Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 6. 10. 2006 11:01

janica
♥♥♥♥♥♥-

Re: Fyzické nemoci - psychická příčina

Já v žádným případě nesrážím duchovno. Věřím na 100% tomu, že když je člověku špatně psychicky, projeví se to na fyzické úrovni téměř vždy.
Já to jen odmítám z té druhé strany. Když jsem psychicky zcela v pohodě a stejně onemocním, tak za to moje psychika prostě NEMŮŽE!!! Nebo jestli jo tak mi to prosím někdo vysvětlete.

Není tady

#152 6. 10. 2006 11:02

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

To nikdo netrvdil pussa ....bo jo?
jani: Já jsem nemyslela, zesměšňování "duchovních věcí", ale toho, o čem jsem já konkrétně psala....smile íš?

Upravil(a) choysia (6. 10. 2006 11:03)

Není tady

#153 6. 10. 2006 11:03

Svas
♥♥♥♥♥--

Choysinko, máš pravdu, máme dvě shodné špatné zkušenosti, já jen doufám, že jsme si to špatné nadlouho vybraly.
Maryt, ano, moje nemoc byla vyloženě způsobená stresem a vypětím, u toho astma se to totiž dá jednoduše zjistit. U bronchiálního nemůžeš vydechnout, ale já se nemohla nadechnout, což se zjistí na spirometrii. Jinak tomu, že mám dopředu danou zlomenou nohu, taky nevěřím, ale zároveň tomu asi dostatečně nerozumím, takže neodsuzuju.

Není tady

#154 6. 10. 2006 11:04

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Svas: storstark taky doufám......pussa

Není tady

#155 6. 10. 2006 11:06

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Já věřím tomu, že psxchika natropí v chorobách neplechu, psala jsem to tu už nikolikrát. Ale nebudu jaksi naslouchat teoriím, že si za vše můžeme sami, že vše je způsobeno psychikou, nedej bože, že mám životně důležité léky vlastně odbourat psychikou a spoustu dalších nesmyslných výplodů, které nebudu ani opakovat, ostatně vzhledem k mému postoji je velice snadno přečtením diskuze zpět odhalíte. wink

No já jsem se ptala na těžší trombofilní stavy, kdy hrozí , že se mi udělá  žmolíček v krvi a doputuje do srdce a bude DELETE. jestli to mám případně řešit tak, že odmítnu léky a  budu si říkat : já se uzdravím mocí své psychiky, já to dokážu! Že mám jako strach, aby mi pak rodina nenechala z JIPky odvézt rovnou na psychiatrii. Ptala jsem se na obor neonatologie, jak to tam fundovaní odborníci aplikují a na spoustu dalších. atd atd.
tuším, že mi bylo odpovězeno něco v tom duchu, že i úrazy, které mají cizí zavinění, si způsobujeme sami tím, že nevnímáme jemné cosi z okolí. No, já bych řekla, že je těžké leckdy vnímat ty jemné nuance, když do vás napálí stopadesátkou auto nebo se třeba vezete z dovolené v autobusu a řidič ho hodí na záda a nebo vám prdne obyčejná malinkatá cévka v mozku a  tisíce dalších příkladů. Jak třeba psychicky odbourat nutnost píchání inzulínu, otravu krve atd?

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#156 6. 10. 2006 11:08

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

janica napsal(a):

Já v žádným případě nesrážím duchovno. Věřím na 100% tomu, že když je člověku špatně psychicky, projeví se to na fyzické úrovni téměř vždy.
Já to jen odmítám z té druhé strany. Když jsem psychicky zcela v pohodě a stejně onemocním, tak za to moje psychika prostě NEMŮŽE!!! Nebo jestli jo tak mi to prosím někdo vysvětlete.

psychika ne, a co podvědomí...to je jen moje domněka, samozřejmě nepodložená...ale takové podvědomí...
moje zkušenost je taková - tedy zkušenost ohledně podvědomí....rozvedla jsem se a cítila jsem se v pohodě,vyrovnaná s rozvodem...s BM vycházíme dobře,malého si bere často k sobě...myslela jsem že js em s minulostí srovnan....ale proboha proč se mi o BM stále zdá....proč se ve snu milujeme, mazlíme,on je na mě neskutečně hodný,pozorný....že bych ho "tajně" pořád milovala?? tomu nerozumím ale myslím si že ačkoliv nahlas stále říkám že mi je ukradený...podvědomí to cítí jinak...
chtěla jsem tím říct že vědomí a podvědomí jsou dvě rozdílné věci...takže my se můžeme cítit dobře ale svého "vnitřní já" neoklameme...

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#157 6. 10. 2006 11:13

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

To mě taky zajímá, ne co se ptáš, Nety . Těch "žmolíčků" tam mám krapítko víc hmm ....víme o čem mluvíme, že? pussa
Ale to je vrozený, to s psychikou nemá co dělat Těžko to ovlivním pohodovou náladou a životem bez stresu. To já netvrdím. Taky netvrdím, že když budu v poho, tak že mi najednou půjde nabrat krev. Ne, nepůjde. A jestli jo, tak to nastane velká změna  a bude to o to horší. Můžu vykrvácet.
Ale to už jsem o kousek  jinde...hmm

Není tady

#158 6. 10. 2006 11:14

janica
♥♥♥♥♥♥-

Adro to zní logicky.
Tím pádem já nejsem stále ještě vyrovnaná s tím, jak jsem se narodila a s posměšky "neznámého" okolí. Ačkoli se mi nic moc hrozného neděje - zaplaťpánbůh za to - mám to v podvědomí a nezbavím se toho. sad

Není tady

#159 6. 10. 2006 11:16

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Nety,
stále píšeš, že bys  nejdřív měla vysadit léky. Ale to tu nikdo nenapsal.
Nejdřív zajdeš k doktorovi, začneš brát léky a pak se můžeš zabejvat tim, z čeho ta nemoc mohla vzniknout. A léky vysadíš až budeš i podle doktorů zdravá, ne sama a ne dřív.
a to, že klasická medicína léčí symptomy a ne příčiny - to je fakt

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#160 6. 10. 2006 12:25

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Mně tu napsali, že mám přestat běhat po doktorech a odbourat léky.  No, vzhledem k tomu, že je to neléčitelné a léky se podávají v krizových situacích, tak to odbourám patrně dost těžko.

http://b2.lilypie.com/b5R4p1/.pnghttp://img150.imageshack.us/img150/7624/beznzvuyw6.jpg

Není tady

#161 6. 10. 2006 12:29

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Já bych spíš upravila to, co napsala lvice na začátku :

Fe, já věřím, že KAŽDÁ nemoc má své psychické kořeny (pocity, emoce). Studuji to na sobě a ač nerada musím říci, že vždy když otevřu L. Hay a mrknu se na příčinu nemoci, pak to tedy vždy sedí.

Dala bych tam NE KAŽDÁ. A tak by to bylo vyřešený...Spokojenost na obou stranách....?    offtopic

Není tady

#162 6. 10. 2006 12:30

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Nety, sleduji to od začátku a tohle jsem tam nevyčetla, že bychom každá viděla za písmenkama něco jinýho? nebo možná jen blbě čtu lol

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#163 6. 10. 2006 12:46

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

roll

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#164 6. 10. 2006 12:48

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

taky máš hlavu zavařenou :-))))) ????  reta    sjuk     sjuk

Upravil(a) adra (6. 10. 2006 12:48)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#165 6. 10. 2006 12:51

lvice
Host

Tino,
pokud tvé tvrzení, že ze mne zvracíš, bylo "z legrace", tak já jsem Panna Orleánská. Zkus si tu situaci vzít opačně. Vžij se do mé kůže a já budu teď ta Tina, která Ti napíše, že cituji: já z tebe už orána asi zvracím - nebo jinak nevím, proč bych

Ano bolí mě v krku kvůli Fe a také jsem napsala, že si za to mohu SAMA. Ne, že Z FE MĚ BOLÍ V KRKU a že ONA ZA TO MŮŽE. To jsou ty drobné niance, kterých sis nevšimla. A že Fe to přijala? Jistě, protože pochopila princip. To jest že JÁ JSEM SAMA STRŮJCEM TOHO, ŽE MĚ BOLÍ V KRKU. A pokud Tě zajímá, co se za tím skrývá, tak si dej tu práci, literatury tady bylo citováno dost.

A Nety, Tino ono je vždy lepší hledat viníka v tom druhém - podívejte se na Lvici, ona nám už tady párkrát předvedla, jaká je hysterka. Takže vezměme to opačně, máš 37,5, musíš sedět v práci, je ti mizerně, odpočítáváš minuty, kdy si zalezeš do postele a najednou jak to hezky napsala Pan festival netolerance, zlomyslnosti, nepružného mysleni, neschopnosti a neochoty vstřebavat nove informace. Zároveň také uvedla ZESMĚŠŇOVÁNÍ OPONENTA=MNE. Takže sečteno podtrženo, jak se říká, všeho s mírou aneb jeden z Newtonových zákonů praví zákon akce a reakce. Dokonce i Janica napsala, že se mi nediví, že odsud mizím.

Fe, Cho, jestli Vás tato tematika opravdu zajímá, zajděte si do knihovny a půjčte si knihu od Luisy Hay - Miluj svůj život. Nemá smysl Ti tady jen "vyzobnout" příčiny nemocí, je to jen vytrhávání z kontextu. Nemoc je nutné chápat v širších souvislostech. Dobrá je i kniha od Vogeltanze - Etikoterapie. Je tam popsána jeho cesta od lékaře klasické medicíny - krčaře až do posunu k medicíně alternativní. Fakt zajímavé.

Judita má pravdu, nepochopila jsem pravidlo potlachu, mě moc na tohle plácání neužije (odpusťte mi ten výraz), já mám legraci ráda, ale tohle mi přijde fakt o ničem - sorry. Ale každý jsme nějaký........

Upravil(a) lvice (6. 10. 2006 12:58)

#166 6. 10. 2006 12:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

666salome napsal(a):

Co psychika při hubnutí??? Poradí někdo ?? Jakmile si řeknu že budu jíst méně kalorická jídla a častěji, začnu mít strašnou a neudržitelnou chuť na všechny ty kalorické bomby dumbom A jídlo cítím na pár metrů usch Když to přestanu řešit a hodím to za hlavu jde to většinou samo vissla Ale svou psychiku neumím přemluvit butter

Sama si si povedala návod: hodiť to za hlavu... Ale keby to šlo na želanie, však? wink Bojujem s tým istým...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#167 6. 10. 2006 12:56

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

adra napsal(a):

taky máš hlavu zavařenou :-))))) ????  reta    sjuk     sjuk

???????

Není tady

#168 6. 10. 2006 12:56

lvice
Host

No a protože LOGICKY nemůžu vše vysvětlit, tak na to kašlu, jak mi radí Pan big_smile. Jojda, snad mě Tina a Nety zase neobviní, já jen cituji Pan big_smile.

Cho, přeji brzké uzdravení hjarta

#169 6. 10. 2006 12:57

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Jája napsal(a):

Nety, sleduji to od začátku a tohle jsem tam nevyčetla, že bychom každá viděla za písmenkama něco jinýho? nebo možná jen blbě čtu lol

postupně se zbav prášků a zapracuj na sobě, nebo choď od doktora k doktorovi gloria Aha, tak odbourat myšleno zbavit. Takže já se jich zbavím a pak bude DELETE , pojedu takovým tím černým, co nehouká sjuk

--------------------------------------------------------------------------------

Není tady

#170 6. 10. 2006 12:57

faf
♥♥♥♥♥♥-

Hm, nie ze by som sa chcela hadat, ale ako potom vysvetlite napriklad placebo efekt, ak popierate vplyv psychiky na zdravie?

A napriklad som niekedy davnejsie citala o novej forme pridavnej terapie pri liecbe rakoviny ( podrobnosti si vazne nepamatam sad ) pri ktorej pustali urcitej skupine pacientov  ( samozrejme okrem klasickych liekov, ozarovania ... )take video, na ktorom bolo, ako tie lieky a celkova terapi vrazdia rakovinove bunky. No a vraj tato skupina pacientov mala podstatne lepsie vysledky, ako ta druha, ktorym podavali iba klasicku liecbu...

Ja osobne zastavam nazor, ze psychika pri chorobach hra velmi velku ulohu, "geneticke" choroby si posudzovat netrufam, ale oslabenie imunity v suvislosti so zlym psychickym stavom ( v kombinacii s prostredim, samozrejme ) je uplne jasne.

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#171 6. 10. 2006 12:58

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

jenomže lvice, já jsem si myslela, že sis všimla mého metru - že ti tedy dojde, že jsem těhotná... takže ano, stojím si za tím, že jsem to řekla z legrace - a tečka

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#172 6. 10. 2006 12:59

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

No a protože LOGICKY nemůžu vše vysvětlit, tak na to kašlu, jak mi radí Pan big_smile. Jojda, snad mě Tina a Nety zase neobviní, já jen cituji Pan big_smile.

Cho, přeji brzké uzdravení hjarta

Jupí, já bych mohla předvídat.

Není tady

#173 6. 10. 2006 13:01

Nety
♥♥♥♥♥♥♥

Faf nikdo nepopřel vliv psychiky na zdraví, naopak.

Není tady

#174 6. 10. 2006 13:04

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Lvice, na Tobě mi vadí nejvíce, že se stále za někoho schováváš sad a odvoláváš sad

Když od Tebe člověk pomoc opravdu chce - tak se jí nedočká.
Pro tebe je to tlachání o ničem, protože (jak by jsi ty sama napsala) jsi nic nepochopila.
No, možná jsem to také jenom zase nepochopila sad

Ale měla jsem snahu o tom diskutovat. V klidu a míru.

Upravil(a) Feuria (6. 10. 2006 13:11)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#175 6. 10. 2006 13:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Nety napsal(a):

Zlomená noha napřed vznikne na mentální úrovni? A jak si to jako mám představit? Kupříkladu jedu na kole, vletím do díry, hodí mne to do pole, zlomím si nohu, ruku, způsobím si otřes mozku a několik tržných ran. Mohla bys mi specifikovat, kde přesně je ta mentální úroveň těchto zranění? Intuice neintuice, když do tebe flákne auto stokilometrovou rychlostí, tak jdi s touhle teorií k šípku. Když tohle někdo napíše, tak bych hovořila už o velmi silném zmanipulování literaturou a jak já laik tomu říkám - "zblbnutí".  Já stopro vím, že mi slepák neprasknul napřed na mentální úrovni a stejně tak jsem si to nezpůsobila psychikou. A pokud  někdo praví, že ano, pak  je blázen a orpavdu nemá smysl cokoli vyvracet. Protože takový člověk už má v sobě tu teorii natolik zažranou, že mu není pomoci godlike
No  to je tedy nálož.

Nety, poviem príklad, ktorý som zažila. Môj kamarát, masér a bubeník(zatiaľ amatérsky), si vyšiel s kamošmi na bicykel. Cestou nazad z Koliby(jazda dolu dosť strmým kopcom) prevzal mobilový telefonát, hoci sám predtým všetkých napomínal, aby sa venovali vždy len jazde. Spadol tak, že nielenže dosť znehodnotil bicykel, ale sám mal komplikovanú zlomeninu dvoch kostí predlaktia s operáciou a vkladaním šroubu. Profesionálne i bubenícky bol na pol roka odpísaný. Po počiatočnej depke, vyvolanej hlavne núteným pobytom u rodičov(tvrdil, že jednou rukou si nevie ani chlieb namazať, ba že má problém so základnou hygienou roll ), si začal nečinnosť keď nie vychutnávať, tak aspoň plodne využívať. Urobil si nejaké účtovnícke skúšky, ktoré aj tak potreboval pre podnikanie, trávil čas na internete a vyskúšal vďaka zoznamke niekoľko vzťahov, ktoré síce nevyšli, ale už tesne pred druhou operáciou - vyberaním šroubu - sa zoznámil s devou, s ktorou je dodnes. Masíruje už znovu, opätovné počiatky boli neľahké, ale nedal sa, no zároveň si vraj uvedomil, že sa časom bude musieť asi poobzerať aj po inej profesii. A bubnovať začal skusmo ešte so šroubom v ruke, takže údajne pochopil, že toto je preňho veľmi dôležité... Skrátka si zrejme uvedomil niekoľko vecí, nad ktorými by v každodennom zhone asi ani neuvažoval. A navyše mu nútená nečinnosť pomohla nájsť na nete hjarta . Ale ne dumbom ma,  Nety, netvrdím, že vždy je všetko takto...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí