|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
anitaak napsal(a):
Ahojky,
hodně čtu knížky s tématikou koncentračního tábora. Ne, že bych byla nějaký sadista, ale zajímá mě, co se tenkrát dělo, jak ti lidé muselí být stateční a tak..Můžete mi prosím nějaké doporučit /už nevím, na jakého autora v knihovně koukat/. Díky
Nej knihu kterou jsem cetla o tomto tematu je Děti holocaustu od Helen Epsteinové ale porad jsem u ni brecela...
Není tady
Elementgirl, Epsteinová napsala ještě další knížku na toto téma: Nalezená minulost.
Není tady
Babucha napsal(a):
Elementgirl, Epsteinová napsala ještě další knížku na toto téma: Nalezená minulost.
taky jsem ji cetla ale tamta me dostala vic
Není tady
Jojo, souhlas.
Není tady
urcite zkuste remarqua...jak uz nekdo psal - jiskra zivota...nebo nakej pan cilek (myslim ze josef) - holocaust
Není tady
Tessa de Loo: Dvojčata. Příběh dvojčat, které byly po ztrátě rodičů rozděleny a díky tomu prožily dvacáté století každá jinak - jedna se provdala za nacistického důstojníka, druhá ukrývala doma Židy. Na sklonku života se náhodou setkají v lázních. Dokážou jedna druhou pochopit?
Výborná čtivá knížka o tom, že věci nejsou černobílé.
K tomuto tématu se jen pro pořádek hodí připomenout W.Styron - Sophiina volba.
Není tady
Knihu jsem nečetla, film byl skvělý.A další jeden z ných filmů z šuplíku nej... Schindlerův seznam a Všichni mojí blízcí.
nickol napsal(a):
K tomuto tématu se jen pro pořádek hodí připomenout W.Styron - Sophiina volba.
Není tady
Když jsme se dostaly k těm filmům, tak ještě třeba Musíme si pomáhat.
Není tady
Dobrá a hodně "ženská" knížka prakticky o celém dvacátém století je Pravěk od Olgy Tokarczukové.
A holky, ve kterých knížkách se vyskystují opravdu jen židovské postavy, které jsou něčím zvláštní? Mám třeba na mysli Katdeřinu Horovitzovou, která se ve "sprše" postaví důstojníkovi a jednoho zastřelí, Theodor Mundstock, který si svědomitě plánuje přípravu na odchod do koncentráku, aby ho nakonec před nástupem přejelo auto...
Není tady
Teď jsem dočetla Život s hvězdou od J. Weila, taky dobrá knížka.
Není tady
Babucha
----------
Nejspíš to bude nošení dříví do lesa,ale četla jsi od Liona Feuchtwangera Jefta a jeho dcera? Velmi silný příběh ze starého zákona.
Není tady
Barbara Wood - Noční vlaky
Není tady
Zlata napsal(a):
Babucha
----------
Nejspíš to bude nošení dříví do lesa,ale četla jsi od Liona Feuchtwangera Jefta a jeho dcera? Velmi silný příběh ze starého zákona.
Nečetla, ale máme ho doma, chystám se na něj. Díky za tip 
Není tady