29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
MIlé maminy s miminy,řekla bych to asi tak: zklidněte v pohodě hormon s tou horlivostí,aby vaše dítě něco nezameškalo,nebude-li se už v 5 měsících učit anglicky.
Dnes začíná být na pořadu dne a potřeb ruština a spousta výroby se přesouvá do Číny.Už ste o tom taky slyšely?
navíc něco osobního z praxe:věnujte se vaším dětem a zkuste je vést především k tomu,aby neměly strach z techniky,stavba lega-i pro holky,prostě doporučuji vést děti od mala tech.směrem.
Máme spousta zájemců o práci:téměř každý je schopen odříkat CV v angličtině,ale to je tak vše.Všeobecnou angličtinu dnes ovládá každý negr,když to přeženu,ale spousta firem potřebuje především techniky,kteří navíc umí použít aj.A těch ja sakra málo.
Spousta mladých lidí se dnes hlásí na vš,aby prostě jen nějakou měli,vůbec je nezajímá uplatnění po škole-jsou to různé sociální a psychol.směry,také umělecké.A většina těvchto studentů,pokud nekončí hned na pracáku,tak je ráda,když se v praxi upíchnou za téměř minim.plat.A angličtina je jim přitom na 2 věci,leda tak možná někdy u Mekáče...
angličtina není vůbec samospasitelná pro úspěšný život,jsou mnohem důležitější věci při výchově dětí a možnosti,jak a kam se je snažit nasměrovat,než je od malinka učit anglicky.
Není tady
Ahoj, holky, souhlasím s tím, že není třeba plašit, ale je fajn podporovat vnímání cizích jazyků. Nemusí to být nějaké kurzy Helen Doron (jsem tedy lektorka dospělých, ale o podobných metodách mám názor, že jsou poněkud přeceňované, přestože malý pozitivní účinek mají). Bohatě stačí koupit pár krátkých DVD v AJ, nebo sem tam pustit nějakou písničku a děti získají trochu citu pro melodii a rytmus toho jazyka. My máme třeba Baby TV, což je program specializovaný na děti do 3 let věku. Bohužel ho nabízí jen jeden poskytovatel. Je ale perfektní. Přesto nelze čekat, že nám pak dítě bude plynně hovořit anglicky. Jen se vytvoří pasívní základ. Nebude mít blok. Nejdůležitější jsou ale učitelé na ZŠ, buď to zoškliví nebo naopak.
Samozřejmě si myslím, že je důležitý všestranný rozvoj a je pravda, že tech. směry mají budoucnost, ale zároveň ne každý na to má předpoklady. Takže my dáváme malé prostor vybírat si, co jí baví, to pak rozvíjíme.
Není tady
Osobně bych volila metodu několika písniček nebo říkanek, které je schopný se naučit každý. Vznikne tak další "hra" mezi dítětem a rodičem.
Když ty kurzy děti baví, proč ne, jen mi to připadá předražené.
Na druhou stranu nejsem dětský psycholog, takže neumím posoudit, co si kdo zapamatuje v jakém věku
Myslím, že ideální cesta vede selským rozumem Přeji všem veselá dítka a z jazyků si nedělejme strašáky, jsou to jen nástroje.
Není tady
Kuty, v tomhle s tebou do puntíku souhlasím
Zároveň ale já patřím mezi ty, kteří tu anglinu do dítěte "hustí" nenápadně už teď Ale když mu to nepůjde nebo nebude chtít, tak se nic nestane, ono ho to donutí, až si s bratránkama na prázdninách bude chtít něco říct, nemám strach.
Jinak ale mi přijdou kurzy lepší než spoléhat na učitelky na ZŠ. Když to vidím, že neumí ani česky, tak si neumím představit, jak asi učí cizí jazyk.
Není tady
Docela je to pro me aktualni tema - kdyz ctu ten muj prispevek pred vice jak 3mi lety. Maly uz umi dobre japonsky, jede mu pusa od rana do vecera. S cestinou je to spatne, ale chci ho to naucit...casem. Je to tezke, kdyz jsem na uceni cestiny tady na to sama a on slysi odevsad jen japonstinu. Ted premyslim, ze az zacne chodit do skolky (v Japonsku zacina skolni rok v dubnu), ze bych ho zacala vodit na anglickou konverzaci, do stejne skoly, jako jsem tehdy mela tu brigadu a ucila deticky. Myslim, ze ted uz to ma smysl, kdyz uz umi svuj jazyk docela dobre a s malo chybami. Japonstinu bude rozvijet dal ve skolce i doma, a anglictinu jednou tydne na konverzaci. Uvidime, jestli ho to bude bavit.
Není tady
To,co tu napsal Host, se mi libi a ztotoznuji se s timto nazorem, myslim si,ze ucitele hazet do jednoho pytle a myslet si,ze jejich nazor neni plnohodnotny, to mi prijde ne uplne vhodne.
Není tady
Holky, tak tato diskuze mne dost pobavila, no já v šesti uměla asi 5 písniček v angličtině, ale jazyk jsem se v podstatě naučila až na střední, a to na úroveň rodilého mluvčího (spešl gympl). Taky mi nic neuteklo..
ale když nad tím přemýšlím, my kluka neúmyslně učíme anglicky, manžel mluví s kolegy po telefonu jen v AJ, prcek to poslouchá, už vytuší konec hovoru a pak řve bye bye
sám do sebe a nic ho neučíme
Není tady
holky, já mám starší dceru školou povinnou,má soukromou učitelku na víkend a chodí na kurz angliny s anglánem ( od 6 let ), oba se shodují, že nedoporučují učit jazyk dřív než opravdu ve školním věku specielně jsem se na to ptala,kdy máme zapojit Lálu..důvody jsou komolení výslovnosti, nevyzrálost příjmat víc než pár slovíček, zapomnětlivost, - tuším Čekanka to psala přesně jedna dlouhá nemoc, velké prázdniny a je to fuč ..
ovšem rozdílem je smíšené manželství, to pak samozřejmě uplně o nečem jiném (máme kamarády,kde taťka od miminka nemluví na děti jinak než německy- ted je klukům 7 a 12 a klobouk dolů
)
a sama si myslím, že malé děti by si měly hrát a užívat si a učit se básničky, písničky, držet správně tužku, příbor a třeba, že se nemlaská u jídla a neplácá kámoška
Upravil(a) Lenďák (26. 2. 2010 19:31)
Není tady