21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Jedla jsem tuhle polévku ve výcarsku, byla moc dobrá, vím e v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?
Není tady
Simona Janouková napsal(a):
Jedla jsem tuhle polévku ve výcarsku, byla moc dobrá, vím e v ní bylo i bílé víno a asi cukr. Teď se mi urodily dýně na zahradě a ráda bych ji uvařila. Neznáte recept?
Kdyz se podivas do rubriky "polevky", tak je tam muj recept na dynovou polevku. Dodrou chut.
Není tady
A holky recept na dýňový koláč je taky někde???
Není tady
Ingredience:
malý kousek domácí voňavé slaniny,
dýně
vývar nebo bujonové kostky a voda,
sůl a pepř,
kyselá nebo sladká smetana (je-li libo)
Příprava:
Do vhodné mikrovlnné nádoby dáme slaninu nakrájenou na kostičky a vlníme asi dvě minuty. Slanina se trochu rozpustí a začne omamně vonět.
Přidáme na kostky nakrájenou dýni a zalijeme vývarem aby bylo ve potopené.
Vlníme naplno do změknutí dýně (cca 10 minut).
Rozmixujeme ponorným mixérem.
Osolíme a opepříme.
Na talíři přidáme líci smetany a ozdobíme něčím zeleným.
Poznámka:
Mnoství neudávám záměrně, jeliko ani já neměřím. Je to toti úplně jedno.
Moná mi budete vyčítat, e je tu u dost receptů na dýňovou polévku, ale sami uznejte e tento je definitivně nejjednoduí.
Upravil(a) Nikiska (7. 10. 2006 11:11)
Není tady
Nikisko, není
Já nemám mikrovlnku
Není tady
Protoe jí nechci
Nemám pocit, e bych se bez ní neobela. Stejně tak bez friáku.
Není tady
Díky, vyzkouím klidně víc receptů. Urodily se mi 2 oranové dýně. Taky se urodilo několik dýní, kterým ve výcarsku říkaly pagety a prý se jedí pečené. Jsou takové zelené oválné a dunina je z vláken, jako pagety. Zkusila jsem zapéct se sýrem, ale výsledek nic moc, chutnalo to jako sladké (namrzlé) brambory se sýrem. Neznáte někdo taky recept na tyhle dýně?
Tahle semínka jsem přivezla před 6 lety ze výcarska, letos je doma při úklidu nala a jetě z toho něco vyrostlo. Je to takový plevel, e jsem se o to skoro ani starat nemusela a opravdový plevel neměl anci pod těmi listy. To je dobrá rostlina.
Friák taky nemám, ale mikrovlnku jo, akorát jsem v ní jetě nikdy nevařila, jen v ní ohřívám.
Není tady
Dobrou dýňovou polévku uvaří podle tohoto receptu: (mnoství surovin je orientační, dělám ji od oka)
-1 cibule a kousek peku - nakrájet, orestovat v hrnci na troce tuku, přidat:
-1 kg nakrájené dýně a 1/2 kg nakráj. brambor, 1 nakr. nakyslé jablko, trochu orestovat, zalít vodou, přidat
-sůl, kmín, pepř, kostku bujonu, vařit doměkka, přidat
-česnek, tak 2-3 strouky, pořádně vechno rozmixovat ponorným mixérem,znovu uvést do varu
- dochutit mukátovým květem (nebo oříkem), trochou sójovky,příp. dosolit, dopepřit
-vlít cca 2 dcl lehačky, nechat prohřát a je hotovo. Můe posypat petrelkou.
Moc dobrá.
Není tady
já mám recept na dýňovou polévku dva:
http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
a http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70
Není tady
POkud seene dýně Hokkaidó, stačí kdy osmaí cibuli a utřený strouek česneku na másle, přidá dýni nakrájenou na kostičky (tahle se neloupe) a vývar. Uvaří, rozmixuje a je to. Já ji ani nesolím, ani nijak nekořením, tahle dýně má toti sama o sobě zajímavou chu. Trochu jako hráek.
Ale s normální dýni zkuenosti enmám, tak asi spí pouít recepty od ostatních holek.
Není tady
Simona Janouková napsal(a):
Cauky, jukni sem jsou tam 3 recepty http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady
Hledej na www.radyptakaloskutaka.cz - recepty - dýňová polévka. Minulou neděli to tam vařil kuchař Vodochodský a Gondíkovci se olizovali.
Není tady
Není tady