Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 10. 2006 12:51

lvice
Host

Fyzické nemoci - psychická příčina

Co si o tom myslíte? Věříte, že každá nemoc má své kořeny v psychice člověka? Že si své nemoci člověk způsobuje sám?

#2 5. 10. 2006 12:54

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Fyzické nemoci - psychická příčina

NE :-)

Život je boj, tak se tady klidně pozabíjejte a já bych zdovolením prošla....

Není tady

#3 5. 10. 2006 12:55

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥

Ano, je to tak, ja napriklad som bol psychicky v pr... tak som si hovoril ze sa prejdem do prace ... siel som sockou a od nejakeho smejda som chytil chripku. Takze ju mam koli psychike, nabeton big_smile

http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

#4 5. 10. 2006 12:55

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Kdyby jsi se zeptala takhle " Myslíte, že má vliv psychika na zdraví člověka ?"

Odpovím ANO.

Není tady

#5 5. 10. 2006 13:03

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Je to tak. Psychika má velký vliv na zdraví. Zakusila jsem to na vlastní kůži. Po roce a půl rozchodového a rozvodového šílenství a problémů s EX, kdy jsem střídavě brala a nebrala antidepresiva, navštěvovala psycholožku, mám tak oslabený organismus, že jsem každou chvíli nemocná a cítím se fyzicky mizerně. Psychicky se to už zlepšilo, ale fyzicky se z toho budu zpamatovávat zřejmě ještě dlouho. Dřív jsem marodila tak jednou za tři roky.

Není tady

#6 5. 10. 2006 13:06

Svas
♥♥♥♥♥--

Každá nemoc určitě ne, ale psychosomatické choroby samozřejmě. A psychika má vliv na uzdravení vždycky.

Není tady

#7 5. 10. 2006 13:08

lvice
Host

Oxi, čím že jsi to šel? Hm, možná díky tomu, že jsi psychicky na dně mᚠoslabenou imunitu a pak stačí jeden jak ty nazývᚠšmejd a jsi marod?

Fe, já věřím, že KAŽDÁ nemoc má své psychické kořeny (pocity, emoce). Studuji to na sobě a ač nerada musím říci, že vždy když otevřu L. Hay a mrknu se na příčinu nemoci, pak to tedy vždy sedí. A hlavně se mě neptej, proč mě bolí v krku big_smile.

#8 5. 10. 2006 13:09

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

proč tě bolí v krku?  big_smile

Není tady

#9 5. 10. 2006 13:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Áno, niektoré choroby majú psychosomatický pôvod, tam je to úplne jasné, u iných je to podža mňa diskutabilné. U mňa platí, že väčšinou ochoriem vtedy, keď si telo potrebuje odpočinú sova a ja mu to nedoprajem, ale ženiem ho k ďalším a ďalším výkonom dumbom . "Odmenou" je potom to, že chytím každého debilného bacila a víra, čo okolo mňa mihne grater

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#10 5. 10. 2006 13:10

lvice
Host

Pokud by to někoho zajímalo, existuje perfektní knížka od Luisy Hay Miluj svůj život - na konci je podrobný přehled různých chorob a jejich příčin. Zkuste nahlédnout třeba v knihkupectví.

#11 5. 10. 2006 13:12

lvice
Host

Cho, to neprásknu big_smile. Ano Selimko, neměla jsem na mysli schizofrenii apod. Já to beru tak, že přesně jak říkáš, musíš chtě nechtě zpomalit, nebo ti dává nemoc varovný signál: tak takhle ne.

Upravil(a) lvice (5. 10. 2006 13:15)

#12 5. 10. 2006 13:13

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))

lvíčátko....PROČ TĚ BOLÍ V KRKU??? :-)))))))

jinak souhlasím

a současbě se ptám na vysvětlení  jak to myslíš Fe?mně se zdá tvoje a lvice pojetí stejné jen jinak definované

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#13 5. 10. 2006 13:15

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, já mám astma psych.původu, takže vím o čem je řeč.
Ale také k té oné nemoci jsou předpoklady genetické ! (Já to mám po dědovi a trpí na to i můj otec).
Někomu se projeví to či ono.
Chřipka, angína atd. jsou dle mě nemoci virové a můžu je chytit, i když budu psychicky naprosto v pořádku !
Ovšem jejich půběh si mohu díky psychice zhoršit, to je pravda.

Není tady

#14 5. 10. 2006 13:16

lvice
Host

Adro, souvisí to s Fe big_smile. Dobře mi tak wink

#15 5. 10. 2006 13:16

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Já jsem teda poslední 4roky nemocná pořád. Je to přesně od tý doby, co jsem zavřela svůj obchod. Pořád mám starosti, když někde dělám, aby to bylo dobře, jestli tam budu spokojená, jestli oni budou spokojení. U mě je to přesně tahle příčina....hmm
Ted jsem byla skoro půl roku doma, všechno v pohodě....
Najednou jsem našla pár míst, kam bych ráda šla a je to tady zase sjuk a pořád dokola.

Není tady

#16 5. 10. 2006 13:17

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

Pro Adru:
Věříte, že každá nemoc má své kořeny v psychice člověka? Že si své nemoci člověk způsobuje sám? NE

Myslíte, že má vliv psychika na zdraví člověka ? ANO

hjarta

Není tady

#17 5. 10. 2006 13:19

lvice
Host

Fe, můžeš je chytit v okamžiku, kdy mᚠoslabenou imunitu. A i když se cítíš v psychické pohodě, mohla jsi třeba před nějakou dobou prodělat psychickou zátěž, která tě oslabí a pak v okamžiku, kdy to nejméně čekáš, se objeví nemoc.
Genetické předpoklady, to krapánek souvisí s generačním karmickým zatížením, ale nechci to tady nějak rozebírat big_smile lol

#18 5. 10. 2006 13:20

adra
♥♥♥♥♥♥♥

Pro Fe: já si přesně naopak myslím že zdraví je odraz duše,mysli...prstě odraz našeho nitra,myšlení....

Upravil(a) adra (5. 10. 2006 13:20)

Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

#19 5. 10. 2006 13:20

Feuria
♥♥♥♥♥♥♥

No, lvice - já se s tebou nelíbala a ani nic jiného yikes
Jak Tě ze mě může bolet v krku ? yikes

Leda by jsi na mě doma řvala a to budou nejspíš hlasivky - jo, tak za to si fakt můžeš sama, to je pravda smile

Není tady

#20 5. 10. 2006 13:21

anetka1
♥♥♥----

Ahoj Lvice, asi máme stejné zalíbení v literatuře. Luis L. Hay jsem četla před rokem a můj život je mnohem krásnější, udělala jsem pár radikálních řezů v mém životě, protože jsem se dozvěděla, proč se podvědomě takto chovám. Ještě mám od ní Meditace, a ty jsou také super a potom Uzdrav své tělo, kdy je napsán kterýkoliv orgán tvého těla a jaké prohlášení chceš říkat, a pokud tomu věříš, tak se postupem času začíná tvé tělo uzdravovat.Čtyři dohody od Miguele Ruitze čtu nyní, ale je to víc na rozjímání. Život je opravdu jedna velká rovnice.

Není tady

#21 5. 10. 2006 13:21

lvice
Host

Cho, tak zkus na tom svém strachu z budoucnosti nějak zapracovat. Abys byla zase zdravá jako rybka hjarta

#22 5. 10. 2006 13:23

lvice
Host

Fe, jenže když ty nevěříš, že si za každou nemoc můžeme samy  tongue , tak jak ti to mám vysvětlovat rock . Ne neřvala jsem na Tebe, bohužel to nejsou hlasivky grater

#23 5. 10. 2006 13:24

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

To není strach. Jen už se chci někde usadit a mít klid ..smile
A pak budu jako dvě rybky par

Není tady

#24 5. 10. 2006 13:25

adra
♥♥♥♥♥♥♥

lvice napsal(a):

Cho, tak zkus na tom svém strachu z budoucnosti nějak zapracovat. Abys byla zase zdravá jako rybka hjarta

a silná jako lev:-)))(lvice) ne holky sorry mě to tak strašně svádělo napsat:-))))

Není tady

#25 5. 10. 2006 13:25

lvice
Host

Anetko, přesně. Já mám od ní ještě Síla je ve vás, Ruize mám také. A stále kupuji další a další knížky, uf, už je nemám kam dávat. Ale pokaždé když je znovu otevřu, objevím tam nové moudro, které jsem tam neobjevila. Taky se Ti to stává?

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí