6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Prosím poraďte, jsem zoufalá. Jsem vdaná 13 let, mán 14-ti letou dceru z 1.manelství a 9-ti letého syna se současným manelem. Dceru měl manel rád, dokud se nenarodil syn. Začal dělat rozdíly a dolo to tak daleko, e na dceru sprostě nadává. Jinak se nehádáme,maneství máme celkem spokojené. Nutno podoknout, e dcera je normální, nijak nevybočující puberačka, dobře se učí a je hodná. Nemohu nadále doputět,aby se k ní takto choval.Byli jsme v poradně klinické psychologie, protoe dcera si na nevlastního otce poztěovala ve kole, ale nebylo to nic platné. Chvíli se manel snail, ale u je to zase to samé.
Není tady
To je moc smutné, a pro tebe, jako matku, to musí být straně těké. Kdy se pokusím vít do tvé kůe - asi bych si svého mue hodně oklivila. Ví zajímalo by mne, jaký je ve skutečnosti vá vztah, vdy on ví moc dobře, e zraňuje taky, a moná víc, i tebe. Dělá ti to naschvál?
Není tady
Macesko, a kdy k té situaci (křiku a nadávkám) dojde, co potom říká svému mui, snaí se tomu zabránit? Asi byste měli docházet k psychologovi pravidelně, hlavně manel. Nevím, snad existuje nějaká psychoterapie, jedno sezení u psychologa to asi nespraví.
Není tady
A synovi nenadává nikdy?
Není tady
Maceko, u nás to bylo úplně to samé. A skončilo to pokusem o sebevradu dcery a rozvodem. Určitě zajdi zase k psycholoce a vám poradí, jak se máte vichni chovat, aby byl doma klid. Moc ti přeju, aby to nedopadlo jako u nás.
Není tady
Tak to můj syn málem v tomto ,,nehezkém" období sklouzl k drogám. Jsem ráda, e to dobře dopadlo a syn je rozumný, ale musel si chudák zaít svoje. Kdy se na to tak zpětně dívám, u bych takové věci manelovi nedopustila, měla jsem se i za cenu rozvodu rvát za své dítě.
Není tady
jsem.sva napsal(a):
Maceko, u nás to bylo úplně to samé. A skončilo to pokusem o sebevradu dcery a rozvodem. Určitě zajdi zase k psycholoce a vám poradí, jak se máte vichni chovat, aby byl doma klid. Moc ti přeju, aby to nedopadlo jako u nás.
To je straný...U jsem chtěla jít i do manelské poradny, ale s ním nikdo nehne....
Není tady
simina napsal(a):
A synovi nenadává nikdy?
Překvapilo mě, e před několika dny sprostě vynadal i synovi. Zase má "hubnoucí" období, tzn. e celý den nic nejí a večer pak troku. Jene pak je z něho neurotickej hulvát a dělá doma vem zle. Jinak je to hodnej chlap a kvůlu ničemu jinému se nehádáme.
Není tady
a zkouela jsi s ním o tom promluvit? Po nějakém incidentu, kdy děti nebudou v doslechu, si s ním sednout a říct mu, e tohle se mi váně nelíbilo, e by se měl nad sebou zamyslet, e nejen ty, ale co ty děti si budou o něm myslet, jestli mu nevadí, e třeba kvůli toho jak se k nim chová můe ztratit jejich lásku? iju s přítelem a svým synem (jak jsem psala i v jiných kauzách, má své dvě děti, které k nám dojídějí, vycházíme spolu vichni dobře) mého syna má rád, ale taky se sem tam vyskytne situace, která mi zahýbe uima, to pak počkám, a jde syn mimo a řeknu mu, e to přehnal, e se mi to a to nelíbilo... sice se najeí, někdy to přijme někdy ne, ale pak si dává pozor, aby se něco podobného neopakovalo. Třeba hovor mezi 4 očima by mohl nějak pomoct.
Není tady
Ajax napsal(a):
a zkouela jsi s ním o tom promluvit? Po nějakém incidentu, kdy děti nebudou v doslechu, si s ním sednout a říct mu, e tohle se mi váně nelíbilo, e by se měl nad sebou zamyslet, e nejen ty, ale co ty děti si budou o něm myslet, jestli mu nevadí, e třeba kvůli toho jak se k nim chová můe ztratit jejich lásku? iju s přítelem a svým synem (jak jsem psala i v jiných kauzách, má své dvě děti, které k nám dojídějí, vycházíme spolu vichni dobře) mého syna má rád, ale taky se sem tam vyskytne situace, která mi zahýbe uima, to pak počkám, a jde syn mimo a řeknu mu, e to přehnal, e se mi to a to nelíbilo... sice se najeí, někdy to přijme někdy ne, ale pak si dává pozor, aby se něco podobného neopakovalo. Třeba hovor mezi 4 očima by mohl nějak pomoct.
Zkouela, mnohokrát. S ním vak nic nehne, je to jako mluvit do dubu,nikdy neuzná, e mám pravdu. koda, jinak by nae manelství mohlo být hezké.
Není tady
Asi je to Tvoje vina, měla jsi to řwit v začátku, nyní se nic moc dělat nedá, jenom od takového debila odejít, ale uivila by ses?
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Asi je to Tvoje vina, měla jsi to řwit v začátku, nyní se nic moc dělat nedá, jenom od takového debila odejít, ale uivila by ses?
Kdy ono to léta bylo v pohodě...Sama teď přemýlím, jestli se s ním mám rozvézt. Uivím se a bydlení mám svoje. Ale co syn? Toho o tátu připravím.
Není tady
Macesko, nemusí ji mít rád, ale nesmí dceři sprostě nadávat. Asi mu hodně odpoutí, kdy říká, e jinak máte hezké manelství. Pro mě by to byla tak zásadní věc, e bych s ním nevydrela, pokud by ani do poradny jít nechtěl. Dcera z toho asi musí být na nervi, kdy sebrala odvahu a postěovala si ve kole. A co její vlastní otec, zajímá se o ní? To by byla alespoň trochu náplast na její duičku, ale jestli má holka pocit, e ji ádný otec nemá rád, tak to je fakt chudák. Musí se jí zastat a dát jí co nejvíc lásky.
Není tady
Nechce od něho odejít, já bych se vzteklounem ít nemohla, asi by proletěl oknem, kdy to čtu, dám svého mue asi pozlatit, ten mým synům neřekne křivého slova, pomáhají mu při práci kolem domu, ale s ním pracují raději ne sami, kdy jim nadávám, vdy říká, abych stanovila pravidla a potom u jim to nevyčítala, kdy něco udělají a já s tím nesouhlasím. Svoje děti kvůli obstrukcím jejich matky a soudním tahanicím o výivné neviděl u delí dobu, ale ty moje má fakt rád, cítí, e oni patří ke mně a já bych ho prostě vykopla, kdyby mi jim sprostě nadával, na moje děti si nikdo dovolovat nesmí, já jsem matka lvice, chci , aby se dobře učily, doma pomáhaly, ale ubliovat bych jim nikdy nedovolila, jsem tvrdá palice, kluci jsou velcí, ale na mámu nedají dopustit, stále se drí doma, cití se tu v bezpečí. Chudák ta Tvoje dcerka, měla by mít doma zázemí, aby se mohla připravovat na budoucí povolání a Tys jí připravila takový očistec, dej ji tedy k prarodičům, a můe ít v klidu a ij se vzteklounem.
Upravil(a) Irenka21 (6. 10. 2006 12:41)
Není tady
Tak přesně tohle jsem řeila já: zachránit dceru od tyrana nebo vzít synovi tátu /který ho stejně jako u vás íleně rozmazloval/. Pokus o sebevradu dcery vechno vyřeil.... Ale neměla jsem to nechat tak daleko dojít.... Teď (3 roky po rozvodu) je dcera v pohodě a syna máme ve střídavé péči.
Není tady
Maceko, ten táta asi není moc ideální, já bych s ním promluvila a řekla mu, e jestli se nezmění jeho přístup , bude sám. anci mu dej, ale bedlivě ho sleduj, kdy se nezmění , zařiď se sama podle sebe, blbů , kteří by Ti řvali na děti je vude dost.
Není tady
Macesko, pokud ten chlap stojí jako otec za to, tak se o syna bude zajímat, i kdy budete bydlet kadý jinde. A docela pochybuju o tom, jaký má výchovný přínos pro syna otec, který řve. Akorát se synek potatí a jednou bude řvát na svoji enu a děti.
Opravdu na dceru "jen" řve a nebo ji občas i mlátí?
Není tady
Simona Janouková napsal(a):
Macesko, pokud ten chlap stojí jako otec za to, tak se o syna bude zajímat, i kdy budete bydlet kadý jinde. A docela pochybuju o tom, jaký má výchovný přínos pro syna otec, který řve. Akorát se synek potatí a jednou bude řvát na svoji enu a děti.
Opravdu na dceru "jen" řve a nebo ji občas i mlátí?
Ne nemlátí, to bych nedopustila! Jinak asi má pravdu, syn si to od něj odnese do ivota.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Maceko, ten táta asi není moc ideální, já bych s ním promluvila a řekla mu, e jestli se nezmění jeho přístup , bude sám. anci mu dej, ale bedlivě ho sleduj, kdy se nezmění , zařiď se sama podle sebe, blbů , kteří by Ti řvali na děti je vude dost.
Já u mu těch ancí dala hodně a on jen sliboval, několik měsíců se snail a nakonec to bylo zase stejné. Je mi líto,e se mi pro dceru nepodařilo najít hodnho tátu. Já tohle ze své rodiny vůbec neznám. U nás doma se nikdy nekřičelo, měla jsem krásné dětství. Zato jeho rodina "rozeřvaná" je. Měla jsem se nad tím zamyslet u dříve..
Není tady
Ahoj maceko,
je mi taky líto, co se Ti doma děje, ale musím se přidat k nekompromisnímu názoru Irenky. Na co čeká? A dceři nakonec ublíí? Ví, jak se ona musí cítit??? A ty se s ním pak snad nedejboe jetě v posteli miluje, zatímco ona moná brečí do poltáře? No to je pro mě hrozná představa, tohle bych mu nabeton neodpustila.
Okamitě bych ho pakovala pryč. Dcera by pro mě byla to nejdůleitějí, obzvlá, kdy píe, e je tak fajn, dobře se učí a je hodná. Jak to můe dopustit, takhle jí kazit ivot? Vdy ji jetě v ivotě potká tolik zla, proč jí to dopřává tak brzy a ve "vlastní" rodině?
A nenapsala jsi o důvodech, proč na ni třeba řve.
Ale uvidí, e v Tobě nakonec zvítězí to správné rozhodnutí, jenom nečekej dlouho. Děcka jsou hodně vnímavá právě v tomto věku a odnáí si pak záitky z domu na celý ivot.
Není tady
TERCIA napsal(a):
Ahoj maceko,
je mi taky líto, co se Ti doma děje, ale musím se přidat k nekompromisnímu názoru Irenky. Na co čeká? A dceři nakonec ublíí? Ví, jak se ona musí cítit??? A ty se s ním pak snad nedejboe jetě v posteli miluje, zatímco ona moná brečí do poltáře? No to je pro mě hrozná představa, tohle bych mu nabeton neodpustila.
Okamitě bych ho pakovala pryč. Dcera by pro mě byla to nejdůleitějí, obzvlá, kdy píe, e je tak fajn, dobře se učí a je hodná. Jak to můe dopustit, takhle jí kazit ivot? Vdy ji jetě v ivotě potká tolik zla, proč jí to dopřává tak brzy a ve "vlastní" rodině?
A nenapsala jsi o důvodech, proč na ni třeba řve.
Ale uvidí, e v Tobě nakonec zvítězí to správné rozhodnutí, jenom nečekej dlouho. Děcka jsou hodně vnímavá právě v tomto věku a odnáí si pak záitky z domu na celý ivot.
Ahoj, je mi hrozně, kdy čtu názory ostatních. Neměla jsem to nechat zajít tak daleko. Dceru jsem vdycky bránila, neustále mu domlouvala, ale bylo to málo. Včera jsme se dohodli na rozvodu....Jene je problém, e on nemá kam jít, take musím čekat a si seene byt. Je mi straně, ale je fakt, e dcera je ráda "e u vypadne". Těch 13 let bylo hezkých, ale asi ne pro ni. Byly doby, kdy si spolu rozumněli, ale pak stačilo malý dcery "prohřeek" a bylo zle.Nikdy je nebyl, to ne, ale poslední dobou sprostě nadával. Jetě, e u ho dcera má na "háku" - jak říká. Začala zase jezdit za svým tátou, který u konečně dospěl a uvědomil si dceru chybí.
Proč jí nadával? Naposled třeba kvůli tomu, e ztratila mobil, který jí koupil. On si jí vůbec kupoval drahými dárky, a myslel si, e ty dárky vynhradí lásku, kterou spí by jí měl dát a nebyl toho schopen.
Vynadal jí opravdu sprostě. Dceři to samotné bylo moc líto, mobil je jistě drahá věc, ale snaila se mu vysvětlit, e to samozřejmě neudělala schválně. Nic platné. Přitom mu jeho "kamarádi dluí tolik peněz, s jejich výí se cena nějakého mobilu nemůe ani srovnávat.
Take nás teď čeká nelehké období rozvodu, které určitě neproběhne hladce. Dr mi palce, a to vechno ustojím..
Není tady
Drím Ti palce, snad bude velkorysý a po to období, ne se odstěhuje, bude sluný, já bych kvůli mobilu také nadávala, ale nějak únosně, aby si dítě dávalo pozor na draí věci. Drte se , rodinko a nezapomeň si v klidu se synem sednout a vysvětlit mu polopaticky, co Tě vedlo k rozvodu, děti bývají chápevé, udělej to, ne ho navede proti Tobě.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Drím Ti palce, snad bude velkorysý a po to období, ne se odstěhuje, bude sluný, já bych kvůli mobilu také nadávala, ale nějak únosně, aby si dítě dávalo pozor na draí věci. Drte se , rodinko a nezapomeň si v klidu se synem sednout a vysvětlit mu polopaticky, co Tě vedlo k rozvodu, děti bývají chápevé, udělej to, ne ho navede proti Tobě.
Díky za podporu, u aby to bylo za námi. Se synkem promluvím, moná se jetě poradím v poradně, jak mu to mám vysvětlit - přiměřeně jeho věku. Dcerce jsem u vechno řekla, je samozřejmě ráda, ale zároveň mi řekla, e jí je mě líto....Je to hodná holka.
Není tady
Já jsem dětem hlavně říkala vdy pravdu a to se mi vyplatilo.
Není tady
Ahoj macesko,
samozrejme se Ti omlouvam za svuj pomerne rychle napsany a emocionalne ladeny prispevek, ale mam dcerku 14tiletou a je fakt, ze by mi delalo strasne zle, pokud bych videla, ze s cizim chlapem trpi. Pravda je, ze detem mobil dela radost, ale neni ji takovy darek nic platny, kdyz - ty city k tomu otcimovi nejsou.
Sama mam (stara koza) :-)), rozvedene rodice a nikdy jsem jejich partnery "dusevne" neprijala, i kdyz se k nim chovam velmi slusne a neutralne. A to jsem je poznala ve svych 30 letech a nikdy na mne nervali. Co potom takova 14tileta holka, viď...
Moc Ti drzim palce, abys to vsechno ustala v poradku. Myslim, ze jsi dobra mamina a zvladnes detem vysvetlit vsechno potrebne. Kdovi, jestli tahle zivotni lekce nebude nakonec prospesna i pro Tveho syna (zapamatuje si do zivota, ze rvat se na deti nema, jinak se rodina hrouti).
A zase - neodsuzuj se nijak prilis, vsak vidis, co Ti tady ostatni holky napsaly - i o pokusech o sebevrazdu jejich dcerek, Ty jsi to prece jen zacala neco resit driv.
Ahojky.
Není tady
Stránky: 1 2