29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Můžete mi někdo dát dobrý tip na meditační cd.Moc dík
Není tady
Švagrová, nejlepší meditace je návštěva nákupního centra.
Upravil(a) Nela (6. 10. 2006 12:36)
Není tady
No jo, to chce mít něco víc v peněžence a zrovna tvou velikost.
Není tady
holky...prosím vážně...taky bych uvítala tip...
jo návštěva nákupního centra možná jo ale za účelem nákup knih....o životě:-)))
Není tady
Já mám nejradši prostě zvuk deště. Mám ho i na kazetě . Doporučuju zajít do veřejné knihovny a zkusit si poslechnout různé nahrávky. Každému sedí něco jiného, těžko dávat obecné tipy.
Jo tak v naší knihovně je kulový.
Relaxačních CD mám doma několik, ale chtěla bych meditační(mluvené).
Není tady
holky hoďte si do vyhledavače teta kateřina a objeví se vám stránky, na kterých je i fórum i možnost objednání meditačního CD a jiných věcí
jinak mám taky ráda zvuk deště, mám i moře a bouřku ..... skvělá záležitost
Není tady
v začátcích doporučuju Jožku Kořenka. Takovej "Sluneční anděl" mi kdysi opravdu dosti pomohl ...
Podívej se na www.diksa.cz
Pozor na takový ty levný "duchovní" CD, jsou to hrůzy. Radši si připlať.
Pokud nechceš mluvený, tak zkus tibetský mísy bo didgeridoo - ale záleží kdo na to hraje. Na Tibetský mísy doporučuju Vlastu Marka, na didgeridoo netuším jak se ten člověk jmenuje, ale je to australan a přišel o ruce.
Není tady
Já mám moc ráda Flétnu od Sri Chimnoy.
jo, taky je dobrý www.satguru.cz
jsou tam věci od pana Vacka
Není tady
Ahoj všichni
Tak koukám, že jsem původně ten dotaz pochopila trochu jinak. Jak vypadá pěkně prosím meditační CD? Dokážu si domyslet, že je na něm krom hudby mluvené slovo, ale co třeba se tam říká?
Judito,
já mám meditační CD, na jedné straně mluví Moravec, na druhé straně je totéž, ale beze slov. Je to v podstatě ve stylu - cítíš se uvolněná, stres se odplavuje, cítíš se v bezepečí - to je začátku. A poté, co jsem v alfě už vlastně slova přestávám vnímat :-(.
Podívej se na stránky které uvedla watavala,u každé nabídky je kousek úryvku(říká se tomu tak?) které je na uvedeném CD.Já znám to první,bylo fajn,příjemný hlas.
Judita napsal(a):
Ahoj všichni http://smajlici-1.ic.cz//andilci/001-050/an012.gif
Tak koukám, že jsem původně ten dotaz pochopila trochu jinak. Jak vypadá pěkně prosím meditační CD? Dokážu si domyslet, že je na něm krom hudby mluvené slovo, ale co třeba se tam říká?
Není tady
.... lvice to popsala hezky, mám jich několik a probíhá to podobně.... zkrátka ti slovně navozují takříkajíc odhmotňující se stav ...... to je v té první půlce a ve druhé je jen hudba a tam si poraď sám
ještě je taky spousta meditačních CD na www.alman.cz
Upravil(a) tora (9. 10. 2006 10:52)
Není tady
Hmmm povídací klasika je třeba OSHO u nás to zkoušela kupříkladu Mašková...jde ale o to co chceš...Buddhistické meditace ti ráda poskytne diamantová cesta, regresivní terapii paní Foučková, relaxačněji laděná jsou CD bratrů Oldfildů....Sbírám si doma relaxační i medatiační CD..mým osobním hitem je Nadabrahma Nataraj od OSHA…určitá část tam má náboj;-)
Není tady
meditacni kazetu si muzes vyrobit i sama. Nejradeji jsem k tomu pouzivala pannovy fletny. Namluvis si do toho presne to, co potrebujes a me to tak moc pomohlo hlavne s technikami Kundalini a se vstupem do astralu. Jinak mam taky moc rada dest, bourku a more, naopak zvuky pralesa na me pusobi dost depresivne. Chce to vyzkouset a vybrat si to pri cem se budes citit dobre
Není tady
Myslím, že dříve než začít vytvářet vlastní meditaci, by bylo dobré si o meditaci něco zjistit.
Není tady
...
Upravil(a) Dita.L (12. 10. 2006 2:17)
Není tady
Poslechni si Keporaky, taky krásná věc...
Není tady
Hellga napsal(a):
Poslechni si Keporaky, taky krásná věc...
nadhera... a kdepak ze by se dalo sehnat nejake CD??
Není tady
Naposled jsem jej viděla v nabídce Knižního Klubu, ale určitě bude někde na netu víc informací. KK je dost drahý...
Není tady
Napadlo mě že Romča by asi nechtěl relaxační, ale meditační a ne moc drahé...myslím, že by ještě stálo se zeptat, jaký druh meditace je jí blízký...něco jiného je new age meditace, šamanská, čarodějnická, magická, diamantová, zenová...Pokud Romča popíše, jaké duchovní proudy jsou jí vlastní...jistě poradíme lépe;-) PNP servery nabízí lidem s připojením často za pakatel stáhnout nejrůznější věci (mnohdy je to však otázka legality!).
Není tady
Argon,
zas až tak moc sběhlá v meditacích nejsem,spíš vůbec.Nedávno jsem měla půjčené CD od Kořenka -"Cesta k sobě" něco mi to dalo, v určité době hodně pomohlo.Teď jsem si objednala"Svatyně srdce"taky od Kořenka.
A mohla bych Tě za sebe a určitě i za ostatní poprosit o trochu výuky - druhy meditací, jaký je rozdíl mezi šamanskou, čarodějnickou,magickou....atd.Moc dííííííííííík
Není tady
Hellga napsal(a):
Naposled jsem jej viděla v nabídce Knižního Klubu, ale určitě bude někde na netu víc informací. KK je dost drahý...
jasne ze je tak drahy nebo myslis, ze keporkaci litaji vsude jako netopyri??
P.S. Poradas zajesdy na svych kostatech?? Mohli bysmme vyrazit do Pacifiku na exkursi (a meditaci )
Upravil(a) Dita.L (12. 10. 2006 10:37)
Není tady
Romča: Lidé často míchají různá slova dohromady a tak je dobré si udělat jasno. Co je to relaxace(uvolnění, odpočinek) je asi jasné...libé tóny nás uvolní jak tělesně tak psychicky (hezké je to třeba spojit s příjemným osvětlením červené solné lampy, ve vzduchu se nesoucí vůní vonných olejů a masáží od někoho příjemného). Dále tu lidé operují s pojmi jako jsou koncentrace(soustředění myšlenek na jeden bod), kontemplace, modlitba, rozjímání, meditace…Meditace. Výraz meditace jsem nejčastěji slyšel od buddhistů proto bych začal tady. Japonská meditace se nazývá zen a cílem je, aby mysl nikam neutíkala, ale byla teď a tady…docilují toho obvykle čučením do zdi v diamatovém sedu, pokud má jejich mistr pocit že myšlenkami někam ulétají, dostanou ránu metličkou. Klasičtí buddhisté se soustředí po vzoru svých indických učitelů na dech….když se nosem nadychují říkají si v mysli nahlas nadechuji se. Diamatoví buddhisté meditují tak, že poslouchají jak jim někdo předříkává vizualizační cvičení o postavách světců stvořených ze světla, ze kterými se ztotožňují. Současný new age trend je soustředit se na srdeční čakru a cvičit se tak v nesobecké lásce blízké křesťanské. Šamané se učí v meditacích chodit do jiných světů, kde potkávají své archetypální průvodce. Častou pomůckou je bubnování, které mysli napomáhá dostat se do stavu změněného vědomí. Čarodějky a mágové využívají podobného principu. Liší se to ale skupinka od skupinky….mniho mágů začíná tím, že pozorují své myšlenky, pak se soustředí na jedinou myšlenku(koncentrace) a nakonec se snaží nemyslet na nic(vyprázdnit svou mysl)….
Toliko na úvod…myslím, že zásadní otázka je proč chceš vlastně meditovat???
Není tady