bojím, moc se těším... Přecejen já jsem v druháku na VŠ a on je o hoodně (nemyslím tak o deset nebo tak... přidejte - ale zase dědula to taky není) let starší... Žijeme spolu rok, chodíme spolu 2 roky... Miluju ho a je to chlap, se kterym si i přes všechny nástrahy (a že jich bude) umim představit život. Ale do roka se vdávat nebudu, to si ještě počkám, i když už zarezervovaná... Tak doufám, že se k tomu rodiče postaví statečně...
Není tady
Tak držím palce ať to všechno vyjde tak, jak si přeješ
A na názor rodičů zase tak moc nedej - jejich představy o svatbě jejich holčičky a výběru ženicha a tak, jsou občas pěkně ulítlé...
Není tady
mě ten můj požádal po 14dnech chození, na Vánoce předemnou poklekl se jmelím v ruce a zeptal se mě, jestli si ho chci vzít.....
nevěděla jsem, co odpovědět, tak jsem mu řekla, ale miláčku, to jmelí je jedovatý a začala jsem se smát a on mi řekl - lásko, jako Ty, no není to krásný???
Ale pak se mě zeptal, když jsme leželi, řekla jsem mu, že asi jo, ale jsme spolu chvilku...tak mi vysvětlil, že se můžeme vzít klidně teď, že ani za 10 let nezjistíme, jestli se k sobě hodíme...no a teď plánujéme svatbu....už jen zaskočit na příslušné úřady...ale vzhledem k tomu, že makáme od rána do večera, tak nevím...to si budeme muset vzít volno...řekl mi, že chce jednoduchou svatbu, jen rodina, ale i tak je nás moc...ale že nehodlá šetřit na ničem...tak uvidíme...zítra jsme spolu oficiálně měsíc:-) jo a až se budete ptát, mě je 25, jemu 33:-)
Není tady
Jůůů, ta romantika Já byla požádána s rukama ve dřezu se špinavým nádobím a totálně vytočená, protože celým bytem smrděla mrtvola - pekla jsem sekanou ze zkaženýho masa....
Jinak, já jsem mu taky po měsíci chození řekla, že si ho chci vzít, klidně hned, ale že si počkám, až to dojde jemu už je to pět let, a já jsem stále svobodná
Není tady
tmavovlaska napsal(a):
Jitřenko, buď to není ten správný chlap ,nebo se na to necítíš a nebo je to prostě tak, že se nechceš vázat. Já si taky nemyslela že se někdy jako vdám, nejsem romantika ale realista, ale ten okamžik byl pro mě hezký. I když si někdy říkám že jetli by se zlobil kdybych mu řekla že ještě počkáme nebo tak.
Beru to třeba od toho mýho jako velkou odvahu, já bych se asi na takovou věc nikdy nezeptala (jako bejt chlap)
Tmavovlasko, s 1,5-letým odstupem: Měla jsi pravdu - nebyl to ten správný chlap
Není tady
Tak to my jsme se už dřív bavili o svatbě, stylem- "třeba jednou kdybysme měli svatbu"... pak to přešlo do - "a ty by sis mě vzala kdybych tě požádal o ruku?" později - "a jak se to dělá s tím prstýnkem, ten se dává před nebo až po tom co tě požádám? " - no a nakonec jsem si šla s ním vybrat prstýnek k svátku. Doma mi ho prostě podal a řekl něco v tom smyslu, jestli si ho chci vzít za muže ? Tak jsem si ho vzala (ten prstýnek), dali jsme si pusu a objednali pizzu :-)
Není tady
Dneska říkali v telce,že 29.2. je jediným dnem kdy může požádat o ruku žena muže.
Není tady
Mě žádal snad od doby co jsme spolu začali chodit pokaždé, když jsme se někde přiopili. Vždycky se tak hezky zadíval a pak se zeptal "vezmeš si mě?" Ale nikdy jsme to nepočítali jako doopravdy. Takže si to v podstatě několikrát nacvičil, než to zkusil naostro. A to jsme šli na procházku na louku a najednou vytáhl prstýnek, klekl si a zeptal se tentokrát vážně.
Bratr, když hledal inspiraci pro něco extra projížděl všechny články typu http://luciehola.cz/blog/2016/11/21/jak … at-o-ruku/ Ale to mi přijde že inteligentní člověk na to přijde sám
Není tady
Ale to mi přijde že inteligentní člověk na to přijde sám
Tak proč sem cpeš odkaz? Protože chceš všechny seznámit s tím, že tvůj brácha na to sám nepřišel, nebo kdyby některej ze zdejších neinteligentů potřeboval pomoc?
Není tady
Asi má všechny za blbce.....
Není tady
Asi má všechny za blbce.....
To víš... každej cikán hádá podle svý planety...
Není tady
Tak proč sem cpeš odkaz? Protože chceš všechny seznámit s tím, že tvůj brácha na to sám nepřišel, nebo kdyby některej ze zdejších neinteligentů potřeboval pomoc
Protože nám chce říct, že její brácha inteligentní není, popř. včas varovat jeho přítelkyni.
Není tady