|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Jo Pan to napsala opravdu úžasně...s tím festivalem netolerance....:-)))
a Lvice chci tě doplnit Nety nezesměšňuje jen Tebe ale i ostatní kdo jsou "duchovní" a jak jsem psala vadí mi to že mi to vadí, ale to je můj problém můj boj samotné se sebou, prostě se nad to nedokážu povznést že mi něco taového vadí...
Nety, že ty jsi přesně věděla co ti lvice odepíše že nemůže LOGICKY nic vysvětli, to jsi ráda že ses trefila že...nechávám se unést pocity a vím to ale napsat to musím
Choysi to s tou zavařenou hlavou byl slovní obrat, vtip...ne nic zlomyslného...jen se mi takhle debat opravdu moc líbí-myslím to bez jakékoliv ironie - a snažím se to všechno vstřebávat a třídit si to:-)))
janico: tak jsem se moc nespletla prostě to podvědomí je mrška:-))
Upravil(a) adra (6. 10. 2006 13:09)
Není tady
Faf - napsala jsi to, s čím tu snad všichni do jednoho souhlasíme.
Někteří z nás jenom nedovedou pochopit to "že za každou nemoc může prostě (jen) psychika, že si nemoc vybíráme sami, že i za úrazy způsobeny někým druhým ( když tě třeba někdo srazí na kole atd., si můžeš sama ..... a podobné výroky.
Prostě, tomu opravdu nerozumím a už to vzdávám 
Není tady
to je teda g a l i m a t i á š :-)))))
možná ještě takhle za zdraví může psychika - když to připustíme a další věc je to že někdo říká psychice duchovno
prostě někdo věří psychologii někdo duchovnu...
no nevím jdu na kafe 
Není tady
Uff, to se to rozběhlo. Já jsem od rána neměla možnost sednout k počítači, to je všechno. Jak to pročítám, jsem zároveň docela ráda, že tady určitá korekce názorů proběhla i díky jiným přispěvatelům. Jdu psát další, konkrétnější příspěvek, ne že se tu mezitím dočista povraždíte, ať se taky dočkám nějaké zpětné vazby... 
Tohle je důkaz, že zranění vzniklo na mentální úrovni???? Aha. Já se jdu fakt raději věnovat nějaké činnosti, jakékoli , ale jiné. Proč bych tě asi
To můžu leda sebe za ten promarněný čas. Já jsem tu nenašla jedinou věc, která by mne by´t jen nahlodala, že by na věcech, které jsem popřela a nesouhlasila s nimi, mohlo něco být. Že tedy každá nemoc a zranění a cokoli vznikne na mentální úrovni a má psychickou příčinu, no ty karmy a podobné věci, to už ani nebudu připomínat.
Na Tvém příkladu třeba jsem našla, že ten člověk byl pěkný trouba, když na kole telefonoval.
Adro, to je normální že Ti to vadí. když se na něco upneš a budeš tomu věřit, vždycky Ti bude vadit, že tomu někdo jiný nevěří a zesměšní to občas stejně, jako ti, co věří, zesměšní zase jeho reálný svět a myšlení. Tím se neznepokojuj, já se tím taky nestresuji. Je to jen diskuze nic víc 
Není tady
tak Nety jsem si s tim dala práci a hledala jsem:
Judita: postupně se zbav prášků a zapracuj na sobě, nebo choď od doktora k doktorovi a nadávej na lidi, kteří věří takovým "hovadinám", jako že nemoc je signál ke změně myšlení a životního stylu
Judita: Znovu opakuji: nejdříve zařídit, aby léky nebyly potřeba, pak je vysadit.
Lueta: A přes to všechno i já půjdu za svým lékařem až bude mé dítě nemocné a vůbec to nevylučuje to, že současně budu pátrat po duchovní příčině, proč tomu tak je.
takže dle mého: Judita sice napsala to, zbav se prášků.... ale zároveň v jiném příspěvku to podle mého chápání doplnila tím - nejdřív zařiď...
Není tady
Korekce názorů? Můj názor je od začátku stejnej a myslím, že dost jasnej. A je to z důvodu životní zkušenosti a ne, prot, že bych to někde vyčetla....
Tahle debata je pěkná, jen jsem se nikam nedopracovali.(měkké i, byl tu i jeden chlap
) To je škoda. I když tady padlo i pár vět typu: "Kdo nechce, nepochopí ", tak by se dalo pokračovat v pohodě.
A do knihovny nejdu, díky, lvice
. Měla jsem pocit, že si to budeme ujasňovat tady...
Není tady
faf napsal(a):
Hm, nie ze by som sa chcela hadat, ale ako potom vysvetlite napriklad placebo efekt, ak popierate vplyv psychiky na zdravie?
A napriklad som niekedy davnejsie citala o novej forme pridavnej terapie pri liecbe rakoviny ( podrobnosti si vazne nepamatam) pri ktorej pustali urcitej skupine pacientov ( samozrejme okrem klasickych liekov, ozarovania ... )take video, na ktorom bolo, ako tie lieky a celkova terapi vrazdia rakovinove bunky. No a vraj tato skupina pacientov mala podstatne lepsie vysledky, ako ta druha, ktorym podavali iba klasicku liecbu...
Ja osobne zastavam nazor, ze psychika pri chorobach hra velmi velku ulohu, "geneticke" choroby si posudzovat netrufam, ale oslabenie imunity v suvislosti so zlym psychickym stavom ( v kombinacii s prostredim, samozrejme ) je uplne jasne.
Slučuješ dvě věci. Psychikou lze ovlivnit zdravotní stav ve smyslu, když jsi nemocná a budeš věřit tomu, že se uzdravíš, výrazně to léčbě pomůže. Veř a víra tvá tě uzdraví že :-) Ale tady jde o to, že nesouhlasím(e) s tím, že VŠICHNI nemocní rakovinou mají NEGATIVNÍ psychiku. Že si za ní mohou svou negativní psychikou. Fuj tajksl. Mně nedávno umřela blízká osoba na rakovinu a zlatějšího a hodnějšího člověka neznám! Tak a ateď jsem se rozzlobila i já 
Lvice: prosím pěkně poslouchej i argumenty ostatních, nevybírej si jen ty nejostřejší
Nejhorší je opakovat neustále, že máme pravdu a nepřipustit ANI NÁZNAKEM, že ten druhý by mohl mít pravdu též. Kdybys byla trochu smířlivější, bylo by tě i zajímavé poslouchat, tedy vlastně číst 
Není tady
Nety jen pro upřesnění: mě nevadí že někdo nevěří...ale že zesměšňuje....asi tak.... a to že se někdo na něco upíná...podle sebe soudím tebe...dělá to na mě dojem že máš lidi, uvažující o "jiných možnostech" za blázny bláznivý.....ale budiž....
tahle debata je možná o ničem - pro mě ne...ale asi v tom že se tady sešli lidi s naprosto odlišnými názory ...a snaží se diskutovat ale stejnou řeč nikdy nemůžou najít.......doplnte si sami:-)))))
Upravil(a) adra (6. 10. 2006 13:24)
Není tady
Hele, jde o tohle - pokud si úraz způsobím svou blbostí ! Fajn...
Cokoli se mi stane a upoutá na lůžko mě donutí najít si způsob a cestičku, jak se s tím srovnat.
Osobně si myslím, že jsou nemoci, které si psychikou vyvoláme, ale za předpokladu, že k tomu máme vrozené předpoklady.
Narodila jsem se do tohoto světa, jako živočišný druh ... s geny po rodičích.
Byla jsem jedna jediná hbitá buňka, která pak rostla v těle matky. Ona mohla ovlivnit mé zdraví složením stravy - svou pohodou, či narušenou psychikou.
A v neposlední řadě hrají hlavní roli geny.... mamka, taťka, babička, pra a pra ..... až po opici nebo Evu nebo z čeho tedy jsme.
Hold se nám časem zvětšoval mozek a byla nám dána také 2.signální soustava (podvědomí).
To je u každého jedince individuelní...
Každý máme svůj svět - to svoje duševno !
To, že jeden druhému nemusíme rozumět, je zcela v pořádku.
nechte si každý svůj stupeň poznání - hloubejte a přemýšlejte z čeho vás bolí v krku.
Né na darmo se říká, že rýma neléčená trvá 7 dní a léčená týden.
Ale některé nemoci se prostě, jenom tak bez léků, nevyléčí.
Já bych tu bez léků na rozšíření průdušek už také nebyla a tomu zase věřím já :-(
Upravil(a) Feuria (6. 10. 2006 13:32)
Není tady
Jo, jako myslíš, že mi doporučila, abych se těmi léky jako vyléčila? No, dy´t jo, ne, od toho jsou. Akorát, že tohle nevyléčíš, takže nic nebudeme raději odhazovat a budeme se řídit standardní lékařskou vědou.
prostě tak, jak to dělám a jak to doporučuji i ostatním.
A já tady končím, to byl jen dodatek. Nebudu číst snůčky nesmyslů o tom, jak si nemocní a ranění atd mohou sami za svá zranění, choroby a za ty dědičné může karma nebo co. je to mrhání časem. A navíc si myslím, že pokud s tím nesmím nesouhlasit, tak jste to měly rozvíjet na duchovní, kde by to jsitě padlo na úrodnou půdu u každého. protože vidím, že oponenti vítáni nejsou. Nikdy nemůžete dát důkazy, doložit atd. To prostě nejde.
uf, jdu makat, tohle je poslední s čím se jen zdržím. myslím, že si tu chcete vzájemně pět ódy na to "že za každou nemoc může prostě (jen) psychika, že si nemoc vybíráme sami, a blablabla dál "
Mňam, jdu si dopít kafíčko, papa
Není tady
To je právě dobře, že má každej jinej názor. O tom debaty jsou, ne? Jenomže tady nějak postrádám tu toleranci k jinýmu názoru. To nechápu. Jako by si každej nemohl myslet svoje.
, ale ostatním to nevnucovat!!!!
Jen to rozeb¨rat, vysvětli t proč a byl by klid....ale to nefunguje.
Není tady

Feuria napsal(a):
Hmm, já se nad tím pokoušela zamyslet, ale vždy se mi to vzápětí vyvrátilo.
Mě přestali potíže někdy v 17-18, kdy jsem se nadobro odstěhovala z domu.
Naši měli kočky (a jak jsem psala, já na ně alergii).
Od té doby mám klid. Přitom stresu a depek daleko víc
Tak pak opravdu nevím.
Řekla bych, že mi rozhodně pomohla změna prostředí - odstranění alergenů ....
To asi uklidnilo i tu psychiku a je mi v celku fajn....
To je dobře, né ?
Dokonce ani v krku mě nebolí (a nikdy jsem na angíny netrpěla).
Ja som počula(čau, Fe, som tiež alergička a prepracúvam sa medzi astmatikov - dnes mi dali nejaký koritkoid na vdychovanie, tak rozmýšľam, čo s ním urobím), že alergia sa zvykne buď zlepšiť, alebo vôbec po prvý raz objaviť v puberte a postpuberte, lebo vtedy sa "dieťa" odtŕha od pôvodnej rodiny a jej vzorov myslenia a správania. Čím zasa nechcem bagatelizovať význam vplyvu jednoduchých alergénov ako mačacie roztoče... U mňa je alergia síce vrodená, ale má taký nepravidelný a zaujímavý vývoj, že ma nestojí ani veľa námahy nájsť emočné a psychické súvislosti...
A Nety, ja ti lekárov neberiem, ani ťa nenahováram na vysadenie liekov, ale podľa mňa je táto otázka do značnej miery o tom, čo necháš všetko len na druhých, alebo či si položíš otázku: A čo môžem pre zlepšenie svojho stavu urobiť JA? Niekedy sú to úplne jednoduché a neduchovné veci(prestať fajčiť, prežierať sa, vyhodiť lapače prachu, dodržiavať diéty, cvičiť všeobecne alebo konkrétne cviky, minimalizovať stres - ale to už presahuje do psychiky...), inokedy trebárs aj zamyslenie nad svojím celkovým životným štýlom a veru aj nad psychikou. O hematológii viem veľké H, ale existujú chronické ochorenia, kde pacient môže veľa vecí ovplyvniť sám... a napr. môžem ti povedať, že ja mám s klasickými lekármi veľmi zlé skúsenosti, pacienti sú pre nich poväčšine len anonymné orgány či diagnózy, a úplne ignorujú trebárs ťažkosti, ktoré nevedia zroentgenovať, zmerať či chytiť do ruky. Každý rozmýšľa len v rámci svojho odboru. Takže sa nečuduj, že niektorí ľudia sa po negatívnych skúsenostiach obrátia na niekoho, kto ich aspoň pozorne počúva(alebo sa tak tvári), berie ich ako celok, a nie ako pľúca či pankreas, a snaží sa nájsť komplexné riešenie. A úraz ako "nejemné" upozornenie na nejakú chybu v živote, postoji, apod. - možno to tak tiež nie je vždy, ale často som videla podobné súvislosti. Ja osobne si liečiteľov(zatiaľ som teda bola u jedného jediného, pravdupovediac) vyberám ešte starostlivejšie ako lekárov - a som kritická k obom skupinám. Ale nezavrhujem ani jednu a snažím sa obe využívať čo najviac vo svoj prospech...
Není tady
No, přesně takhle jsem to myslela od začátku Choys.
Není tady
Nety, jo máš se léčit lékama, ale popřemejšlet, jestli ta příčina neni i někde jinde. Tohle je způsob, kterej je mi nejbližší
jo a nestojim na žádný straně, jen si připouštim k sobě i nový názory a přemejšlim o nich a ověřuju si je
Nety - třeba jako s tim pranim podle lunárního kalendáře 
Není tady
PROZATÍM soupis několika příkladů, jak konkrétně souvisí tělo s duší/psychikou - často je to zřetelné už tehdy, když si uvědomíme, co je podstatou choroby.
Například ALERGIE je v podstatě nepřiměřená reakce na něco, co vůbec nebylo myšleno jako útok. Částečky pylu se nás nesnaží zabít ani na nás nehodlají parazitovat, ony by prostě jen rády žily svůj život ve stejném prostoru jako my. Alergik (včetně mě) je zkrátka člověk, který si bere všechno příliš osobně a má tendeci vnímat projevy okolí jako útok (na mě to sedí). O psychickém pozadí svědčí i případy, kdy postižení reagovali na fotografii alergenu; o tom, že můžeme být "alergičtí" na osobu nebo třeba písničku (něco vidím, slyším, čtu - a mám tělesnou reakci), nemluvě. Zajímavé je také to, že dříve byly potraviny podrobeny mnohem menší kontrole, a případů jejich nesnášenlivosti bylo výrazně méně. Stojí za úvahu, zda rostoucí počet problému není způsoben částečně (kromě například celkově rosotoucí znečistěnosti prostředí) i mediální hysterií a úzkostlivou hygienou (znáte to: bordel v bytě - zdravé dítě). Návrhy na zpracování této stránky své osobnosti (aby to za nás nemuselo dělat tělo): projevovat agresi přiměřenou, neškodnou formou (tělesná námaha); učit se rozlišovat, kdy mi opravdu hrozí nebezpečí - rozlišovat přátele od nepřátel); přijmout svou agresivitu, smířit se s tím, že jsem agresivní; vědomě přijímat výzvy, reagovat; vědomě se konfrontovat s oblastmi, kterým se snažíme vyhnout ("špína", často sexualita) - vpustit to do vědomí a asimilovat; vědomě pracovat se svými stinnými stránkami. Splnění: stavět se k životu čelem, aktivně reagovat na výzvy; pohlédnout do očí svým "nepřátelům".
pokračování
Feuria napsal(a):
No, přesně takhle jsem to myslela od začátku Choys.
Já vím
přecííííí 
Není tady
Ulehčím vám jen bádání nad "psychickou podstatou" své chorůbky Já mám v papíru slovíčko "heterozygotní" = genetická informace se nese po obou rodičích laicky řečeno. Takže tady je příčina. Abysme uzavřeli aspoň tu moji chorobu, za kterou si můžu sama. 
A Adro, s tím zesměšněním - podívej, konkrétní info ti nikdo nedá, zesměšnění skotačí i ze strany druhé aj v jiných diskuzích, takže bych se nebabrala v tom, že něco zesměšňujeme. heleď, vy věříte, já věřím, Hus taky věřil 
Není tady
O.K. Nety:-))
takže my to máme spolu uzavřený:-)))))))
Není tady
Johanka taky 
Není tady
Nety, já jsem ti už dvakrát zpřesnila, že nejdřív na sobě zapracovat, pak vysadit léky, a ty zase cituješ ten původní příspěvek. Tohle není fér. Ještě dodávám, že to chození po doktorech jako náhražku za přemýšlení o sobě jsem myslela spíš na lidi, kteří běhají za doktory s každou maličkostí a čekají, že za ně někdo vyřeší jejich život. Opravdu vážné choroby jsou něco jiného a rozumím tomu, že se tě to dotklo. Jak je to s těmi úrazy nebo rakovinou u malých dětí - v tomhle si jistá na sto pro nejsem, ačkoli na reinkarnaci například věřím. Pročtu to znova, promyslím a pokusím se zformulovat. Nicméně - ty se v tuhle chvíli prostě chováš jako netolerantní fanatik. Nelíbí se mi tvoje pohrdání vším, čemu nerozumíš, a neochota samostatně myslet. Ty by sis ráda sedla do křesla a nechala se přesvědčit, předvádět pokusy a snášet důkazy. To prostě neberu.
Hele Judito...to je moc hezký a hlavně trefný
Není tady
"Já si za tu nemoc můžu" zní dost radikálně. Určitě to platí třeba u některých případů vysokého tlaku nebo třeba při problémech se zády - člověk si prostě škodí svým životním stylem. Ostatně většina psychosomaticky orientovaných lékařů doporučuje jako součást léčby zdravý jídelníček nebo třeba pohyb, a všeobecně "pozorný život" - když cítím únavu, nebudu ji potlačovat, ale vynasnažím se přiměřeně si oddechnout, když mi naskočí vyrážka, popřemýšlím, jestli jsem nepotlačila nějaký vztek. když mi v autě zabliká kontrolka, nevyřeším přece problém tím, že ji vymontuju - a to právě dělá klasická medicína, aniž by se současně s podáváním léků nebo mastiček snažila najít PŘÍČINU těchto PŘÍZNAKŮ.
Inspirace tušímže Selimou a jejím příspěvkem - nemoci možná nejsou kvůli něčemu ("za něco"), ale "pro něco" - člověk z nich může vytěžit něco užitečného. Nemoc ho donutí přemýšlet a pracovat na sobě.
Vrozené nemoci ovšem nevysvětlíme jinak než tím, že si duše dobrovolně vybírá svůj úkol a k práci na něm vhodnou rodinu. Já osobně tomu věřím a svým životem jsem se o tom přesvědčila.

Maryt napsal(a):
Slučuješ dvě věci. Psychikou lze ovlivnit zdravotní stav ve smyslu, když jsi nemocná a budeš věřit tomu, že se uzdravíš, výrazně to léčbě pomůže. Veř a víra tvá tě uzdraví že :-) Ale tady jde o to, že nesouhlasím(e) s tím, že VŠICHNI nemocní rakovinou mají NEGATIVNÍ psychiku. Že si za ní mohou svou negativní psychikou. Fuj tajksl. Mně nedávno umřela blízká osoba na rakovinu a zlatějšího a hodnějšího člověka neznám! Tak a ateď jsem se rozzlobila i já
NEGATÍVNA psyhcika neznamená negatívna voči ostatným alebo "zlá", ale prosto fungujúca inak, ako je ideál... pre seba samú, nie pre ostatných. Moja výborná kamoška ochorela minulý rok na rakovinu prsníka. Je sebaobetavá až moc, nefajčila, nepila, jedla striedmo, zlatá, veselá, pozitívna osoba, ktorá sa zaujíma o psychológiu a chodí na Rogeriánsky výcvik... skoro najnepravdepodobnejšia adeptka na rakovinu. Ale: jednak ignorovala rodinné zaťaženie(jej mama mala tú istú diagnózu, aj keď vo vyššom veku) a jednak: mala nevyriešený vzťah s otcom a rakovina naplno prepukla krátko po tom, čo sa dozvedela, že jej otec zomrel už pred časom, a jej nikto neoznámil ani jeho pohreb, ani to, kde je vlastne pochovaný... Bola s ním síce rozhádaná, ale spela k zmiereniu. No, už sa nemá s kým zmieriť - a toto vedomie asi zhoršilo vývoj rakovinných buniek u nej. Čítala som, že rodinné vzťahy, hlavne ten s otcom, stoja za MNOHÝMI(nekameňujte ma) prípadmi rakoviny prsníkov. U nej to teda sedí 100%. V rámci výcviku (vlastne ho ukončila, ale teraz chodí na skupinové sedenia pod vedením psychológa) riešila svoj vzťah s otcom, ale zároveň sa liečila, učí sa myslieť viac na seba ako na druhých, trvať na svojich potrebách a presadzovať ich(predtým boli vždy dôležiejšie deti a manžel)... a zdá sa, že toto všetko spolu pomáha v liečbe. Zatiaľ veci vyzerajú dobre, tak jej držím palce do budúcnosti.
Není tady