3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
MIlé maminy s miminy,řekla bych to asi tak: zklidněte v pohodě hormon s tou horlivostí,aby vae dítě něco nezamekalo,nebude-li se u v 5 měsících učit anglicky.
Dnes začíná být na pořadu dne a potřeb rutina a spousta výroby se přesouvá do Číny.U ste o tom taky slyely?
navíc něco osobního z praxe:věnujte se vaím dětem a zkuste je vést předevím k tomu,aby neměly strach z techniky,stavba lega-i pro holky,prostě doporučuji vést děti od mala tech.směrem.
Máme spousta zájemců o práci:téměř kadý je schopen odříkat CV v angličtině,ale to je tak ve.Veobecnou angličtinu dnes ovládá kadý negr,kdy to přeenu,ale spousta firem potřebuje předevím techniky,kteří navíc umí pouít aj.A těch ja sakra málo.
Spousta mladých lidí se dnes hlásí na v,aby prostě jen nějakou měli,vůbec je nezajímá uplatnění po kole-jsou to různé sociální a psychol.směry,také umělecké.A větina těvchto studentů,pokud nekončí hned na pracáku,tak je ráda,kdy se v praxi upíchnou za téměř minim.plat.A angličtina je jim přitom na 2 věci,leda tak moná někdy u Mekáče...
angličtina není vůbec samospasitelná pro úspěný ivot,jsou mnohem důleitějí věci při výchově dětí a monosti,jak a kam se je snait nasměrovat,ne je od malinka učit anglicky.
Není tady
Ahoj, holky, souhlasím s tím, e není třeba plait, ale je fajn podporovat vnímání cizích jazyků. Nemusí to být nějaké kurzy Helen Doron (jsem tedy lektorka dospělých, ale o podobných metodách mám názor, e jsou poněkud přeceňované, přestoe malý pozitivní účinek mají). Bohatě stačí koupit pár krátkých DVD v AJ, nebo sem tam pustit nějakou písničku a děti získají trochu citu pro melodii a rytmus toho jazyka. My máme třeba Baby TV, co je program specializovaný na děti do 3 let věku. Bohuel ho nabízí jen jeden poskytovatel. Je ale perfektní. Přesto nelze čekat, e nám pak dítě bude plynně hovořit anglicky. Jen se vytvoří pasívní základ. Nebude mít blok. Nejdůleitějí jsou ale učitelé na Z, buď to zokliví nebo naopak.
Samozřejmě si myslím, e je důleitý vestranný rozvoj a je pravda, e tech. směry mají budoucnost, ale zároveň ne kadý na to má předpoklady. Take my dáváme malé prostor vybírat si, co jí baví, to pak rozvíjíme.
Není tady
Osobně bych volila metodu několika písniček nebo říkanek, které je schopný se naučit kadý. Vznikne tak dalí "hra" mezi dítětem a rodičem.
Kdy ty kurzy děti baví, proč ne, jen mi to připadá předraené.
Na druhou stranu nejsem dětský psycholog, take neumím posoudit, co si kdo zapamatuje v jakém věku
Myslím, e ideální cesta vede selským rozumem Přeji vem veselá dítka a z jazyků si nedělejme straáky, jsou to jen nástroje.
Není tady
Kuty, v tomhle s tebou do puntíku souhlasím
Zároveň ale já patřím mezi ty, kteří tu anglinu do dítěte "hustí" nenápadně u teď Ale kdy mu to nepůjde nebo nebude chtít, tak se nic nestane, ono ho to donutí, a si s bratránkama na prázdninách bude chtít něco říct, nemám strach.
Jinak ale mi přijdou kurzy lepí ne spoléhat na učitelky na Z. Kdy to vidím, e neumí ani česky, tak si neumím představit, jak asi učí cizí jazyk.
Není tady
Docela je to pro me aktualni tema - kdyz ctu ten muj prispevek pred vice jak 3mi lety. Maly uz umi dobre japonsky, jede mu pusa od rana do vecera. S cestinou je to spatne, ale chci ho to naucit...casem. Je to tezke, kdyz jsem na uceni cestiny tady na to sama a on slysi odevsad jen japonstinu. Ted premyslim, ze az zacne chodit do skolky (v Japonsku zacina skolni rok v dubnu), ze bych ho zacala vodit na anglickou konverzaci, do stejne skoly, jako jsem tehdy mela tu brigadu a ucila deticky. Myslim, ze ted uz to ma smysl, kdyz uz umi svuj jazyk docela dobre a s malo chybami. Japonstinu bude rozvijet dal ve skolce i doma, a anglictinu jednou tydne na konverzaci. Uvidime, jestli ho to bude bavit.
Není tady
To,co tu napsal Host, se mi libi a ztotoznuji se s timto nazorem, myslim si,ze ucitele hazet do jednoho pytle a myslet si,ze jejich nazor neni plnohodnotny, to mi prijde ne uplne vhodne.
Není tady
Holky, tak tato diskuze mne dost pobavila, no já v esti uměla asi 5 písniček v angličtině, ale jazyk jsem se v podstatě naučila a na střední, a to na úroveň rodilého mluvčího (spel gympl). Taky mi nic neuteklo..
ale kdy nad tím přemýlím, my kluka neúmyslně učíme anglicky, manel mluví s kolegy po telefonu jen v AJ, prcek to poslouchá, u vytuí konec hovoru a pak řve bye bye
sám do sebe a nic ho neučíme
Není tady
holky, já mám starí dceru kolou povinnou,má soukromou učitelku na víkend a chodí na kurz angliny s anglánem ( od 6 let ), oba se shodují, e nedoporučují učit jazyk dřív ne opravdu ve kolním věku specielně jsem se na to ptala,kdy máme zapojit Lálu..důvody jsou komolení výslovnosti, nevyzrálost příjmat víc ne pár slovíček, zapomnětlivost, - tuím Čekanka to psala přesně jedna dlouhá nemoc, velké prázdniny a je to fuč ..
ovem rozdílem je smíené manelství, to pak samozřejmě uplně o nečem jiném (máme kamarády,kde taka od miminka nemluví na děti jinak ne německy- ted je klukům 7 a 12 a klobouk dolů
)
a sama si myslím, e malé děti by si měly hrát a uívat si a učit se básničky, písničky, dret správně tuku, příbor a třeba, e se nemlaská u jídla a neplácá kámoka
Upravil(a) Lenďák (26. 2. 2010 19:31)
Není tady