6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Co si o tom myslíte? Věříte, e kadá nemoc má své kořeny v psychice člověka? e si své nemoci člověk způsobuje sám?
NE :-)
Není tady
Ano, je to tak, ja napriklad som bol psychicky v pr... tak som si hovoril ze sa prejdem do prace ... siel som sockou a od nejakeho smejda som chytil chripku. Takze ju mam koli psychike, nabeton
Není tady
Kdyby jsi se zeptala takhle " Myslíte, e má vliv psychika na zdraví člověka ?"
Odpovím ANO.
Není tady
Je to tak. Psychika má velký vliv na zdraví. Zakusila jsem to na vlastní kůi. Po roce a půl rozchodového a rozvodového ílenství a problémů s EX, kdy jsem střídavě brala a nebrala antidepresiva, navtěvovala psycholoku, mám tak oslabený organismus, e jsem kadou chvíli nemocná a cítím se fyzicky mizerně. Psychicky se to u zlepilo, ale fyzicky se z toho budu zpamatovávat zřejmě jetě dlouho. Dřív jsem marodila tak jednou za tři roky.
Není tady
Kadá nemoc určitě ne, ale psychosomatické choroby samozřejmě. A psychika má vliv na uzdravení vdycky.
Není tady
Oxi, čím e jsi to el? Hm, moná díky tomu, e jsi psychicky na dně má oslabenou imunitu a pak stačí jeden jak ty nazývá mejd a jsi marod?
Fe, já věřím, e KADÁ nemoc má své psychické kořeny (pocity, emoce). Studuji to na sobě a ač nerada musím říci, e vdy kdy otevřu L. Hay a mrknu se na příčinu nemoci, pak to tedy vdy sedí. A hlavně se mě neptej, proč mě bolí v krku .
proč tě bolí v krku?
Není tady
Áno, niektoré choroby majú psychosomatický pôvod, tam je to úplne jasné, u iných je to podža mňa diskutabilné. U mňa platí, e väčinou ochoriem vtedy, keď si telo potrebuje odpočinú a ja mu to nedoprajem, ale eniem ho k ďalím a ďalím výkonom . "Odmenou" je potom to, e chytím kadého debilného bacila a víra, čo okolo mňa mihne
Není tady
Pokud by to někoho zajímalo, existuje perfektní kníka od Luisy Hay Miluj svůj ivot - na konci je podrobný přehled různých chorob a jejich příčin. Zkuste nahlédnout třeba v knihkupectví.
Cho, to neprásknu . Ano Selimko, neměla jsem na mysli schizofrenii apod. Já to beru tak, e přesně jak říká, musí chtě nechtě zpomalit, nebo ti dává nemoc varovný signál: tak takhle ne.
Upravil(a) lvice (5. 10. 2006 13:15)
lvíčátko....PROČ TĚ BOLÍ V KRKU??? :-)))))))
jinak souhlasím
a současbě se ptám na vysvětlení jak to myslí Fe?mně se zdá tvoje a lvice pojetí stejné jen jinak definované
Není tady
Jo, já mám astma psych.původu, take vím o čem je řeč.
Ale také k té oné nemoci jsou předpoklady genetické ! (Já to mám po dědovi a trpí na to i můj otec).
Někomu se projeví to či ono.
Chřipka, angína atd. jsou dle mě nemoci virové a můu je chytit, i kdy budu psychicky naprosto v pořádku !
Ovem jejich půběh si mohu díky psychice zhorit, to je pravda.
Není tady
Adro, souvisí to s Fe . Dobře mi tak
Já jsem teda poslední 4roky nemocná pořád. Je to přesně od tý doby, co jsem zavřela svůj obchod. Pořád mám starosti, kdy někde dělám, aby to bylo dobře, jestli tam budu spokojená, jestli oni budou spokojení. U mě je to přesně tahle příčina....
Ted jsem byla skoro půl roku doma, vechno v pohodě....
Najednou jsem nala pár míst, kam bych ráda la a je to tady zase a pořád dokola.
Není tady
Pro Adru:
Věříte, e kadá nemoc má své kořeny v psychice člověka? e si své nemoci člověk způsobuje sám? NE
Myslíte, e má vliv psychika na zdraví člověka ? ANO
Není tady
Fe, můe je chytit v okamiku, kdy má oslabenou imunitu. A i kdy se cítí v psychické pohodě, mohla jsi třeba před nějakou dobou prodělat psychickou zátě, která tě oslabí a pak v okamiku, kdy to nejméně čeká, se objeví nemoc.
Genetické předpoklady, to krapánek souvisí s generačním karmickým zatíením, ale nechci to tady nějak rozebírat
Pro Fe: já si přesně naopak myslím e zdraví je odraz due,mysli...prstě odraz naeho nitra,mylení....
Upravil(a) adra (5. 10. 2006 13:20)
Není tady
No, lvice - já se s tebou nelíbala a ani nic jiného
Jak Tě ze mě můe bolet v krku ?
Leda by jsi na mě doma řvala a to budou nejspí hlasivky - jo, tak za to si fakt můe sama, to je pravda
Není tady
Ahoj Lvice, asi máme stejné zalíbení v literatuře. Luis L. Hay jsem četla před rokem a můj ivot je mnohem krásnějí, udělala jsem pár radikálních řezů v mém ivotě, protoe jsem se dozvěděla, proč se podvědomě takto chovám. Jetě mám od ní Meditace, a ty jsou také super a potom Uzdrav své tělo, kdy je napsán kterýkoliv orgán tvého těla a jaké prohláení chce říkat, a pokud tomu věří, tak se postupem času začíná tvé tělo uzdravovat.Čtyři dohody od Miguele Ruitze čtu nyní, ale je to víc na rozjímání. ivot je opravdu jedna velká rovnice.
Není tady
Cho, tak zkus na tom svém strachu z budoucnosti nějak zapracovat. Abys byla zase zdravá jako rybka
Fe, jene kdy ty nevěří, e si za kadou nemoc můeme samy , tak jak ti to mám vysvětlovat . Ne neřvala jsem na Tebe, bohuel to nejsou hlasivky
To není strach. Jen u se chci někde usadit a mít klid ..
A pak budu jako dvě rybky
Není tady
lvice napsal(a):
Cho, tak zkus na tom svém strachu z budoucnosti nějak zapracovat. Abys byla zase zdravá jako rybka
a silná jako lev:-)))(lvice) ne holky sorry mě to tak straně svádělo napsat:-))))
Není tady
Anetko, přesně. Já mám od ní jetě Síla je ve vás, Ruize mám také. A stále kupuji dalí a dalí kníky, uf, u je nemám kam dávat. Ale pokadé kdy je znovu otevřu, objevím tam nové moudro, které jsem tam neobjevila. Taky se Ti to stává?