Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#701 11. 12. 2006 17:44

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Re: Fyzické nemoci - psychická příčina

bublinka napsal(a):

No jo, mela jsem napsat vic, kdyz ja se vzdycky vyjadruju tak strucne.

Ptala jsem se na hlubsi pricinu, tak jak pise Selima. Protoze verim, ze se veci nedeji nahodou a vsechno,co se stane ma nejaky vyznam. A obzvlast nemoci a urazy nas na neco upozornuji.

Pred tydnem me hryzl pes do prstu, kdyz jsem strkala letak do schranky. No ja se mu nedivim, branil svuj prostor. Psy mam jinak rada.
Jen jsem porad neprisla na to, jestli me to melo neco rict.. no nic, to nevadi...

No přece že nemáš narušovat někomu jeho prostor tongue big_smile

Upravil(a) lueta (11. 12. 2006 17:44)

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#702 11. 12. 2006 18:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A v pripade, ze bude pejsek vrtet ocaskem, znamena to, ze dostanes SMS zdarma smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#703 11. 12. 2006 18:43

avalonka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Pandorraa napsal(a):

A v pripade, ze bude pejsek vrtet ocaskem, znamena to, ze dostanes SMS zdarma smile

tummenupp godlike hjarta

http://lilypie.com/pic/080125/ivPB.jpghttp://b1.lilypie.com/33HPp1/.png

Není tady

#704 12. 12. 2006 9:05

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-
Místo: klášter sester karmelitánek

Ahoj Pardorko, jak se mas ? wink

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#705 12. 12. 2006 10:50

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DarkAngel napsal(a):

Ahoj Pardorko, jak se mas ? wink

Diky za optani, ja se mam skvele andilku cool

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#706 12. 12. 2006 11:50

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Teda dneska me zase par psu pri dorucovani vydesilo... uz jsem na to prisla, myslim, ze to znamena, ze mam prestat dorucovat ty blby letaky  big_smile

Lueto, s tim narusovanim prostoru to asi nebude ono, lidem do jejich prostoru moc nelezu, natoz abych ho narusovala.

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#707 12. 12. 2006 16:19

lueta
♥♥♥♥♥♥-

bublinka napsal(a):

Teda dneska me zase par psu pri dorucovani vydesilo... uz jsem na to prisla, myslim, ze to znamena, ze mam prestat dorucovat ty blby letaky  big_smile

Lueto, s tim narusovanim prostoru to asi nebude ono, lidem do jejich prostoru moc nelezu, natoz abych ho narusovala.

Bubli lidem ne, ale tomu psovi asi jo lol lol lol

Není tady

#708 14. 12. 2006 11:17

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Chtěla bych přispět, spíš dotazem, zajímá mě Váš názor.

Netýká se to ani už snad tématu, spíše toho, co se okolo dělo. Při pročítání jednoho Pandořina příspěvku mě to trklo. Jednoduše je to pochybnost. Měla jsem z toho příspěvku pocit podobnosti, ale nemusí to tak být.

Já za sebe: Asi tak 6 let po osobním krachu(totál  a na všech úrovních), jsem začla jakoby novou životní etapu a také začla číst všechny ty moudré knihy (bez ironie- pro mě jsou dál, než jsem já).  Uvědomila si to, že není důležitý jen cíl, ale každý den, ktreý k němu vede, i když vypadá, že stojím, Že co tzv.co dnes zaseju, sklidím, dnes, zítra, za 5 let. Že se mi dobro i zlo vrací, že je nejdůležitější zůstat v pohodě a být spokojená. Že můžu mít lidi ráda, jejich nepříjemno a zlo jsou jen převleky, mají své důvody a je třeba je i politovat. ..atd, atd. Byl to fantastický čas. Obrovsky se mi dařilo a daří, každý rok jsem udělala 5letý skok. A to na všech frotách. Dnes jsem tam, o čem se mi ani nesnilo...Můžu být spokojená.....jenže

Začla jsem pochybovat. Zřejmě mi došla pokora. Nevím. Byla jsem jednoznačně materialista. Každého, kdo by vyslovil přede mnou slovo "duchovní", bych poslala neprodleně do ....... .Dnes se pokouším pracovat s tím, co zde bylo popsáno, věřím všemu, ale...! Vloudila se mi do toho pochybnost.

C o když je to výmluva pro mě! Co když sem slaboch a zastírám si skutečnost (co se má stát se stane, vše se děje správně....). Co když dělám chybu a neprorážím hlavou zeď jako za mlada? Co když je lepší všechno lámat přes koleno? Co když je podvědomí a duchovno blbost a lidi si tím jen vše omlouvají a vymlouvají se na to? Co když věřit v něco je jen jednodušší?

Zřejmě bych sem toto nenapsala, kdybych se před chvílí šíleně nenas...., a dokázala si "nově vzniklou" situaci vysvětlit. Posledních pár měsíců "trpím" touto nejistotou, ale někde uvnitř vím, že je to jen 10:90. Já chi mít 100 !!!

Rozumí mi někdo?? Zažili jste to někdo?

Není tady

#709 14. 12. 2006 11:23

faf
♥♥♥♥♥♥-

Wiki, zvyknem citi obcas presne to iste.....

Tiez ma takto prepadnu pochybnosti, neviem co s tym, zahanam ich, ale su tam....

Moja "duchovna" cesta je ale zatial este velmi kratka, tak mozno preto. Akoby som mala dve svoje JA a teraz prevlada to miernejsie a lepsie "duchovne" ale obcas sa vystrci to egoisticke a vybusne, netrpezlive druhe JA.

A kto vlastne som????

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#710 14. 12. 2006 11:54

x256987
Host

Wiki, postupující moudrost přece neznamená, že už se nikdy v životě nebudeš za něco rvát jako lev, že prostě rezignuješ a řekneš si "všechno je jak má být". Já to vnímám tak, že si prostě jen líp rozmyslíš, kdy se dát do boje, že to "tlučení do zdi" bude jedna z tvých možností, kterou ovšem zvolíš vědomě, poté, co dospěješ k závěru, že v tomto konkrétním případě ti to za to stojí. Že se nenecháš vláčet okolnostmi, nevyletíš pokaždé jako čertík z krabičky (pak je člověk totiž jen hračka v rukou toho, kdo na té krabičce mačká cuplík). Zkrátka že budeš jednat vědomě.

A znáš to - sílu změnit to, co se dá, odvahu snášet to, co změnit nejde, a moudrost rozeznat to od sebe...

#711 14. 12. 2006 13:39

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Pripojuji se k nazorum babinetek. Ale upresnim. To, co je neviditelne v nas vzbuzuje pochyby - je potreba se s tim vyrovnat. Dokazat to nelze, lze jen "verit" a to je pro nekoho dost obtizne. Tak verme, damy, ze to tak skutecne je a mozna nam bude na svete lepe wink

Chtěly jste světici, tak prosím, jsem zde! Ale měly by jste vědět, že se mi to, co dělám, dost  hnusí...

Není tady

#712 14. 12. 2006 15:25

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Jeden starý muž hospodařil se svým synem na malém statku. Měli jediného koně. Jednoho dne jim kůň utekl. " To je strašné," litovali ho sousedi. "Taková smůla" ! "Kdož ví, jestli je to smůla nebo štěstí," odpověděl sedlák. Za týden se kůň vrátil z hor a přivedl s sebou do stáje pět divokých klisen.
"To je ale štěstí", říkali sousedi. "Štěstí, smůla, kdož ví?" odpověděl starý muž.
Druhý den se jeho syn pokoušel zkrotit jednu z klisen a zlomil si nohu.
"To je hrozné, taková smůla"!
"Smůla, štěstí?"
Do kraje přišli verbíři a odváděli mladé muže do války. Sedlákův syn se jim nehodil a proto ho nechali doma.
"Štěstí? Smůla?"

Z knihy Dana Millmana Cesta pokojného bojovníka.

Důvěřuj Wiki! Někdy si důvody neumíme vysvětlit, ale všechno co se děje je jen pro naše dobro. I to, co se nám jeví v té chvíli jako zlo. Sama jsi to definovala jako ztrátu pokory, což si nemyslím, možná jen nejsi připravená na další zkoušky. Přesně jak řekla Judita, já si taky vždycky říkám, že všechno je jak má být. Mnoho z nás nežije v přítomném okamžiku a nesmyslně se zaobíráme minulostí, nebo naopak máme obavy z budoucnosti. A přitom není jiný okamžik než právě tento. Znovu jsem si to při čtení výše uvedeného "bojovníka" uvědomila. Tak hlavu vzhůru holka a nedovol, aby Tě kdokoliv  dokázal šíleně nas..t.

Upravil(a) lueta (14. 12. 2006 15:26)

Není tady

#713 14. 12. 2006 16:44

x256987
Host

Já bych zmínila ještě jeden příběh - o tom muži, jak se při povodni zachránil na střeše domu. Voda pořád stoupala, ale on neztrácel víru a říkal si "Bůh mě zachrání". Kolem plavala silná větev, pak připlul člun se záchranáři, pak přiletěl vrtulník, ale muž stále seděl na střeše a opakoval "Bůh mě zachrání". Utopil se a dostal se k Bohu. Proč jsi mě nezachránil, ptal se ho roztrpčeně. A kdo myslíš, že poslal tu větev, člun a nakonec i vrtulník?

#714 14. 12. 2006 17:25

DarkAngel
♥♥♥♥♥♥-

Judita : Hezky pribeh. Vypovida o lidske blbosti...a nekdy nesmyslne vire v neco neexistujiciho a to co nam matka priroda primo ukazuje, si ani nevsimneme. Mozna hledal Andelicka ( Dark Angela, jak jinak, ze ? wink ), nebo hledal toho vousatyho pana sediciho na mracku wink

Není tady

#715 9. 3. 2007 11:12

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

tak jsem to našla...ukritně mě bolí nohy....už cca 1-2 roky - ovšem ted se to stupnuje cca 1-2 měsíce ...co to asi znamená...? třeba to že jsem si uvědomila "pár" věcí...docela se mi ulevilo...ale zatím se nechci rozhoupat k tomu jednomu asi správnéme - pro - mě kroku...bolí mě nohy proto že mám vykročit ale bráním se??
je to napsáno jak mi plynou myšlenky...prostě vím že se mám hnout ale furt jaksi nechci....

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#716 9. 3. 2007 14:43

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Adro, holky to tady budou vědět, já mám připravenou ke čtení 2.od Jonáše, a myslím, že tyto věci popisoval v 1 - křížovky života......Je to tak???nebo jsem to spletla?

Není tady

#717 9. 3. 2007 17:56

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Adro, jsi na spravne stope...NOHY nas nesou vpred. Lpis na minulosti, co bylo a jak by melo byt? Mas strach a obavy z budoucnosti, rozhodovat se?
K te bolesti..fyzicka bolest zrcadli potlacenou psychickou bolest, vinu, touhu po trestu, pocity, ze za nic nestojime.  Tvoje podvedomi s tebou komunikuje, je na tobe pozorne naslouchat.

Není tady

#718 12. 3. 2007 7:17

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

sunyata: to je přesné...kde bych se o tom dočetla více? nebo si o tom popovídat:-))
nemám pocti že za nic nestojím, dokážu už na sebe nebýt tak tvrdá, nesoudit se za něco...beru to jak to je...když už se pro něco rozhodnu, nepitávm že jsem to měla udělat tak a tak...z krátkodobého hlediska:-))
přemýšlím v čem bych měla cítít vinu?uričtě by se asi něco našlo...
strach z budoucnosti mám, ale už ne takový jako cca před půl rokem...to byl hrozné!!
ted mi "jen " zbývá "zbavit se břemene v pdobě ženáče...nevadí mi ON jako člověk ale ten vztah...mě to s ním svým způsobem moc baví a vyhovojeme si, ale já bych chtěla poznat někoho nového...a žít normálně...a pak si zase řeknu proč když mi to tak vyhovuje...prostě jako bych byla už rozhdnutá...jen to vyslovit nahlas.... usch a uvědomit si to plnou silou....
a jinak ti sunyata DEKUJU

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#719 12. 3. 2007 15:21

sunyata
♥♥♥♥♥♥-

Adro, mas SZ

Není tady

#720 12. 3. 2007 15:40

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Hmm, cítím se stejně, ale nohy mě zatím nebolí .... spíš záda sad

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#721 12. 3. 2007 17:17

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

A co byste řekla na migrény!? V souvislosti s tím (nebo ne) krční páteř???? Máte někdo povědomost o této nemoci a souvislostech psychických????Kde jsou tyto věci popsány, nemůžu si vzpomenout kde to kdo psal..... jo a taky paměť!!!!butter

Není tady

#722 12. 3. 2007 17:18

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Děkuji

Není tady

#723 12. 3. 2007 18:58

sunyata
♥♥♥♥♥♥-

Louise Hay - Miluj svuj zivot

Není tady

#724 12. 3. 2007 20:51

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Nebo Dethlefsen - Nemoc jako cesta.

Není tady

#725 13. 3. 2007 10:01

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

O.K. Děkuji

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí