18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak jsem zkusila včera uvařit tuhle polévku podle následujícího receptu. Jeliko jsem měla kilo suroviny, tak jsem i ostatní ingredience poměrově namnoila, ale výsledek nebyl teda dobrý. Vůbec to nehoustlo, barva světle béová... Mám 5 litrů polévky, ale nejsem z ní nadená, chuově dobré, ale barevně a konzistentně hrůza. Lze to dodatečně nějak vyřeit. Asi novou jíku, ale ta barva...
http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r … e=JNLMFRQ9
Není tady
Podle mých zkueností je lepí drky vařit celé (promnout se solí, propláchnout, dát vařit a aspoň 2x vyměnit vodu) a teprve vychladlé krájet - jde to podstatně líp.
A pro záchranu té uvařené polívky - zpěň si na tuku papriku - asi 1 velkou líci a trochu pálivé, neustále míchej (musí se malinko "připrait", ale ne spálit, zhořkla by - ochutnávej), zamíchej do horké polévky a nech přejít varem. Tím bys měla chytnout barvu. Pokud je navíc řídká, buď si udělej jíku zvlá (kdy zbyde, můe jí mít v lednici dost dlouho pro dalí pouití) nebo pouij hotovou kupovanou.
Není tady
To jejich "zpěnit" cibuli a "lička" papriky, mne stála tři roky nezdařených edivých guláů. Cibuli do hněda, papriky klidně pol. líci ne-li víc, nespálit a provařit. Nasucho papriku nepřidávat, nebarví. Jestli tam nemá brambory, neměl by být problém. Dohustit můe klidně moukou rozmíchanou ve st. vodě, ale opatrně a není kae a
Není tady
Cibuli nikdy nedělám do hněda, nějak se zatáhne a nerozvaří se v gulái do ztracena, Papriku(lahůdkovou) dávám a na maso a pak hned vodu a masox apod.. Tu drkovku bych "opravila", e udělám sádlovou jíku, do ní papriku a hned zavařím , přidala bych ličku Podravky.
Upravil(a) Décima (6. 10. 2006 9:47)
Není tady
Můj miláček ji straně rád a já toto jídlo s oblibou přenechávám na vaření tchýni, a si chlapce hýčká
Není tady
Díky za rady, nějak jsem to dolepila a u se hrnec pomalu vyprazdňuje... :-))
Není tady
Nevím,jestli nebudu "objevovat Ameriku",ale já dělám drkovku z vepřových kůí. Kůe z bůčku seříznu tak aby na nich zbylo co nejméně tuku a uvařím je v mírně osolené vodě-ne úplně doměkka,pak je nakrájím na tenké prouky.Potom u postupuji jako u klasické drkovky.Někteří strávníci ani nepoznali,e v polévce nejsou drky,ale kůičky.
Není tady
rudla napsal(a):
Nevím,jestli nebudu "objevovat Ameriku",ale já dělám drkovku z vepřových kůí. Kůe z bůčku seříznu tak aby na nich zbylo co nejméně tuku a uvařím je v mírně osolené vodě-ne úplně doměkka,pak je nakrájím na tenké prouky.Potom u postupuji jako u klasické drkovky.Někteří strávníci ani nepoznali,e v polévce nejsou drky,ale kůičky.
jj a dělá se i z kuřecích kůiček a já ji dokonce dělám s bílků!!
Není tady