29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je mi 22 let,skoro rok beru hormonální antikoncepci, ale cítím, že to není to pravé,a chtěla bych skončit.../ne změnit prášky,ale skončit/.Chtěla bych se zeptat těch žen/dívek na tomto foru,které skončily s HA,nebo ji ani nikdy nebraly,a používají např.kondom nebo jinou metodu,jaké s tím mají zkušenosti...Pharmatex je sice super,ale je moc drahý..uvažuju jen o používání kondomu,ale mám strach,potřebovala bych nějak zvýšit jeho účinnost...mamkou ted ještě být nechci
dokonce jsem uvažovala, že s přítelem přestanu spát,já bych to možná vydržela,ale mám strach, že on by se začal ohlížet po jiných...co myslíte?
Není tady
Mám ten samý problém.
Teď jsem skončila s HA po 10 letech a jsem jak ve snách. Nikdy v životě jsem se nemilovala bez jistoty HA a nějak to nezvládám. Na mimčo se ještě necítím a přítel to vyřešil slovy, že si bude dávat pozor....tak to mě teda uklidnilo
Není tady
Me napsal(a):
Je mi 22 let,skoro rok beru hormonální antikoncepci, ale cítím, že to není to pravé,a chtěla bych zkončit.../ne změnit prášky,ale zkončit/.Chtěla bych se zeptat těch žen/dívek na tomto foru,které zkončily s HA,nebo ji ani nikdy nebraly,a používají např.kondom nebo jinou metodu,jaké s tím mají zkušenosti...Pharmatex je sice super,ale je moc drahý
..uvažuju jen o používání kondomu,ale mám strach,potřebovala bych nějak zvýšit jeho účinnost...mamkou ted ještě být nechci
dokonce jsem uvažovala, že s přítelem přestanu spát,já bych to možná vydržela,ale mám strach, že on by se začal ohlížet po jiných...co myslíte?
Ahoj, neni to tak dlouho, co se babinet rozdelil na dva tabory, jedna polovina rikala HA je super, druha polovina rikala HA NE! Ja ti pisu jako zastupce te druhe skupiny. Z te prvni se urcite taky nekdo ozve:-) Takze k veci. Je me taky 22 let a HA jsem brala od 15ti. Ve dvaceti jsem zacala zit s mym nynejsim pritelem a zacala si uvedomovat, ze neco neni v poradku, byla jsem naladova, casto brecela bez duvodu, obcas dost unavena a hlavne nebyla chut na sex. Vysadila jsem. Trvalo par mesicu a opravdu jsem to poznala. Nejprve jsem jakoby splaskla, sice jsem neshodila ani kg (to jsem ani nechtela), ale prsa se me zmensila, odvodnila jsem se a zacala jsem se citit moc dobre. Takze ja ti rikam, pokud se necitis dobre, prestan brat, uvidis a zacit brat znovu muzes vzdycky.
Není tady
Me napsal(a):
Je mi 22 let,skoro rok beru hormonální antikoncepci, ale cítím, že to není to pravé,a chtěla bych zkončit.../ne změnit prášky,ale zkončit/.Chtěla bych se zeptat těch žen/dívek na tomto foru,které zkončily s HA,nebo ji ani nikdy nebraly,a používají např.kondom nebo jinou metodu,jaké s tím mají zkušenosti...Pharmatex je sice super,ale je moc drahý
..uvažuju jen o používání kondomu,ale mám strach,potřebovala bych nějak zvýšit jeho účinnost...mamkou ted ještě být nechci
A kondom je bezpecny, pouzivame ho rok a nic se nestalo, tak se neboj:-)
Není tady
taky jsem používala systém plodných a neplodných dnů, mám z toho krásnýho synka...pak jsem nějakou dobu brala HA, ale byla jsem náladová a neměla jsem moc chuť na sex, takže mi prakticky na ....teď jsem bez, buď máme kondom, nebo si prostě dáváme bacha...
Není tady
HA jsem brala 5 let a nikdy jsem žádnej problém neřešila...bylo to pohodlný, a hlavně jsem v tu dobu studovala a chtěla jsem mít co největší jistotu.
Letos už přášky neberu... nějakou dobu jsem používala Pharmatex (ale pak mi začalo vadit to "mokro"), kondom nemám ráda (no...nějak to není ono ) ... teď se spoléham na partnera...
, ale případné
by mě nějak nevadilo.
Aby jsi s přítelem přestala spát je blbost... to nemůže dopadnout dobře...
zkus změnit prášky
nebo používej kondom... a kup si Postinor (no už je to let, tak doufám, že ten prášek ještě existuje...), pro případ maléru....
Není tady
Já brala HA po druhém porodu ale měla jsem celé tělo oteklé a přibírala jsem jak o život i když jsem změnila jídelníček na dietní stravu a měla jsem pořád chutě na sladké. Náladovost u mě nalezla druhý domov Byla jsem až sama sobě protivná. Mívám migrény a často tudíž zvracím a to potom nemáč jistotu jestli HA účinkuje. Nakonec jsem to vyřešila MIRENOU jsem spokojená už mám druhou mění se po 5 letech je to sice dost vysoká částka myslím že nějak kolem 5-6.000,-Kč ale když to spočítáš vyjde to nastejno s HA nemusíš se bát že zapomeneš prášek vzít a je při ní minimální menzes což mi fakt vyhovuje
Problém je v tom že ji zavádějí teda myslím jen ženám co už jednou rodily ale to nevím jistě
Není tady
Kondomy jsou spolehlivý a dneska už jsou řekla bych i celkem příjemný. Na plodný dny nebo na to, že si budete dávat pozor bych určitě nespoléhala. To jsme taky zkoušeli a dneska už se mi kulatí bříško.
Není tady
Ahoj já jsem taky vysadila a je to ani ne týden, ale mám taky pocit jakoby se mi nějak ulevilo, asi se odvodňuju, protože nejsem tak nafouklá, taky jsem dlouho řešila jestli vysadit nebo ne, brala jsem tři roky HA, než nastaly problémy který mi začaly vadit, hlavně chuť na milování byla nulová, moje náladovost tak hrozná, že jsem myslela,že nevydržím sama se sebou, a taky kvasinky a říkám si, že k HA se můžu klidně vrátit, když budu vědět, že to není OK. Teď používáme kondom, ale při prvních pokusech bez HA mě to bolelo, musíš si zvyknout, je to jiný u HA nemusíš na nic myslet, jde spíš o to uvolnit se.TAkže jestli máš pocit, že to není ono, tak VYSAĎ aspoň si nebudeš vyčítat, žes to nevyzkoušela a uvidíš. Příští měsíc se chystám k Mudr. tak ji požádám o recept na postinor (snad mi ho napíše), abych měla takovou pojistku. Jinak čím víc to budeš řešit, tím to bude horší, pořádně to prober s přítelem a uvidíš, že na něco přijdete. Hodně štěstí.
Není tady
enndi napsal(a):
Ahoj já jsem taky vysadila a je to ani ne týden, ale mám taky pocit jakoby se mi nějak ulevilo, asi se odvodňuju, protože nejsem tak nafouklá, taky jsem dlouho řešila jestli vysadit nebo ne, brala jsem tři roky HA, než nastaly problémy který mi začaly vadit, hlavně chuť na milování byla nulová, moje náladovost tak hrozná, že jsem myslela,že nevydržím sama se sebou, a taky kvasinky a říkám si, že k HA se můžu klidně vrátit, když budu vědět, že to není OK. Teď používáme kondom, ale při prvních pokusech bez HA mě to bolelo, musíš si zvyknout, je to jiný u HA nemusíš na nic myslet, jde spíš o to uvolnit se.TAkže jestli máš pocit, že to není ono, tak VYSAĎ aspoň si nebudeš vyčítat, žes to nevyzkoušela a uvidíš. Příští měsíc se chystám k Mudr. tak ji požádám o recept na postinor (snad mi ho napíše), abych měla takovou pojistku. Jinak čím víc to budeš řešit, tím to bude horší, pořádně to prober s přítelem a uvidíš, že na něco přijdete. Hodně štěstí.
no možná to moc řeším,ale napadlo mě:ted to vysadím, ale třeba se mi bude zdat, že to s HA bylo lepší,budu se chtít na ni zase vrátit,ale co když bych případně během té doby,co nebudu používat HA,otěhotněla,to bych pak brala prášky,a při tom bych byla těhotná....jedné známé mojí kámošky se to prý stalo...může to pak ublížit dítěti apod.
Není tady
Já vyzkoušela různé druhy HA, ale žádné pilule mi nesedly. Pak jsme asi 2 roky používali kondom a za tu dobu nás ani jednou nezklamal. NO a pak jsem opět zkusila HA náplast Evra a tu jsem vydržela brát necelé dva roky. Zpočátku bylo vše ok, ale po čase mi začaly migrény (nikdy jsem na ně netrpěla), začala jsem být hodně náladová a unavená, střídali se u mne stále dokola gyn. záněty a záněty dásní a na sex jsem prakticky přestala mít chuť
Proto jsem před dvěma týdny úplně vysadila a k HA už se asi nevrátím. Už týden po vysazení se mi vrátila chuť na sex, přestaly mi krvácet dásně a cítím se opravdu líp. Takže teď používáme kondom a protože asi do roka plánujeme mimi, tak se k HA už vracet nechci.
Není tady
pro Me:
Já taky neplánuju miminko, ještě dělám školu, prostě se k tomu musí postavit zodpovědně i Tvůj partner, přeci jste u toho oba dva. Zkus mu to rozumně vysvětlit a pořádně to s ním probrat, nemůže být tak pohodlnej vůči Tvýmu zdraví a celkové pohodě. Je fakt, že než jsem vysadila, tak jsem taky na to hrozně myslela a asi jsem se zbytečně trápila, jiný holky to tak hrozně neřeší, mě musí vždycky něco nakopnout, takže jestli to potřebuješ taky tak tě nakopávám... Jinak nevím jak to mohly ženský řešit když neexistovaly ani kondomy, musíme být rády, že alespoň nějaké metody ochrany máme. A ber to tak, že když bereš HA tak na Tebe působí celý den a ne jen na ten čas během milování, a tak si podle mě zbytečně zaplňujeme tělo hormonama z naší pohodlnosti, hezký milování se dá prožít i s kondomem (nebo pharmatexem, ale to nemám odzkoušený - viz diskuze na babinetu). Takže vyzkoušej, řekni si tohle plato je poslední a další prášek už nevezmu....
Není tady
ja jsem uzivala HA od 15 do 24 let. Pak jsem jednu pilulku zapomnela a maz toho 7 letyho lumpa. Tehda jsem mela v ruce papir se zadosti o interupci, nastesti jsem na posledni chvili nepodepsala a rozhodla se podstoupit veskere geneticke testy. kdyz jsem otehotnela, bolelo me v krizi. tenkrat jsem sla k lekari s tim, ze mam asi zanet ledvin a prvni tri tydny, nez se na tehotenstvi prislo jsem se cpala tetraciklinem, penicilinem a hromadami brufenu 600 mg. 6 mesicu jsem dojizdela do Prahy na genetiku abych mela jistotu ze mimi bude "normalni" a potrat odkladala jen pro pripad, ze by se na neco prislo. Po porodu jsem si nechala dat Danu a na HA jsem totalne zanevrela. uz bych ji nikdy nechtela. nemuzu ale posoudit, jestli ma vysazeni HA nejake pozitivni nebo negativni ucinky, bo Danu mam s progesteronem.
nedavno jsem na gyn cetla letacek, ze docela spolehlive funguje mereni ranni teploty, kdyz se tato metoda pouziva dusledne, pravidelne a dlouhodobe. jednou jsme s manzelem blbli a koupili si kondomy ve tvaru zviratek. Hned prvni dva praskli (mam dojem ze se asi roztrhli snurkou z dany (je dost tvrda, spis jako dratek) kazdy mesic po menses si kontroluju jestli je na svem miste a mam klid. Nicemu jinemu uz bych asi neverila a v lekarnicce mam pro vsechny pripady "prasek prvni pomoci" To kdyby Dana nahodou vypadla nebo co ja vim. Spis uz jsem asi vuci antikoncepsi trochu schyzofreni
Není tady
Ahoj Dito.L nechci kritizovat, ale žertovné kondomy ve tvaru zvířátek a jiné vůbec neslouží k pohlavnímu styku!!
Není tady
enndi napsal(a):
Ahoj Dito.L nechci kritizovat, ale žertovné kondomy ve tvaru zvířátek a jiné vůbec neslouží k pohlavnímu styku!!
jasne,ale vis jaka je psina, kdyz na nom sedi manzelovi picatchu?? .....
Není tady
Jo tak to my jsme měli psinu,když si příťula nasadil barevnej kondom, třeba taková černá, modrá nebo zelená, tak vypadá pindík fakt prčovně
Není tady
Já měla s HA vcelku dobré zkušenosti. Navíc, když jsem jí brala, měla jsem chlapa - takové nemehlo - tak nevím, jestli nedostatky sexu z té doby nebyly spíše jeho zásluhou... Jen jsem byla taková jaksi oteklá nebo nevím, jak to říct. Když jsem vysadila, trošku mi zahaprovala váha směrem dolů, chvíli se srovnával cyklus, ale od té doby neberu a používám přerušovaný styk. Ale musíš mít šikovnýho mužskýho a i tak bych to na studiích raději kombinovala s kondomem. Dneska dělají docela kvalitní gumídky, když tedy nekupuješ zrovna Pepino. Durex je fakt dost kvalitní. na plodné a neplodné dny v žádném případě nespoléhat. jednak chce velkou praxi je určit a musíš se hodně sledovat, a za další ani to enní záruka, něco tebou lehce hýbne, ovulaci šoupne o dva dny a dudlík je an světě.
Omezit sex z důvodu vysazení HA mi přijde zoufalé, to je hloupost. To bych se raději ošidila o láhev kvalitního vína než byť o jeden styk
Není tady