Oznámení

15. října : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

15. října : Různé životní příběhy, trápení i radosti a starosti žen si s námi můžete pročítat v našem magazínu.

29. září : Uvařme si spolu dietní květákové kari.

#1 6. 10. 2006 8:45

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Držkovka

Tak jsem zkusila včera uvařit tuhle polévku podle následujícího receptu. Jelikož jsem měla kilo suroviny, tak jsem i ostatní ingredience poměrově namnožila, ale výsledek nebyl teda dobrý. Vůbec to nehoustlo, barva světle béžová... Mám 5 litrů polévky, ale nejsem z ní nadšená, chuťově dobré, ale barevně a konzistentně hrůza. Lze to dodatečně nějak vyřešit. Asi novou jíšku, ale ta barva...

http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_r … e=JNLMFRQ9

Není tady

 

#2 6. 10. 2006 9:02

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Držkovka

Podle mých zkušeností je lepší dršťky vařit celé (promnout se solí, propláchnout, dát vařit a aspoň 2x vyměnit vodu) a teprve vychladlé krájet - jde to podstatně líp.
A pro záchranu té uvařené polívky - zpěň si na tuku papriku - asi 1 velkou lžíci a trochu pálivé, neustále míchej (musí se malinko "připražit", ale ne spálit, zhořkla by - ochutnávej), zamíchej do horké polévky a nech přejít varem. Tím bys měla chytnout barvu. Pokud je navíc řídká, buď si udělej jíšku zvlášť (když zbyde, můžeš jí mít v lednici dost dlouho pro další použití) nebo použij hotovou kupovanou.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#3 6. 10. 2006 9:05

simina
♥♥-----
Registrovaný: 19. 8. 2006
Příspěvky: 81

Re: Držkovka

To jejich "zpěnit" cibuli a "lžička" papriky, mne stála tři roky nezdařených šedivých gulášů. Cibuli do hněda, papriky klidně pol. lžíci ne-li víc, nespálit a provařit. Nasucho papriku nepřidávat, nebarví. Jestli tam nemáš brambory, neměl by být problém. Dohustit můžeš klidně moukou rozmíchanou ve st. vodě, ale opatrně ať není kaše smile a smile

Není tady

 

#4 6. 10. 2006 9:46

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Držkovka

Cibuli nikdy nedělám do hněda, nějak se zatáhne a nerozvaří se v guláši do ztracena, Papriku(lahůdkovou) dávám až na maso a pak hned vodu a masox apod.. Tu držkovku bych "opravila", že udělám sádlovou jíšku, do ní papriku a hned zavařím , přidala bych lžičku Podravky.

Upravil(a) Décima (6. 10. 2006 9:47)

Není tady

 

#5 7. 10. 2006 8:24

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: Držkovka

Můj miláček ji strašně rád a já toto jídlo s oblibou přenechávám na vaření tchýni, ať si chlapce hýčká lol


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#6 9. 10. 2006 8:31

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: Držkovka

Díky za rady, nějak jsem to dolepšila a už se hrnec pomalu vyprazdňuje... :-))

Není tady

 

#7 28. 6. 2010 19:41

rudla
♥------
Registrovaný: 28. 6. 2010
Příspěvky: 1

Re: Držkovka

Nevím,jestli nebudu "objevovat Ameriku",ale já dělám držťkovku z vepřových kůží. Kůže z bůčku seříznu tak aby na nich zbylo co nejméně tuku a uvařím je v mírně osolené vodě-ne úplně doměkka,pak je nakrájím na tenké proužky.Potom už postupuji jako u klasické držťkovky.Někteří strávníci ani nepoznali,že v polévce nejsou držťky,ale kůžičky.

Není tady

 

#8 28. 6. 2010 21:37

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Držkovka

rudla napsal(a):

Nevím,jestli nebudu "objevovat Ameriku",ale já dělám držťkovku z vepřových kůží. Kůže z bůčku seříznu tak aby na nich zbylo co nejméně tuku a uvařím je v mírně osolené vodě-ne úplně doměkka,pak je nakrájím na tenké proužky.Potom už postupuji jako u klasické držťkovky.Někteří strávníci ani nepoznali,že v polévce nejsou držťky,ale kůžičky.

jj a dělá se i z kuřecích kůžiček a já ji dokonce dělám s bílků!!tummenupp


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů