14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Manel si včera vymyslel e by chtěl jahodové knedlíky. V ivotě jsem to nedělala.
Teoreticky vím jak, ale nemám drodí, jen suené nebo kypřící práek, na tvarohové nemám tvaroh. Bohuel nemůu jít teď nakoupit a tak dumám jak to vyrobit..
Nevíte?? Díky moc
Není tady
Udělej to ze sueného drodí a místo tvarohu můe dát opraenou strouhanku s cukrem.To mám moc ráda.
Není tady
A ze sueného se dělá kvásek stejně jako z normálního?
Přidejte prosím jetě recept na těsto.. díky moc
Není tady
Moná Ti někdo poradí jinak,ale taky potřebuju recept,kdy je dělám,ale teď bohuel ho nemám k dispozici.Ale přiblině podle oka dělám těsto takhle : 1/2 kg pol.mouky,asi lička soli ,trochu cukru...asi tak 3 líce,trochu rozputěného másla ...třeba 1/4 kostky nebo trochu oleje,do mouky zamíchat suché drodí a asi tak 1/4 litra vlaného mléka a asi tak 1 vejce a 1 loutek.Nevím jak ostatní,ale moc se s tím nepářu.Ten loutek můe vynechat a mléka tolik,aby nebylo těsto moc řídký.Ale pozor ,je lepí mít těsto řídí a mouku přidávat ne naopak.Snad jsem na něco nezapomněla.
Není tady
Ja robím ovocné knedlíky zo zemiakového cesta.
Není tady
Na kynuté knedle je lepí těsto bez vajec, líp se s ním pracuje a míň pak lepí
Upravil(a) Bety (6. 10. 2006 17:05)
Není tady
Zkus tyhle, jsou výborné! Pokud má suené drodí, zamíchej ho do mouky nanísto dělání kvásku:
Kynuté knedlíky vařené v páře
Co budeme potřebovat:
Na kvásek:
0,25 l mléka
líci cukru
1 kostku (42 g ) drodí
Dále:
500 g polohrubé mouky
troku soli
0,5 dl oleje
Na náplň:
ovoce čerstvé, dobře osuené, nebo velmi dobře okapané kompotované pokud bude vlhké, bude se patně zabalovat, pokud není ovoce, můete pouit např. povidla nebo tvaroh s cukrem rozinkami a loutkem (bílek nedávejte, tvaroh by byl mokrý a patně by se zabaloval knedlík). Pozor na marmelády rády vytečou, povidla nevytečou, ani meruňková marmeláda nevyteče.
trochu oleje na pařák, na který budeme knedlíky pokládat
Vajíčko chybí úmyslně, do tohoto těsta ho nedávám knedlíky se lépe zabalují, při paření se nelepí k sobě a vychladnuté se dají skvěle zmrazit , nejsou potom na povrchu slizké.
Postup:
Nejdříve připravíme kvásek: mléko s cukrem ohřejeme tak, aby bylo vlané, ale ne horké. Rozdrobíme do něj kvasnice a chvilku počkáme, a vzejdou. Kdyby se vám stalo, e kvasnice nevzejdou, do těsta se ani nepoutějte.
Do mísy nasypeme mouku, sůl, přidáme olej a kvásek, velmi dobře promícháme tak, aby se v těstu tvořily bubliny a nechytalo se na povrch mísy.
Pokud máme robot, neváháme ho pouít stačí i ruční s hnětacími háky!
Kdy máme těsto vypracované, přikryjeme ho utěrkou a necháme na teplém místě kynout. Jakmile mírně nakyne, jetě jednou přemícháme, stačí jen tak ho promíchnout. Počkáme a vykyne na dvojnásobek.
Připravíme si kastrol s pařákem, voda nesmí sahat nad pařák. Pařák a okraje kastrolu pomastíme olejem, aby se knedlíky nepřichytily. Počkáme a voda začne vařit a tvoří se pára.
Vykynuté těsto někdo vyvaluje a vykrajuje, ale mně to připadá jako zbytečná práce odebírám pokud mono stejnoměrné kousky lící, udělám placičky, naplním je ovocem, nenechávám dále kynout! Vytvořené knedlíky trochu pomastím zespodu a dokola olejem, aby se nepřilepily k sobě, a v páře vykynou. Poloím na pařák a zakryté pařím 20 minut. Pokud se nutně potřebujete pod pokličku kouknout, a také kdy ji po 20 minutách budete sundávat, dávejte pozor, aby vám voda z pokličky nekapala na knedlíky mohou se na nich udělat neestetické flíčky. Zbytečně poklici nesundávejte. Po 20 minutách pomocí dvou lic či vidliček knedlíky po jednom odebereme, zkontrolujeme stav vody, případně vodu pod pařák dolijeme, připravíme si dalí várku knedlíků a tak pokračujeme, dokud máme těsto. Nepřipravujte si novou dávku dopředu, překynou, budou řídké, prasknou a splasknou! Nové knedlíky si připravte těsně před tím, ne začnete vytahovat hotové.
Není tady
No Bety,hned dávám mezi recepty.Upřímně....nemám kynutý těsto moc ráda.......myslím výrobu.No prostě k tomu nemám ten správný vztah,ale bez vajíčka neznám a určitě vyzkouím.
Není tady
Tohle těsto je tuhé - na knedlíky, kdo by chtěl na koláč na plech - řidí těsto, aby se dalo vyklopit a roztahat na plech ( u nás název "lijanec") tak to dělám s vajíčkem a dvojnásobek mléka.
Není tady